Şimdi Ara

oyun camiasının ikiyüzlülüğü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
14.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • az önce elden ring'i bitirdim. hala daha içimden bu mu lan 97'lik oyun diyorum.  bundan birkaç sene önce zelda botw'ı bitirdiğimdeki hislerin aynısını yaşıyorum bu oyunda da. Oyun inceleme siteleri ya weaboo kaynıyor ya da iyi mamalanmışlar. Çok belli yani paralar yatmış çatır çatır ohhh.  


    her sene aynı oyunu çıkarıyor diye ubisoft'u eleştiren insanlar, önceki oyunlarıyla birebir aynı animasyonlar, dövüş ve hareket mekanikleri(eğilme hariç o çoooh önemli bak), eski oyunlarına çok benzeyen mob tasarımları(hatta bazıları birebir aynı. copy paste yapmışlar direkt), kendini sürekli tekrar eden boss savaşları ve 2016 yılında çıkarmış oldukları oyunla kapışacak seviyedeki grafikleriyle elden ring isimli oyunu neden yere göğe sığdıramadılar? from software'e rahatlıkla bu konularda tahammül eden insanlar neden ubisoft'a tahammül edemiyorlar? from software'in yaptığı tüm oyunlar birbirinin karbon kopyası resmen. nedir yani? sırf birileri kendini özel hissedecek(çok zormuş ya hani. git gud falan. :) çoluk çocuk lafları bunlar da neyse işte. hiçbir zorluğu yok aslında from software oyunlarının. hareket ezberliyoruz sadece.) diye aynı oyun tarzını önümüze süren bu firmaya neden tahammül etmek zorundayız? yıllardır herkes from software oyunlarının combat mekaniklerini övüyorlar. roll roll roll daha fazla roll biraz daha roll yap sonra vur arada parry at şeklinden ileri gidemeyen bir combat mekaniğinin nesi bu kadar iyi acaba? adım gibi eminim ki from software oyunlarının başında zorluk seçme şansımız olsa kimse bu leş oyunların yüzüne bile bakmaz. çok ikiyüzlüsünüz lan. ac odyssey elden ring'ten en az 50 kat daha iyi bir oyun her şeyiyle, her noktasıyla ama o oyun witcher çakması, özgün değil diye yerden yere vurulmuştu zamanında. ulan elden ring de zelda çakması. niye bunu övüyorsunuz o zaman? büyük riyakarlık bu harbiden. üstüne adam akıllı bir hikâye, hikâye sunumu bile yok bu oyunda. onu bari becerseydiniz be. iki tane sahne koyacaktınız hepi topu. oraya buraya bırakılmış yazılardan öğreniyoruz hikâyeyi. zelda'daki seslendirmeden yoksun npcler'in elden ring versiyonu bu da. amaçsız amaçsız yaratık keseyim, karakter geliştireyim, item toplayayım oyunundan fazlası değil bu oyun. amatör eğlendirir sadece. contra şu oyundan 100 kat daha tatmin ediciydi yemin ediyorum ya oyun sektörü ne hale geldi. kalitesizi, varoşu yüceltme hezeyanı insanlığın sonu olacak gerçekten. konunun ne olduğu bile önemli değil. dünya her konuda varoşlaşıp, kalitesizleşiyor. oyun dünyasında bunun son ayağı elden ring oldu. literally unplayable.


    3/10




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 7 Mart 2022; 12:54:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Elden Ring' ten bağımsız olarak yazıyorum, oyun basınının ve inceleme sitelerinin bir çoğu özellikle son dönemde tamamen tutarsız- taraflı incelemeler ve puanlamalar yapıyorlar. Bu tamamen sahada ve masada lobisi güçlü olan geliştiricilerin oyunlarında daha sık oluyor. Bazı kişiler meta puanını baz alarak oyun hakkında fikir elde ettiğini düşünüyor fakat bu tamamen danışıklı dövüş misali, Elden Ringi oynayana sevene saygım sonsuz ama türü itibariyle zerre ilgimi çekmeyen bir oyun fakat 90 lar 100 ler havada uçuşunca bir bakayım dedim ve değişen bir şey olmadı. Bana göre bir oyun bu kadar yüksek puan alıyorsa hem herkese hitap etmeli hemde her açıdan kusursuz olmalı eğer değilse bu durum konu başlığında olduğu gibi ikiyüzlülük ve insanların gözünün içine baka baka yalan söylemekle eşdeğerdir. Özellikle oyun çıkışında epey sorun yaşandı ama incelemelerin çoğunda bunlardan bahsedilmiyordu. Aynısını bir başka geliştirici daha yaptı ondada puanlar havada uçuşuyordu ama oynayınca gördüm ki hiçte öyle bir oyun değildi. Sadece incelemelerde değil sosyal medyada aynı durum geçerli öyle bir hype oluşturuluyor ki oyundan görseller atan yazarlar mı dersiniz yok harika oyun yok muhteşem oyun vs diye tweetler atmalar mı dersiniz bunlar hep bir zincirin parçası.


    Bu nedenle başta meta olmak üzere hiç bir kritiğe artık güvenim yok, zaten yoktu şimdi hiç yok. Bu yüzden oynayacağım türde olan bir oyunu ilk elden deneyimlemek için ön siparişle alıp oynuyorum, hoşuma gidenlerin genelde metası düşük oluyor ama eğlendikten sonra yok metası kaçmış yok böyleymiş vs hiç bakmıyor ve keyfini sürüyorum. Bu taraflı ve ikiyüzlü inceleme ortamı içerisinde başkalarının düşünceleri kotasında kalmak yerine kendim deneyimlemek daha keyifli oluyor.


    Güzel konu ve içeriğine katılıyorum. 

    Şimdi şöyle bir durum var; bu tarz oyunlar (souls-like) günümüz oyuncularının oynamaktan sıkılacağı sabır isteyen zor oyunlar.
    Bu oyunları oynayan ve sabır gösterebilen insanlar diğer günümüz oyuncularından -kalın bir çizgiyle- ayrılmak istiyorlar.
    Bu durum da bu tarz oyunlara sabır edenleri eşsiz bir oyun gurmesi havası katıyor. Bu tarz oyunlar yere göğe sığdırılamıyor.

    Bu puanlar da işte o oyun elitistliği puanları.
    Benim şahsi görüşüm bu yönde.

    grafik: elden ring bu konuda bir şaka gibi. 4 yıllık odyssey'in ucundan kıyısından bile rakibi olamaz. siz kendinizi sanat tasarımı çooooh iyi ya diye kandırmaya devam edin.  

    ses: sadece epik ve birkaç gıy gıy ambiyans müziği ile donatılmış elden ring'i onlarca farklı tarz ve çalgı ile zenginleştirilmiş odyssey'in müzikleri ile karşılaştırmak oldukça abes kaçar. malakka. <3

    hikâye:  wut?! elden ring'in çoooh iyi abi hikayesi. o kadar iyiki kimse ne anlattığını anlamıyor. (umursamıyor) o kadar iyi yani. adeta bir inception.

    oynanış:  roll roll roll parry sol tık roll roll roll sol tık... hangi yönüyle üstün acaba odyssey'den? haaaa... boss fightlar çok zordu. o yüzden çok tatmin edici olduğu için bu dövüşler otomatik olarak oynanış mekanikleri de çok iyi oluyor değil mi abi? evet abi, biliyorum demon souls'tan beri aynı mekanikler, bir gıdım bile yenilik yok ama çok tatmin edici be abi. çok zor abi. herkes oynayamaz souls-like oyunları. acayip zor yani öyle böyle değil. sadece biz elit ve ubermensch oyuncular layıkıyla oynayıp bitirebiliriz bu mütüş oyunu. biz çok özel bir topluluğuz. git gud be.  

  • kalitenin düşmesinde pandeminin etkiside büyük. 1 koca sene herkes hastalıkla uğraştı. hastalananlar, ölenler, kapanan uçaşlar, yasaklar, kapanan firmalar vs...bunun oyun sektörünede baya darbe vurduğunu düşünüyorum. zaten çıkan oyunların kalitesinden de belli. çoğu firma eski oyunların rmk'sını çıkarttı. bakalım nereye kadar böyle gidecek hakkımızda hayırlısı...

  • Senin en yüksek not verdiğin oyun nedir? Odyssey mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSky kullanıcısına yanıt

    Buna 3 veriyorum. Odyssey'e 7 veriyorum.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''ac odyssey elden ring'ten en az 50 kat daha iyi bir oyun''


     

  • Ubisoft reklamı güzel yapıyor ama oyunları bayık ilk kez bi ac oyununu valhallayı ön sipariş ile aldm hala bitiremedim aşırı sıkıcı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ubisoft belki cok kaliteli oyun yapmıyor olabilir ama elden ringde abartılacak kadar iyi bir oyun degil bu konu da haklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Elden Ring'in grafiklerine çok takıldım. Abi bu oyun AAA bir oyun değil mi? 2022 senesinde çıkan bir oyunun grafikleri neden böyle PS4'e ilk çıkan oyunların grafikleri gibi? Grafik olarak benim için sınıfta kalmış bir oyun. Diğer yönlerini bilmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika bir yorum, bu iki yüzlülük oyun dünyasnı tek düzeleştiriyor indie harici kimse yeni bir şey deneyemez oldu.

  • Bir souls-like oyununda hikaye sunumu yok diye eleştirmiş. Ciddiye alıp okumaya değmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence leş bir oyun

  • zelda botw a laf eden oyunu anlayamamıştır net


    zelda botw ın açık dünyası gibi bir açık dünya hala çıkmadı 5 senedir

  • Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar yorumlardaki linclerdede bunu görebiliyorum :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi şöyle bir durum var; bu tarz oyunlar (souls-like) günümüz oyuncularının oynamaktan sıkılacağı sabır isteyen zor oyunlar.
    Bu oyunları oynayan ve sabır gösterebilen insanlar diğer günümüz oyuncularından -kalın bir çizgiyle- ayrılmak istiyorlar.
    Bu durum da bu tarz oyunlara sabır edenleri eşsiz bir oyun gurmesi havası katıyor. Bu tarz oyunlar yere göğe sığdırılamıyor.

    Bu puanlar da işte o oyun elitistliği puanları.
    Benim şahsi görüşüm bu yönde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Elden Ring' ten bağımsız olarak yazıyorum, oyun basınının ve inceleme sitelerinin bir çoğu özellikle son dönemde tamamen tutarsız- taraflı incelemeler ve puanlamalar yapıyorlar. Bu tamamen sahada ve masada lobisi güçlü olan geliştiricilerin oyunlarında daha sık oluyor. Bazı kişiler meta puanını baz alarak oyun hakkında fikir elde ettiğini düşünüyor fakat bu tamamen danışıklı dövüş misali, Elden Ringi oynayana sevene saygım sonsuz ama türü itibariyle zerre ilgimi çekmeyen bir oyun fakat 90 lar 100 ler havada uçuşunca bir bakayım dedim ve değişen bir şey olmadı. Bana göre bir oyun bu kadar yüksek puan alıyorsa hem herkese hitap etmeli hemde her açıdan kusursuz olmalı eğer değilse bu durum konu başlığında olduğu gibi ikiyüzlülük ve insanların gözünün içine baka baka yalan söylemekle eşdeğerdir. Özellikle oyun çıkışında epey sorun yaşandı ama incelemelerin çoğunda bunlardan bahsedilmiyordu. Aynısını bir başka geliştirici daha yaptı ondada puanlar havada uçuşuyordu ama oynayınca gördüm ki hiçte öyle bir oyun değildi. Sadece incelemelerde değil sosyal medyada aynı durum geçerli öyle bir hype oluşturuluyor ki oyundan görseller atan yazarlar mı dersiniz yok harika oyun yok muhteşem oyun vs diye tweetler atmalar mı dersiniz bunlar hep bir zincirin parçası.


    Bu nedenle başta meta olmak üzere hiç bir kritiğe artık güvenim yok, zaten yoktu şimdi hiç yok. Bu yüzden oynayacağım türde olan bir oyunu ilk elden deneyimlemek için ön siparişle alıp oynuyorum, hoşuma gidenlerin genelde metası düşük oluyor ama eğlendikten sonra yok metası kaçmış yok böyleymiş vs hiç bakmıyor ve keyfini sürüyorum. Bu taraflı ve ikiyüzlü inceleme ortamı içerisinde başkalarının düşünceleri kotasında kalmak yerine kendim deneyimlemek daha keyifli oluyor.


    Güzel konu ve içeriğine katılıyorum. 





  • Elden ringin 97 aldigi yerde Rpg'ler yerlerde sürünüyor.. Oyunun zorluk ve emekleri hiç ediliyor.. Elden ringin en baba puani 80'dir. Bu hiç Şaşmaz. EN KRAL oyun bile yapsalar.. Hikayesi yok , İcerikleri yok.

    Silah , armor ,karakter yap , Farkli boss ve arkali npc'lerle utanmasalar 100 verecekler.. Hayir Dark soulsu oynayip bitirdim. Harika bir oyun gercekten.. Öyle Güclü oyunlar varken.. Rpg'lere düşük paun verip böylesi Boş beleş bir oyuna 97 veren akli merak ediyorum. Dünyanin parasini ödemedilerse bende birşey bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absnthe -- 7 Mart 2022; 19:46:50 >
  • Sen Aydınlatırsın Geceyi kullanıcısına yanıt

    ohhh ne güzel iş be. tembelliğin adı olmuş dizayn seçimi.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR_mahmutpek kullanıcısına yanıt

    :) zelda dünyanın en iyi açık dünya oyunu bile olsa(ki değil) sürekli aynı şeyleri yaptıktan sonra bir anlamı kalmıyor o açık dünyanın. bomboş, kelimenin tam anlamıyla bomboş bir açık dünya, seslendirmeden dahi aciz npcler, laf olsun diye konulmuş bir hikâye, birbirinin aynısı bulmacalarla dolu shrinelar, birbirinin karbon kopyası yaratıkları(şey pardon renkleri farklıydı hatırladım. )kesip, silah düşürdüğümüz ve sonra o düşen silahları kırıp, bir daha silah düşürdüğümüz(böyle böyle saatlerce gidiyor. loop gibi loop be. :D) bir oyunu anlamamışım. öyle olsun hocam.


    bittiği zaman bir tatmin olma hissiyatı dahi vermeyen, boş boş grind yaptığımız bir oyun hepi topu zelda. elden ring birebir çakması zaten zelda'nın. ikiside leş. korkunç derecede tembel oyunlar bunlar. the witcher 3, divinity original sin 2, red dead redemption 2, god of war, baldur's gate 3, fallout, half-life, skyrim, deus ex vs. gibi oyunlardaki emeği, çabayı ve özveriyi düşününce zelda ve elden ring gibi baştan sona aynı şeyleri yaptığımız ve günümüzde artık standart olmuş çekirdek mekanik ve eklentilerden bile yoksun olan oyunlar gözüme tamamen leş gözüküyorlar malesef. eminim benim gibi düşünen milyonlar da vardır. yani bir 4 yıllık rdr 2, 7 yıllık the witcher 3'teki emeğe, kaliteye bakıyorum bir de 2 haftalık elden ring'e. korkunç bir fark var arada. totally trash.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 7 Mart 2022; 22:1:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Absnthe kullanıcısına yanıt

    Bir adet bol diyaloglu, bol seçimli rpg oyunu geliştirmek, bu tarz bir oyuna kafa patlatmak muhtemelen 5 adet elden ring geliştirmeye eşdeğerdir hocam.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alsam mı diye biraz oynayış videosu izledim diyorum bu mu?


    Farklı yayıncıdan inceliyorum yine aynı. Yani haritada serbest yaratık kesip karakteri geliştiriyoruz. Bir de boss kesiyoruz işte.


    Bu oyunu YILIN OYUNU WOWOWOW yapan hiçbir şey göremedim. 1 lira temsili fiyat bile ödemem. Bir de 400-500 lira fiyat çekmişler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.