Şimdi Ara

İlk defa iPhone kullandım; buyurun tecrübelerim (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
14.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Muharrem dayi satican mi iPhone 13 mini'yi ondan bahseder misin

  • AkoobLaze A kullanıcısına yanıt

    Bende kendi tecrübem ile ekleme yapayım (En başa da yazayım şuan tablet,pc,telefon olarak apple kullanıyorum )


    S2 den s10+ a kadar bütün samsung cihazları kullandım arada Htc ve Sony ye geçtim (özellikle z5 bence çok güzel bir cihazdı ) 2 kez iphone denedim her seferinde basit basit şeyleri yapamadığımı görünce son çıkan android cihazı aldım geçtim. Son zamanlarda s10+ günü zor çıkarıyor kimi zaman akşam üstü şarj etmem gerekince telefon arayışına geçtim.


    s10+ ı ön siparişle 2019 şubatta almıştım o dönem en güncel iphone xs di. Fiyatı 9000tl max olan modeli 10000 tl civarı olarak hatırlıyorum benim s10+ fiyatı 7500 TL di Kulaklık + kendi akıllı kılıfı hediyeydi (Hatta note 8 ekranı kırık olarak verip +3000 TL ödeyerek geçmiştim ). Yani %25-30 daha pahalıydı zaman içersin de fiyat dengesi iyice bozuldu bence burası daha önemli çünkü ; İnsanlar iphone değer kaybetmiyor o yüzden alıyoruz diyor ama bu durum çokta doğru değil. S10+ çiziksiz darbesiz sorunsuz şeklinde olanların bugün ki değeri 5850-6500 TL arası (çok saçma bence de ama piyasa bu rakamı

    belirlemiş )


    Gelelim İphone 'a

    İphone xs 6000-6500 xs max 7500-9000 TL arası geziyor .Enflasyona vurursanız iphone o dönemden bu döneme daha çok değer kaybetmiş .Bu da demek oluyor ki en büyük kale aslında yıkılmış ha ileride gene aynı şey olur mu belli değil.


    Gelelim İphone deneyimine


    Şuan 14 pm 256 satın aldım almadan önce s22 ultra ile 3 gün geçirdim ve çok net söyleye bilirim ki .İos pratik filan değil aksine son derece kafa karıştırıcı ve işi uzatıyor. İphone kullanan kişiler genellikle ya en son android 4.0 kullandı yada hep alt sınıf bir cihaz kullanıp karşılaştırma yaptı. Çünkü bence android ios u geçeli baya baya oldu. Objektif olarak kullanan herkes bunu görür ama insanlar o kadar fanatik ki akıl almaz bir akıl tutulması yaşıyor.


    Bu arada android de apple özenip önde olduğu şeyleri kaybettiği için ios a geçtim birde bu kadar övüyorlarmış bakalım neler değişmiş dedim.Eşim iphone 7 plus dan note 10 a geçti söylenmesi 1 hafta filan sürdü şuan telefon alalım mı dediğim de iphone o kadar etmez başka neler var diye soruyor. Ki inanın tam bir apple fanatiğidir tabletten pc ye apple kullanıyor.




    Genel notum : Apple cihazları abartıldığı kadar değil , pratik hiç değil , Övünülecek bir numarası da yok ha android de apple fiyatlarına çıkınca dur dedim deneyelim bütün olay bu. Ayrıca şarj süresi de beklentimin altında belki %15 daha iyidir s10+ dan ki ben beğenmiyordum bu durumu. İşin sonunda ben bu telefonu eşime verip s23 ultra filan almazsam iyi. 





  • Sattım 17.5a. IPhone değer kaybetmez diyorlardi bir de. Geçen ay 18e aldığım cihazi zararına sattım. 17.5 teklif edeni bile zor buldum 2 haftada.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    dayi mini oyle oluyor olabilir ama garip, 500 lira da kullanma payi olarak gor yav

  • Ya sorma ya, 13 mini en az rağbet gören iPhonelar arasında. Sıkıntı orda. Düz modeller olsaydı daha rahat satardım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    ben prenses ay cici demedim apple cihazlar için :) amaç fanlık yapmak da değil parasıyla ürün alıyoruz hangi marka olursa olsun parasının karşılığını vermek zorunda. şu bir gerçek siz eleştirel yaklaşmışsınız ama bence apple cihazların yazılım ve donanım uyumu tartışılmaz. android kesiminde ram işlemci öne sürülür. apple cihazda aynı işlemleri yapmak için işlemciyi veya ram i umursamazsınız. ikinci el değeri her zaman aynı yaştaki rakibine göre yüksektir. çünkü cihaz daha stabil devam edebilmekte. note 3 s3 falan modeleri kullandım şimdi de günümüz modellerinden kullanan arkadaşlar var. yok hocam ya telefon olayında ben iphone dan daha verimli ve kaliteli cihaz görmedim... bu şahsi tecrübelerim, dediğim gibi marka fanlığı yapmıyorum şu da var birsüre hangi platformdaysanız devamı o şekilde oluyor kolay kolay android ya da ios tan karşı cihaza transfer yapan yoktur..

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt
    Patladım Hahahahaha

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iki sistemide uzun yıllar kullanan biri olarak eksilere ve artılara katılıyorum fakat kişisel tercih olarak iOS daha hoş geliyor bana o yüzden 12 den 14 pro max a yükselttim telefonu ben yine tabi katlanabilir Fold arasında gidip gelmedim değil...

  • Benim İphone kullanmama sebeplerinden en büyüğü 3.parti yazılım kurulmaması. Android de bir uygulamanın paralı olsa bile onun crackli apksını kurup kullanabiliyorsun. İphone da işe yarar uygulamaların hepsi paralı ve pahalı. Yoksa İosun akıcılığı ve stabilitesi çok iyi androide göre.

  • Sırf müzik ve stüdyo programları için bile alınabilecek bir cihaz iphone. GarageBand uygulaması gerçekten çok kaliteli. Müzik kayıtlarıyla uğraşan kişiler için bilgisayar ihtiyacını ortadan kaldıran bir uygulama. Android'de alternatifi yok malesef.


    Tabi ben bir iphone kullanıcısı değilim.   iphone'nun izlemiş olduğu kapitalist pazarlama stratejisinden nefret ediyorum. Tüm dünya cihazları standart usb-c bağlantısına geçmişken iphone, hala kendi özel ürünlerini satmak amacıyla farklı bir bağlantı soketi kullanıyor. Ne zaman ki iphone bu stratejisini düzeltir, standart usb-c bağlantısıyla üretilmeye başlar. O zaman gidip ilk işim bir iphone almak olacak.


    Evet belki çok önemli bir konu değil bu, alt tarafı bir bağlantı kablosu, telefona binlerce lira verip kabloyu mu sorgulayacaksın diyebilirsiniz ama bence önemli bir konu bu. Beni kendine mahkum etmesi hiç hoş bir durum değil. Ben ister iphone'u samsung şarj aletiyle şarj ederim ister ttec şarj aletiyle şarj ederim. Sırf kendi ürününü sattırmaya çalışmak bence doğru bir pazarlama stratejisi değil. Sen telefon,tablet,bilgisayar üreticisisin. Ana ürünü sat, aksesuarlarda ben istediğim markayı kullanayım.





  • Siz arkadaşın dediğini anlayamamışsınız. Ekran yenileme hızı donanımsal bir akıcılıktır. Arkadaş yazılımsal akıcılıktan bahsediyor. Yani işletim sisteminin akıcılığından ve tepkiselliğinden bahsediyor. 120 Hz Android telefonu örnek verelim. Ekran 120 Hz fakat animasyon geçişleri ve bu geçişlerin kusursuzluğu olsun anlık bir kare düşüşü olur. Bu S22’de bile oluyor. Yazılımsal olarak o tam kusursuzluğu hala bir türlü yakalayamadılar. Fakat iOS’ta uygulamaların açılış efektleri ve ekran geçişlerinin efektlerinde en ufak bir gecikme yahut takılma olmaz. Hem Android hem iOS telefonum var. Bir yılı geçkin bir süredir Android telefonumu kullanıyorum ve iki telefonu birlikte kullandığım için bu farkı çok net görebiliyorum. Android’de video izlerken telefonu yan çevirdiğimde video önce duraklatılıyor yani video oynatımı sırasında milisaniyelik bir donma yaşanıyor ve sonra ekran dönüyor. Ama iOS’ta böyle bir şey yok. Telefonu yan çevirdiğinizde sensörlerin tepki hızı ve efektlerin kusursuz bir şekilde uygulanıp videoyu duraklatmadan devam edip dönme işlemini uygulaması çok başka bir şey. İşte arkadaşın tereyağı kıvamındaki akıcılıktan kastettiği bu ve bunun gibi şeyler. iOS kullanıcılarınının aradığı kusursuzluk budur. Siz nicel kavramlara takılıyorsunuz. Oysa iOS kullanıcıları niteliğe bakarlar. Tabi Android’de aynı şey olmadığı için ister istemez iOS kullanıcısının gözünde bir “Android kasıyor” imajı bırakıyor. Bahsedilen akıcılık budur. Telefonu döndürdüğümde görüntünün duraklatılıp tak diye birden dönmesi ve donuyormuş gibi bir hissiyat vermesi, ekran geçişlerindeki efektlerde zaman zaman yaşanan kare atlaması yahut uygulama açılırken anlık bir donma yaşanıp geç açılması vs bunlar hep yaşadığım şeyler. Zaman zaman başıma geliyor. Bir uygulamayı ya da klasörü açarken ya da çıkarken anlık olarak telefonda bazen bir duraksama meydana geliyor. İsterse 240 Hz olsun kıymeti yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 31 Ekim 2022; 13:42:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android tarafında kullanılacak marka Samsung var o da s21 aldım 1 hafta katlanabildim. 120 hz yenileme falan mükemmel söylemesi ama batarya 60 hz de bile günün yarısını anca çıkarıyor. Acaba ayar yapsam düzelir mi diyorsun kamyonla para verdiğin cihaza bi de optimizasyon yapmak için zaman harcıyorsun. Oluyor mu yine olmuyor tabi. Her şeyden önce telefonda stabil işletim sistemi ve kararlılık arayan insanın android tarafında istediğini bulması çok zor. Görmek isteyen girip baksın s21 s22 konularına her gün aynı muhabbet elinde şarj aleti ile dolaşırsan iş görür anca


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FieldTeam kullanıcısına yanıt

    Pil yüzdesi hep var. 16.0'da kalkmıştır, 16.1'de gelmiştir. iPhone 3GS'den beri var benim tecrübem dahilinde. Ben de 6S kullanıyorum ve gayet memnunum. Sen her sene TV, araba, ev, mobilya mı değiştiriyorsun?


    Android kullanıyorsanız, sadece telefon kullanırsınız. iPhone kullanırsanız, iPad, MacOS ile ekosistem olarak kullanırsınız. Mükemmel olan budur. Elinde sadece telefon olan için, Android vs iPhone karşılaştırması göreceli kalır her zaman.

  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    13 minin şarjı benim elimde S20fe ile aynı gidiyordu. Diğer telefonları bilemem

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TechVET kullanıcısına yanıt
    Yüzde derken rakamla göstermeyi kastettim. O 16.1 ile ilk defa geldi 13miniye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Evet yıllardır rakamla gösterme var. Yeni gelen bir şey değil. Mini'de bir sorun olmuştur, düzeltilmiştir.

  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    mini modelleri şarjı en az giden seriler zaten üretilmiyor da artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TechVET kullanıcısına yanıt
    Hocam günaydın mağaradan. Çentik geldiğinden beri rakam yoktu. Bir kaç ay önce büyük telefonlara geri geldi rakam. Minilere ise daha yeni geldi. Son 4 5 senedir rakam yoktu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt
    13 minin şarjı düz 12 ile aynı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Çentikli kullanmadım evet. Doğrudur.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.