Şimdi Ara

oyun camiasının ikiyüzlülüğü (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
14.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu oyun keşke bu kadar herkes tarafından duyulmasaydı, çünkü taze b.k gibi herkesi üzerine çekmiş ve türle alakası olmayan, normalde suratına bakmayacağı oyunu oynar halde bulup, bu ne yeaaa yuvarlanıyorsun, odyseyyy on numara bu ne kardeşim, grfikler kötü, vs vs koskoca evreni, ayrıntıları, atmosferi, keşfetme, başarma hissini yok sayıp ergenlerin diline düştü.

  • formw3 F kullanıcısına yanıt
    Oyunda düzgün combat yok şuan oynadıklarımda belki görememiş olabilirim ama adam ilk vuruşu yaparken bir tuşa basıp counter atma yok yuvarlanarak kaçarken adamın kılıç gene seni takip edip vuruyor ( denk geldim ) çoklu öldürme olsa iyi olabilirdi execution yok adamın canı azken veya enerji barları olup o enerji bittiğinde bu saldırıyı yapabilirdik uzun kollu göl canavarlarında kafasına kılıç sokarken bu özelliğe denk geldim başka gelmedim sadece arkadan yaklaşıp kılıçla stealth atabiliyorsun belki görememiş olabilirim ama tuşa uzun basıp silahın hasarı arttırıp birden bırakınca hasar vermede göremedim charge attack mı ne diyorlardı buna o olsada iyi olurdu ama var mı yok mu bu bilemem tüm silahları açmadığım için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Warlords W kullanıcısına yanıt

    tüm souls oyunlarını oynadım. hepsi resmen birbirinin karbon kopyası. sadece mekanlar, müzikler ve boss skinleri değişiyor bu oyunlarda. farkları sadece bu hepsinin. bu durumun aynısı assassins creed, far cry gibi ubisoft oyunları için de geçerli. sorum şu, neden ubisoft kötü bir firma, from software muhteşem bir firma olarak lanse ediliyor? üstelik ubisoft'un yaptığı her oyunda çağa uygun grafikler, farklı konseptler, farklı hikâyeler ve hikâye sunumları var. from software oyunları hep aynı anlaşılması güç ve anlamsız hikâye(hatta hikâye değil lore. bu oyunlarda hikâye bile yok.), birbirinin aynısı oynanış mekanikleri, birbirinin aynısı düşman tasarımları, birbirinin aynısı oyun konsepti(sekiro hariç) vs. ile bezeli. ubisoft istisnasız her fırsatta, her sene birbirinin aynısı oyunlar yapıyor diye aşağılanırken 10-15 yıl önce çıkardığı oyunuyla birebir aynı mekanikli ve konseptli oyunu 2022 yılında çıkaran from software neden çok başarılıymış gibi lanse ediliyor? ben bunu merak ediyorum. bu yapılan düpedüz sahtekarlık ve riyakarlık.


    insanlar bundan iki yıl önce optimizasyonu berbat, bug dolu diye cyberpunk 2077'yi yerden yere vuruyorlardı. elden ring, cp 2077 kadar olmasada yine de çok kötü bir optimizasyon ve bug bolluğu ile piyasaya çıktı. neden elden ring'te çıtınız dahi çıkmadı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 8 Mart 2022; 22:58:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    nesin sen bro, tdk falan mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle oyunları filmleri vb. puanlayan sistemlerin, kişilerin bir şeye kafadan tam puan verdiğini gördüğüm zaman o kişi/kurumun herhangi bir şey hakkındaki yorumu artık benim için hava cıva oluyor. Yüzlerce kişinin dahil olduğu, yapımı yıllar süren yapımlar hiç bir şekilde kusursuz, mükemmel olamaz öyle olsaydı son Zelda oyunu mükemmel olduğu için daha ötesi olmaz diye orada nokta koyulurdu. İlla bir eksikliği bir kusuru vardır böyle 40 tane ebesi olan işlerin.


    Nereden geldiği kimin yaptığı kimin oynayıp kimin çektiği fark etmez hiç bir şey kusursuz, mükemmel olamaz tam puan alamaz. Benim izlediğim oynadığım yüzlerce yapım var hiç birine tam puan vermedim, 5/5, 10/10 puanlama sistemi olan hiç bir sistemde oylamaya puanlamaya katılmam. Kendim pc de izleyip puanladığım işlere 1000 üzerinden puanlama yapıyorum en yüksek verdiğim puan 987.


    Puanlama olacaksa anketlerdeki gibi 5 seçenek olmalı. Çok iyi, iyi, orta, kötü, çok kötü şeklinde.





  • Ömer Hayyam12 kullanıcısına yanıt

    hocam biz daha kalabalığız. buna emin olabilirsiniz. from software oyunlarının fanboylarını ikna etmek pek mümkün değil. o yüzden kimse tenezzül dahi etmiyor bu tartışmalara girmeye. hikâye yok dersin ama oyunun tarzı bu, souls oyunundan hikâye bekliyor salak derler, grafik berbat dersin sanat tasarımı çok iyi ama abi derler, oynanış demon souls'tan beri aynı, bir gram yenilik yok dersin sen becerememişsin, git gud derler. çok ilginç bir kitle gerçekten. yıllarca bende pek umursamadım bu kitleyi ama elden ring'ten sonra bu ikiyüzlülüğü dile getirme ihtiyacını kendimde yoğun olarak hissettim. ortada çok büyük haksızlık var. hele hele o puanları gördükten sonra iyice ikna oldum bu konuyu açmaya. ilginç bir iltimas geçme durumu var from software'e karşı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ubisofta laf edenler boş yapıyor

    Adamlar 2 senede 1 assasins creed oyunu çıkarıyor

    AC Valhalla seviyesinde 5 10 tan oyun var ya da yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu yorumu okudum.

    Öncelikle belirteyim soulsçu falan da değilim hatta Elden Ring ilk souls deneyimim. Alırken becerebilir miyim diye de çok düşünmüştüm :)

    Oyun hakkında görüşüm şu şekilde;

    Oyun benim için harika, mükemmel, severek deliler gibi oynuyorum. Elim başka oyuna gitmiyor :) (PS5'de oynuyorum 30 saati geride bıraktım) Konsol tarafında performans sorunları PC'ye göre çok az. PC'de oyun kötü cidden. Umarım en kısa sürede fix'lenir.

    Oyunu hopidik hipidik geyming AC'lerle karşılaştıranlar olmuş güldürdü :) İki oyunun tek ortak yönü açık dünya olmasıdır herhalde. AC serisine de bayılırım bu arada. Özellikle son üçleme ayrı keyiflidir benim için (Origins-Odyssey-Valhalla) hepsine 50 ila 100 saat arası gömmüşümdür.

    97 puan bence de abartı ama konsol tarafında her halükarda +90'lık bir oyun bu.

    Puanlara çok takılmamak gerekiyor, 68 puanlık The Ascent diye bir oyun var mesela. Ayıla bayıla oynadım saatlerce. Puanları dikkate alsaydım indirmezdim bile.

    Oyunun bu kadar hype'lanıp popüler hale gelmesini de From Software'in bu oyunla birlikte casual oyuncuların da dikkatini çekmesine bağlıyorum ben. Yoksa gayet niş bir kitleye hitap eden tarzda şeyler yapar bu firma. Açık dünya olması, daha fazla kayıt noktası bulunması, bir boss'ta takılınca güçlenip geri dönme şansı bu oyunu bir tık daha kolay kılıyor sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnbry -- 9 Mart 2022; 0:13:28 >




  • Konu sahibi arkadaş 3 vererek fazla abartmış ama benzer düşünüyoruz, genel serzenişinde haklı ne yazık ki. Bende 2 hafta önce Forbidden West konusunda yazdığım bir yazıyı buraya da yapıştırayım, aynı şeyleri izah edip yazmaktan sıkıldım çünkü.

    Bu mecrada 2012 grafikli haliyle bile optimizasyonda beceriksiz, temel mekanikleri Dark Souls 3'ten kopyalanan tembel oyun ortalama 97 puana "layık görülüp" onlarca siteden 10/10 alıp RDR2'nin karşısına oturtuluyorsa, bu rezilliğin 97 olduğu yerde Forbidden West'in 88 alması trajikomiktir.

    97 alabilecek oyun her yönden yenilikçi ve öncü olmalıdır, kimse, "From Software oyunlarında grafik aranmaz" demesin, bunu diyen kişi zaten aynı cümle içerisinde bu oyunun 97 olamayacağını itiraf ediyor demektir, herkeste grafik önemli de bunlarda niye bu eksi olarak sayılmıyor? Ne fazlalıkları var, video oyun endüstrisini bunların akrabaları mı oluşturmuş? "From Software oyunları kendi içlerinde değerlendirilecek, grafik ve teknik sorunları göz ardı edilecek" diye bir gizli madde falan mı var? Hoş, bu oyun daha da geriye gitmiş görsellikte zaten, hadi Bloodborne özel oyundu ondan bahsetmeyelim, Sekiro bu oyundan daha güzel gözüküyor, belli ki açık dünya yapmaları adamları yormuş, Ubisoft'a versen şu dünyayı 2 ayda 10 kere görsellik kasar üzerlerinde tur atarlar :)

    Aralarında 1 hafta var yahu, 1 haftada sektör mü değişti yoksa incelemelerde ele alınacak noktalar mı?

    Bu oyun Ubisoft'a bile hakaret, Elden Ring Ubi'nin elinden çıksa alacakları puan 75'ten fazla değildi, ama işte ne yaparsın adamların adları inmiş 6'ya çıkmaz 9'a, ikon yokmuşta, açık dünyadaki keşif hissi muazzammış falan, Ubisoft 3'tür Assassin's Creed'lerde tüm ikonları kapatıp isteyene olanak tanıyor, bu oyunların dünyasını da kimse küçük görmesin, özellikle Odyssey ve Valhalla'da bir ton yer altı görevinden tut gizli birçok nokta var, ayrı dünyalar bile var.

    Velhasıl kelam Elden Ring'i şişiren basın ve fanları sektöre kötülük etmiştir ve seviyeyi aşağı çekip övgüleri ve ödülleri hakkı olandan çalıp hakkı olmayana devretmiştir, bu da çıkış dönemleri çok yakın olan başta Guerilla Games'e, ardından Rockstar'dan Ubisoft'a kadar saygısızlıktır, oyun basını kaypaklık yapmıştır.

    Bir oyundan beklenen 3 temel şey nedir? Oynanış, Hikaye ve Görsellik.

    1) Hikaye. Yokluk ile varlık arasında, var diyen, güzel diyen, araştırıp öğrenirsin diyen, lore'u şöyle muthiş falan diyen varsa bu oyunu hikayesi için mi, yoksa önüne gelen her canlıyı kesip biçip öldürmek için mi aldıklarını sormak isterim, eğer kendileri de böyleyse genel From Software kitlesinin bu durumu ne kadar umursadığını da.

    2) Oynanış. Üzerine eklemeler yapılmış farklı bir oyunun tekrarı.

    3) Görsellik. Sanat tasarımı muazzam olabilir doğrudur, grafik kalitesi ise tırttır ve buna rağmen oyun sorunlu çıkabilmeyi başarmıştır.

    Özetle, From Software muhafazakarları dediğim kesim bu oyunun eksilerine bile laf ettirmediği müddetçe başta kendilerine olmak üzere tüm From Software oyunlarının alıcısı kitleye zarar verirler, eleştiri yapmadıkça, aksine asrın oyunu falan ilan edilip pohpohlandıkça 15 küsür yıllık mekanik ve 10 yıllık grafiklerle oynamaya devam ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 13 Mart 2022; 3:20:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sorun onlarda degil bizde.her seferinde sirketlerin kar hirsi ile hareket ettigini unutup reklamlara kaniyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence adam haklı from software firması güzel oyum yapıyor kabul ama ubisoft gibi kült oyunları olması zor ubisoftun hatası çok ısrar ediyor aynı seride. Ac çok uzattı far cry da hep tekrarlamaya başladı. Ama ikisinden birisini seçecek olsam her türlü ubisoft seçerdim hoş ikisinin de optimizasyon berbat zaten onu kaideye almıyorum. Souls oyunlar bloodborne code vein tarzı placebo etkisinden başka bişey değil bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açık dünya oyunlarına -2011 yılında olması gerek- Kingdoms of Amalur Reckoning oyunuyla başladım. Sonra Skyrim, Farcrylar, Crysisler, Tomb Raiderler vs. diyerek AC mit. serisine kadar geldim. Bu oyunlara en az 50 saatimi gömmüşümdür. Ve devam oyunları çıksa yine alır oynar saatlerimi gömerim.
    Ama gel gör ki bu Souls oyunlarına bir türlü ısınamadım. Dark souls 3 indirip oynadım. Tomb Raider 'dan aldığım zevkin (yanlış anlamayın ;) ) çeyreğini alamadım. Akmıyor oyun. Mesela Skyrim' i 10 fps ile 2 defa bitirdim. Sonra sağlam laptop alınca lan ben körmüşüm deyip baştan başlayıp 1 sene oynadım. Sıkılmadım laptobumu kuzen aldı gitti.
    Yaklaşık 10 gündür millet Elden Ring'e saatlerini gömüyor. Ben de gömüyorum. Ama oynayarak değil izleyerek. Diğer Souls oyunlarını da izledim, hepsini. Farklı yayıncılardan, yabancı youtuberlardan falan. Ama beni etkilemiyor oyun arkadaş. Bana boş geliyor oyun. Gram zevk alamıyorum. Merak da etmiyorum lan nolacak diye. Horizon 2 yi de izledim mesela. Bana göre mükemmel bir oyun. PS 5 kiralayıp ilk işim oyunu satın alıp oynamak. Bende halihazırda XSS olduğu için ps5'e gerek yok. Neyse.

    Ben konu sahibine sonuna kadar katılıyorum. Bu oyuna 9.5/10 verenler acaba nesine verdi bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle haklısınız sabır gerekiyor ben w3 oyunu bitirdikten sonra boşluğa düştüm diğer oyunlardan keyif alamadım

  • Soru : Bu oyunun puanı neden yüksek?

    Cevap : Çünkü oyun bir platforma ait exclusive olarak çıkmadı. Xbox 'a çıksa ps fanboyları, Ps' e çıksa xbox fanboyları 1 verirdi.

    Bu oyun Bloodborne'den iyi mi? bence değil. Peki Elden Ring kötü oyun mu, asla değil. Abartı var mı peki ? ee var tabii...

    Ordaki puanları sallayın geçin. Daha satılmış basının puanlarını saymıyorum bile.

    Herhangi bir oyuna ait, Oyunun ilk incelemesine youtubedan bakarsın, konu, içerik sarıyorsa oynarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendime not: Bir ara üşenmezsem konudaki bütün kullanıcıları engelleyim de daha sağlıklı forum deneyimi yaşayım. Souls like oyun ne bilmeyenler oyunda hikaye, ses, grafik arıyor. Akılları sıra yuvarlanma oyunu diyerek oyunu kötülemeye çalışıyor. Kendi adıma 26 yaşındayım, 20 seneden fazladır oyun oynuyorum, 20 senedir bana günlerce uyumadan aralıksız tatmin ile deneyim yaşatan oyun sayısı, toplasam 10'u geçmez. Onlarda muhtemelen Gta Vice city, Skyrim, Metro exodus, Witcher 3, şimdi de Elden ring ve hatırlamadığım birkaç oyun daha..


    Birbirinin karbon kopyası diye kötülemeye çalıştıkları oyundan sadece 3 kaleyi al, al sana Dark Souls 4. Oyunun yüzde 95'ini çöpe atmış olursun. Karbon kopya dedikleri oyundan sadece birkaç mekaniği alıp millet yeni oyun yapıyor, sadece 3 tane boss fight ile "GoW" Game Awards'a aday oyun yapıyor millet. Yaptıkları oyunda full animasyon ve baba oğul goygoyundan ibaret, bir de utanmadan Oddysey falan övmüşler. Oyuna 10 dakika katlanamadım, neymiş daha iyiymiş  


    Sıfır emek ile dizi çeker gibi oyunculara kostüm giydirip, yanına harita yapıp full grafiklere abanılıp açık dünya boş beleş oyun yapınca millet zevkten orgazm oluyor. Neymiş grafik ve hikaye varmış, müzikler efsaneymiş. Gidin dizi izleyin lan, biz oyun oynamak istiyoruz. Ne insanlar var be  


    Tür o kadar sağlam bir yapı üzerine kurulu ki Souls like diye kendi ismiyle yeni bir kategori oluştu, hala diyalog yok, müzik yok, hikaye anlatımı yok, grafik yok. Bölüm ve sanat tasarımını Dark Souls 1'den itibaren bu seviyede yapabilen oyunlar nadir zaten. Arkadaş biz bunu seviyoruz, bunu istiyoruz, hikaye isteseydik hikayeli oyun arardık. Oynayamıyorsunuz ağlayın durun. 500 lira oyuna veremeyen bebeler oyunu kötüler olmuş. Gidin hükümete hesap sorun, oyun pahalı diye oynayamıyorlar sonra da oyun kötü..


    Son olarak grafik yok diyen göz doktoruna gitsin. Oyunu RDR 2 ile falan kıyaslamaya çalışan tipler var. 2022 yılında özellikle Dying Light 2, henüz çıkmayan Cyberpunk, God of War, Horizon Zero 2 ile kıyasladığın zaman kesinlikle altta kalmıyor. Özellikle RDR 2, Gow ve Horizon oturup manzara seyredeceğin, arada oyun oynayacağın kıvamda yapımlar. Souls oyunları ise 1 sn dikkatin dağılmadan full aksiyona girdiğin bir oyun. Demon Souls ile kıyasla evet bir tık altta ama o çizgisel bir oyun, Elden Ring ise açık dünya, kıyaslanamazlar bile. O dövüşlerin arasında kimse oturupta grafik kasmıyor. Oyunun grafiklerine kötü diyen apaçık kördür. Şu saydığım oyunlar kadar iyi değil diyebilirsiniz, onların olayı o, oyuncu kıyafetini giyer, karakterlerin modellemeleri çıkartılır hızlıca sonra full grafik. bitti bu kadar onlar. Souls oyun oynayan insanlarla kıyaslamayın kendinizi. Dengimiz değilsiniz, sizin oynadığınız oyunumsu diziler bizi tatmin etmiyor.





  • Puan işine girmem, puanlamalar oyunların yıllarına göre değişir. Witcher 3 benim kıyasımdır. Single player aksiyon rpg de gelmiş gemiş en iyi oyundur. Elden ring Witcher 3 ün gerisinde Cyberpunkın önündedir. Single oyunlarla pek işim olmaz sarmaz çabuk sıkılırm Elden Ring kendini oynatıyor her silah farklı özelliği dinamiği var. Ubisoft tek kişil oyunları SIKICIDIR 10. saatten sonra bitsede kurtulsam dersin. Modern oyunlar içinde sıralamam Witcher2 >Elden Ring>RDR2>Skyrim>Cyberpunk dır. Steamde anlık 800k kişi oynuyor hangi ubishit oyunu bu rakamları gördü. Ubisoftun son zamnlarda yaptığı tek iiy oyun Rainbow Six Siegedir onun da için ediyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 9 Mart 2022; 4:0:10 >
  • bir oyun 500 tl verebilen birini görmeyeli ne çok zaman geçti bilemezsin. Varlığınla mutlu ettin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun medyasına zaten güvenim yok, bu oyun goty seçilirse bir de açıp 1 satır haber bile okumam bu saatten sonra. Oyun güzeldir, oynayıp keyif alırsınız defalarca oynarsınız eyvallah, ama %97 bir oyun kesinlikle değil. Hikaye yok, sunum yok, oynanış desen tek düze; oyun benim tarzıma uymuyor olabilir ancak objektif olarak baktığımda güzel bir oyun olsa da dediğim gibi %97 puan alması akıl karı bir iş değil.


    Zaten oyun sektörü çok değişti artık, oynadığım online oyunlar ve her sene çıkan güzel 4-5 oyun dışında genelde eski, zamanında oynamaya fırsat bulamadığım oyunları oynuyorum. Grafikleri eskimiş ve buglar olsa da; Hikayeleri güzel, oynanış üzerine düşünülmüş, ilerleyiş hissiyatı olan bir çok oyun, günümüzde çıkan oyunlardan daha zevkli bence.

  • Ulpro kullanıcısına yanıt
    Oyunda ashes of war diye bir mekanik var silahlarına kalkanlarına eklediğin bu ash of war özellikleri farklı şekilde hareketler ekliyor artık chargemı dersin başka bişimi kendin bak bakalım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.