Şimdi Ara

Rektifiye soruları (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
6
Favori
9.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Bana önerdiğiniz Ahmet usta ile anlaştım. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bugün ve yarın yoğunluğu varmış, perşembe sabah başlayacak. 9 bin kendisi alıyor. 4.5 gibi rektifiyeci (Çetin motor yenileme) alıyormuş. Gerisi parça ücreti. Sizce Ahmet usta ve rektifiyeci için fiyatlara %18 KDV eklenecek şekilde fatura kestireyim mi? Bana kestirmezsem de sorun olmayacağını söylüyorlar ama bilemedim.

  • Bence gerek yok, yaptıklarını parça ve işcilik yazıp size verse yeterli, parça listesine kaşe de basabilir. Aracı satarsanız gösterirsiniz alan kişiye bu bu değişti diye. Piyasada isimleri olan kişiler bunlar, yaptıkları işin arkasında dururlar.
  • Vay be sök tak 9 bin iyiymiş. Motorun yarısını zaten Rektefiyeci topluyor.
  • Aracı bugün Ahmet ustaya bıraktım. Rektifiye işlemini @Karbon 12 ‘nin ilk cevapta önerdiği GMY (Çetin motor yenileme) yapacak. Rektifiyeden sonra rodaj olur mu ve rodaj süresi/mesafesi nedir, kaç km’dir? Kaç km sonra yağ değişimi olmalı? Rodaj olacaksa rodaj süresince kaç km/sa veya devri geçmemeliyim?


    Ayrıca, şimdi yağ yakma rektifiyeden sonra 10.000 km boyunca (periyodik bakım kilometresi) hiç olmamalı mı? Yani motordan yağ eksiltme hiç olmamalı, yağ çubuğunu çektiğimde 10.000 km boyunca eksilmemiş mi olmalı yoksa yine biraz eksilmesi normal midir? Antalya’dayım ve aracın orijinal yağ viskozitesi 10w40. Normalde biraz devirli kullanırım. Araç LPG’li.


    Usta bir aksilik olmazsa haftaya perşembe veya cuma aracı teslim alabileceğimi söylüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 21 Aralık 2022; 19:0:57 >
  • İşlemler ve montaj doğru yapıldıysa orjinal mesafe ve rodaj kuralları geçerlidir.


    Kontakt halinde olan hareketili parçalar rodaja tabiidir. Bu parçalar işaretlenip çıktıkları yerlere takılmalı. Buradaki genel problem de (sanayidelerde gördüğüm) valfler. Bu doğru yaplmaz, karışık monte edilirse rodaj orjinalden daha uzun sürebilir.


    İlk 500 km yağ tüketimi beklenir ve eksiltme düzensiz olabilir. 1000 km olduğunda aşağı yukarı durum bellidir. Büyük eksiltmeler olmamalı. Bunu ilgilendiren kısım da sekman ve pistonlar. Rektefede bu kısma daha çok dikkat ediyorlar.

  • Rektifiyeci motoru ustaya teslim etmeden önce supap ayarını da yapar değil mi? Rektifiyeciden ve ustadan ücretlerine %18 KDV ekleyip fatura alma konusunda siz de @tenekekutu ile aynı fikirde misiniz? Siz ne yapardınız?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 21 Aralık 2022; 19:29:47 >
  • Ustadan mesaj geldi.



    Rektifiye soruları


    Ne yapılır?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 21 Aralık 2022; 20:0:2 >
  • Usta doğru teşhis yapmış böyle takılırsa motor yeni olsa bile yığılma hararet ve çekiş sıkıntısı olur
  • babapars B kullanıcısına yanıt

    Böyle bir şeyle karşılaşacağımı bir süredir tahmin ediyordum. Ustaya ne yapabileceğimizi sordum. “İçine dolum yapıyorlar bide egzozucuda yan sanayii var sorar aliriz” yazdı. Tamam dedim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 21 Aralık 2022; 21:1:29 >
  • Katalizör değişecek. Ustaya söylersiniz ilk ucuz bir marka yağ ve çıkmada olur yağ filtresi ile sadece araç rölantide dururken motor ısınıncaya kadar çalışsın sonra bunu boşaltsın bu yağ ile araç kullanılmayacak sadece rölantide çalışacak araç. Usta bilir zaten ama hatırlatmakta yarar var, rodaj yağı motor yapınca böyle yapılır. Bu yağı boşalttıktan sonra normal bakım yağını koyar ilk 1000 km yağına, suyuna siz binmeden bakacaksınız, 2-3 bin devri geçmeyip 80-100 km üstüne de çıkmayın aracı zorlamayın kısacası. Eğer yağ işareti gibi kırmızı bir uyarı işareti yanarsa kesinlikle aracı kullanmayacaksınız. İlk 1000 km dolunca usta da kontrol edecek eğer antifriz koymadı ise onu koyacak veya tamamlayacak. 1000 km boyunca sorun çıkmadı ise zaten sonrasında çıkmaz, bu işin stresli kısmı ilk 1000 km'dir. Yağ yakmada ya olmaz ya da bin km'de yarım litre kadar birşey olur.


    Yine ilk 1000 km sadece benzinde aracı kullanacaksınız sonra LPG'de binilecek, LPG ayarını 1000 km sonra yaptırırsınız. Subaplara gelince değişir ise alıştırmasını reftefiyeci, ayarını ise motor ustası yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 21 Aralık 2022; 21:12:40 >




  • İnşallah başka ekstra sürpriz arıza çıkmaz
  • Aman dikkat et, değişim yaptırsan da aracın üstünden çıkan orjinal katalizörün içindeki hurda malzeme çok değerli (büyüklüğüne göre 3-4 bin liralar) benimkini acemiliğimizden iç ettiler. Egzozcular uyanıklık yapıp eski malzemeye çökmesin.

  • Yeni takacağın piston ve segman orjinal değil ise ve gömlek çakılmadıysa bir miktar yağ eksiltebilir. Mesela std0.5 piston segman atıyorum.
    Rektefiye sonrası konulan yağ 2000-3000km de genelde değişir.
    Fatura alsan da kimi nereye şikayet edeceksin? Öyle bir kurum mu var?
    Bu işler tanıdık ustada yaptırılır. Tanıdık dediğim gerekirse kavga edebileceğin.
    Motor yaptırmak ufak bir iş değil. Biz toplamda 4 sefer farklı araçlara motor yaptırdık 2 sefer çıkma motor aldık. Ama maşallah forum ahalisi çok biliyor bu işleri.
    Şu usta katalizör fotoğrafı atmış ne yapılabilir demişsin ya seni usta şu an kucaklamaya başlamış. Usta dediğin ne yapılacaksa yapar değişecek dediyse değişir.
    Senin usta ne dedi bilmem ama sonra onun söyleyip senin yapmadığın her şey yüzünden ileride çıkan sorunda sen kabahatli olursun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 22 Aralık 2022; 9:17:59 >
  • trakonys T kullanıcısına yanıt

    Ustanın bahsettiği “içine dolum yapma” olayı nedir? Katalizör tamir mi ediliyor? Tamir olmazsa yan sanayisini alırız mı demek istemiş? Değişim kaça mal olur, piyasasını bilen var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 22 Aralık 2022; 10:0:36 >
  • Mevcut katalizörü söküp içini keserek içindeki değerli maden içeren taşı boşaltıyor, yerine uyumlu ölçüde universal katalizör malzemesi ile dolduruyolar.

    O şekilde çözülmezse yansanayi katalizör ile değişim sağlıyolar. Tahmini 2000-2500 civarına yapılır. Ben Kasım ayında 2000 liraya takdırdım ancak hurdasının değerli olduğunu bana söylemedikleri için eskisi işe yaramaz diye bırakmıştım.

  • Piston erimiş.


    Rektifiye soruları
  • trakonys T kullanıcısına yanıt

    O zaman içine dolum yapılarak tamir olmayacaksa yani yenisini alacak olursak ustaya eskisini kendimin alacağımı söyleyeyim. Eski orijinal olanı kime satabilirim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 22 Aralık 2022; 11:42:1 >
  • Siz her iki durumda da eski parçayı yada eski parçanın içinden çıkan taşı alın.



    Rektifiye sorularıTAMİRHANEyoutube
    Adres: Antalya, Akdeniz sanayi sitesi, 5051 sokak No.15 TAMİRHANE https://www.instagram.com/tamirhane_vag/ 2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz https://www.youtube.com/channel/UCFmXgODZuOrc1KDSEYvWzeQ bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=_K0gtzjEPVk
  • Parça listesi geldi rektifiyeciden:


    Rektifiye soruları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 22 Aralık 2022; 14:55:35 >
  • Nural ve goetze marka piston segman gömlek piyasada yokmuş. Mahle ve yenmak kullanılacak. Usta parça listesini rektifiyeciye okumuş, onay vermişler.


    Rektifiye soruları

    Supap gaydı güneş yerine özgayd takılacak sanırım. Onun da iyi olduğunu söyledi parçacı. Ben hangisi daha iyiyse onu takalım fiyat farkı önemli değil dedim. Yarın oralarda aşınma olup yap yaksın istemem. Çetin motor yenileme zaten onay vermediği, beğenmediği parçayı takmıyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 22 Aralık 2022; 18:48:26 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.