Şimdi Ara

Apple'a Dava Açtım - Kazandım! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
400
Cevap
20
Favori
101.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
413 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Abinizin avukat olması büyük avantaj. Başka şeyler yapabilir miyim diye düşünmek ne derece doğru bilemedim, bir tüketici olarak bir tüketim malı satın alıp o üründe problem yaşarsanız bu izlediğiniz yolları izleyebilirsiniz diyebilirim sadece.

    Evet, üründe üretim kaynaklı, fabrikasyon hata varsa (gizli ayıp) o ürünün ekonomik ömrü boyunca (sanırım bunu bakanlıklar belirliyor) süreye tabi olmadan ayıplı mal ile ilgili seçimlik haklar kullanılabilir. (çokça Yargıtay kararı mevcut gizli ayıp ile ilgili)

    Yani (mesela) 10 yıl sorunsuz kullanmanız gereken bir araba farının üretim kusuru varsa, 2 yıl içinde problem yaşadın yaşadın, gider değiştirirsin, ancak 2 yıl 1 gün oldu mu değiştiremezsin, 3.000-TL verip yeni far alacaksın demek ne derece doğru. Kusurlu üretiyorsan, sonradan ortaya çıkan gizli ayıp varsa, malının arkasında durmalısın. Gibi bir yaklaşımla daha iyi anlaşılabilir belki.




  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Merhaba Onur Bey,
    Çok güzel özetlemişsiniz. Ben de aynı durumdayım ama henüz tüketici heyetinden cevap gelmedi bana. Ben başvurduğumda iki yıllık garanti süremin bitmesine üç hafta vardı. Maalesef bu kadar geç başvurdum çünkü hem geç haberim oldu apple'ın kusurlu ürün olduğu haberini yayınlamasından hem de müşteri temsilcisinin telefonda beni resmen kandırıp, telefonu mağazada test edip kusur görmezlerse pili ücretsiz bile değiştirmeyebileceklerini söyleyip uyutması nedeniyle. Çok şikayetçi değilsem kullanayımmış, zaten apple güncellemelerle pil sorunlarını gideriyormuş vs. (apple'ın sitesinden telefonumun seri numarasından kusurlu pili olan telefonların arasında olduğunu tespit etmeme rağmen!)

    Her neyse, sonuç olarak tüketici hakem heyetine baş vurduğumda garantim bitmemişti ama yanıt gelene kadar bitmiş oldu. Bu durumda heyete başvurduğum tarih geçerlidir değil mi?
    "(3) Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zamanaşımı hükümleri uygulanmaz."

    ağır kusur ya da hile ile gizlenme ifadeleri pil davasında geçerli mi çok emin olamadım...




  • Sonuç?
  • sonuc mahkeme benim. 5 mayisa gun vermisler. bakalim neler olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerminator

    Apple olayı tüketici mahkemesine taşıdı, nisan 2018'de dava var.

    Bakalım tüketici mahkemesi nasıl bir karar verecek. Kanunların bana tanıdığı haklara göre bu davayı kaybetmem imkansızın da ötesinde. Ama türkiye burası, hiç belli olmaz :)

    bende apple dan para iadesi aldım. aralık ayı sonunda tübis üzerinde karara bağlandı yazıyordu. 10 ocakta gündeme alındı ibaresi var. garip 1 ay geçmiş üzerinden. adıma açılan dava henüzz yok. thh kararına itiraz ettiklerinde tübis üzerinde ne görünüyor? teşekkürler.
  • Bizim memlekettede herkes herseyi ne cok biliyor sacma sapan bi pil ve ücret iadesi bende tüketiciyim ama bu kadarda saçmalık olmamamlı zaten adamlar beleş degıstırecegız dıyor ezilmeye gerek yok galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen

    Bizim memlekettede herkes herseyi ne cok biliyor sacma sapan bi pil ve ücret iadesi bende tüketiciyim ama bu kadarda saçmalık olmamamlı zaten adamlar beleş degıstırecegız dıyor ezilmeye gerek yok galiba



    3 yıl sonra 3 BİN KÜSÜR iyi para..bende olsam haklarımı sonuna kadar kullanırım..sonuçta o kadar para verdiğim telefon beni 2 yıl idare etmiyorsa bunun hesabını sormak gerek
  • karadenizyapi K kullanıcısına yanıt
    Zaten adam yazmış ücretsiz degişim diye

    Belkide apple hiç demese bilmeyecek kimse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam basvurudan kac gün sonra geri dönüş oldu benimde basimda buna benzer bir durum var ancak ben e-devket uzerinden başvuru yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende apple ile suan mahkemelik durumdayım. Apple store’dan 6s plus sıfır telefon aldım. sessiz modu bozuldu apple yetkılı servıse gonderdık ve servisten daha önceden telefonun üzerinde oynanma tespit edilmıstır dıye bılgı verdiler ve yapmadılar.

    Bunun üzerine bunu ıspatlamak uzere daha once telin acıldına dair belge aldım servısten. Fatura ve dılekcelerle bırlıkde tuketici mahkemesıne basvurdum. Dahada kotusu mahkeme sonuclanana kadar teli kullanım dedim bu seferde telin kamera, uygulamalar ve ses gitmiyo karşı tarafa ve aşırı ısınma oldu. Aradım bunuda kabul etmediler bizde boyle bısey olamaz dediler. Şaka gibiler yeminle. şuan beklemedeyim. Mahkemeyi kazanayımda bunları belgelerle Rezil edicem dunyaya. Ve maddi manevi tazmınat davası açıcam apple a..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    selamun aleyküm yeni kullanıcıyım bi sorum olacaktı. . yurtdışından aldığım 6s im kapandı bi daha açılmadı. servis bakar dediler gönderdim. van yapamadık kocaeliye gönderdik dedi. bi süre sonra van apple servisinden aradılar. yetkisiz müdahale olduğunu söylediler. ben de apple müşteri hizmetlerini aradım. yetkili birine bağladılar o da bna belgeleri yetkili mühendise incelettikten sonra cevap vereceğini söyledi. incelemeden sonra cihazın açılıp apple tarafından kullanılmayan bir donanım takıldığını söyledi. başka gün yine aradım bu defa başka birine bağladılar bu da bana cihazın içinde tornavida izi var zorlanmış dedi.ben de tüketici hakem heyetine gittim bunları aynen söyledim.hakem heyeti apple dan savunma istedi servis savunmada sadece inkar la yetindi hakem heyeti de bilir kişiye yollamadan beni haklı buldu. gerekçede de eğer müdahale olsaydı cihazın içini açmadan önce servisin ön inceleme yapıp vidalardan anlaması gerektiğini söyledi. van servis bugün beni aradı ve telefonu yollamamı istedi. sebebini sorduğumda ise cihazı inceleyip rapor hazırlayacaz dediler.şimdi ne yapayım. yollasam mı yollamasam mı arada kaldım. yollasam kendilerini haklı çıkarmak içini kurcalarlar diye korkuyorum.nasıl güvenecem onlara?




  • selamlar,



    Bildiginiz gibi kamera cami catlamasi icin gittigim apple dan tamiri mumkun olmadigi ve 2000 tl ile degisim yapilabilecegi bilgisi sonrasinda tuketici hakem heyetine basvurun gibi kelimeler ile geri gonderilmistim. Aslinda disarida 50 tl ye yapiyorlardi.



    Bende gecen sene mayis aylarinda direk tuketici hakem heyetine gittim ve bilirkisici incelemesinden sonra boyle bir sorun icin destek verilmesinin zorunlu oldugu 2000 tl degisim ucreti istenemeyecegi karari ile degisime kear verildi. Sonrasinda baktim ki itiraz etmisler ve tuketici mahkemesine tasimislar. Gecen mayis ayinda ilk durusma vardi ve gittim. Genc bir avukat geldi hicbirsey soylemedi konusmadi. Brn kendimi guzel e savundum ve hakim telefonun bilorkisiye tekrar gitmesini istedi. Gecen ay bilirkisi raporu ile 2 dava vardi. Mahkemeye gelmediler. Hakimde davayi dusurdu. 2. Bilirkisi raporundada sorunun en fazla 200 tl ye giderilebilecegi, 2000 tl istenemeyecegi bilgisi vardi. Sanirim karar baglanmamasi icin gelmedi aekadaslar. 1 ay bekledim biri ararmi diye ama aramadi. 2 hafta once icraya verdim. Bugun beni aradilar ve telefon degisimi icin yardimci olacaklarini soylediler. Gittim ve telefonumu yenisi ile degistirdilet hemen. Uzerinde durdum ve kazandim. Sizde hakkinizi arayin. Biraz zor avukatsiz ama deneyin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • varan:1---13.12.2018 tarihinde bir gaflette bulunarak batarya değişimi için gittim yarım saat sıra bekledim, telefonu 12:47 de teslim ettim. ankamall gürgençler de maximum 15 dakika süren işlem için 14-14:30 gibi gelin denildi. 14.00'de dedikleri gibi gittim işlemleri sürüyor dediler, oturdum beklemeye başladım dükkanda, 14:30 oldu dedim benim cihaz ne oldu, aradılar arkadaşlar test atıyor dediler 10 dk'sı var tamam dedim oturmaya devam. 14.40 oldu dedim telefonu verin artık olmadıysa da olmamış halini verin yapmayın gerek yok. dursun bataryası dedim bu seferde yarım saat şarja takılması gerekiyor batarya güvenliği için dediler, dedim verin istemiyorum batarya güvenliğini falan zar zor telefonu aldım çıktım. ankara' da yaşayan arkadaşlar apple servis konusunda gitmemeleri gereken servislerin başına koymaları gerekir.
    varan-2 aynı gün servisi şikayet etmek için apple ı aradım apple müşteri hizmetleri telefonun pil değişimi için telefondan rapor göndermemi istedi raporu gönderdim müşteri hizmetleri telefonumun arka kamerasında hata olduğunu,şebeke sıkıntıları olduğunu ses ile ilgili problemler gördüğünü ve telefonumu acilen yetkili servise vermem gerektiğini söyledi.
    varan-3 sözde yetkili servis olan bireyseli aradım dedim telefonda böyle sıkıntılar varmış getirin hemen apple a gönderelim dediler bu sefer ankara kızılay daki servislerine götürdüm baktılar test yaptılar aynı hataları görünce dediler zaten mağdur oldunuz biz hemen bugün apple a gönderiyoruz dediler sağolsunlar aynı gün apple a gönderdiler.
    varan-4 ürün apple a ulaştı ben hergün sorguluyorum hem bireyselden hem apple dan bu arada forumları tarıyorum servis tecrübelerini v.s normalde en geç 2-3 günde servis işlem yapıyormuş dedim bende bir sıkıntı var sanırım ürününüzü inceliyoruz.
    17 aralık 2018:
    teknisyenlerimiz sorunu tanılamak üzere ürününüzü inceliyor
    sürekli bu yazı var işin garibi telefonumun şubat 2019 a kadar garantisi var ekranda garanti kapsamında değil yazıyor arıyorum her aradığımda test yapılıyor kameranızda sıkıntı tespit edilmiş ses sıkıntıları şebeke sıkıntıları v.s diyorlar sonra bireysel i arayın diyorlar bireyseli arıyorum bizlik birşey yok biz gönderdik diyorlar.
    varan-5 en son dayanamadım artık kıdemli bir danışmana bağlarmısınız dedim her görüşme minimum 15-60dk arası bu arada vildan hanım diye birine bağlandım anlattım durumu 10dk dedi sizin telefon garanti kapsamı dışında kalmış yetkisiz müdahaleden, kafamdan kaynar sular döküldü dedim batarya değişikliği oldu sizin yetkili serviste telefonunun kutusunu ben açtım sıfır aldım onun haricinde hiçbir şekilde müdahale v.s olmadı siz ordan görüntüleyemiyormusunuz batarya değişikliğini evet dedi peki o zaman bu ne demek dedim bekliyorum 2 saattir departmanlardan gelecek cevabı dedim madem böyle birşey var 20 iş günü beni mi bekleteceksiniz haber vermeden cevap vermedi..

    arkadaş afedersiniz donuma kadar apple kullanan bir insanım apple fanatiğiyim her yerde arkadaş ortamlarında forumlarda apple ,servisi müşteri memnuniyetini savunuyordum meğersem olmayan şeyi savunmuşuz,

    dün ankara kızılay da huwawei servisine arkadaşın telefonu götürdük adamlar yarım saatte ekranı değiştirip telefonu teslim etti

    hayatımda ilk defa bir apple servisine ürün götürdüm kullandığım cihazlar mac,apple tv,apple watch, iphone bunda da karşılaştığımız manzaraya bak..

    son olarak yaklaşık yarım saat derdimi dinleyen kıdemli danışman vildan hanıma teşekkür ediyorum..

    aklım almıyor adamın yetki verdiği servis telefonun bataryasını değiştiriyor, ürünü yine aynı yetkili servis apple onarım merkezine gönderiyor, apple onarım merkezindeki ultra dehaya sahip mühendis arkadaşlar cihazda yetkisiz erişim var diye garantisi devam eden ürünümü garanti dışı bırakıyorlar, bunu sözde yetkili bireysel bilişimi bildiriyorlar, sözde yetkili servis duruma itiraz ediyor, sonuç yok bu şekilde donduk bekliyoruz,apple ın 8 kıdemli danışman 24 müşteri temsilcisi, bireysel denilen servisin temizlik görevlisi ile bile irtibat kurdum sonuç yok 1 ay bekletip verecekler telefonumu ne haliniz varsa görün deyip sanırım...

    [https://i.hizliresim.com/nQ2A8V.jpg servis formu görüntüsü...]
    [https://i.hizliresim.com/16rYQj.jpg servis formu görüntüsü-2]

    [https://ibb.co/0yT9c95 ]
    [https://ibb.co/HYtnP8J ]

    21.12.2018 son olarak süreci merak eden varsa detaylı araştırma ve görüşmeler sonucu;

    (kıdemli danışman eylem isimli yetkili ile)

    telefonum 17.12.2018 tarihinde apple onarım merkezi tarafından incelenmiş ve telefon üzerinde yetkisiz erişim kararı verilmiş.aynı gün depoya iade olarak kaldırılmış, yani 4 gündür depoda kargo yapılması bekleniyormuş,

    apple onarım merkezindeki mühendislerin verdiği kararlar kesinmiş, peygamber soyundan seçiliyormuş apple mühendisleri onların kararları kesin ve tartışılamazmış.

    21.12.2018 itibari ile şunu öğrendim apple müşteri hizmetlerinin hiçbir yaptırımı yada konuya müdahil olma gibi bir yetkileri yok evde nasıl sehpanızın üzerinde bir vazo yada evinizin bir kenarında süs eşyasının size yada evinize karşı yaptırımı varsa onlarında aynı şekilde konuyla alakaları var..

    peygamber soyundan gelen mühendislerin varmış olduğu sonuca yapmış olduğunuz itiraz yurtdışına gönderiliyormuş usulen o arada telefonunuz için bir gelişme yok tabiki bu adam birşeye itiraz ediyor bir daha incelesek baksakmı v.s bir durum söz konusu değil yani..

    velhasıl kelam garantili telefonum 21.12.2018 itibari yetkili servisin yetkisiz müdahalesi ile hem bozulup hemde garanti dışı kalarak apple onarım merkezi deposunda kargo yapılacağı günü beklemektedir..

    bu apple zaten dünyanın en büyük şirketlerinden birisi daha allah mı olmak istiyor, allah olmak istiyosa toplanak allah diyek!




  • Aynısı benimde başıma geldi 10 gün önce genpa 6s cihazıma bu kamera camı 6s cihaza ait değildir kararı verdi itiraz ettim mühendislik departmanı cihazı inceledi ve sevsin verdiği kararı red etti bu sebepten cihaz garanti dışı kalamaz bilgiler yetersiz demiş mühendislik departmanı tekrar servise verdim cihazı inşallah genpa cihazı bilerek bozmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s yurtdişi cihazim değişim geldi 7 ay sonra kayit etmedkleri için kapanmişti 40 gün ugraş sonrasi cihazi gönderdim kapali kutu 128 gb modelini gönderdiler daha sonra iphone 7 ekranim kirildi 20 gün ü geçince memnuniyet nedeniyle ekran değişimi ücretsiz yapildi demekki şans işiymiş gecmiş olsun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slymngbs48

    Aynısı benimde başıma geldi 10 gün önce genpa 6s cihazıma bu kamera camı 6s cihaza ait değildir kararı verdi itiraz ettim mühendislik departmanı cihazı inceledi ve sevsin verdiği kararı red etti bu sebepten cihaz garanti dışı kalamaz bilgiler yetersiz demiş mühendislik departmanı tekrar servise verdim cihazı inşallah genpa cihazı bilerek bozmaz
    O değilde benim cihaz bana ulaşmadı bir türlü servis ayın 17 sinde iptal-iade kararı vermiş 1 haftadır Apple onarım merkezi deposunda cihaz garanti siz bir şekilde Apple ne yapmak nereye varmak istemektedir anlamadım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkisiz müdahale ile ilgili mahkeme kararı varmıdır arkadaşlar? aynı sorundan müzdaribim apple telefonda yetkisiz müdahale olduğunu söylüyor ancak telefonu hiç bir yerde açtırmadım dokundurtmadım bile..
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç ne oldu tüketici mahkemesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.