Şimdi Ara

Rektifiye soruları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Yeni işlem yapılmış motora yağ filtresi takmadan çalıştırmayı öneriyorsunuz("süzmese daha iyi bile" diyerek).

    Bunu yaptığınız anda sıfır taktığınız yatakların o 15 dk içerisinde ırzına geçmiş olursunuz. Yeni toplanmış motorun içinde hiç çalıştırılmadan bile dünyanın tozu, -iyi temizlenmediyse- çapak artıkları varken bir de o şekilde çalıştırmak.

    Parçaların standart veya büyük ölçüde olması bir şeyi değiştirmiyor. Pistonlara yeni segman, gömleklere yeni bir yüzey verildiği anda o motor rektifiye olmuştur. Az ya da çok bir rodaj süreci lazımdır.

  • nacker kullanıcısına yanıt

    Ben arkadaşa yazdım yazdım sildim hocam. Cahile laf anlatmaktansa bırakın bildiğini doğru sansın  

  • https://forum.donanimhaber.com/garajda-volvo-v40-1-8-motor-yeniledik-rektefiye--150607725

    Burada yapılan işe imrendim. Motor indirip sökecek kadar bilgi ve deneyim sahibi olduktan sonra tamirciyle işiniz olmaz. Ben de öğrenip kendim yapabilmek isterim, ama hem yer, hem alet, hem de en önemlisi öğretecek adam lazım. İnternetten öğrenilecek bir şey değil. Belki öyle de öğrenilir İngilizce kaynaklardan, ama çok uğraştırıcı olur.
  • Ustaya sorduğumda motordan çıkan triger kayışımın iyi durumda olduğunu söyledi, ama motoru indirmişken değiştirmek istediğini söyledi. Tamam dedim. Önceki triger kayışı PSA’nın orijinal logolu kayışı iken şimdikini parçacım DAYCO marka yazmış. Parçacıyla konuştuğumda bu araçların orijinal triger kayışının üreticisinin de zaten DAYCO olduğunu ifade etti, kabul ettim. Aracı yüksek devirde sıkıştırarak sürdüğüm çok olur. Sorun olmaz umarım. DAYCO iyi bir marka mıdır? Ekşide yerilmiş:

    https://eksisozluk.com/dayco--6161948
  • Dayco bilindik, iyi bir markadır sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Kendi aracımda kullanıyorum.

  • nacker kullanıcısına yanıt

    Sağolun. Ben de öyle biliyorum. Dayco’nun sahtesi çok demişler ama hem parçacım işinde iyi biri, hem de usta zaten eline alınca anlar diye düşünüyorum. Yıl içinde araç full yüklü vaziyette bol rampalı yerlerde sürmem gerekebiliyor, uzun süre 5000 ve üstü devirde çeşitli eğimlerde rampa çıkıyorum veya iniyorum mesela. Dayansın isterim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 24 Aralık 2022; 22:9:7 >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt

    forumda uzaklastırma almıstım mesajı yenı gordum. motorsılk ben yaptırdıktan sonra yag yakma fln kalmadı cok uzun surede iş gordu arabayı uuzn sure sonra sattım satmasaydım belkı 200 degıl 300bın km bıle etksıı surecektı ve bır kez daha aynı motora uygulayacaktım sorunsuz gıtmeye devam edıyordu yag eksıltmede yoktu gucte dusmede yoktu. Zatenaldıgım yenı aracımada yaptım motosılk katkı ve cok faydasını goruyorum

  • takıpteyım ahmet usta ab otomotıvse gecen gun sızın motoru gordum muhtemelen dukkana ugramıstım

  • Şimdi parçacım ile görüştüm. Motor rektifiyeden geldiğinde ustanın yanına gidip konuşacağız. Muhtemelen orijinal logolu triger seti ve yine orijinal logolu devirdaim alacağım. “Hepsi değişsin, 40.000 km ve 2 yıl az değil, motor zaten indi işçiliğine para alınmayacağı için şimdi değişsin zaten 5 senede bir değişmesi lazım” dedi. Trigeri sadece kayış olarak değil set olarak değiştireceğiz. V kayışını da değiştirmeli miyim sizce? 40.000 km, 2 sene önce değişti orijinal v kayış kullanılarak.

    Triger seti 850 lira. Devirdaim 550 lira. İkisi de orijinal, PSA’nın saman rengi kutusunda ürünler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 26 Aralık 2022; 12:54:31 >
  • Yapmışken tam yap. Kafanda kalmasın.
  • trakonys T kullanıcısına yanıt

    Ustaya biraz önce sordum. Benzinli araçların katalizörünün içinin para etmediğini, dizellerde para ettiğini, bunlara egzoscuların para ödemediklerini söyledi. İçini çöpe döktüğünü söyledi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 26 Aralık 2022; 13:2:53 >
  • Dizellerde ayriyeten dpf olur. Para etmez. Para eden katalitik konvertördür. Bütün araçlarda bulunur.

    Katalitik konvertör kaç para diye sorsana parçacı ya 😅

    Adamın günahını almayalım belki daha önceden boşaltılmış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Aralık 2022; 13:5:38 >




  • Çıkmacı bir tanıdığım var onunla konuştum katalizör meselesini. Para ediyormuş. Ustaya katalizörün içindekini toplamasını söyledim, katalizörün üstünde numara yazıyormuş onu bana gönderecek, ne kadar para verdiklerini öğreneceğiz. Usta katalizörün içini çöpe atmamış, duruyormuş. Usta bugün bir egzoscu ile konuşmuş, adam çıkan egzosu alırım, size 1750’ye bendekini veririm demiş ama boyutu tam uymuyormuş kesip biçecek kaynakla uyduracaklar sanırım. Olur veya olmaz demedim yanına geldiğimde değerlendirelim dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 26 Aralık 2022; 17:26:14 >
  • Sizce devirdaimi değiştirmeli miyim? Aracı aldığımdan beri hep antifriz ile kullandım. 2.5 sene 40.000 km önce devirdaim değişti orijinal logolu parça ile. Devirdaimin değişim periyodu var mı? İleride tek değiştirmek istersem işçiliği triger işçiliği gibi yüksek mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 26 Aralık 2022; 20:10:7 >
  • Hocam sıkı takip ettiğim bir kanal var Uludağ otomotiv motorda yapiyorlar ama bursadalar youtube dan Uludağ otomotiv yazarak bakabilir iletişime geçebilirsiniz

  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    O kadarda iyi değiller tavsiye edecek kadar, gözlüklü eleman çok özensiz. Parçaları falan çarpıyor elinden düşürüyor. Parça düşüren dükkandan arkama bakmadan kaçarım ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Aralık 2022; 21:57:54 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Hocam en azından yaptıkları işin arkasinda duruyolar mesela bir videoda 10 gun sonra ayni arızayı veren araci tekrar ücretsiz tamir ettiler

  • Geçen sene usta 1.500 lira isteyince tepem attı youtubeden izleyerek kendim taktım kayış ve devirdaimi. 20 bin kmdir sorun yok. Atom falan parçalamıyormuş ustalar sente denen zıkkıma çok dikkat etmek gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Aralık 2022; 22:2:46 >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    İşinin arkasında durması tabi güzel bi şey ama işin geri dönmeside sıkıntı. Niye dönüyo?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.