Şimdi Ara

Apple'a Dava Açtım - Kazandım! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
20
Favori
101.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patapon_00


    quote:

    Orijinalden alıntı: TearsForFears

    Adamın düşüncesi aynen şöyle

    "ulan benim pilde sorunlu serilerdendi ama 19 aydır değiştirmedim bu sayede gideyimde garanti bitmeden para idesi alıp aypon 8 alayım ihihihi "

    Pil sorunu olan cihazı 19 ay kullanmış, Apple bile savunmada "hakkaniyetle ne denli örtüştüğünün takdirini sayın heyetinize bırakıyoruz." demiş. Anlamı şu, ulan 19 ay kullandıktan sonramı para iadesi almak aklına geldi çakal.



    Apple'ı da küstürecekler en sonunda o olacak,malının arkasında duran tek firma

    Apple servis garanti konularında daha iyi fakat mesele o değil. Adam sorunlu cihazı aylarca kullanmış belkide aylardır böyle bir planı var garanti bitmeye yakın götürüp direk para idesi alayım diye düşünüyordur. Sırf garanti bitimine yakın para iadesi almak için aylarca sorunlu bataryayı kullanmış.




  • Bir şeyi anlamakta ciddi manada güçlük çekiyorum. Konu sahibi arkadaş demiş ki ''Apple, bataryaların problemli olduğunu 14. ayda açıkladı ve ben de bu açıklamadan kısa bir süre sonra götürdüm'' diyor. Yani 1 ay sonra götürmüştür yada 2 ay sonra herneyse çok önemli değil o.
    Burada öyle yorumlar yapılıyor ki sanki arkadaş telefonu aldığı ilk günden itibaren bataryanın problemli olduğunu biliyormuş fakat özellikle götürmemiş gibi...
    Ha burda şöyle bir durum var bataryanda problem vardı da neden daha önce servise götürmedin diye sorulabilir. iphone'ların batarya ömrü herkesin malumu zaten. Yanımızda powerbank ve şarj aleti ile geziyoruz. Sizleri bilmem ama bende durum böyle. Dolayısıyla problem olduğunu anlamamış olabilir ne var bunda.
    Kimsenin avukatlığını yapmak gibi bir niyetim yok. Fakat konuyu okumadan yazmak daha da önemlisi okuduğunu anlayamamak çok ciddi bir problem. Yorum yazmadan önce biraz aklınızı kullanın lütfen.




  • Hakem heyeti firmadan savunma istediğinde firma kaç günde cevap verdi veya kaç günde cevap vermesi gerek? Para iadesi çıktığı zaman kaç günde hesaba yatıyor ?
  • Adamlar bataryayı değiştirelim demişler. Aylarca kullandığın bir cihazın faturadaki parasının tamamını almak haksızlık.
    19 ay boyunca bedava ürünlerini kullanmışsın.

    Keşke Apple sana bir daha satış yapmasa.
  • Fiziksel bir karşılığı olmayan hizmet ve ücretler konusunda sakın hakem heyetiyle yorulmayın. Ancak somut bir ürün konusunda haksızlığa uğradıysanız başvurmanız mantıklı olur. Örneğin bankaların aldığı ücretler kart aidatları konusunda defalarca hakem heyetine gittim. Ama hakem heyeti kararları örnek teşkil etmiyor. Banka bir dahaki dönem aynı ücreti almaya devam ediyor. Ancak dava açarsanız işe yarıyor ama bu kez de mahkeme şirketi korumak amacıyla örnek karar almanıza engel oluyor. Yani zaten çok parası olan biriyseniz bu tür ücretler size dokunmadığı için bankayla bir yolda anlaşıyorsunuz. Yaygın üretim hataları için para iadesi isteme hakkı var. Hatalı üretilmişse geri çağırırsın müşterinin parasını da iade edersin.
  • Benimde olaydan haberim bile yok, sorgulattım telefonu böyle birşey çıktı. Giren bize girdi herhalde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanımsal -- 18 Ekim 2017; 15:33:6 >
  • Ortada haksız bir durum var. 14 ay boyunca ürün kullanılmış bunun maliyeti ne olacak. Tüketici tarafında Para iadesi güzel birşey ama firma nezdinde bakacak olursak haksızlık var. Okadar ay ürün öyle veya böyle kullanılıyor para iadesi kesintili olmalıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 18 Ekim 2017; 15:36:16 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::Banner:::

    Adamlar bataryayı değiştirelim demişler. Aylarca kullandığın bir cihazın faturadaki parasının tamamını almak haksızlık.
    19 ay boyunca bedava ürünlerini kullanmışsın.

    Keşke Apple sana bir daha satış yapmasa.

    Apple iyi ki amatör bir bakış açısında sahip değil. Küçük intikamlar peşinde koşarak bu kadar büyük bir şirket olmadılar. Para iadesi yaptılar ve bu işin yarını da var. Yarın yine bir telefon satın alacak Apple'dan. Apple sadece uzlaşma heyetine danışarak para iadesi yapmış. Benim bildiğim kadarıyla Apple para iadesi konusunda zorluk çıkaran bahane bulan bir firma değil. Hatta arkadaş illa para iadesi istemeseydi el değmemiş fabrika çıkışlı bir ürün kendisine verilebilirdi ama o para iadesi istemiş. İsteme hakkı da var. Yarın sen de aynı duruma düşebilirsin. Sonuçta sen tüketicisin. Sağlayıcı olan onlar. Onlar bu durumdan asla zararlı çıkmaz. Çünkü bu işin sürekliliği firmayı korur ama tüketicinin uğradığı zarar kalıcı olur. Zaten heyet kararları bireyseldir ve örnek oluşturmaz yani şirket herkese aynı şekilde iade yapmak zorunda kalmıyor. Zaten herkes de para iadesi istemiyor Apple ürünleri seviliyor. Onarım ya da değişim işlemi talep ediliyor çoğunlukla.




  • Şöyle düşünün iki taraf sözleşme yapıyor diyor ki biri diğerine; bana 3.400 lira verirsen bana sana 2 yıl boyunca kesinlikle sorunsuz kullanabileceğin bir telefon vereceğim. Diğeri de bunu kabul ediyor.

    1 yıl 11 ay sonra garanti verdiği cihaz arızalanıyor ve sözleşme şartlarına göre telefonu satın alan taraf para iadesi talep edebiliyor. Ve satın alan kişi bu hukuki hakkını kullanıyor. Hukuki hak varsa kullanılır. Bu kadar basit.
  • Burada en büyük olay belki o personelin işine son bile verilmiştir. Anlayışlı personelin (olması gerekeni yapmış) bu hatayı belgeleyen bir kanıt sunması.
  • Neden personelin böyle bir belge vermesine bu kadar taktınız ki? Sanki bu belge olmasa ispatlanamaz bir şey mi bu durum? En basiti apple'ın sitesine girip telefonun seri numarasını girince orada değişim programına dahil olduğu ve bataryanın sorunlu olduğunu kabul eden bir yazı zaten çıkıyor. O sayfanın ekran görüntüsünü alıp gitsen yine aynı işlevi görür diye tahmin ediyorum. Sonuç itibariyle apple bazı serilerin üretim hatalı olduğunu kabul etmiş ve hangi seri numaralar olduğunu da açıklamış. Personel çok büyük bir sırrı paylaşmış gibi davranmayın.
  • tebrikler, hakkınızı aramanız çok iyi,
  • Aynı şekilde telefonu bende 12.12.2015 te turkcellden 36 ay taksitle faturaya yansıtma usulüyle satın aldım. Aldığım tarihten bu yana bu telefon beni hep yarı yolda bıraktı. Abartmıyorum %60 ta telefonun kapanması, bazen şansa tekrardan açılması fakat çok geçmeden tekrar kapanması vs. Hep bu problemi 1 yıl 10 ay çektim halada çekiyorum. Garantimin bitmesine yaklaşık 2 ay kaldı. Bende iade edip paramı almak istiyorum. Yorumlarda okuduğum kadarıyla, sen telefonu 1 yıl 10 ay kullan sonra zamanında aldığın fiyat üzerinden para iadesi al vs. Afedersiniz ama ben bu süreçte hiç memnun kalamadım ki. Beni hep zor durumlara soktu. Bu yüzden hiçte acımadan paramı almak isterim tabikide. Teknoloji gerçekten şans işi ve ne hikmetse nerede kronik hata varsa bu benim satın aldığım ürünlerde çıkıyor... Son olarak dava sürecinin 5 ay sürdüğünü söylemişsiniz ve benim garantim 12 aralıkta sona ericek. Bu garanti kapsamı benim davacı olduğum tarihimi kapsayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İade edecek kadar sorunlu kullandığı bir telefonu neden 19 ay kullanmış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefondaki sorunu ilk farkettiginde servise verseydin yaparlardi veya madem aldigindan beri boyleydi ilk farkettginde( ilk hafta, ilk ay) ayipli urun olarak iade etseydin.

    Arkadasim yeni vestel bir telefon aldi benzer bir sorun vardi ayipli urun oldugu tespit edilince bir model ustuyle ucretsiz degistirdilrr

    Ancak telefonu 2 yil kullanip bu ayipli iade alin demek köylü çakalligindan, şark kurnazligindan baska bir sey.

    Sizin gibi kanun acigi kovalayan öluculer yuzunden yabanci sitelerden alisveris yapamiyoruz. Türklere potansiyel dolandirici gozuyle bakiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 18 Ekim 2017; 17:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • patapon_00 kullanıcısına yanıt
    dunyanin en pahali iPhoneu satilan ulkede Apple kacacak diye korkuyorlar Adam hakkini almis, ister garanti bitimine birgun ister 5 gun once yapar bunu. Kurallar cercevesinde para iadesi almis. Cokta iyi yapmis, bizimkilerin pili %60 larda kapaniyor bazen. Applein ayipli olupta garantiden hakkini kullanmamis milyonlarca kisi var. Milyonlar ayipli mali kullanmis batmamista bir 6S para iadesinden Applemi batacak? Apple bu kadar dusunenlere hayret ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WienerBlut. W kullanıcısına yanıt
    Applea basvuru yap para iadesi icin, kabul etmezlerse belge iste ustunde tarihli olan ve bu belgeyle heyete basvur. O belgenin uzerindeki tarih gecerli olacaktir ve karar Mart ayindada verilse o tarih baz alinacaktir. Gelismeleri burdan bize bildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon bilmedigimden soruyorum bu pil kac mah? Sanirim yazmiyormus ozelliklerinde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone için canını verecekler var burada , vatanını böyle savunmazsınız ama elmayı canı siparene korursunuz .



    Arkadaş son derecede doğrusunu yapmış . Şirketler bizi kazıklamayı çok seviyor zaten . O yüzden bozuk mal satan şirketlere ne yapılsa müstehak ve yerindedir . Bozuk telefonu kendin çağırman gerekir eğer bu kadar iş ahlakın yüksekse ama onlar ses çıkarır mı hayır . Sitesine koyar bi link ( orası da sitede zor bulunur ) oradan bakın der



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 18 Ekim 2017; 17:49:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.