Şimdi Ara

oyun camiasının ikiyüzlülüğü (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
14.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lee-on! kullanıcısına yanıt

    Witcher derken ilk oyundan bahsediyorsan oynanış olarak berbat bir yapım, doğru. Ama 2. ve özellikle 3. oyun mükemmeldir. 3. Oyundan bahsediyorsan yazık ve haksızlık etmişsin. Bu oyunlar RPG, hikaye, atmosfer ağırlıklı olduğu için 1 saatte tadına varamazsın, mümkün değil yani. Bunlar COD değil öyle ilk 1 saatte açılsın oyuncuya haz versin. Saatlerini gömmen, hikâyeyi takip etmen gerekir. Zaten Türkçe altyazılı bu oyunlar. Bir süre sonra zaten oyun sizi içine çekiyor. Witcher 3'ü uzun bir kitaba başlar gibi, uzun bir diziyi izler gibi sinematiklerini geçmeden müziklerini duyarak oynaman lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Souls oyunlar hakkında haklısın ama ubisoft oyunları konusunda haksızsın. İkisi de baya kötü.

  • Death Stranding nasıl kargocu oyunu ise bu tür de yuvarlanma oyunu. Sevene lafım yok. Sabaha kadar yuvarlanın.

  • bu tarzdaki oyunlar arasında herhalde ilk açık dünya oyunu. ve bu oyun sektöründe olanlar ya da zamanın da olmuş olanlar yazdı ki "en iyi açık dünya oyunu". sonra dedim ki bu adamlar bu işten nasıl para kazanıyor, helal olsun dedim.

  • Yaratıcı oyunlar görmemiz azalıyor evet ama sanki oyun dünyası da bir dönüm noktasında, çeşit ve tarz olarak 3d oyun dünyası zirveye geldi, başka bir atılım yapılması gerekiyor 2d den 3d ye geçiş shader model 3.0 ın gelişi vs. gibi sağlam köklü atılımlar, belki şu meta verse olayı ile bir boyut atlayabilir bu dünya ne kadar iyi veya fayydalı olacak onu da göreceğiz

  • Yüksek puanlı olmasında bi hinlik vardı ztn..

  • Türlerin kesinlikle popülarite durumlarına göre puan veriyorlar. Mesela Visual Novel türünde çıkan oyunlarda baktım en çok puanı 87 ile Steins Gate almış. Kendi türüne göre çok iyi olmasına rağmen must-play alamıyor. Popülerliğin verdiği etkiler işte. Souls-like türünün popülerliği ve özellikle FS oyunlarının aldığı puan ortamalarına baktığımızda , çok büyük hayal kırıklığı olmadığı sürece düşük not vermeyecekleri bariz.


    Bana kalırsa puanlama sistemi türler arasında olmalı. Yani Visual Novel dediğimiz türde de masterpiece seviyesinde olanlar 97 alabilmeli ama diğer tür bu puanı almış Zelda , GTA , Mario tarzı türlerle eş tutulmamalı. Bu dediğim olmayınca sırf popüler değil diye birçok oyunun hakkı yeniyor. Şimdi tabii hepsini aynı havuzda tutarsak bu Steins Gate oyunu nasıl bir GTA yada Zelda ayarında bir oyuna kıyas olabilsin dimi..


    Bu arada From Software keşke kendi core-fan kitlesi haricinde başka türlerden bu oyuna geçiş yapmış kişilerin eleştirilerini dinlese. Fakat zaten yüksek puanlar ve asla eleştiriye taviz vermeyen kitlesi yüzünden bu dediklerimin olması imkansız. Düzgün bir şekilde hikaye anlatmaz ama karşıdaki cevap ; oyunun tarzı bu. Grafiklerine bir şey derler ama karşıdaki cevap ; oyunun tarzı bu. Hiç Komik Değil kanalındaki "Baba konsept bu" demesi gibi bir şey. Çok mu kötü olur ya bu tarz bir oyunun adam akıllı grafiklerle , kaliteli bir hikaye sunum anlatması veya ne bileyim düşmanların konuşabilip , onların da güzel motivasyonlarını kendi ağızlarından duymamız? Hani bir core-fan neden bundan rahatsız olur asla çözemiyorum.





  • Oyun puanlarının şişmesi ile ilgili bu durum. Puanlar 60-100 arasına sıkıştı kaldı. 0-100 arasına yayılsaydı elden ring daha düşük puan alırdı, daha az hype olurdu dolayısıyla daha az overrated mı değil mi tartışması dönerdi.

  • Elden Ring kötü bir oyun değil ama abartıldığı kadar iyi bir oyunda değil..


    Sürü psikolojisi ile insanlar eleştiriyor yada göklere çıkartıyor.


    Bloodborne bir kere bundan çok daha iyi bir oyun. Kıyaslanamaz bence.


    Elden ringde bir kere pc de çok korkunç hatalar var, oyun resmen sürekli stuttering halinde ve bu bile oynanmaması için gayet yeterli bir sebep. Bu kadar ciddi hataları olan bir oyun 97 alıyorsa gülün geçin sadece.


    Ubisofte gelirsek bütün oyunlarını bitirmiş biri olarak söylüyorumki (bütün serileri), yeni birşeyler yapmazsa tarihin tozlu sayfalarına gömülecek bir firma.

  • Az önce Elden Ring'i bitirdim, hala daha içimden bu mu lan 97'lik oyun? diyorum.  


    Bundan birkaç sene önce Zelda BOTW'ı bitirdiğimdeki hislerin aynısını yaşıyorum bu oyunda da. Oyun inceleme siteleri ya weaboo kaynıyor ya da iyi mamalanmışlar. Çok belli yani paralar yatmış çatır çatır ohhh.  


    Her sene aynı oyunu çıkarıyor diye ubisoft'u eleştiren insanlar önceki oyunlarıyla birebir aynı animasyonlar, dövüş ve hareket mekanikleri(eğilme hariç o çoooh önemli bak)

    eski oyunlarına çok benzeyen mob tasarımları (hatta bazıları birebir aynı copy paste yapmışlar direkt) kendini sürekli tekrar eden boss savaşları ve 2016 yılında çıkarmış oldukları

    oyunla kapışacak seviyedeki grafikleriyle elden ring isimli oyunu neden yere göğe sığdıramadılar? from software'e rahatlıkla bu konularda tahammül eden insanlar neden ubisoft'a tahammül edemiyorlar?


    from software'in yaptığı tüm oyunlar birbirinin karbon kopyası resmen. Nedir yani? sırf birileri kendini özel hissedecek (çok zormuş ya hani. git gud falan. :) çoluk çocuk lafları bunlar da neyse işte.


    Hiçbir zorluğu yok aslında from software oyunlarının, hareket ezberliyoruz sadece diye aynı oyun tarzını önümüze süren bu firmaya neden tahammül etmek zorundayız?

    Yıllardır herkes from software oyunlarının combat mekaniklerini övüyorlar, roll - roll - roll, daha fazla roll, biraz daha roll yap sonra vur arada parry at şeklinden ileri gidemeyen bir combat mekaniğinin nesi bu kadar iyi acaba?


    Adım gibi eminim ki from software oyunlarının başında zorluk seçme şansımız olsa kimse bu leş oyunların yüzüne bile bakmaz, çok ikiyüzlüsünüz lan..


    AC Odyssey, Elden Ring'den en az 50 kat daha iyi bir oyun her şeyiyle, her noktasıyla ama o oyun Witcher çakması, özgün değil diye yerden yere vurulmuştu zamanında.


    Ulan Elden Ring de Zelda çakması, niye bunu övüyorsunuz o zaman? büyük riyakarlık bu harbiden. Üstüne adam akıllı bir hikâye, hikâye sunumu bile yok bu oyunda.


    Onu bari becerseydiniz be! iki tane sahne koyacaktınız hepi topu, oraya buraya bırakılmış yazılardan öğreniyoruz hikâyeyi. Zelda'daki seslendirmeden yoksun npcler'in elden ring versiyonu bu da.


    Amaçsız amaçsız yaratık keseyim, karakter geliştireyim, item toplayayım oyunundan fazlası değil bu oyun, amatör eğlendirir sadece. Contra şu oyundan 100 kat daha tatmin ediciydi yemin ediyorum ya oyun sektörü ne hale geldi. Kalitesizi, varoşu yüceltme hezeyanı insanlığın sonu olacak gerçekten. Konunun ne olduğu bile önemli değil, dünya her konuda varoşlaşıp kalitesizleşiyor. Oyun dünyasında bunun son ayağı Elden Ring oldu. "Literally Unplayable"


    3/10





  • Harbiden 97 alan bir oyunun her yönden mükemmel olması gerekir. Zaten bu oyunlarda grafiğe gerek yok, hikaye sunumuna gerek yok, şuna gerek yok, buna gerek yok denilerek geçiştirilemez. Geçenlerde baktım. Adam "yauvv zaten bu oyunlarda grafik aranmıyor ki" diyor. Savunmak için şekilden şekile girmek bu olsa gerek. Böyle beklentisi olmayan bir kitle olduktan sonra yapımcı niye uğraşsın ki grafikle zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ederi maks 65 puan / 32 lira olan oyun. hikaye yok, oynanış combat yok, grafik yok ee ne var bunda ? üstüne optimizasyonu performansı yerlerde. 2-3 kişinin yaptığı oyunlar bu çöpten çok çok iyi.



    satılık reviewcilerin gazıyla övenler de burada ya 499 lira verdikleri için ya da twitchci abileri övdüğü için övüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 8 Mart 2022; 20:12:49 >
  • Oyunların incelemelerine veya puanlamalarına bakarak oyun almayı ben uzun zaman önce bıraktım hocam. İncelemelere bakayım dersin fanboylardan geçit yok. Puanlara bakayım dersin orada da parayı veren istediği puanı alıyo zaten. Kimsenin oyun zevkine karışmam ama ezber yap sonra döv ondan sonra bölümü geç mantığı bana göre değil. Son dönemlerde çıkması ne kadarda nadir olsa da benim için bölüm bölüm ilerlemeli ve hikayesi güzel bir şekilde oyuna işlenmiş yapımlar daha evla olan yapımlardır, ama malum şu son zamanlarda oyun sektörü daha fazla para için remake, online, oyun içi harcamalar, oyunda olması gereken şeyleri dlc diye satmalar vs. gibi şeylerden geçilmez oldu. Artık çoğu firmalar oyunları sanat, yenilik, farklı deneyim, yapılmayanı yapmak gibi cesaretli ve yenilikçi kararlardan uzak. Durmadan para aksın, tek oyun geliştirelim ve gidip gelip onu sağalım fikrine yakınlar. Ve böyle yapımlara da istek olması da işin cabası. Yani diyeceğim odur ki arz talep meselesi demek ki bu firmalar bi yerlerde doğru şeyler yapıyor ki bu yöntemle paraya para demiyolar.





  • Ne kadar yedirdilerse artık

  • Sonunda demek istediklerimi diyen biri. Oh yalnız değilim :D

  • İçersinde tonlarca farklı silah, tonlarca farklı büyü, skill, zırh olan oyuna gelip de ‘ oyunda combat yok çk ktü oyun’’ demek için hangi içeceği içtiniz acaba merak ediyorum :D
    Oyunun olayı combat zaten baştan aşağı neyin kombatı yok oyunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun mükemmel keşfede keşfede ilerliyorum oynayacak arkadaşlara tavsiyem herseyi kendiniz keşfedin başkalarını izleyerek oynamayın herseyi önceden bildikten sonra bir keyfi olmaz

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.