Şimdi Ara

oyun camiasının ikiyüzlülüğü (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
14.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm mesele oyunun 97 alması mı gerçekten? Bırakın arkadaşlar artık ya oyun kime hitap ediyorsa o oynasın beğenmiyorsanız oynamazsınız olur biter evet oyunda optimizasyon sorunları var her oynadığım da görüyorum evet ufak tefek buglarda var dün bi mezarlıkta sıkıştım misal ama 1 kere oldu evet bazen saldırılardan kaçmak için takla atmamız gerekiyor ki bu oyunda başka savunma yöntemleri de var artık benim ki alışkanlık olmuş çok kullanıyorum ama oyunun kombatı çöp diyemezsiniz ya oyunda öyle buildler var ki artık yerde yuvarlanarak bile adam kesebiliyorsunuz vampir buildi yaparak öldürdüğünüz düşmanlardan can çalabiliyorsunuz aşırı derecede oynanış çeşitliliği var buildlerin sonu yok gibi bir şey yani bırakın artık oyunun kaç puan aldığını da oyun şize hitap ediyorsa keyif almaya bakın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TORU-NAGA kullanıcısına yanıt
    Şahsi görüşüm Valhalla Odyssey in getir götürünü yapar hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arman09 kullanıcısına yanıt

    meselenin puanla alakası çok az hocam. en azından ben bu konuyu sadece bu yüzden açmadım. sadece merak ettiğim konu şuydu. from software demon souls'tan beridir(sekiro hariç) birbirinin aynısı(konsept, oynanış mekanikleri, anlatım tarzı vs.) oyunlar yapmasına rağmen neden kaliteli oyunlar yapan bir firma olarak görülürken ubisoft neden her sene aynı oyunu yapıyorlar diye eleştiriliyor?


    bu from software oyunlarının yarattığı etki(tembelliği yücelttiren bir etki bu malesef) ve sözde bu tarzları yüzünden oyun dünyası kalitesiz bir yönde tekelleşmeye başladı. hikâyesiz, beyinsizce düşman öldürmekten başka bir şey vadetmeyen, baştan sona aynı şeyleri yapıp karakter geliştirdiğimiz, suni bir zorlukla bezeli(zor falan değil aslında. insanlardan değerli vakitlerinin azımsanmayacak bir miktarını boss hareketleri ezberlemek ve karakter geliştirmek için harcamalarını istiyor. zorluk değil bu sadece amelelik, tabirimi mazur görün), oyunlarla dolmaya başladı piyasa. istisnasız hepsi niteliksiz oyunlar bunların.(the surge, lords of the fallen, ni-oh vs.) tıpkı bir mizah kitabı okumak gibi tüm bu souls-like oyunlar. sadece basit eğlence ve zaman süzgecinden fazlası değil. gerçek dünyaya dair oyuncuya kattığı hiçbir şey yok. bittiği vakit sadece bitmiş oluyor bu kadar. ne bir deneyim hissiyatı ne de tatmin edici bir şekilde sonlanan bir anlatısı var.


    bomboş yüzlerce saat aynı şeyleri yapıp durduğumuz ve internette sık sık aşağılandığını gördüğüm online rekabetçi oyunlardan hiçbir farkı yok bu oyunların.(lol, csgo, pubg vs.) seven sevebilir benim derdim bununla değil. kimseyi eleştirmek haddime de değil. dediğim gibi sadece neden from software sürekli aynı oyunları yapmasına rağmen, oyunlarının çoğunu bozuk bir şekilde çıkarmasına(bloodborne hala daha stabil oynanmıyor) rağmen neden tek bir eleştiri bile almıyor oyun camiasındaki neferlerden? bu ikiyüzlülüğün sebebi para mı? eğer para ise bu camiadaki insanların gözümde hayat kadınlarından bir farkı kalmıyor. biri bedenini diğeri fikirlerini satıyor. korkunç bir durum bence bu. sadece puan deyip geçilemeyecek kadar korkunç hatta.


    bilinçli bir şekilde insanları yanlış yönlendirme ve paralarını sevemeyecekleri bir oyuna harcama güdülemesi var. bu etik bir durum değil. bu tarz durumların hep belli başlı firmaların oyunlarında oluyor olması beni daha da şüphelendiriyor bu konuda. (nintendo, rockstar vs.)bir oyun 90+ puan alıyorsa eğer birçok konuda zirveyi veya her anlamda ortalamanın üstünü zorlamalıdır. istisnasız her anlamda. hikâye, teknik kalite, görsel kalite, özgünlük, daha önce yapılmamış bir şeyi yapıp öncü olmak veya bir türü daha ileri taşımak, oyun dünyasına yön vermek, ilham verici bir oyun olmak vs. gibi. ilk dark souls oyunu bu saydıklarımım birçoğunu içeriyor bünyesinde. o oyun 97 alsa hiçbir eleştirim olmaz ama elden ring'in bu puanı alıyor olması eleştirmen pornosu izlemek gibi bir durum tamamen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 9 Mart 2022; 9:13:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elden Ring bu puanı haketmiyorsa puanları sürekli şişirilen PS oyunlarını neden kimse görmüyor ? Bas grafiği geç, yedir inceleme sitelerine paraları gönder bedava konsolları tamamdır. Metacritic puanlarının bu kadar şişme sebebi Sony. Gelene geçene 60-70 puan veren herifler Sony oyunu görünce 95-100 puanı yapıştırıyorlar .


    Oyun dünyasını PS4 neslinden beri manipüle ediyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Görmezden gelen yok, oyun sıkıntısı pc de, pc ye sıkıntılı cıkmayan oyun yok zaten. Konsollarda stabil, ben 50 saati geçtim herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bu kadar kişiselleştirmişsin olayı, başkalarını fanboylukla suçluyorsun, ve terbiye sınırın da yok. Kendini değerlendirmeni öneririm.

  • oyunu pc'de oynadığım için konsollardaki durumu beni bağlamıyor. daha birkaç ay önce god of war çıktı pc'ye. taş gibide çalışıyordu. çöktü direkt argüman.oyun camiasının ikiyüzlülüğü oyunun en büyük sıkıntısı da bu durum değil ayrıca. her sayfada uzun uzun yazdım nedenlerini. sizden terbiye öğrenecek de değilim bu arada. bu yazıyı size karşı yazmadım. sizi bağlayan bir yazı yok orada. ha, çok zorunuza gittiyse bu yazdıklarım fanboy damarınızı bir yoklayın derim. insanların çoğu benim yazdıklarımda hemfikir çünkü. bu da belli başlı konularda haklı olduğumun veyahut insanların azımsanmayacak bir kısmı tarafından haklı görüldüğümün bir kanıtı. üzgünüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henüz oynamadım ama bu kadar konuşulan oyunlara karşı bende bir önyargı oluşuyor. Popülerliği geçtikten sonra oynamak daha mantıklı geliyor bana.

  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi anlıyorum ama oyunda hikaye var sadece sunumu farklı youtubedan araştırın dark souls hikaye diye

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun devasa olduğu için bir çok şeyden feragat edilmiş ve kaliteden ödün verilmiş. Çok fazla birbirini tekrar eden; mekân, mob ve boss'lar var. Grafikler göz kanatan, kusturan cinsten. Teknik olarak yerlerde. Hikaye anlatımı herkese göre değil. Bende verilen puanın çok fazla olduğu kanısındayım. Ama varsın en azından bu kalitede oyunlar çıksın. Oyun dünyasında daha kanser oyunlar varken ( başı çeken firma da Ubisoft ve ass creed serisi ve far cry) Elden Ring pırlanta gibi kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1995 beri oyun oynarım, bu yaşıma kadar sevmediğim oyunu bırak kötülemeyi konusuna forumuna bile uğramadım. Sevmediysen uğraşma o zaman git sevdiklerini oyna, sevmediğin oyun için değerli vaktini neden heba ediyorsun, enterasan bir kitle gerçekten.

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Bu sen.

    oyun camiasının ikiyüzlülüğü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Stevivor gibi kac tane var Sony tarafında. Komiksin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Tamam dostum, göster o zaman, hak vereyim.

    Bana Forza, Ori ya da ne bileyim Halo Infinite'a hakkı olmadığı puanı veren, kayıran, taraf tutan bir Sony sitesi göster.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sen Aydınlatırsın Geceyi kullanıcısına yanıt

    Ne yani bu türe özgü diye, oraya odaklanmıyor diye hikaye yanını eleştirmeyelim mi? O zaman atıyorum days gone'ın da yan görevlerini eleştirmeyelim sonuçta belli ki açık dünya ve ana hikayeye odaklanmışlar.

  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    40 saat kadar oynadım, hala da severek oynuyorum ama bence bariz yılın oyunu değil. Verirlerse üzülürüm hatta diğer oyunların hakkı yenilir diye. Daha şimdiden horizon 2 bile bariz daha iyi.

  • Red dead redemption ve Witcher oynadıktan sonra hiçbir oyundan zevk almıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Sony oyun basınına Microsoft'tan çok daha fazla özen gösteriyor. Bedavadan Ps4, Ps5 alan bir sürü inceleme sitesi oldu. Oyunlarından aksesuarlarına kadar gönder adamlar. 85 altı alan bir exc. de hatırlamıyorum pek fazla.


    Neyse, zaman telafisi olmayan birşey hocam. Bunu tartışmanın bize yararı yok, zararı var. İsteyen istediğini oynasın. oyun camiasının ikiyüzlülüğü 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çıkmadan haftalar önce hypelanan hiçbir oyunu oynamamak, beklememek gerekiyor. 2000 yılından beri bebekliği dahil oyunla büyümüş biri olarak net söyleyebilirim bunu, iyi bir malzemenin reklama ihtiyacı olmaz. Ac odssey ile karşılaştırılmış Elden Ring ama odssey başlı başına çok kapsamlı ve işlevselliği çok güzel bir oyun. Farklı yan görevlerin tarikat hakkında gün yüzüne çıkardığı gerçekler, ödül avcılığı ve farklı bir çok kombinasyonun olması, buna gemi savaşları da dahil, çok yönlü muhteşem bir oyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum çoğunluğunun senle hem fikir olması senin doğruluğunu ispatlamaz, forumun durumunu ispatlar. Arkadaş belli ki sizin seviyenize inmek istememiş, benden öğrenme kimden öğrenirsen öğren ama öğren. Fanboy diyemem kendime ama severim, konunun kişisel bir olayı yok, objectif olmak lazım. Senin sebeplerine güldüm geçtim, senin ve bazı kişilerin mantığı ile çoğu nintendo oyunu kötü çünkü hep döneminin gerisinde grafiklerle çıktılar. Ama en iyi oyunlar listesinde baştan aşağı onlarla dolu. Sizin beklentiniz, hikaye önünüze gelsin görevler gün yüzü gibi listelensin. O da bizim beklentimiz değil işte, bunu anlamak cok mu zor? Senin istediğin oyundan zibilyon tane var zaten. Acık dünya sadece ubinin yaptıklarını oynasan ortalama bir oyuncunun takvimini doldurur. Zaten AC ve türevleri cok fazla olduğu için from software oyunları güzel geliyor insanlara, herkes bu tarz oyun yapmayı becerebilse, bu sefer de AC çok iyi derlerdi incelemeciler.



    Asıl kapalı görüşlü olan siz ve sizin gibiler, senin zevkine hitap etmiyor diye bir oyuna kötü demek inan izleyenler için sadece üzücü.





  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    witcher 3'ü 3 kere denedim, baştan başladım her seferinde bıraktım. Çok övüldüğü için 4.ye az biraz sabır edeyim dedim yine sıkıldım başlarda ama sonrasında severek bitirdim. Hatta sonu içime sinmediği için tekrar başlayıp tekrar bitirdim 2.kez oyun camiasının ikiyüzlülüğü 

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.