Şimdi Ara

oyun camiasının ikiyüzlülüğü (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
4
Favori
14.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gelmiş geçmiş en büyük balonlardan olduğuna puanlarına bakarak karar verebilirsiniz


    parayı bastıran puanı arttırır

  • elden ringin overrated olduğuna katılıyorum. Kesinlikle 97'lik bir oyun değil. İyi yanları çok fazla ama eksi yanları da hiç az değil. 80 civarı bir puan daha doğru olur diye düşünüyordum ki zaten oyuncular gerekli puanları verdi oylama sitelerinde. Artık paralı resmi inceleme puanlarındansa oyuncu puanlarına daha çok güveniyorum.

  • Her oyunun yapısı farklı sunmak istediği içerik farklıdır.Elden Ring' i bile bile aldım Oyunun atmosferi çok hoşuma gitti ama böyle olucağını biliyodum bile bilede aldım Oyunu. Oyun dier oyunlar gibi değil ve bu Oyunda oldukca abartı olmuş.Birkere Oyunun kocaman bir açık dünyası var ve açık dünya öyle Ubisoft Oyunları gibi içi boş değil niteliksiz değil bune rağmen Oyunda Qest sistemi olmaması eleştireceğim tek nokta yani Oyun tamamen herşeyi kendi yapacaksın herşeyi kendin basaracaksın bu Oyun böyle diyor bunu çok abartı buldum.İşi gücü olan insanlar için gerçekten çok uğraştırıcı Hayatını Oyuna endesklemiş Oyunun başından saatlerce kalkmayan tipler için on numara oyun.Beni aşırı bunalttı oyun zor olmasından şikayetci değilim ama görev sistemi olmamasından çok şikayetciyim okadar zaman harcayamam bu Oyuna ben.Yani çizgisel olsa oda sıkıntı değil ama açık dünyada herşeyin belirsiz olması baya bir zaman tüketir. Onun dışında güzel Oyun kötü değil sadece herkese hitap etmiyor ve bu Oyunun böyle olucağıda belliydi zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 8 Mart 2022; 13:37:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Güzel bir konuya değişmişsin kesinlikle. Bence de çok gereksiz abartılıyor. Sosyal medya da o kadar önüme düştü bu oyunla ilgili o kadar twit gördüm ki merak edip en az 7 8 yayıncıdan izledim. Bu mu abi? dedim. En fazla 75 puanlık bir oyun olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle uzun zamandan sonra bana yorum yazdırıyorsun.Helal olsun.


    Şimdi yazına gelecek olursak bir kaç kısımda haklısın fakat fazlasıyla hatalısın.

    Önce elden ring konusuna değineyim ilk defa bir oyun kendini bu kadar büyük hissettirdi, açıkça söylemeliyim ben açık dünya seviyorum ama bu souls serisin de openworld ifadesini duyduğumda eyvah dedim.Yeni bir şeyler deneniyor ya tutmazsa, oyunun hamuru bozulursa diye düşünürken adamlar önümüze bu şaheseri koydu.



    Oyunun hamuru bozulmadan koyulması çok önemli bak bu hamur işi gerçekten önemli.

    Haklı olduğun yerlere gelirsek boss tekrarları aşırı fazla bu kısmı evet, insanı oyundan soğutur derecede fazla.Bazı birlikler aşırı op hem de boss falan değiller. oyun camiasının ikiyüzlülüğü 


    Assasins serisi konusuna gelirsek ben ac serisini severek oynayan biriydim ta ki adamlar oyunun hamurunu bozana dek. Benim için ne zaman bozuldu, unity sonrasını oynamadım.Ha şu konuya değinmek isterim, unity teknoloji demosu hala onun grafiklerine yakın oyun çıkartıyorlar.Bence bozmasalardı daha güzel olurdu.Birçok kişiye göre black flag olmamıştı fakat bana kalırsa efsane oyundur kendisi.Karayipler, korsan teması mükemeldi.Keşke devamını veya ayrı bir seri olarak getirselerdi.


    Ac hakkında ayrı olarak tek kötü tarafı seri üretim yapmasıydı.Şimdi onu değiştirdiler ama oyunun hamuru bozuldu artık isterse 10 sene de bir oyun yapsın nafile.

    oyun camiasının ikiyüzlülüğü 


    Edit= Ayrıca bu konu konuşulacak bir konu buraya atılacak bir mesaj yeterli gelmez, bu konuya renkler ve zevkler denebilir.Ac serisinde ki gibi topluluk yüzünden souls serisini de bozmazlar umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 8 Mart 2022; 13:34:51 >




  • Bir oyun herkese hitap edecek diye bir kaide yok assasins creedi 1.oyundan itibaren oynamış birisi olarak söylüyorum 1 2 brotherhood rogue unity odyssey oyunlarını severek bitirdim diğer oyunlarını ise ya başında ya yarısında bıraktım sadece oringsi sıkıla sıkıla 1 yılda bitirdim ve valhallayı da ön sipariş ile aldığım halde hala bitiremedim çünkü origins kadar sıkıcı bir oyun dark souls 2 3 sekiroyu birden fazla kez bitirdim elden ring de ise 40. saatteyim ve aşırı keyif alarak gerek grind gerek keşif yaparak manzaralara bakarak oynuyorum ve hiç sıkılmıyorum her ne kadar odysseye nazaran valhalla da keşif odaklı bir oyun olsa da keşif yapmak bana hiç keyif vermemişti harita dizaynı odysseyden daha iyi olsa da gezmek hiç keyif vermemişti valhallanın tüm yan görevlerini 1 elden ring görevine değişmem o kadar ruhsuz npcler var ki oyunda uykum geliyor konuşurken ki valhalla nın hali hazırda türkçe çevirisi de mevcut gene yazımın başında belirttiğim gibi her oyun herkese hitap etmiyor arkadaşlar mesele elden ring iyi assaains creed kötü meselesi değil size ne keyif veriyor meselesi oyunu alacak durumunuz yoktur açacak cihazınız yoktur anlarım size göre değildir onu da anlarım ama görüyorum ki oyunu hiç oynamamış insanlar bile oyunu gömüyorlar bu arkadaşlar yorumlarını okuyan kişilere kendilerini ne kadar ciddiye aldırabileceklerini düşünüyorlar acaba??

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Dostum yazdıklarını okuyor musun sen? Aşağılamaya çalışma senin yaptığına denir,ben yorumumu yaptım kaldıramayan yine sensin:)


    Riyakar ve zevksizlikle itham ediyorsun hatta,oysa ki ben senin Assasin's Creed zevkine saygı duyuyorum:)


    Enteresan bir adamsın...

  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    odyssey ile elden ring aynı cümlede komik

  • ne görsel ne de teknik anlamda yenilik getirmeyen bir oyun nasıl yılın oyunu seçilebiliyor? Oyun sektörü bitmiş okeye dönüyor kimsenin haberi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

     Valhalla ya haksızlık etmişşin,Odyssey den iyidir.

  • bu kadar acımasız olunmasını anlıyorum çünkü gerçekten oyun sektörü artık aynı şeylerle dönmeye başladı. ama bu iyi olması gerçeğini değiştirmiyor bence

  • oyun camiasının ikiyüzlülüğü




    konu aklıma bu incelemeyi getirdi oyun camiasının ikiyüzlülüğü 


    inceleme sitelerini çok kaideye alıp çok kafaya takıyorsunuz hepsi boş beleş taraflı satın alınabilir siteler.

  • Bazı arkadaşlar kendilerini oyun dünyasının guruları sanıp genel konuşmuş, birde üstüne verilen puanları eleştirmiş de kardeşim oynamadığın oyun ve tür hakkında ne konuşuyorsun ki sen? Türü sevmemiş olabilirsin ama söz konusu oyun dünyasını kökünden değiştiren bir tür ve bu oyun da o türü yaratan Miyazakinin türü bir sonraki aşamaya geçirmiş hali. Oyun verilen puanları hak etmekle kalmıyor üstüne de bundan sonra göreceğiniz açık dünya oyunlarının yapısına da yeni bir yorum getiriyor yani bundan sonraki açık dünya oyunlarını Elden Ring tarzıyla görmeyi bekleyin seviyor olsanız da olmasanız da.


    Hikaye sunumu yokmuş, hikaye yokmuş. E kardeşim demezler mi sana oyun sana ne hikaye vaad ediyor ne de hikaye sunumu. Souls oyunlarının size vaad edeceği en büyük şey tatmin olma hissi ve artık Elden Ring ile de keşif hissidir. From Software oyunları ve sonra çıkan tüm Soulslike oyunlar tatmin olma hissine odaklanır, oyunun tüm dizaynını da ona göre ayarlarlar. Bir tek burada Sekiro hariç tutulabilir ki o da Elden Ring de ki keşif hissinin bir nevi temellerini taşıması ve savaş sisteminin farklı olmasından kaynaklı. Bunun dışında bu türü seven adamda, o puanlı veren adamlarda ne hikayesine bakar, ne sunumuna. Adamların baktığı şey önceki Souls oyunlarında olan ve de iyileşen, evrimleşen şeyler. Bunlarda savaş sistemi, keşif hissi ve tatmin hissidir. Elden Ring de işte bu üç şeyi çok güzel yapan bir oyun. From Software de CDPR gibi yapmadığı şeyleri vaad etmemiş ki puanlarını hak etmesin. Var olan mekanikleri iyileştirmiş ve daha da güzelleştirmiş, sunmuş. Oyun basını da bu denli özenli bir işe hak ettiği puanı vermiş.





  • Yav canlarım oyunun 97 almasını eleştirmissiniz de dark souls 2 91, bloodborne 92 almıştı zaten :) Hatta nioh bile 88 yav :) Yani soulslike oyunların hepsinin puanı yüksek. Bir tek elden ring değil ki.

    Rdr2, GTA 3,4,5, mario oyunları da 97 :d Yani zamanında rotten tomatoes için olan olay geçerli, tamamen taraflı ve lobili puanlama yapılıyor, arkasında güçlü firma olan oyunlar yüksek puan alıyorlar.

    Ha oyun iyi kötü ayrı olay, ben mesela sevmedim hatta garip gelecek ama açık dünya sıktı beni, dark souls 2'yi tercih ederim mesela, onu ilk oynadığımda hissettiğim duygular daha yoğundu :)

    Ama puana gelirsek boşverin kaç olduğunu falan, bir sürü böyle yüksek puanlı oyun var, sırf yüksek verenleri linçlemek için oyun 3 puan demek yanlış. Oyun bana göre dark souls 2den bir tık kötü, 3ten bir tık iyi atmosfer olarak, oynanış olarak daha rahat hissettirdi, ama FPS sıkıntıları var o yüzden 2 ile aynı puanı almalı 91 diyorum :) Bu puanlama metadaki diğer oyunların puanlarına göre tabi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Net yılın oyunudur Elden Ring. God of war'ın yerinde olsam bu sene çıkarmam oyunu 2023 e ertelerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodborne ve Sekiro nun üstüne tanımam :) Bu arada eski oyuncu olarak şimdiki oyunlar beni de pek sarmiyor çok nadir.. Eskiden daha özenli oyunlar çıkıyordu ve oynaması o grafiklerle bile zevkliydi.. Şimdi ubisoftun çok sağlam bir ekibi var ama malesef bunu zamana değil seri oyun çıkarmaya odaklanmışlar.. Ubisoft en iyisine odaklansa çok iyi işler çıkar.. Ubisoftun ilk rayman oyunu bile akıllara zarardı o nasıl mükemmel bir oyun kimin aklına geldi dedirtir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 8 Mart 2022; 15:57:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rezalet bir bakış açısı. Sen aradığını odysey'de bulursun, o aradığını elden ring'de bulur, diğeri aradığını stardew valley'da bulur. Bu bu üç oyunun da çok iyi ya da çok kötü olduğu anlamına gelmez, ki baktığın zaman bu üç oyunda %80'den fazla beğeni almış steamde mesela, demek ki oynayan insanların tercihlerine karşı güzel bir doygunluk sağlamışlar. Ben acı yemek yemeyi sevmiyorsam, karşıma acı yemek gelince bu ne lan, leş gibi, bu yenir mi demem normal değil mi? Elden Ring gibi oyunların albenisi karşına her şeyi hazır sunmaması misal, avel gibi sağa sola gezip, keşfedip, sağa sola giriyorsun, asyncronus multiplayerla olan absürd olaylarla kafan açılıyor vs. Oyunu competitive oynamayacaksan loop bile çevirmene gerek yok, zira sağa sola gezerken ona buna vurarak da rune toplayıp level atlayabiliyorsun, oyuncuların kendi seçimi olan şeyleri oyunda yapmak zorundaymışsın gibi bir algı vermene gerek yok, sen bireysel olarak oyunu istediğin tarzda, kendi hızında gül gibi oynayıp, diğerleri gibi davranmak zorunda değilsin ki?



    Özetle: Tek yönlü, sığ bir bakış açısı bu. Sana hitap etmeyen oyunu beğenmemek kadar doğal bir şey yok, ama bu yorumların objektif değil, subjektif.





  • Lost ark hepsine bin basiyor bu arada sakasiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • puanı,oyun tarzı,kimin yaptığı,kimin ayıla bayıla oynadığı filan umrumda değil lakin optimizasyon konusunda kimsenin laf etmemesi beni de şaşırtmıştı ilk çıktığında.

    hatta takip ettiğim bazı yayıncılar var, bu oyunun uzun süredir geliştirildiği konuşuluyordu. işte yıllardır bekleniyor vs.

    soruyorum canlı yayınlarda, "grafikler öyle mükemmel değil, peki optimizasyon neden sıkıntılı?" diye. kimse cevap vermiyordu.

    bir çok inceleme videosunda bundan bahsedilmiyordu.

    "problem var optimizasyonda ama ilerleyen güncellemelerle düzelir" denip geçiliyordu.

    eyvallah oyunun grafik kalitesi senin için önemli olmayabilir,istersen 8bit oyna fakat optimizasyona da bi laf et bi tartış diğer oyunlara yaptığın gibi.
    enteresan gerçekten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 8 Mart 2022; 20:6:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.