Şimdi Ara

Kredi kartının mantığını biri bana anlatabilir mi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
6.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ReaLGz kullanıcısına yanıt

    Tamam işte bundan bahsediyorum. Bu eski sistem senet yada taksitlendirme gibi olmuyor. Banka 1000 liraya 12 taksit yapıcam diyor. Ama 1000 lirasını donduruyor. Yani kendince önlem alıyor. O zaman buna kısmı taksitlendirme yada kendi uydurdukları bir sistem benim bildiğim taksit de senet öder gibi vadelerini gün gelince ödersin. Kredi kartları bunu yapmıyor.

  • Herkesin kullandığı kredi kartının limiti 2000 TL değil bu bir

    İkincisi kredi çekmek nasıl daha mantıklı olabiliyor hayatında hiç kredi çektin mi kardeşim? Bir dünya dosya masrafı zaman kaybı kalabalık sıra ve kaybettiğin gün cabası. Çalışan adam ne ara bankaya gidip kredi çeksin?

    Kredi kartı kullanmayı bilene inanılmaz bir alet.

    Mesela 10.000 tllik bir şeye ihtiyacın var. Koltuk takımı olsun. Ama elinde 10.000tl yok. Biriktirmeye kalksan bir dünya zaman. Ama 10 taksite bölsen her ay 1000 TL ödeyerek istediğin ürünü beklemeden almış ve bir anda elinden 10.000 TL çıkmamış oluyor. Ayrıca kredi kartının vade farkına koyduğu ücret çok değil. Kredi çekince daha fazla faiz kesiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    Ininal, papara vs kullanabilirsin hiçbir yere de borç odemezsin ya da banka kartı kullanabilirsin yine borç ödemezsin? Bunlar avantaj değil.

    Buna kesinlikle katılmıyorum eskiden ininal kullanıyordum kredi kartına geçmemi sağladı kendisi. Yabancı dövizi ekstra ekstra koya koya aşırı fazla makas aralığı ile hesaplıyor. Kredi kartı daha çok dezavantajdan kurtarıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt

    Böyle düz mantıklara bitiyorum ya xd

    Dünyada kredi kartı kullanan herkese haciz geliyor değil mi hahahahahahaha


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dediğin gibi ilk başta sana avans para vermiş gibi oluyor sonra kullandıkça oraya borçlu oluyorsun. Tek iyi tarafı yüksek fiyatlı ürünlere taksit avantajı sunması. Arada bi kampanya felan olursa işini görüyor. Başka da bir albenisi yok açıkçası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    Tamam da bankalar herkese 10bin 20bin 50bin liralık kredi kartı vermiyor. Ayrıca Kredi kartı limitin 10bin ise banka o paranın tamamını donduruyor. Yani gene 1000tl ödeme yaparken sistem o kartı bir daha kullanma diyor. Yani kısmı taksitlendirme olmuyormu? Yani senet gibi sadece taksitleri ödeme gibi değil.

  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    Kredi kartını kasaya uzatırken o elitlik, medenilik hissini dibine kadar hissediyor musun kanka


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanka, Google yap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    Hocam tamam da sonuçta yine elinde 4k para var ve 4knin tamamını harcamış oluyorsun ve paran bitiyor üstelik 2klik da borca girmiş oluyorsun sonra çalışıp kazandığın parayla da o borcu ödüyorsun nakit 4k ile almış olsan borç falan olmayacak para falan da döndürmeyeceksin o alışveriş orada bitmis olacak. Yani sen sürekli sana verdikleri 2bin liralık parayı döndürüp duruyorsun onun yerine borcsuz bi şekilde nakit 2k ile alışverişi bitirip kazandığın parayı da borç yerine kendi cebine atabilirsin.


    Yani kredi kartının ilk seferde sana hiç yoktan verdikleri o limitin olan para dışında hiçbir artısı yok dertsiz başına dert alıyorsun sadece. Onun yerine 4k nakit paranı papara gibi kartlara at her ay o parayı döndür kimseye de borcun olmasın aynı mantık.

    Nasıl aldığın ürünün tamamını çekiyor, tamamını çekmiyor. Yanlış yunluş öğrenmişsin. Taksitlendirir onu, 1000 liralık malı 5 taksitte ödersin. Aylık 200 er lira çekim yaparak 5 ayda toplam 1000 lira çeker.


    Avantajı avans da verir. Limiti 10k olan kartla televizyon alırsın taksitlendirirsin 8k olsun TV de. 8 Taksit yapsalar, ayda 1k 1k 8 ayda ödeyeceksin maaşın 5k ise, al sana avantajı. Bazı kartlara peşin fiyatına da taksitlendirme var. Kampanyaya bağlıdır.


    Halen daha anlamadıysan hiç alıntılama.


    Asıl sorun bu kartın limitinin bilincinde olmayıp, şişirip, her şeyi gerekli gereksiz taksite bağlayanlardır. Zaruri olmadıkça taksit yapmak salaklıktır. Bu kadar basittir.


    Sebebi, o taksitleri de ödeyeceksin ve 3-6 taksit yaptığın kartın aslında 6 ay limitini şişirmiş olursun. Bir süre sonra öyle noktayta gelir ki, hiçbir şey almasan bile 6 k limitli kartın olsun, 5 k sı 6 ay tıkanmış hiçbir şey alamazsın alamadığın gibi işten çıkma vb. bir durum yaşarsan o sırada bir gelirinde aksaklık çıkarsa, şapı yersin direkt.


    O borcu 1 kere ödeme, direkt faize biner, ödeyemedikçe daha da kar topuna döner. Bu sefer evine ipotek gelir varsa araban gider. Donuna kadar hacizlik olursun.


    Batan salaklar böyle batıyor. Hesabını yapacaksın.


    En tehlikel durum da şu, para elinde olsa paranın eksildiğini bilir, insan psikolojik olarak daha zor harcar. Ama sanal olunca parayı görmüyorsun ve harcamak kolaylaşıyor. Bunlar dezavantajları.


    Ama ilk saydığım kullanabilene ciddi bir avantajdır. Ayrıca, nakit para taşımıyorsun, kaybetme derdin yok. Kredi kartın kaybolsa, bile 3D Secure onaylıysa alışveriş yapamazlar. Mail Order kapalıysa,3D kapalıysa, sanal bankacılıkta kullanıyorsan hiçbir şey olmaz. Tertemiz, hesabın belli olur.


    Vergi kaçıranlar olmaz. Daha bir sürü avantaj sayılabilir. Çip paralarla marketlerde indirim alabilirsin gibi gibi.


    Neyini anlamadın anlayamadım bende.


    Taksit yapmak istemiyor musun limitini de sen belirle o zaman banka kartı al, taksitte yapmaz. İçindeki limitte maaşın kadardır. Kredi kartı gibi kullanırsın hesabında belli olur avansta vermez.


    Her türlü nakit taşımazsın. Markete gidip, 50 kuruşluk şey için 10 lira bozdurma derdin olmaz. Demir paralardan kurtulmak bile tek başına bir dünya avantaj sağlıyor.





  • Kardeş şöyle söyleyeyim 20.000 limitli ve 5 bin limitli iki kartım var. Hanımda da 15.000 limitli bir kart var. Şimdi ne alırsam bu kartlardan uygun olanlarla kampanyaları denk getirerek alıyorum. Birkaç yılda kart kampanyalarından aldığım ve kullandığım bonuslar yaklaşık 2000 TL. Bu birincisi. İkinci olarak bugüne kadar hiç faizli taksit yapmadım. Sıfır faizli kampanyaları ise sürekli kullanırım ve bu sayede peşin vereceğim parayı çeşitli yatırım araçlarında kullanıp değerlendiriyorum. Dolayısıyla aldığım ürünler aslında bu taksitler sayesinde bana daha ucuza mal oluyor. Öyle ki artık kart geçemeyeceğim bir alışverişim olursa üzülüyorum. O derece yani. Ha bakın iki kişilik ailede 40.000 liralık karttan bahsediyorum. Burada özyönetim çok önemli. 40 bin limit var diye hunharca alışveriş yaparsanız Birkaç ayı görmeden batarsınız. Her konuda olduğu gibi insanın önce kendisini kontrol altında tutması gerekiyor. Bu beceri olursa dünyadaki her şeyi fırsata çevirebilirsiniz.




  • formw3 F kullanıcısına yanıt

    Bilmem bana ve aileme hiç haciz gelmedi. Bana ne ya kime haciz gelirse gelir sonuçta borcunu ödemediği için geliyor. Borç namusdur ödemeyen de ne diyim yani ?

    Adam olan kazandığı kadarını harcar daha fazla harcamaz

  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın demek istediği 1000 liralık ürünü taksitlendirdiğinde banka paranın tamamını donduruyor. Yani senet gibi eski sistem taksitlendirme gibi değil. Bankalar kendince önlem alıyor. 10bin limitli bir kartta 10bin liralık ürüne taksit yapsanda banka tüm parayı donduruyor. Bir daha kullanamıyorsun. Yada bunu yapmayan bankalar varsa bilemem.

  • Hayır zaten herkesin yapması gereken bu olduğu için hissetmiyorum.Ama kart geçmeyen bir işim olduğunda köyde gibi hissediyorum veya temassız geçmek yerine köylü gibi para üstü bekleyenlere de çok gülüyorum ve sövüyorum yarattıkları vakit kaybı nedeniyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 30 Ocak 2021; 20:58:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 yıldır kredi kartı kullanırım. Bir kez asgari ödemedim. Hep tamamını ödedim. Öyle olunca sorun olmuyor. Ancak internetten alışveriş yaparken işimi kolaylaştırıyor.
  • Kredi çekme ile karşılaştırdigin icin yaziyorum kredi çekerken yuksek faiz ödersin ayrica cart, curt ucreti adi altında para alirlar. Kredi kartlarinin aylik ucreti olmayan versiyonlari her bankada var (yasal olarak olmak zoruda) taksit konusunda ise yasal olarak taksit yapilan yerlerde cogu zaman 3 veya 6 taksite kadar pesin fiyatına taksit yapıyorlar. Taksitin mantigi senin limitini doldursa da tamamini sana 1 seferde ödemez 500 u 5 e bolduysen her ay 100 ödersin. Kaldi ki artik cogu insan kredi kartini nakit ile uğraşmamak icin kullaniyor yazdigin gibi 1 ayda doldur sonra asgari ode tarzi yasamin varsa kredi karti sana gelmez bol bol faiz odersin surekli borç icinde gezersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ducatine

    Arkadaşın demek istediği 1000 liralık ürünü taksitlendirdiğinde banka paranın tamamını donduruyor. Yani senet gibi eski sistem taksitlendirme gibi değil. Bankalar kendince önlem alıyor. 10bin limitli bir kartta 10bin liralık ürüne taksit yapsanda banka tüm parayı donduruyor. Bir daha kullanamıyorsun. Yada bunu yapmayan bankalar varsa bilemem.

    Öyle bir şey yok hocam, kim diyor onu.


    Öyle bir şey olsa, kartın anlamı kalmaz ki? Üstelik bankada hesabın olmadan da yani bir paran yoksa da kredi kartı alabilirsin o zaman bankada olmayan parama mı bloke koyacak? 1000 lirayı taksitlendirip, tamamına bloke koyacaksa o taksitlendirme olmaz ki zaten. Taksiti banka da yapmaz zaten aldığınız firma ya da neresiyse orası yapar. Siz bankaya yatırırsınız bankada taksitlendirme yapılan firmaya yatırır. Bankadan 200 lira çekilir her ay. Bankaya borcunuz yoktur burada. Borç ürünü aldığınız yeredir. Bana verdiği zaten kendi avansıdır onun. Adı üstünde kredi veriyor sana. O para zaten senin paran değil, yıllık aidat karşılığında (faizi) sana verilen aylık avans, ödeyebildiğin sürece asgarisini karta karışmaz. Yanlışınız var.


    He, telefonları şimdi kredi çekerek alıyorlar, onu diyorsanız haklı olabilirsiniz. O zaten kredi kartının mantığının dışında bir sistem. Tam ne bilmiyorum. Ben tanıdık üzerinden ticari kartla alıyorum ya da nakit alırım telefonu direkt.


    Ben böyle bir durumla hiçbir kartta karşılaşmadım daha. 8k kartımın 6k sı dolu, 3 ay boyunca kalan borcu ödemediğim sürece maksimum 2k sını kullanabilirim. Her ayda asgarisini ödersin ödediğin kadar taksiti bitenlerden yer açılır ya da taksiti devam ediyorsa 6k nın taksiti ne zaman biterse o zaman 2k olan kalan tutarın üzerine eklenir rahatlar hesabınız.


    Bu da çok normal bir şeydir zaten. 8k lık kartın 6 ksını blokluyor taksitler bitene kadar aralarında muhtelif ürünler varsa onların taksiti bittikçe yer açılır tüm kartlarda böyledir. Garanti, Axess, World hepsi bu şekilde. Dandik banka kartları güvenlik amaçlı başka sistem kullanıyorsa bilemem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 30 Ocak 2021; 21:8:3 >




  • Boşver aga sen yorma kafanı işin mantığını zaten çözmüşsün napıcan milleti
  • Araba kiralamada. İnternetten ucuz birşey kovalayınca önemi büyük oluyor dostum.
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Hocam eminmisiniz? Benim başıma geldiği için yazıyorum 1000 limitli kartım vardı. 500 lira ürün aldım 6 taksit olsun dedim. O gün başka bir şey daha almak istedim. Kart vermedi. Meğer taksit de olsa banka 500 lirasını blokluyor. Ben sadece ilk taksiti blokluycak diye biliyorum. Yada ilk taksit 1 ay sonra başlayacak sanıyorum. Meğerse anapara bloklanıyor. Bu olay 2-3 sene önce oluyor. Şimdi değiştiyse bilemem. Yani benim bildiğim taksitlendirme bankaların kendince önlem amaçlı yaptığı bir sistem bizim bildiğimiz eski sistem taksitlendirme yada senet ödeme gibi değil. Taksitle ödeme vadesi gelince taksitlerini ödersin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: krstarica

    Öyle bir şey yok hocam, kim diyor onu.


    Öyle bir şey olsa, kartın anlamı kalmaz ki? Üstelik bankada hesabın olmadan da yani bir paran yoksa da kredi kartı alabilirsin o zaman bankada olmayan parama mı bloke koyacak? 1000 lirayı taksitlendirip, tamamına bloke koyacaksa o taksitlendirme olmaz ki zaten. Taksiti banka da yapmaz zaten aldığınız firma ya da neresiyse orası yapar. Siz bankaya yatırırsınız bankada taksitlendirme yapılan firmaya yatırır. Bankadan 200 lira çekilir her ay. Bankaya borcunuz yoktur burada. Borç ürünü aldığınız yeredir. Bana verdiği zaten kendi avansıdır onun. Adı üstünde kredi veriyor sana. O para zaten senin paran değil, yıllık aidat karşılığında (faizi) sana verilen aylık avans, ödeyebildiğin sürece asgarisini karta karışmaz. Yanlışınız var.


    He, telefonları şimdi kredi çekerek alıyorlar, onu diyorsanız haklı olabilirsiniz. O zaten kredi kartının mantığının dışında bir sistem. Tam ne bilmiyorum. Ben tanıdık üzerinden ticari kartla alıyorum ya da nakit alırım telefonu direkt.


    Ben böyle bir durumla hiçbir kartta karşılaşmadım daha. 8k kartımın 6k sı dolu, 3 ay boyunca kalan borcu ödemediğim sürece maksimum 2k sını kullanabilirim. Her ayda asgarisini ödersin ödediğin kadar taksiti bitenlerden yer açılır ya da taksiti devam ediyorsa 6k nın taksiti ne zaman biterse o zaman 2k olan kalan tutarın üzerine eklenir rahatlar hesabınız.


    Bu da çok normal bir şeydir zaten. 8k lık kartın 6 ksını blokluyor taksitler bitene kadar aralarında muhtelif ürünler varsa onların taksiti bittikçe yer açılır tüm kartlarda böyledir. Garanti, Axess, World hepsi bu şekilde. Dandik banka kartları güvenlik amaçlı başka sistem kullanıyorsa bilemem.



    Alıntıları Göster

    Ducatine arkadaşımızın dediği doğru kartın 10.000 tl limiti varsa 10.000 tl lik ürün alıp taksit yaparsan o kartı bir daha kullanamazsın taki ilk taksitini ödeyene kadar.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.