Şimdi Ara

İlk defa iPhone kullandım; buyurun tecrübelerim (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
3
Favori
14.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başkan bu dediğin olay root oluyor doğru mu ? Senelerdir android kullanıyorum. Şu an red mi note8 kullanıyorum. Root a geçiş yaparsam en büyük artılarım nelerdir özetler misin ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Birde güvenlik güvenlik diye bağırdıkları iPhone ile canından ve güvenliğinden oluyormuşsun. Çok tezat bir durum. Ben senin yerinde olsam anında android bir telefona geçerdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone bana ezbere telefon alan bosuna para veren insanların oluşturduğu bi marka gibi geliyor. Samsung S serisi tokatlar her türlü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanlar tuhaf. Yıllardır iOS kullanırım. 1.5 yıla yakın Android telefon kullanmaktayım. Anlayacağınız iki platformu da birlikte aktif olarak kullanıyorum. iOS’ta ekranın sol kenarında herhangi bir noktadan sağa kaydırmak aynı işi görüyor ve çok daha pratik. iOS’ta Geri tuşu yokmuş. Ben geri gitmek için neden ekranın belli bir noktasına dokunmak zorundayım? Mantıken bu çok daha saçma ve iOS’tan sonra alışması da zor geldi. Her işlemde geri gitmek için illa geri tuşuna niye basıyorum? iPhone’da soldan sağa çek tamam. Hem de istediğin bir noktadan bunu yapabiliyorsun. İnsanlar garip. O tuşun nesi pratik yahu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soldan sağa çekerek kapatma android 8 kullanan telefonumda var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yıllardır android destekçisi ve kullanıcıyım.13ile iOS a geçtim. Androidin o takip eden reklamlarından kurtuldum.Ekran yormuyor niyeyse ama geri tuşunun yokluğuna alışamadım alışamıyorum. Bazen uygulamayı kapatamıyorum bulamıyorum kapatmayı yada bir geri adıma gelemiyorum kapatıp baştan açıyorum öyle bir saçmalık. (Ekranı soldan sağa kaydırmayı biliyorum ama her uygulanmamada olmuyor) takıldığım birde ses ayarları nasıl ayarlanacak ya çok saçma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Nomad_ kullanıcısına yanıt
    iPhone 6 ile aynı yılda çıkan Samsung S5 hangisinin elektronik çöp olduğu ortada

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ios'ta uygulama ikonlarını keyfinize göre ana ekran üzerine yerleştirebiliyor musunuz?

  • 2010 yılından beri Apple kullanıyorum. Eşime aldığım Flip 4 ile biraz vakit geçirmeye çalıştım. Yok olmuyor arkadaş Android beni çileden çıkarıyor resmen :)

  • Geçen hafta 14 pro max ile ilk iphone'umu aldım. Yurtdışından Pixel 7 Pro almayı düşünürken fiyat farkı az olduğundan iphone pro max ile arada kaldım. Bu iki telefon arasında kalmamın nedeni ikisinin de iyi kameralı telefonlar olmasıydı. Pixeldeki tensor işlemciye güvenmediğimden iphone 14 pro max tercih ettim.

    Dışarıdan duyduğumun aksine kullanımı androide göre çok daha zor geldi. Hiç beklemediğim şekilde bazı uygulamalara girişlerde anlık takılmalar falan oluyor ama güncellemeyle kesin düzelir gözüyle bakıyorum. Gün geçtikçe yavaş yavaş alışmaya başladım. Örneğin androidde alıştığım sağ-sol kenardan çekerek geri gitmenin olmaması beni çok etkilemişti, konu sahibinin olumsuz özelliklerde bahsettiği sol ortadan çekerek geri gitmenin burada da olduğunu görünce çok sevindim  (denerken hep sağ ortadan çekmiştim)


    Bu tarz küçük şeyler haricinde telefondan çok memnunum. Face ID, ölçüm uygulaması vs. mükemmel detaylar. Apple Silicon Macbook kullanıyorum, ipad ve iphone uygulamaları orada da olduğundan kullandığım bazı uygulamalar vardı. Her iki cihazda da ortak kullanacak olmam, kamerayı macbook ile paylaşabilmek, facetime ile macbookdan konuşmaya devam edebilmek, handoff vs. ıvır zıvıra doğal şekilde ulaşabilmek kullanımımı kolaylaştırdı.


    Güncel görüşüm hala usb-c kullanmaması (seneye değişecek büyük ihtimalle), 3. parti uygulama yüklemenin zorluğu (çoğu kişi için imkansızlığı) (applesilicon için android emülatörü çıkarsa sorunum kalmaz) ve google servislerine çok bağımlı olmam (gereken herşeye yine ulaşabildim) dolayısıyla hala androidi tercih ederim.





  • ilk defa apple'a geçiş niyetindeyim.


    Android bağımlısı olarak yeni yılda da kayıt ücretlerinin olağan dışı artış olacağını düşündüğümden 14 pro max alma niyetine girdim. Yıl sonuna kadar android cephesinden kamera donanımı iddialı bir model çıkacağını da düşnümüyorum çıkıp ülkeye gelse internet üzerinden satışa çıksa (sarı site ) çıktığı anda apple ile aynı fiyat yada daha üst rakamlarda çıkacağını ön görüyorum.


    3 yıl sonunda da değerini daha az yitreceğini umut ederek önümüzdeki günlerde 14 pro max yurt dışı alacağım.


    Android özgürlüğünün farkında olan biri olark tabletimle işlerimi devam ettiririm diye düşünüyorum. Yapacak bir şey yok.

  • tuncayt T kullanıcısına yanıt
    Androidde kamerada iddialı model çıkmıyormu hocam iphonenin 10 katı iddalı modeller var mi12s ultra vivo 90 s23 ultra özellikle vurucu bi sensörle gelecek. Androidciysen şaşma devam 👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlı bir inceleme olmuş. Yazmış olduğun eksi yönler hiçbir IOS kullanıcısının umrunda dahi değil. Ben yıllarca Android ve IOS kullanmış biri olarak ki şuanda 14 Pro kullanıyorum bu yazdığın eksi özelliklere uzaylıya bakar gibi baktım yani ne diyor bu manasında..


    Ve şu yok bu yok dediğin özelliklerin bir çoğu son nesilde geldi zaten. 120hz,AOD vs.. Bir cihaz son nesline göre değerlendirilir. Bunu da bilmekte fayda var..

  • tuncayt T kullanıcısına yanıt
    Pişman olmayacaksınız geçin derim. Ben ios tarafıma geçtiğimden beri problem nedir unuttum. Kafam çok rahat. Özellikle iş temponuz yoğunsa bir de telefon tarafında çıkan hatalara tahammülünüz kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunları daha önce yazdığımda da linç yemiştim aynı linci sen de yemişsin afiyet olsun. Söylediklerinize katılıyorum ve artırıyorum, üst seviye samsung cihazların açık ara en büyük farkı dex ile bilgisayara dönüşmesi. Bu özelliği pazarlama stratejisi yapmıyorlar nedense. Bir diğer mesele ise stabilite, kullanıcılarının stabilitenin ne demek olduğunu bilmediğini düşünmeye başladım zira hem kendi denediğim sürede hem de çevremdeki iphone kullananların cihazları defalarca donup kaldı hatta kendim xr denerken telefon çalarsa yazı tura atıyordum cebimden çıkarmadan o kadar donuyordu. Velhasıl ios stabil falan değil kardeşim ben android telefonun donup kaldığını son 5 yıldır hiç görmedim. 120hz meselesi de iphone'larda yalandan ibaret, DÜZELTİLMEDİYSE 14 pro max dahil hiçbir 120hz özelliği olan iphone 120hz'e çıkmıyor 90hz civarında takılıyor gözü gören net olarak anlar zaten inanmayanlar olacağı için peşinen link bırakıyorum https://www.youtube.com/watch?v=6BGmS4apZ1g&feature=youtu.be





  • Yüzlerce android telefon modellerinin onlarca farklı sürümüyle, ios kıyaslamak mantıksızlığı sinsilesi..

    Bir android sürümü bir markanın x modelinde akıcı ve iyiyken başkasında kötü performanslı olabilir.

    Birisi google'ın malı, diğeri apple'ın. İkiside abd şirketi ve ikisininde kaynak kodlarını önemli kısmı kapalı. Hangi telefonu elinize aldığınızda pozitif etki alıyorsanız onu kullanın.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    Samsunglarda da o şekilde. İphone X ile gelen gestureler ile cihazı native olarak kullanabiliyorsunuz. LG gibi markalarda da aynı işlevi sağlayan uygulamalar ile kullanılabiliyor. Navigasyon tuşu konusuna da kesinlikle katılıyorum. Hiçbir android cihazı navigasyon tuşu ile kullanmadım bugüne kadar.

  • yillarca android kullan ben de iphone se ile iphone kullanmaya basladim ve dayanamadim... telefon kullanmayi isgence haline getirmisler bukadar zorlanabilir. iphone alip sevenler ya hayatinda android kullanmamislar yada verdikleri para altinda ezilmemek icin evet guzel diyorlar baska aciklamasi olamaz. hicbir elektronik aletin fanboyu olmamak lazim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu anki 5-6 bin TL lik android cihazların giriş seviyesi veya süper giriş seviyesi olması harici bir sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Kasım 2022; 16:13:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • son cümlenize ithafen eski mesajları okursanız çoğu apple fanı eski android cihazlardan örnek vererek kastığını falan iddia ediyor. O zaman samsung u s22 serisine göre değerlendirmek gerekiyor gidip s5 örneği saçma kalıyor :)

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.