Şimdi Ara

Rektifiye soruları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    En iyisini yapmışsınız. Ben de mümkün olduğunca her şeyi kendim yapmayı doğru buluyorum. Ola ki yanlış yapayım, motoru tekrar elime alayım, ne yazar? Kendi hatam en azından. Başkasının hatası ile uğraşmak kadar koymaz. Sente ayarı için özel bir alet kullandınız mı? Ortalama ne kadar sürede öğrendiniz yapmayı? Ne kadar sürdü yapması? Yaparken en zorlayan unsur neydi? Hangi aletleri kullandınız?

  • Geçmiş gün tam yerini hatırlamıyorum ama videoda tarif ediyordu kasnaklardaki okun gösterdiği yere uzun cıvata takarak kitliyorsun. Ben sökemedim trigeri ama kesip çıkardım. Bunu gergileyen bilya kasnağıda söktüm. Devirdaimi söktüm, yenisini hemen contasıyla taktım. Yeni kayışı gevşek şekilde taktım. Bilyayı tarif ettiği şekil çekip kitledim sonra sıktım. Sonra krank ve eksantrik kasnaklarındaki cıvataları çıkardım. Çalıştırıp gazladım su kaçağı varmı diye. Kapağını geri taktım. Hepsi bu. Lokma takımım var içindekiler yetti sökmeye hangisi hangisi diye pek dikkat etmedim heyecandan.

    Sabah 10 dan akşam 6 ya kadar falan uğraştım ama çok fazla kontrol ettim.

    Eskiden endüstriyel makina şirketinde çalışmıştım el ustalığım oradan kalma, o yüzden bana basit gelmiş olabilir, başkasına zor gelebilir bu işlem. Genelde bozulan eşyalarımın hepsini kendim tamir ederim.


    Bir dahaki hedefim motoru komple aşağı indirmek ve rektefeciye götürmek, enjektörle ride pompacıya. Hatta enjektör bakımını yapıp sadece test etmesi ve kodlaması için pazarlık edeceğim.

    Tabiki bunları yeni arabamın üzerinde yapmayacağım, 20 ye yol dayamış aracımın üzerinde yapacağım. Elimde kalsa ciğerim yanmaz hesabı.

    Tamirciler işin nasıl yapıldığını videoya çekip youtubeye yüklüyor para kazanmak için ama eli benim gibi işe yatkın müşterilerini kaybediyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Aralık 2022; 22:58:23 >




  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    8 saat uzun sürmüş, ama çok zorlayıcı bir iş değilse öğrenip denemeye değer. Bir ara YouTube’dan izleyeceğim nasıl yapıldığını. Aklımda olsun.

  • Neyi nereye takacağını bilsen bi saatlik iş aslında. Yanlış yapma korkusu 20 kez kontrol ettirdi bana, videoyu 5 kez tekrar izledim neredeyse. Şablon oluşturdum, hangi cıvata nereden çıktı falan filan. Bi nevi haftasonu sporu oldu. Bir dahakine çok daha hızlı yaparım.
  • @Sinirli ve Süratli devirdaime ne diyorsunuz? Değişmeli mi 40.000de?

  • Ben de öyle düşündüm.


    motor indirme ile ilgili eğer bakmadıysanız @ezimuse ’nin şu başlığına bakanilirsiniz:


    https://forum.donanimhaber.com/garajda-volvo-v40-1-8-motor-yeniledik-rektefiye--150607725




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 26 Aralık 2022; 23:10:12 >
  • Ya şimdi boşver derim parça çürük çıkar hararet yaptırırsın. O topa beni sokma. 100 bin falan gitmesi lazım normal parçanın.
  • Azim edersen yapılmayacak iş yok, hayat bana bunu öğretti.
  • Motor rektifiyeciden gelmiş.

    Rektifiye soruları

    Triger orijinal parçayla set olarak değiştirilecek. Devirdaim de değişsin mi diye benim yedek parçacım ile yarın ustanın yanına uğrayacağız. Devirdaim kilitlenirse kayış kopuyorsa o zaman riskli bir durum, belki de tekrar değişmesi yerinde olur. Usta devirdaimi bakınca iyi durumda olup olmadığını anlar mı bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 28 Aralık 2022; 18:57:48 >
  • Katalizörün fotoğrafı:

    Rektifiye soruları

    Yarın sanayiye gidince egzosculara soracağım ne kadar para veriyorlar bunun için, ve benim katalizör probleminin çözümü nasıl olur, kaça mâl olur soracağım.
  • Geçen bir videoda denk geldim polo için 3000 civarı ettiğini söylemişti iyi araştırın oltaya gelmeyin

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Tamam, mutlaka en az üç farklı egzoscuya soracağım. Yarın bir de çıkmacı bir tanıdıkla görüşeceğim, bir de o sorsun.

  • Hurdacılarada sorulabilir. Değerli olan içindeki metaller

  • Ussuz kullanıcısına yanıt

    Yarın onlara da sorayım.

  • nacker kullanıcısına yanıt

    Yağ filtreleri motor icat edildiği zamandan beri kullanılmıyor sonrada icat oldu, icat olduktan sonrada bazı markalar bazı motorlarında 1970 yıllara kadar yağ filtresini hala kullanmadılar. O zamanlarda yağ teknolojisi bu kadar ileri değilken bile motorun ırzına geçmiyordu sadece bakım aralıkları daha kısa idi. Maksimum 3 bin km de bir yağı değiştirmeniz lazımdı.


    Gerçi o kadar geriye bile gitmeyelim bütün spin-on (vida dişli)yağ filtrelerinde metal olan kullan at türünde yani bypas valfi vardır nedir ne işe yarar araştır istersen biraz. Kaldı ki sen farkında olmasan da illa ki bir zaman filtre işlevini yapmamış yağı belli süre by-pass yapmıştır, sende yapmasa ikinci el aldığın araçta bir zamanlar olmuştur.


    Piyasada işlevini çok önce gerek kalitesinden gerekse bakım aralığı atlanmasından dolayı belli km sonra işlevini yerine getirmeyen değiştirilen filtreler ile dolu ki bu da işin diğer boyutu. Bir filtre 200 TL iken diğeri niye 50 TL, sadece süzme performansı mı etkiliyor motor performansa geçtiğinde bu filtreler yağı süzemiyorsa ne yapıyor zannediyorsun? Her yağ filtreden by-pasa geçtiğinde motor yiyecek olsak tamircilerin önü motordan geçilmezdi.


    Kısacası biz bu işlere dün başlamadık ezbere birşey konuştuğumuz yok. Ben inanmıyorum dersen dene sonra bütün motor parçalarını tekrar ölç sonra aşınmaya göre konuşalım diyeceğim de aşınma olmayacak zaten de yine de dene bakalım.

    -----------------------------------


    Rodaj yağı değişimi yapmasanız da olur 1000 km dahil ama biraz hassas birisiniz anladığım kadarı ile bence 1000 km sonra değiştirin gözünüz ile çıkan yağı görün derim içiniz rahatlar en azından. Ayrıca dediğim gibi 1000 km motoru çok zorlamayın yine de. STD değişimde yapmasanız da olur ama siz yine de içiniz rahat etsin diye klasik yöntemi kullanın ya da dediğim gibi 15 dk ( termostat açana kadar ) motor çalışması ve rodaj yağını boşaltma yöntemini seçin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 29 Aralık 2022; 0:22:25 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Yağ filtresinin kullanılmadığı dönemlerde motorlardaki yatak açıklıkları ve yatakların kompozisyonu da ona göreydi. Yine aynı oranda motorların ömrü de düşüktü. 1930 model motorda kullanmazsanız evet bir sorun yaşamazsınız ama her 50-80 binde bir açıp motoru komple elden geçirirsiniz.

    Modern, dar aralıklı motorlarda aynı şeyi söyleyebilir misiniz? Günümüzde kimse ben filtre kullanmayacağım deyip, 3 bin km'de bir yağ değiştirip ardından 5 senede bir motor yaptırmak istemez.

    Filtrelerdeki by-pass valfi eğer filtre bir sebepten tıkanıp akışı engellemeye başlarsa motor yağsız kalmasın diye kullanılan bir son çare sistemidir. Filtre kullanıp kullanmama ile alakası yok.

    Ayrıca, yeni toplanmış bir motor ile halihazırda kullanımda olan bir motora filtre takmamak arasında büyük fark vardır. Yeni toplanmış motorda yağın içerisine neleri katıp bunu yataklara götüreceğini bilemezsiniz. Zaten kullanılmakta olan bir motorda ise evet belki motoru hemen elinize almazsınız ama ömründen yiyeceğiniz net şekilde ortada. Kalitesiz filtre ile kullanılan motorların, düzenli ve kaliteli bakımlarla yürütülenlerden daha çabuk ölmesi de bunun bir göstergesidir.

    Rektefiyelik bir motora zaten on binlerce liralık masraf yapılmış. En fazla 100-200 tl'lik bir filtrenin maliyetinden kaçıp da böyle bir riske girilmez.





  • V kayışı için fiyat listesi:
    Orijinal 300
    Dayco 185
    Bosch 150
    Banto 125

    Hangisini önersiniz?
  • Orjinal dediğini eline al, boschmu yazıyor dayco mu yazıyor iyice bak kontrol et. Hangisi yazıyorsa onu al.
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Orijinal siparişle geliyor yarın eğer istersem. Ellerinde yok.

  • Orijinal denilenin hangi marka olduğunu bilen birisi varsa yardım eder. V kayısı çokta mühim bi parca değil aslında, koparsa akü şarj etmez direksiyon sertleşir. Dayco al geç. Muhtemelen orjinalide dayco markadır. Bilen birisi yazarsa emin oluruz.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.