Şimdi Ara

İlk defa iPhone kullandım; buyurun tecrübelerim (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
14.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullandığı cihazdan gelir elde eden ekosistemi ile hayatını aşırı derecede kolaylaştıran yaptığı işte aşırı derecede hız ve esneklik sahibi olanların cihazı Apple marka olmalıdır.

    Ama normal düz bir kullanıcı iseniz Instagram WhatsApp Facebook vs vs gibi sosyal medyalar da takılıp bir iki foto çekip paylaşan biri iseniz android en mantıklısı.

    Haa yok benim param çok gelir elde etmek gibi ihtiyacım yok şak diye telefonu çıkarıp tak diye zahmetsizce fotoğraf çekip en kaliteli haliyle sosyal medyada paylaşmak istiyorum ve marka algısını günlük hayatımda dibine kadar kullanmak istiyorum diyor iseniz tabiki 20 bin ve üstü Apple cihazlar size uygundur.

    Ekosistemine hâkim olmayacak iseniz..

    Aktif yada pasif gelir getiren işinizde size yardımcı olmayacak ise..

    Apple alıp sonradan ah vah etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 1 Kasım 2022; 16:23:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte sorun tam olarak bu. S22 ultra Kasım Kasım kasılıyor. Bir 22 ultra alın , birde 13 yada 14pm alın birlikte kullanın aradaki farklı görün.


    ios deki akıcılık hala 3. Parti android üreticilerinde yok. Pixel telefonlar İphone a direk rakiptir ve kesinlikle aynı akıcılık vardır. O yüzden android kasıyor demiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes alıştığı sistemi kullansın , çok kafa yormaya gerek yok.

    Ben 11-12 Yıldır iOS kullanıyorum. Arada çok kısa süre Note 4 ile android kullandım ama 2-3 gün içinde ona da alışılıyor.

    iPhone’nun benim gözümdeki en büyük artısı satarken piyasa değerinin muadillerine göre çok daha az değer kaybetmesidir. Gerisi Faso fiso.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılanlar o kadar doğru ki sırf değerini kaybetmiyor diye iphone kullanıyorum son 8 aydır. Öncesinde s20+ ile o kadar akıcı, uygulama problemleri yaşamadan kullanıyordum ki şimdi en ufak şey bile rezillik


    En basitini söylemek gerekirse safaride herhangi bir sitede dolanırken bir başlığa girip geri dönünce taa sitenin en üstüne atıyor sanki 10 yıllık telefon. s9da bile sayfayı geri dönünce kaldığın yerden devam ediyorsun. Haberler,bu forum ve bir sürü sitede android ve ios karşılaştırması yapıp baktım iphone 13 rezillik yaşıyor her sitede. twitter'a 5 dk bakma seni ana sayfaya geri atıyor her hangi birinin profilinde kalmışsan bile. Bunu hiç yaşamadım androidde. Bir diğer can sıkan nokta spotify üzerinden pcde müzik dinlerken eğer telefon uygulaması açıksa sesi sonuna kadar açıyor ve bu müzik sesi/seviye sesi olarak ayrılmadığı için ios'ta bi anda instaya girersem hoparlör son ses car car bağırıyor. Android de sesler bölünmüş olduğu için asla böyle bir sorun olmuyor. Maalesef bunun gibi bir çok yazılımsal sıkıntı mevcut. Ufak bir kısmı benim gibi 20bin liraya bi telefon alıp ertesi gün 15 e düşmesini istemediği için zorunlu ios kullanıyor. Büyük bir kısmı da sırf iphone'um var diye geçindiği için bunların hiç birini umursamıyor masaya koyayım da iphone'um görünsün derdinde. Keşke samsung az ama öz cihaz çıkartsa değerini kaybetmese de s23 ultra gibi cihazlar kullansak.





  • ANdroidde bana özgürlük veriyor Zira Emulatör ve APKlar ile Telefonumu tam bir Multimedya Oyun canavarına dönüştürebiliyorum

    Örnek vermek gerekirse

    Nintendo Switch el konsolu olmuş 8 BİN TL..

    Bu parayı konsola vermek yerine güçlü bir android telefon ve Mobil switch emulatör ile 8bin tl vermekten kurtulup

    Switch oyunlarını android telefonumda oynayabiliyorum.

    3DS XL ler keza 3-5bin tl arası.. Yine 3DS oyunlarını android telefonmda oynuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 1 Kasım 2022; 18:31:44 >
  • 120 hz ile 60 hz arasındaki farkı anlamayan en yakın zamanda göz doktoruna gitsin çok geç olmadan zira bardak altı gibi gözlüklerden kullanmak zorunda kalabilirsiniz. 1 saat 120 hz kullan bakalım sonra 60 hz ekran sana nasıl gelecek ? O yüzden mi sadece pro modelinde 120 hz var Apple'nin? demekki bir artısı var değil mi?

    Ben bir markanın fanboyu olsam kıyameti koparırdım 200$ lık androidlerde bile 120 hz varken nedne tüm modellerde yok diye.


    Onun haricinde tercih meselesi

    Ben mesela redmi k40 gaming telefon kullanıyorum, Apple dahili tetik tuşu ve 120 hz ekranı koysun gidip iphone alayım


    En ucuz modeli 700$ olan bir cihaz serisinde 120 hz koymuyorsan müşteriyi" yolunacak kaz" olarak görüyorsun demektir. Safi kas gücü varda asıl konforu sağlayanlar eksik


    Markacı değil faydacı olun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 1 Kasım 2022; 18:31:29 >
  • bob_marley_232 kullanıcısına yanıt

    13 veya 14 serisi kullanmadım ama s22 ultra kasıyorsa bütün telefonlar kasıyordur.

  • Kullanmadığınız bir telefon için yargıda bulunmanız ilginç. Aradaki farkı hissedecek tecrübeye sahip olun, zaten burada bunu yazmayacaksınız.

  • En iyi ios telefon 100 lira, en kötü android telefon 200 lira olsa gider android telefon alırım. Kişiselleştirme benim için her şeyden önemli. Tüm telefonlarımı custom rom ve maksimum kişiselleştirme ile kullanıyorum.(hali hazırda 3 adet)

    İnsanlar benim için 2 ye ayrılır. Iphone kullanan kimseyle hiçbir konuda hiçbir tartışmaya girmem, he der geçerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ishadami -- 1 Kasım 2022; 19:23:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

    Kullandığın XR ne durumdaydı bilmiyorum, belki sorunlu bir cihazdı belki pili ölüydü vs ama bunu genele vurmak bence çok saçma olur. Son yıllarda birçok android ve iOS cihaz kullandım ve diyebilirim ki iPhone 6S bile amiral gemileri hariç tüm güncel android cihazlardan daha stabil. iPhone 6 ve öncesi hafıza teknolojisi ve işlemci mimarileri yüzünden aşırı kasıyor onlar artık kullanılmaz tabi.


    Ekran yenileme oranı hakkında da ufak bir yorum yapmak istiyorum. Apple’ın bu paneli zaten çoğu durumda 120Hz çalışmıyor. Kendini ekranın hareket hızına göre ayarlıyor ve bu sayede normal 60Hz bir ekrandan bile az pil tüketiyor. Panel gerçekten 120Hz gerektiren bir durumda o hıza da çıkacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Benim android telefon çalınmıştı. Telefon kılıfına koyduklarımda gitmişti haliyle. O sebeple mecburen farklı uçakla dönen arkadaşın telefonunu ödünç almıştım. Gereksiz bir tecrübeydi.

    Windows mobil devam etseydi aslında windowsdan devam ederdim muhtemelen. Windows reyiz bizi androide terketti malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 1 Kasım 2022; 22:7:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mukemmel inceleme, yalniz olmadigimi hissetmek mukemmel!

    uzun omurlu diye iphone aldiktan sonra bu kadar aptal bir OS ile bas edemeyip android'e gecen biri olarak, klavyenize saglik efem

  • apple zırt pırt iphone çıkartmaz. her sene 1 seri çıkartır. çıkarttığına da 5 sene destek verir. insanlar neden apple almak ister çünkü servis kalitesi en iyisidir. bugün şayomi veya samsungla başına bir iş gelmesin diye dua edersin. orj apple servis noktaları her zaman müşteriyi memnun eder işte bu yüzden tercih edilir.


    apple sadece telefon satmıyor. saat kulaklık ipad imac vs bu ekosistem en kusursuz ve stabil çalışan ekosistemdir hepsi arasında. kullanıcı ne isterse o bilgiyi şak diye heryerden alıyor.


    iphoneların kameraları her sene zirvededir. içerik üreticilerinin %90'ı iphone tercih eder. özellikle video çekimi konusunda yıllardır hiçbir marka yanına bile yaklaşamadı. keza bence fotoğraf kalitesi de inanılmaz 1-1 çekim yapıyor. androidlerde gördüğüm genelde bi temizlik filtresi atıyorlar.


    uygulamalar ios nezdinde bi tık daha iyi çalışır. hele instagram konusunu açmıyorum onu herkes biliyor. 15 bine android alıyorsun story atarken kalite düşüyor çok büyük bir eksi.


    apple yapılan anket ve araştırmalara göre kullanıcıların en çok güvendiği marka insanlar kişisel verilerini en çok apple markasına teslim etmek istiyor, yetkililer bu konu hakkında sürekli açıklamalarda bulunuyor.


    hz değerlerinin küçücük ekranlarda çok bi fark yarattığını düşünmüyorum. ne yapıyoruz ki zaten yutup insta yani oyun da oynamam ben zaten küçücük ekranda oyun mu oynanır? androidin apkları veya kişisel özelliştermeleri de bana cazip gelmiyor ilgilenemem kısıtlı ios dünyası bana yetiyor zaten samsung kullandığımda da yine aynı şekilde kullanıyordum. kişiselleştirmeye takılmıyordum yani rom falan kurmuyordum.


    ülkemiz nezdinde iphone almak bir nevi yatırımdır en azından korumadır diyebilirim. androidlerin fiyatı düşerken iphonelar bu konuda daha iyi durumda oluyor 1-2 sene kullanıp güzel fiyata satıp, para ekleyip daha rahat üst modellere geçebiliyorsun.


    neticesinde bence şu anda apple kalitedir ve en iyi konumdadır. bence özellikle huaweinin fişinin çekilmesi android dünyasındaki inovasyonların önünü kapatmış oldu. huawei beni çok heyecanlandıran bir firmaydı özellikle p20 serisi müthiş çıkmıştı, keşke ambargo yemeselerdi de rekabet oluşsaydı.


    dipnot fanboy değilim, galaxy s3'ten beri hep samsung kullanmıştım. 10 ay önce düz ip13 geçiş yaptım. kullanıcı deneyimi olarak beni çok memnun etti. şu dönemde apple bence en iyi konumda. dünya pazarı tamamen 2 firmanın elinde keşke rekabet artsa da farklı firmaların farklı modellerini görsek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhilipTandy -- 1 Kasım 2022; 22:3:41 >




  • 1 defa ios kullandım, bin pişman oldum. Ios pişmanlıktır..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sky__walker kullanıcısına yanıt

      Bencede

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Bu nasıl bir zevk  

  • Kime ne anlatıyorsun dostum ben widget için rom için özgülük için çorabıma kadar veririm ki vermesem zaten alıyorlar  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone'daki widget'ler söyledikleri gibi daha iyiymiş hocam.

  • Halen daha yok widget yok ses yok dosya yöneticisi gibi çok önemsiz şeylerden konuşuluyor
    Her iki platformun en temel en kritik özelliği 1. Uzun vadede sistem performansı 2. Güvenlikten bahsedilmiyor oysa bunlardan başka konuşulacak başka bir şey yok diğer şeyler renkler ve zevkler meselesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 11 kullanıyorum bu telefonun ismi samsung olsa şuanda 5k falandı herhalde :D


    iphone kullanmamın nedeni minimum değer kaybı

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.