Şimdi Ara

Ülke 2 mühendis daha kaybetti... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
32
Favori
13.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suriyeli ile eğitim seviyesi aynı olmayabilir ama ikisinin de amacı aynı "Daha iyi bir yaşam".


    @reodentreomantik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 20 Ekim 2021; 19:9:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cerade kullanıcısına yanıt
    Senin gibi insanlarla aynı ülkede kalmayacaklarına şimdiden çok sevinçli olmalılar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • En iyisini yapmişsınız almanyadayım 1.100 € çalışıyorum kafam rahat yazdıklarınızın hiç birisi yok burda ne gürültü ne patırtı hamburg 56 km mesafede wrist diye bi alman köyündeyim bir elim yağda diğeri balda geleli 2 ay oldu tamı tamına yediğim önümde yemediğim markete 1.100 € aldığım halde kafam rahat yani ama açlıktan öluyoruz sorsan  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enja kullanıcısına yanıt

    Üşenmedim baktım hakikaten köymüş. Yalnız garip bir şekilde google mapsde 1 tane dönerci 1 tane de mohammedli bir pizzacı gözüküyor bu köyde. Biliyorum batı avrupada yaygın bir durum ama yine de garip geliyor. Daha garibiyse bu tarz yerlere gidenler. Hamburg'a gidene nasıl gittin diye sormam ama burası ilginç bence. Nasıl gittiniz ne diye gittiniz? Bu arada yasal asgari ücret o paranın birazcık üzerinde değil mi?

  • Tebrik ederim bende bu sene benzer şekilde taşındım.

    Yurtdışı ile ilgili olarak firmalar sizin diplomaniza bakmıyor. Teknisyen olup yurtdışında mühendis olabilirsiniz yada tam tersi. Bunu dikkate alıp ilanlara başvurabilirsiniz.  Önemli olan dil ve tecrübe. (IT için konuşmuyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne degisik adamsin, adam bir işe yariyor ve elalemin ulkesi kucak aciyor ki gidiyor. sacma sapan soru sorarak, sahte ustunluk arayisina girmissin. Adam ne yapsin, muhendis olarak ulkesine fayda sagliyor. Nitelikli eleman. Ulken icin ne yaptin anlayisin sanirim siyasette hede hodö demek ya da askeri komutan olmak.


    Asil sen ne işe yariyorsun? Cok merak ettim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Türkiye her geçen gün NİTELİKLİ çalışanları kaybetmeye devam ediyor.


    Ayrıca adam birşeyler başarmış ki yurtdışından iş teklifi alabilmiş yoldan geçen adama gel bizimle çalış demiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reodentreomantik -- 20 Ekim 2021; 23:18:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşı genç olanlara önerim. Para biriktirin ve mutlaka 1 yıl kadar yurt dışında bir eğitime yalnız gidin. Dil olur program olur. Zaten bunu başardığınızda ya orada kalacaksınız yada dönseniz bile mutlaka tekrar gideceksiniz.

  • reodentreomantik R kullanıcısına yanıt

    Mühendislik ülkemizde açığı olan bir meslek değil. Aksine fazlası çok olan bir meslek. Bu da bir ihraçtır. İnsan fazlamız var, çok fazla hem de. Böylece bir mühendise daha kontenjan açılmış oldu. Sanırsın ülkede mühendis kıtlığı var. Aksine çok fazlayız. Öğretmen de çok fazla, mühendis de çok fazla, mimar da çok fazla. Çok fazla var her şeyden. Bu ülkenin işgücü bu kadar nitelikli eleman kaldırmıyor. Yok, yer yok.


    Ama "bakın ben gidiyorum, bittiniz olum siz, bensiz ne yapacaksınız" kafaları çok komik. Boşalan iş için 20 bin kişi boşta bekliyor zaten.


    Kayıp ne olur sana söyliyim. Senin elinde müthiş fikirler, patentler vardır. Çok önemli bu patentlerini alıp gidersin işte o zaman gittiğin ülkeye bir şeyler katar, bıraktığın yere de kayıp yaşatırsın.


    Bu arada haberin olsun. Şu anda bu arkadaştan takribi 20 kat kolay kabul alabilirsin. Metal kaynak ustası olman yeterli. Öyle Polonya, Çekya vs doğu avrupa da değil direkt Almanya, Hollanda, İsveç'e gidersin. Koca koca üniversite diplomalarına da gerek yok. Ustalık belgenle git yeter. Dil bile sormadan alırlar. İşte o gerçekten nitelikli bir iş. Tertemiz 8 10 bin Euro garanti maaşlı iş hem de.





  • Önce toplumun genel olarak tepkilerini doğru anlayın , yorumlayın sonra gelin burada zırlayın arkadaş

    Kimsenin başka ülkeden gelenlere laf attığı yok !

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giden arkadaşa ise hayırlı olsun…
    İnsanlar sadece para değil normal yaşam için gidiyor artık . Verilen pazarcı örneği tam bunu anlatıyor zaten. Çok acı bir örnek.
    Ülke insanın yetişmiş insanın kalitesi gittikçe dibe vuruyor

    1000 tane daha mühendis var belki 100000 tane daha mimar var belki ama kalitesi ? 5 Matematik yapıp üniversiteyi bir şekilde bitiren mimar , mühendis, avukat ….

    O yüzden bırakalım bu kaybeden biz olmayız olayını

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanıyorum ilk yurtdışı tecrübeniz olacak ki onun heyecanıyla yazılmış bir yazı gibi duruyor. Ben uzun süredir yurtdışında farklı ülkelerde yaşayan ve çalışan biri olarak yazınızla ilgili cevap vereceğim tek nokta şu olacak ''Çok büyük bir problem yaşamadığımız sürece de geri dönmeyi düşünmüyoruz. ''


    Büyük konuşmayın derim. Gittiğinizde her şey gözünüze çok güzel gelecek , her şey müthiş olacak ama özleyeceğiniz şeyleri buraya yazsam akşama kadar yazım bitmez. Şu an çalıştığım ülkede en iyi imkanlara sahip olmama rağmen , yaşadığım şehrin en pahalı evlerinin olduğu bir bölgede lüks sayılabilecek bir evde oturmama rağmen, çok iyi bir maaş skalasında çalışmama rağmen, 3.3 lt v6 bir araca sahip olmama rağmen, Şubat ayında Türkiyeye ailemle birlikte kesin dönüş yapmayı planlıyoruz. Emin olun hiçbir yer insanın doğduğu ülke gibi olmuyor. Türkiye özelinde demiyorum eğer Yunanistanda doğmuş olsaydınız oraya geri dönmek isterdiniz. Nereye giderseniz gidin o ülkenin yerlisi olamayacağınızı, oraya çalışmak için gelmiş bir expat veya göçmen olarak görüleceğinizi, dillerini çok iyi bilseniz dahi hiçbir sosyal ortamda tamamen kabul görülemeyeceğinizi, başınıza bir iş geldiğinde eğer karşınızdaki kişi o ülkenin vatandaşıysa her koşulda haksız olacağınızı unutmayın. Anlayan anladı demek istediklerimi. Kolaylıklar dilerim , yeni hayatınızda başarılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 21 Ekim 2021; 10:27:34 >




  • Yolunuz açık olsun. Allah bir daha tek yön bilet aldırmasın  

  • varlığınızdan ne fayda gördük ki yokluğunuzdan ne zararımız olsun ? yallah bacon yemeye .

  • Kimse dışarısı güllük olacak demiyor zaten.Kimse adım attığımda hemen bana sarılacaklar, her şey mükemmel olacak demiyor zaten.Böyle düşünenler varsa zaten görecekler ne olacağını.Ama geneli böyle değil ve bilinçli.

    Ama buna rağmen tercih ediliyorsa demek ki sorun kişilerde değildir herhalde ? Ona buna boş milliyetçilik yapacağınıza bir düşünün isterseniz !Bakın sabah beri tek gündem var şu ülkede bugün.Faiz ne olacak dolar ne olacak ! Millet 4 saattir işine bakamıyor izinde olanlar keyfine bakamıyor okulda olanlar eğitimine bakamıyor çocuk olanlar oyununa bakamıyor !


    İnsanlar artık böyle yaşamak istemiyor.Belli riskleri alıp o "olabilme" ihtimalinin peşinden gdiliyor.Çünkü biliyorlar ki olursa kendi ülkesinden daha iyi olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 21 Ekim 2021; 11:38:20 >
  • Selamlar,


    Zaten problem dediğim sizin anlattıklarınız :) Ben tasımı toprağımı satıp gitmiyorum zaten. En azından 1 yıl kalacaklar. Baktık olmadı geri döneceğiz tabiki.


    Başlıktaki "ülke 2 müh kaybetti" işin esprisi. Ama insanlarda genel bir zıtlık, terslik algısı olduğu için anlaşılmaması gayet doğal. Bu da benim hatam. Sanki; "çok da umurumdaydı ülke gidiyorum benden iyisini bulamazsınız" gibi düşünülmüş bazı arkadaşlarca. Sizin dediğiniz büyük konuşma da bununla alakalı herhalde. Büyük konuşmadım düşünmüyorum dedim :)


    Çalışacağımız firmayı belki beğenmeyeceğiz, şartları anlatılan gibi olmayacak, dışlanacaksın, umduğun gibi bir alım gücüne sahip olamayacaksın v.s. E ama hayatımda bir risk almam gerekli artık öyle değil mi? Siz riski almışsınız ve umduğunuz gibi de olmamış. Bu riski ben göze alıyorum. Eğer başaramazsam kaybedeceğim 1 yıl artık önemli değil benim için.





  • Çok bile durmuşsunuz.

    Bende Üniversite mezunuyum ve eşim de mühendis 3 üniversite mezunu. Maddi olarakta gidebilecek düzeydeyiz ama aile etkisi tüm planı yokediyor maalesef. Bana kalsa ne var ne yok satar yarın giderim durmam..

    Atatürkün Türkiyesinden ne hale geldik, rezalet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 21 Ekim 2021; 13:6:19 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trancenden kullanıcısına yanıt
    Kazanacağız kaybedeceklerinize oranla daha fazla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.