Şimdi Ara

Ülke 2 mühendis daha kaybetti... (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
32
Favori
13.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • trancenden kullanıcısına yanıt

    Yok aslında tam olarak da umduğum gibi oldu. Ama ''vatan özlemi'' nin tarifi yok. 10 bin dolar maaşım olsun dünyanın neresinde olursa olsun yaşarım dönüpte bakmam arkama diyemiyorsunuz. Türkiyedeyken böyle düşünmekte haklı insanlar. Ortam,ekonomi,siyaset vs. Türkiyeden insanların kaçması için adeta teşvik ediyor o konuda da haklısınız. Benim yukarıdaki yazıyı yazmamın sebebi Türkiyedeki düzeninizi tamamen kapatmayın diye, geri dönebilme ihtimalinizi mutlaka düşünün diyeydi.


    Sabah güzel bir ezine peyniri yiyemedikten sonra, aluçdağı sucuklarına ekmek banamadıktan sonra,gidip pazar kahvaltısı için gevrek simit alamadıktan sonra,mis gibi kokan ayaş domatesini yiyemedikten sonra başlarım parasına puluna diyorsunuz  


    Gouda peyniri,swiss peynirleri, fransız marketi, 1 ay gümrükte beklemiş domates, tatsız aromasız kuzu eti, pınarın yurtdışı için ürettiği en dandik kalite baharatsız sucuğuna mahkumum yıllardır..  





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    20 bin kişi niye boşta bekliyor hocam ?

    Niteliksiz olduğu için mail atmasını bilmeyen excellden bi haber olan mühendislik mezunu adamlar var bırak autocadi falan.


    5 matematik neti ile girmiş dersleri şans eseri geçmiş bir mühendisten ne bekliyorsunuz ?


    Yurtdışından teklif alacak kadar kendini, teknik bilgini,ingilizceni geliştirmişsen diğer mühendislerden 3 adım öndesin zaten bunlarda seni nitelikli yapıyor.


    Bizim ülkemiz için kayıp özellikle IT sektöründe Senior çalışanların bir çoğu yurtdışına gitti aynı şekilde doktorlar artık tus çalışmıyor dil öğrenip yurtdışında uzmanlık yapmaya çalışıyorlar.


    Ülke olarak kendi gençlerine sahip çıkmazsan Suriyeliye Afgana ekstra burs verirsen puansız TIP kontenjanı açarsan kısacası kendi gençlerine geleceğine değer vermezsen nitelikli olan adam daha iyi imkanları bulunca bırakıp gider.



    Bu arada ben IT sektöründe kendimi geliştiriyorum metal ustalığına falan ihtiyacım yok. Aslında IT sektörü içinde diplomaya ihtiyaç yok soranda yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 21 Ekim 2021; 13:25:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    bence gündem takip etmiyorsun. daha önce doktorların, sağlık personellerinin iş bıraktığı çok etkinlik oldu. ülkede hiçbir şeye etki etmedi. hatta en güncel örnek, birkaç ay önce aile sağlığı merkezlerinde bir günlük hizmet kesintisi oldu. doktorlar sağlık ocaklarına gitmedi, sonra ertesi gün gelip paşa paşa çalıştılar. bırakın hükümeti devirmeyi, insanların haberi dahi olmadı.



    toplum muhakeme kabiliyetini kaybetti. ideoloji eksenli, herkes kendi tarafına yakın olanı pohpohluyor. etraflıca düşünüp yargıya varma olayı bitti. bu duruma güzel bir örneksin.

  • başarılar hocam bende kasım da Hollanda'ya transfer oluyorum.. EU vatandaşlığım vardı hali hazırda zaten.. Deneyip göreceğiz :)

  • trancenden kullanıcısına yanıt

    IT için bölümün yada diplomanın önemi yok ise o zaman bu iş bir nevi ressamlık gibi/ müzisyenlik gibi yetenek içeren bir olay.


    iyi bir IT olmak için çocukların odtü yada boğaziçi ünivlerinin bilgisayar / elektrik-elektronik mühendisliklerin bölümlerini kazanmaya zorlamamıza hacet yok..


    lakin şunu biliyorum ki usa da IT yada beyaz yaka olarak çalışmak için yinede ülkemizdeki belli başlı ünilerin yukarda ismini zikrettiğim bölümlerini bitirmek, bi apple, bi facebook yada google tarzı yada onların daha altıda olsa silikon vadisi denilen yerde iş bulmakta öncelik teşkil ediyordur diye düşünüyorum.


    birde siz neden canada yada usa yı tercih etmediniz. başvuru yaptınız mı yoksa hiç mi istemediniz.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Hocam yanlış anlaşılmasın demek istediğim. Türkiye'de üni / bölüm önemlidir. İlanlarda hep yazar. Ben yurtdışı için söylüyorum üninin önemsiz olduğunu. Yurtdışındaki bir firmaya başvuru yapıyorsun. O yabancı kişiye göre Kocaeli Ünisi veya Boğaziçi Ünisinden mezun olmanız hiçbir anlam ifade etmiyor. Ben çok yurtdışı görüşmesine girdim. Sırf tecrübe olsun diye alakasız pozisyonlara bile başvurdum. En azından yabancı IK elemanları ile görüştüm. Görüşmeye girdiklerimin hiçbiri ne üni sordular ne bölüm. Yaptığınız iş önemli. Gösterebileceğiniz proje önemli.


    İyi bir IT'ci olmanın yolu iyi bir üniden geçiyor olabilir tabi buna birşey diyemem. Kişinin kendisini geliştirmesi ve istekli olması gerekir. Ben sizin dediğiniz ünilerden mezun değilim ve kendimce bir yerlere geldim Türkiye'de. Yani yurtdışında bir işe başvurmak için illa odtü, boğaziçi ünisi mezunu olmana gerek yok.


    Yani google, facebook v.s bilemiyorum Türkiye'de ODTU veya Boğaziçi ünisinden mezun olmalısın diğerlerini kabul etmiyorum derler mi :)


    Hiç başvuru yapmadım ABD veya Canada'ya. Bilemiyorum belki Türkiye'ye uzak olduğu içindir, belki de kendime güvenememişimdir. Hiç düşünmedim açıkçası.





  • maietnigri M kullanıcısına yanıt

    Peki tamam.


    Doktorların yüzde 90'ı 3 gün işe girmesin gör bakalım.


    Ya sen ne anlatıyorsun? Allah aşkına. 1 yılda 8 bin doktor devletten istifa etmiş, 6 7 milyon mülteciyi içimize almışız. Adamlar 8 kat daha çk hastane hizmeti kullanıyor hemde benim vergimle.


    Şuan doktor le görüşme süresi 5dk ya düştü. Devletten randevu bile alamıyoruz doktor olmadığı için.



    Doktorların eylem yapması seneler seneler önce olmuş olay.


    Benim bahsettiğim şeyin dünya da örneği yok.


    Bir gün de kaç ameliyat oluyor haberin var mı?


    Bir kalp hastanesinin aciline bir git 2 saat dur bakalım kaç hasta geliyor kaç doktor var...


    Gündemi takip ediyorum bunlara da gerek yok. Zaten 6 aya akp nin oy oranı yüzde 20 altına ineceği için işk seçimde gidiyorlar.


    Hadi kış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güvenden kastınızı bambaşka bir dünya da rüzgara karşı durmak yerine daha sakin suları tercih etmek olarak algılıyorum. zira usa da hayat sigortasını kişiler karşılıyor ve sağlık masrafları eğer iyi bir sigorta poliçen yok ve sık rahatsızlanan bir bireysen çook tuzlu. benim en çekindiğim şey bir bu birde usa daki üni ücretleri(çocuklar için)..


    bence yurt dışına çıkar kenki olayda yani sizide kapsayan bu süreçte tecrübe faktörü çok önemli.. sizi örnek verecek olursak bu işte pişmiş olarak gidiyorsunuz. başarılar dilerim.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Hocam Avrupa'da bir üniye gönderebilirsiniz. Burun kıvrılan Polonya'da o kadar çok uluslararası firma var ki ben şaştım kaldım. O kadar çok yazılım ve oyun sektöründe ilan var ki. Gerçekten detaylı olarak bakmadan bir şey öğrenemiyorsunuz nerede ne var diye. Hiç aklınıza gelmeyecek yerlerde, köy diye tabir edilen yerlerde, dünyada 20bin - 30bin çalışanı olan firmalar var.


    Amerika için bilmiyorum ama Polonya için; çalışan olacağınız için zaten buradaki gibi SGK'nız yapılıyor. Zaten avrupada maaşlar brüttür. İçinden sağlık da kesilir. Ayrıca PZU adında bir sigorta firmasından özel sağlık yapıyorlar çalışana ve yanında gidene. Buna örnek vereyim; Türkiye'de eşim ve benim özel sağlık sigortamızın yıllık ücretinin 8'de 1'i gibi bir ücrete Polonya'da aynı koşullarda özel sağlık yapabiliyorsun. Muhtemelen tüm avrupada böyledir. Amerika'da da özel sağlık çok kullanılıyor diye biliyorum. Oraya çalışmaya gittiğinde firmanın olanaklarında zaten vardır özel sağlık v.s. Öyle ortada bırakmıyorlardır.


    Eğer ilan Mid-Senior seviyesindeyse tecrübe isterler. Ama Junior seviyesinde bir ilanda tecrübe aramazlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trancenden -- 21 Ekim 2021; 16:2:43 >




  • Forumdaki müthiş konulardan biri. Çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurtdışına göç eden değerli mühendis abimizi tebrik ederim. milyonların gönlündeki aklındakini gerçekleştirmişsin.

  • en iyisini yapmışsınız. kurtuluyorsunuz bu orta doğu bataklığından. başarılar.

  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

    Arkadaş davet etti bulgar vatandaşlığım var ayni zamanda yaptığım iş bu komisyonculuk iphone ile online siparişleri topluyorum raflardan teknik servis bölümüde var yerinde paraça değişimi



    Bandel Automobiltechnik GmbHyoutube
    https://www.bandel-online.de/
    https://www.youtube.com/watch?v=1zqp3NMdO-s&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enja -- 21 Ekim 2021; 19:5:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş yazmışsın bulgaristan doğumluyum çokmu özliyorum bulgaristanı aorsan kaç defa gittin bulgara toplasan 3 oda pasaport için türkiyede 33 yıldır yaşıyoruz şimdide almanyadayım burda iş biterse sırada holanda var oda arkadaşım 19 yaşında daha ben 41


    özledinmi türkiye diyom ne özlemesi abi diyor kafam rahat burda ceheneme dönmek istemiyorum diyor lise bitirdiği gibi çalışmaya gelmiş buraya cocuk napsın he sen kendin özlem duyuyorsan o ayrı konu ben mesela kalabalık ortamı sevmemsen saray gibi evde oturuyormuşsun huzur olmayınca türkiye değil istersen dünya gez ayni hikaye oturduğun yerde huzur olacak bak ben almanyada köydeyim ben neden memnunum peki huzur var ondan hamburg 56 km burdan gezmeye gittik arkadaşla dedim istanbuldan farkı yok gidelim geri burası beni sarmadı dedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlıkları görünce , güneydoğuda sınırda kelle koltukta askerlik yapan genç arkadaşlara olan saygım kat be kat artıyor.

  • Tebrikler, Türkleri iyi temsil edin yurt dışında.

  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt

    sen de git kardeş ülkeden. senden bu ülkeye hayır gelecek mi?

  • 120205044 kullanıcısına yanıt
    Hadi çocum hadi evladım. Harçlığın bittiyse söyle anne babana versinler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.