Şimdi Ara

Ülke 2 mühendis daha kaybetti... (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
32
Favori
13.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • doğru karar vermişsiniz


    yolunuz açık olsun, umarım aradığınız herşeye kavuşursunuz gittiğiniz ülkede.

  • hocam güle güle gidiniz. mutlu olduğunuz yerlerde yaşayınız ve herkes inşallah böylece yaşar.


    hakkınızda hayırlısı olsun.


    IT sektöründen çok yurtdışına giden duyuyorum,okuyorum.sanırım en şanslı sektör bu,yurtdışı için. forumlarda sürekli yurtdışı hayali kuran gençler IT sektörüne yönelmeliler desek yanlış olmaz sanırım.

  • İkinizede oralarda işleriniz kolay ve rast gelsin o zaman. Umarım orada güzel bir hayat sürdürüsünüz. Dediklerine katılıyorum gerçekten ülkede problem sadece ekonomi değil çok problem var. Bazı tavsiyelerin için daha küçük yaştayım ama kesinlille dikkate alacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    Biz zaten Suriyeliler'e değil Suriyeli, Afganlı vs ülkeyi sığınmacı çöplüğüne çeviren zihniyete ve buna çanak tutanlara kızıyoruz biraz da sövüyoruz. Suriyeliler'e kızanlar genelde iktidarı destekleyip bu sığınmacı politikasını desteklemeyen ama desteklediği iktidarına da toz kondurmak istemeyen kitleler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *Kurumnsal firma sizi yabancı dil bilmeden nasıl işe aldı* Şimdi bu soruyu soran bir adamın, kurumsal firma ile uzaktan yakından alakası yoktur, laf olsun torba dolsun sorusu... (Sen yanlış anlama :) )


    Benim işim depo stok takibi ve ürün girişi, ha sen diyorsan ki yahu kardeşim ürünler ingilizce konuşuyor nasıl anlaşıyorsunuz diye orasını bilmiyorum tabi. Senin kurumsal firma'dan tek anladığın yabancı dil sanırım, gıda deposuyuz kardeşim muhattap olduğum kişiler gene türkler şirketimizde yabancı yok. Başka ülke ilede iletişim ihtiyacım yok, en azından bizim departmanda. Dış ticaret ile ilgili işim olsa idi zaten dil bilmeyen adamı almazlar, hatta öncelsinde departmanımı sormadın ki....


    Ben 8 senede ingilizce neden öğreneyim , zorunluluğum yok ki ? Bilseydim veya herkes ingilizce bilmek ister, zaten transfer olurdum başka ülkeye. Sana tavsiyem Kurumsal bir yeri İNGİLİZCE olarak değil departman olarak gör. nakliye depertmanında türkçe'yi zor konuşan şöförler ile ingilizcemi konuşacağını sanıyordun neyse...


    Bu arada Şirket'ten memnunum maaşımda iyi, sadece ülke yönetimi yüzünden gitmek isterdim... Dil bilsemde aynı şirketin başka ülkedeki deposuna transferimi isterdim. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 20 Ekim 2021; 15:46:27 >




  • by-ko kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık, tam aradığım yorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IT ci için yurt dışında bölüm önemli değil demişsiniz ama cidden çok merak ettim, hangi üni ve bölümünüzü.


    birde IT için çocukları yönlendirmek doğru mu? yoksa çocuklar(lise talebesi) kendisi mi yönlenip tercih etmeli.


    sorum konudakilere. dil öğrenmeye (C , C#, java ) ne zaman başlanmalı.


    Neden sordum bu soruyu; oğlum da yazılım istiyor(biraz da benim yönlendirmemle, pc ve oyun oynamaya meraklı), lise 2 talebesi ama malesef daha kendi isteği ile hiç açıp da bakmadı kodlama nedir yazılım ne değildir diye. meslek kendi isteği ile öğrenilecek bir şey ama bizde yol göstermez sek ilerde sırf savrulur diye endişe ediyorum.

  • Hayırlı olsun. Bu okumuş insanların yurt dışına çıkması bence bir yandan da ülke için iyi olacak ileride. Zamanında yahudilerin ve ermenilerin de eğitimlileri amerikaya, avrupaya vs. gittiler. sonrasında deli gibi lobi yapabilir hale geldiler. belki ileride oraya giden eğitimli insanlar da ülke için böyle faydalı olabilir.

  • Türkiye 2 mühendis kaybetmedi, gittiğin yer de 2 kurye kazanmadı. Kendinizi dünyanın merkezine koymayı bırakın. Sanırsın bana Steve Jobs ülkeyi terk ediyor, gitti diye ülke mühendisliği bitecek, gittiği ülkeye de sınıf atlatacak.


    Bir tercihtir. Kimse istemediği yerde yaşamak zorunda değil. Ben buna inanıyorum. Kimse doğduğu mahallede, şehirde, ülkede yaşamak zorunda değil. Ama ben gidiyorum diye gittiğim yer değer kazanacak ya da geldiğim yer değer kaybedecek egosunu bırakın. Kimsin sen? Nesin? Elinde 40 bin patentle gidiyor sanki.


    Kendinizi bu kadar önemli sanmayın. Öyle olsa burada bu yazıyı yazıyor olmazdınız.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar ve Enformatik. Türkçesi garip gelebilir. Computer Studies and Information Technology diye geçiyor ingilizcede. Üni ve bölüm önemli değil evet sormuyorlar ve ilgilenmiyorlar. Sizin yaptığınız işe odaklanıyorlar. Bize garip geliyor çünkü Türkiye'de üni ve bölüm şartı konuluyor ilanlara. Bence saçma. Lise mezunu olup da kurumsal bir firmada takım lideri olan arkadaşım var.


    Gençleri IT sektörüne neden yönlendirelim. Aslında çok kılişe olacak ama gelecek IT'de   Türkiye'de de maaşları gayet iyi. Yurtdışına çıkmak için 1. yol IT'den geçiyor. (Doktor da olabilir ama daha önce dediğim gibi sanırım denklik isteniyor) Adamlar kendi ülkelerinde bulamıyorlar ve Türkiye gibi EUR'nun çok yüksek olduğu ülkelerden eleman alıyorlar. Bize de gayet güzel geliyor :)


    Yazılım herkese hitap etmeyebilir. Biraz da içinden gelmeli kişinin. Kod yazarak görsel bir şey ortaya çıkarmayı ben seviyorum mesela hoşuma gidiyor   Oğlunuz yazılım istiyorsa hevesli demektir. Eğer oyun programlamak istiyorsa zaten 2 seçeneği var. Unity ya da Unreal. Unity C#, Unreal C++ kullanıyor dil olarak. C# daha basittir C++'a göre.



    Çalıştığım yerde programcılık meslek lisesi stajeri vardı. Çok hevesliydi biz de ona yardımcı olmuştuk. İlgileniyordu ama yazılımla. şimdi bir firmada yazılım uzmanı olarak çalışıyor. Yeni nesil çocuklar daha küçük yaşlarda programcılık dersleri alıyorlar. Lise gayet uygun bence.


    C#, Java dünyaları birbirlerinden farklı dünyalar. İkisininde birbirlerine göre artıları eksileri var. Bana sorarsanız C# derim. Java ile uğraşanlar Java der :)


    udemy.com sitesine bakabilirsiniz eğitim için. İndirimlerde gayet uygun fiyata eğitimler olabiliyor.





  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Özellikle yazılım alanı için yurtdışında diplomaya diploma notuna hangi okulu okuduğuna pek bakılmıyor.


    Onların sana sorduğu sorulara cevap verebiliyor musun bu önemli


    Boş zamanlarında html-css-javascript öğrenmesini tavsiye ederim ben hem mobil hem web çok güçlü bir dil.

  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    Aynen.Suriyelilere kızarlar ama kendileri Suriyeli muamelesi gördükleri Avrupa için ölürler.Suriyeli için de burası Avrupa gibi bir şey.Valla giden gitsin kimsenin ayağına kapanacak halimiz yok.Yalnız ikiyüzlü olmayın.Avrupaya kaçmak isteyip de Suriyelilere laf etmeyin.Ha bir de vatan, millet, sakarya edebiyatı yapmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by-ko kullanıcısına yanıt

    O yuzden Suriyelilerin evlerine, is yerlerine saldiriyorsunuz, saraya saldirmak yerine.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 20 Ekim 2021; 18:7:8 >
  • Cerade kullanıcısına yanıt

    Nitelikli göç eden biri ile rasgele ülkeye giren birini bir mi tutuyorsun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zuko kullanıcısına yanıt

    Saldırıyorsunuz derken?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam selamlar,


    Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Naçizane birkaç sorum olacaktı.


    • Polonya - Almanya arası bir yerde yaşayacağınız belirtmiştiniz. Çalışacağınız şirket için hangi dili bilmek gerekiyor. Almanca mı İngilizce mi? Bu konuyu nasıl çözdünüz.
    • Tecrübeli mühendisler yurtdışında çalışmak istediklerinde, iş ararken..vs her hangi bir yaş sınırı uygulanıyor mu? Max kaç yaşına kadar yurtdışında çalışmak mümkün?
  • Valla ben cok diplomalı mal muhendis gördum.Buyuk oranda cogu da gercek manada kayda deger bir bilgi birikimi de yoktu açıkcasi.O yuzden ülke 2 muhendis kaybetti mi yoksa 2 muhendisden daha kurtuldu mu acaba diye sormuyor degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktor mühendis göçü ciddi kriz aslında.

    Herkes gitmek istiyor.

    Ülkeyi bu hale getirdiler.

    İstifade eden doktor sayısı çok korkutucu.

    Doktorlar bir ülkede 3 gün hastaneye gitmese hükümet 40 kez çöker.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde ne okudunuz hocam ve yasiniz kaç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.