Şimdi Ara

İlk defa iPhone kullandım; buyurun tecrübelerim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
14.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yanlış anlamayın ama artı ve eksilerin yarısı subjektif öbür yarısı da sorun bile değil. Modern herhangi bir telefon kullanılır. Eskiden direkt donanımsal handikapları olan telefonlar vardı, şu anda ekran yarım milisaniye daha yavaş açılıyor diye söyleniyoruz.


    iPhone'un kamerası S20FE'den kesinlikle daha iyi. Lens ve mekanizma kalitesizliğini yazılımla kapatmaya çalışıyorlar fakat yan yana fotoğrafları detayına incelerseniz kesinlikle farkı görebilirsiniz. S20FE sahibiyim, iPhone 11'in kamera FOV'u ve detay kalitesi kesinlikle daha iyi, gece fotoğraflaması da daha iyi. S20FE dediğiniz telefon zaten sağlam chipset kullanma adına öbür tüm parçalardan kısılmış bir telefon. Üst A serisi telefonların kameraları bile daha iyi, ki normal bu.


    Ülkemiz açısından bakarsak ömür ve fiyat önemli. Bunda da bütçeniz neye yetiyorsa ona göre bakın. İşiniz telefondan para kazanmaksa(yöneticilik, emlakçılık vs.) paranın alabildiği en stabil ve en pahalı telefonu almanız daha mantıklı, ki onda da markanın bütçe telefonlarına yönelim yapmamak gerek. Bootlocker'ı açılabilen, chipseti ve pili iyi bir Android sistem almak uzun ömürlülük açısından ülkemiz şartları altında daha mantıklı, yazılımsal olarak eskitme yapıldığı zaman open source, unbloated OS kurar geçersiniz.


    Xiaomi ile yaşadığım tecrübelerden sonra etrafta yazılan eksiler çok komiğime gidiyor. Dokunmatiği sıkıntılı telefonlar, ısınınca restart yiyen amiral gemileri, ekranı değişmeme üstüne kilitli olduğu için ekran öldüğü an ölen telefonlardan bugünlere geldim ben, sizi bilemem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 30 Ekim 2022; 23:18:55 >




  • Sırf küçük diye iphone mini serisi düşünüyordum ama ikinci el fiyatları çok fazla olduğu için s10e aldım.
    12 mini 5 tane s10e alıyor. Xr desen daha kötü olduğu halde 2 tane s10e alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciddi seviyede telefon kullandım hayatımda. Çoğu da amiral gemisidir. Note 5'den itibaren tüm samsung amiral gemilerini, Xiaomi'nin tüm imei atılabilen amiral gemilerini kullandım. Şuanda da 14 pro max kullanıyorum.


    Yazdığınız noktalara itirazım yok. Neredeyse tüm noktalarda haklısınız zil sesi ve youtube vanced hariç. Korsan içerikleri platformun engellemesini ben destekliyorum.



    Benim androidden bir tık uzaklaşmak için sadece 2 sebebim var ;


    - Yahu neden vietnamdaki adam androidin en yeni sürümünü kullanırken Türkiye'deki ben bu android güncellemelerini aylarca bekliyorum ? Bende sana para ödüyorum bu cihaz için. Bir teknoloji aşığı için cihazını bazıları yeni özellikler ile kullanırken senin kullanamaman büyük eksiklik. İphone kullandığımdan beri takip ettiğim twitter sayfasından bildirim geliyor ayarlardan yazılım güncelleye tıklıyor cihazı güncelliyorum. Androidde xda da yok port rom ara, exynos mu sd mi araştır, sonra acaba ülke kodu uyumlumu bak ohooo.


    -2. konu akıcılık. Elimde s22 ultra da var. Cihazı elime alınca aşık oluyorum orası ayrı konuda da cihaz akıcı değil yahu. İster 120hz olsun ister 240. Yazılım İOS gibi tereyağ kıvamında değil. Kameradan çıkıyorum alt bara uygulama simgesi frame atlayarak gidiyor. Şimdi bazıları buna itiraz edecek ama konuda iphone 6 akıyor diyen adam var. Herkesin konfor standardı farklı.


    Ben akıcılığa pürüzsüzlüğe önem veren adamım. Ayarlara tıkladığımda tak diye menü karşıma gelmiyorsa çeyrek saniye ben bekliyorsam o telefon benim için tereyağ kıvamında değildir. Şuana kadar iphone akıcılığında bir android telefon kullanmadım pixel ler hariç. Pixel ler ayrı dünya. Onlara da pasaportum yok kullanamıyorum.



    Bu iki anahtar konu yüzünden android dünyasına şuan biraz mesafeliyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 30 Ekim 2022; 23:38:23 >




  • bob_marley_232 kullanıcısına yanıt
    Bazı insanların 60 Hz iPhone 120 Hz Android’den daha akıcı çalışıyor demesindeki mantık bu. Uygulama açılırken ya da ana ekrana dönerken o dönüş sırasında yaşanan anlık kare (frame) atlaması 120 Hz’in tüm büyüsünü bozuyor. Özellikle 120 Hz’e alıştıktan sonra o ufak takılmalar göze çok daha batar hale geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon yıkayanı ilk kez duydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın da dediği gibi arkadaşın buds2 pro'su vardı Benim s22'e bağladım hatta kulaklığın güncellemesi de varmış yaptık Neyse hemen bağlanıyordu benim telefona


    Ek olarak bazı kulaklıkların kutusunu açman bağlanması için yeterlidir Fakat bazı kulaklıklarda da illa kutudan çıkarman gerekir Eğer telefonla birlikte kulaklığı da değiştirdiysen bundan bir fark olmuş olabilir Son olarak Samsung'daki dolby atmos'u ben kullanmıyordum Büyük hata yapıyormuşum Ses çok fark ediyor kulaklıkta Kullanmayan varsa kullansın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 31 Ekim 2022; 1:17:39 >
  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

    Honor play vardı öncesinde ki gayet güzel bi telefondu zamanına göre, galeri rehber ve kameraya girmek bile büyük zaman kaybı yaşatıyodu. Ben kendi tecrübeme dayanarak konuşuyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bob_marley_232 kullanıcısına yanıt
    120hz iphonun 120hz androidden daha akıcı olduğunu kabul edebilirim ama 60hz iphonu kabul edemem.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13 mini ile bir şey anlamazsın pek. Pro ve Pro max alman lazım. Kameradan tut, ram, işlemcisine kadar fark eder.

    Hiç stabil hızı insan bahsetmemişsin. Android bende yıllarca kullandım. iPhone daha seri.

    Kullanınca alışırsın merak etme. Ama dediğim gibi üst model alırsan anlarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Hocam ben galaxy s3u 4 sene kullandim. Androide atfedilen bütün sorunlar yazılımsal ve donanimsal olarak vardı o telefonda. Bu yazdığım eksilerin ne kadar "first world problems" olduğunu biliyorum ben de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stones S kullanıcısına yanıt
    Yazdığım artınin ilk maddesi stabilite hocam.

    13 mini pro ve max telefonda aynı telefon, 120hz ve telefoto hariç sunduğu bir fark yok ortalama kullanıcının görebileceği. Telefon 120hz olsaydı memnuniyetle kullanırdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Mini ile Pro arasında fark var. Yok olur mu hiç? Kullan diyorum anlarsın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt

    bende 6s var, 7 kere darbe kaynaklı ekran değişti kasası eğri batarya bitik. şimdiye kadar bir kere bile oyun veya başka uygulamada çökme donma yaşamadım desem? ve ilginçtir 2-3 sene önceki androidlerden bile hızlı çalışıyor.

  • Bu kadar apple fanboyu olmayın arkadaş. 6s - 6 - 7'ye bile hâlâ güzel diyenler var, eskimo musunuz, taş devrinden mi geliyorsunuz? 7-8 yıllık telefon, apple çöplüğünde, azıcık özgün olun. Adamlar 13'te mi 14'te mi yeni AOD getirdiler, pil yüzdesi de 16.1 ile geldi. 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IP68 sertifikası olan bir telefonu havuzda hatta denizde kullanabilirsin (çok derine dalmamak ve süreyi aşırı uzatmamak, daha sonra temiz suyla yıkamak şartıyla). Sabunlu suyla yıkıyorum ben S20 ve S22'yi. Pırıl pırıl oluyor.

  • firatciftci2008 kullanıcısına yanıt
    Ben de yıllardır android kullanıyorum ben de öyle bir şey yaşamadım ne olacak şimdi?
    İPhone kullananlar kendi telefonlarını prenses zannediyor, diğer taraf sanki işkence ediyor kendine kötü telefon kullanarak diye görüyorlar.
    İlginç değil, iki üç sene önceki android dediğiniz en fazla orta seviye androiddir. Amiral gemisi İPhone ile giriş orta seviye android K I Y A S L A N M A Z.
    O android telefonları satarken kimse işlemcisi ram'i süper diye satmadı. O günü hızı göze batmadıysa da uygulamaların daha ilkel versiyonlarını çalıştırdıkları için, uygulamalar ağırlaşınca işlemci yetmemeye başladı bu kadar basit.
    İnsanlar zannediyor ki İPhone'da "yazılım donanım uyumu" var, hayvan gibi işlemciyi koyuyor bazen tepe androidlerin iki sene önünde sonra telefon çalışır tabii. Bugün i3 alıp üç sene sonra battlefield 256 kişilik haritada güzel çalışmıyor demek gibi bir şey bu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • MuharremAylar kullanıcısına yanıt

    Sizin akıcılık anlayışınız donanımsal olarak kare yenileme hızından ibaret sadece demekki.


    Saygı duyarım bazı insanlarda kalite algısı yoktur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bob_marley_232 kullanıcısına yanıt
    Saygı duyarım bazı insanların gözü yok görmez hız farkını..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.