Şimdi Ara

Apple'a Dava Açtım - Kazandım! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
20
Favori
101.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abooo ne kadar apple fani varmis. Oldu olacak adami taslayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca Apple bile kendi ürettiği telefonun bataryasında problem olduğunu ancak 14 ay sonra anlayabilmiş! Buna ne diyeceksiniz? Apple 14 ayda sorunu tespit edemiyorsa kullanıcı anlayamamış çok mu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple dava açarsa kaybetme ihtimalin söz konusu.



    Yargıtay “saydırdığın avukatların” gerekçesiyle benzer bir dosyayı tüketici aleyhine bozdu.



    Hakkını aramana söz söyleyemem, desteklerim ancak mesleğini yapan avukatlara karşı kullandığı üslubu ise kabul edemem.



    Hakkında hayırlısı olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son derece normal bir olayı imkansız bi iş başarmışsın diye anlatmışsın helal olsun :D

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ın savunması da zavallılığın daniskası olmuş nasıl avukatlık nasıl savunma bu :D rezillik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tebrık edıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rapsody_izmir

    Yanlış yaptığın iki şey var. Birincisi sana yardımcı olan elemani ifşa ettin. Yani bu konuyu çalışan kişinin amirlerinden biri görürse büyük ihtimal işinden atılabilir. İkincisi ise 19 ay boyunca telefonu kullandın. Garantinin bitmesine az kala yenisini almak, yeni garanti başlatmak için elindeki ürünü iade ettin. Kanunen o hakka sahip olabilirsin ama bana etik gelmedi. Madem %40 lı şarzlarla uğraştın neden o karar çıkar çıkmaz gidip değiştirmedin? Değiştirmedin çünkü sinsilik yaptın. Seni kınıyorum.

    Edit:

    ahmetbayram5 @ 17 Ekim 2017 15:30:16

    apple paralı adam tutsa senin kadar iyi apple'ı savundurtamazdı.tebrikler...


    Doğruyu yanlışı ayırırken markaya bakmıyorum.




    Bindirdikleri yüksek kâr marjlarına saysınlar. Koskoca firma üç kuruş için çingenelik yapmasın bir zahmet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cankal


    quote:

    Orijinalden alıntı: cthax

    bende teknosaya karşı kazandım çatır çatırda paramı almıştım. Apple ödemez ise şöyle oluyor arkadaş öncelikle icra dairesine gidip Apple'ı icraya veriyor dediğiniz gibi harç vs de ödüyor (ben 450 TL ödemiştim) ve ödediği masraflar + bakiyesi kadar parayı Apple tıpış tıpış arkadaşın hesabına yatırıyor.

    Kardeş mahkemeden icra davası açmadan mahkeme harçı yatırmadan icra başlatamazsın . Tüketici haklarının mahkemedeki rolü emsaldir .Sonuçta ödemezse ki isterse ödemek zorunda değil mahkeme yoluyla tahsilat yaparsın . Öyle kafana görede tüketici haklarıyla icra başlatamazsın .Paşa paşa mahkemeye başvuracaksın haaa apple parayı öderse sorun yok . Mahkeme masraflarından yırtar.

    Hakem heyeti kararina süresinde itiraz edilmediyse karar kesinlesir. Direk icra dairesine gidip icra baslatirsin. İcraya itiraz ederse dava açmak gerekir. Ancak bu defa yuzde 40 icra inkar tazminatı da eklenir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe


    quote:

    Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

    Tüketici haklı ama uyanık. 19 ay sorunlu olsada kullan. 19 ay sonunda geri alacağı para ile gider yeni modelini alır. 1.ayda değişmesi gerekirdi. Apple nin böyle savunma yapması da saçma. Kabul ettiği tüketici kanunları gereği garanti boyunca her türlü sorumluluğu kabullenmek zorunda. Tüketici kanunların açıklarından yararlanıyor ise, o tüketicinin kendi sorunu.

    Tüketici uyanık falan değil, Apple bu hatasını açıkladığında zaten 14. ay olduğunu söylüyor adam. Konuyu okumadan kafanıza göre yorum yapmayın öyle 1. ayda değiştirmesi gerekirdi falan saçma sapan laflar.

    19 ay boyunca sorun varmış ama 19 ay servise götürmemiş adam asıl siz okumadan yazmışsınız. Şikayeti varken 14-15 ay servise götürmeyip garantinin bitimine az bir süre kala bu açığı kullanmak "uyanıklık"tır.

    Apple'ı hiç sevmem ancak hakkını vermek lazım müşteri memnuniyetine önem veren bir firma. Şu duyuruyu yapıp cihazları geri çağırmasaydı 15 ay o şekilde kullanan arkadaş kullanmaya devam edecekti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 18 Ekim 2017; 22:25:11 >




  • anil77 A kullanıcısına yanıt
    keşke bu yorumu yazmasaydın da cahil olduğun ortaya çıkmasaydı.6502 sayılı kanunda mı bu yazıyor yoksa 2014 yılında güncellenen garanti belgesi yönetmeliğinde mi? hukuk ''BİLDİĞİM KADARIYLA'' şeklinde işlemiyor.insanların önünde kanun ve yönetmelik var bunlara göre hareket ediyorlar.nerde yazıyor aynı arızadan en az 2 kere olması koşulu? insanları yanlış yönlendireceğine 15 dakika zamanını ayırıp 6502 sayılı kanunu oku
  • Leon FR kullanıcısına yanıt
    herkes koyun gibi güdülmek zorunda mı? adam gül gibi baktığı telefonun niye içini açtırsın? çok uygun fiyata aldığım samsung s6 edge kamera arızası verdi,para iadesi isteyebilirdim ama zaten alacağım parayla tekrar s6 edge alamazdım fiyatlar arttığı için.onarımı kabul ettim,kamerası değişti bu sefer de içinde toz bırakıp yollamışlar.tekrar yolladım 10 gün serviste kaldı,kameradaki tozu temizlemeden geri yollamışlar.gene yollayacağım ama yedek telefonum yok ve 10 gün telefonsuz kalmak istemiyorum.

    yani telefonda onarım olursa illa ki bir yerinde pürüz bırakıyorlar.keşke onarım yerine değişim isteseydim ama geçti artık.hakkını arayan insanı takdir edeceğine aklınca alay etmişsin.adamlar muadili ürünler 1 iken iphone'u 3 katına satıyor hala onların şakşakçılığını yapıyorsun.bu ortadoğu kafası olduğu için iphone 10 6000-7000 arasına satar,alıcı da bulur.sorgulamayan koyun gibi bir kitle var nasılsa ortadoğu'da.

    apple'a çok üzüldüysen bağış yap.ağanın malı gider ırgatın canı gider diye boşa dememişler




  • anil77 A kullanıcısına yanıt
    sen bana 2013 garanti belgesi yönetmeliğini referans göstermişsin.2014 garanti belgesi yönetmeliğini esas alacaksın da neyse.senin referans gösterdiğin kanundan yola çıkalım.

    ''Tüketici bu Kanunun 11 inci maddesinde belirtilen seçimlik haklarından onarım hakkını kullanmışsa...'' diye devam ediyor.bu konuyu açan kişi onarım hakkını zaten hiçbir zaman kullanmamış. arkadaş ayıplı mal diye başvurmuş ve seçimlik haklarından biri olan bedel iadesini almış.

    ayrıca yazdığın ilk mesajda aynı arızadan 2 kez gitmesi gerekiyor demişsin. bu da yanlış.ücretsiz onarım hakkını bir kez kullandın diyelim.bir kez daha cihaz arıza verirse tüketicinin seçimlik hakkı doğar.ilk yolladın anakart değişti diyelim,ikinci yolladığında kamera değişmesi gerekiyor.bu durumda onarımı reddetme hakkın var.

    6502 sayılı tüketicinin korunmasına dair kanun madde 11 ayıplı mal konusunda şunları söyler:

    Tüketicinin seçimlik hakları
    (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;

    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,

    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,

    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,

    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

    (2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.

    (3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.

    (4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.

    (5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.

    (6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.

    konuyu açan arkadaş madde 1'in a bendindeki hakkını kullanmış.kimin utanç verici konuma düştüğü ortada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbayram5 -- 18 Ekim 2017; 22:54:29 >




  • yapmış olduğunuz hukuk mücadelesini taktir ettim ayrıca hakkınızı yedirmeyip davayı kazandığınız için tebrikler. Herkesin bu şekilde duyarlı olup aman ne uğraşacağım dememesi lazım. üstüne gidildikten sonra tüketicinin ciddi hakları var.
  • anil77 A kullanıcısına yanıt
    imla konusunda da yanlışın var ama bunu burada yazıp insanları bıktırmak,konudan sapmak istemiyorum.konumuz bu değil.
  • Rapsody_izmir kullanıcısına yanıt
    Firmalar soyup soğana çevirince sinsilik yapmış olmuyor mu? Bu özelliğı sonraki seride verir daha fazla kazanırız diyince sinsilik olmuyor mu? Arkadaş, Şirketler için falan 1000 dolar 10000 dolar oyle sandigin gibi buyuk paralar degil. Adam sinsice bile dusunse bunu verip yeni modeli alayım diye iyi düşünmüş iyi de yapmış. Ne saf insanlarımız bizim ya. Yanlış anlama çoğu zamam çoğumuz öyleyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çabuk sonuçlanmış tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 18 Ekim 2017; 23:22:14 >
  • Arkandayım arkadaş iyi yapmışın
    hiç bir şirket kendini kanundan üstün görmemeli
  • Ben de sırf 2 iş günü cihazımı geç tamir ettikleri için (22. iş gününe sarktı tamir ve tek sorun bu değildi, pişkince yakında tamir olup deyip daha öncesinde 1 günde tamir olur diyorlardı) THH'ye gittim ve paramı aldım. Bu kadar yüksek meblağ değil ancak hakkım buydu.

    Size de helal olsun, darısı diğer sıkıntı yaşayanlara.
  • Benimde senin gibi bir serüvenim oldu.
    geçen yıl bu zamanlar... taksitle bir mont aldim. koltuk altı oturmuyordu
    ---düzelir az giyince dedi.
    +++bende düzelmezse getiririm dedim.
    ---bakarız ayarlarız dedi

    nitekim düzelmedi ben yasal süre içinde mağazaya gittim
    bi kaç farklı ürün denememi istedi
    eyvallah dedim olursa alalım bari...
    onlarda aynı kesim olduğundan olmadı tabi.
    +++ben paramı istiyorum dedim.
    ---bizde iade yok dedi.
    +++ne demek yok dedim
    --- şu şu mağazalarda var ama bizde prensip olarak yok dedi
    +++ kanun adını maddesini açıkladım haberiniz var mı dedim
    ---öyle bi kanun yok dedi
    +++ben bunu hükümlere uygun halde getirip iade işlemi yapmak istediğim halde paramı vermiyorsunuz doğru mu dedim
    --- bizde böyle dedi
    gittim yazdım dilekçeyi her detayıyla kanuna gönderme yaparak... verdim THHye..
    aradan aylar geçti kendimden eminim lehime çıkacak
    ipnelik olsun diye kısa işlerde arada giyiyorum montu derken şubat oldu kış nerdeyse bitti aradı bu beni
    ----gelin iadenizi yapalım dedi
    güzelce koydum poşete vardım tükkana
    ---- xxx bey (THH görevlisi) "uğraşma esnaf adamsın o kadar ufak meblağ ile" dedi yoksa benimde bunu incelemeye göndermeye yetkim var, biz yıllardır bu işi yapıyoruz, boş adam değiliz, bize bişey demedin gitmiş şikayet etmişin, dedi
    +++ eyvallah dedim al mont gönder
    --- neyse şuraya imza at "paramı teslim aldım" diye verecem paranı dedi
    bi yüzüne bi elindeki paraya baktım
    ---ne yani imza attırıp paranı vermeyecek miyiz biz öyle adam mıyız dedi
    +++ başta bana yardımcı olmadın hala laf yapıyorsun şimdi neyine güveneyim dedim
    parayı verdi imzamı attım
    montu bi kontrol etti
    ---Allah senin ğibi şer adamlardan bizi korusun dedi
    +++ asıl haklarını bilmeyen milleti senin gibi zalimlerden korusun dedim

    binaenaleyh hem montumuzu giydik hem paramızı aldık yaşasın mevzuat bilmek ;))))
    imla hataları için özür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtsyl -- 18 Ekim 2017; 23:57:0 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChelseaSmile


    quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe


    quote:

    Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

    Tüketici haklı ama uyanık. 19 ay sorunlu olsada kullan. 19 ay sonunda geri alacağı para ile gider yeni modelini alır. 1.ayda değişmesi gerekirdi. Apple nin böyle savunma yapması da saçma. Kabul ettiği tüketici kanunları gereği garanti boyunca her türlü sorumluluğu kabullenmek zorunda. Tüketici kanunların açıklarından yararlanıyor ise, o tüketicinin kendi sorunu.

    Tüketici uyanık falan değil, Apple bu hatasını açıkladığında zaten 14. ay olduğunu söylüyor adam. Konuyu okumadan kafanıza göre yorum yapmayın öyle 1. ayda değiştirmesi gerekirdi falan saçma sapan laflar.

    19 ay boyunca sorun varmış ama 19 ay servise götürmemiş adam asıl siz okumadan yazmışsınız. Şikayeti varken 14-15 ay servise götürmeyip garantinin bitimine az bir süre kala bu açığı kullanmak "uyanıklık"tır.

    Apple'ı hiç sevmem ancak hakkını vermek lazım müşteri memnuniyetine önem veren bir firma. Şu duyuruyu yapıp cihazları geri çağırmasaydı 15 ay o şekilde kullanan arkadaş kullanmaya devam edecekti.

    Uyanıklık dediğiniz şey Apple avukatlarının yaptığıdır bu mevzuda. Adam hakkı olanı almış, bunun adı uyanıklık değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.