Şimdi Ara

Kredi kartının mantığını biri bana anlatabilir mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
6.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Potansiyel görmüş bak bak Elon Musk'ımız da geldi  Senden açıklama isteyen yok insan gibi konuşmayı,karşındakini aşağılamamayı öğren önce. İyi borçlar  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altiorem -- 30 Ocak 2021; 16:27:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    Potansiyel görmüş bak bak Elon Musk'ımız da geldi  Senden açıklama isteyen yok insan gibi konuşmayı,karşındakini aşağılamamayı öğren önce. İyi borçlar  

    Sagol abisi. Yaşın biraz büyüsün, hayata atıl ögrenirsin önemini bunların.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 30 Ocak 2021; 17:42:36 >
  • ekonomide bir söz vardır, bugün cebimdeki 1 lira yarınki 2 lira alacağımdan iyidir diye. Çünkü atasözünde de deriz ya vakit, nakittir diye. Gerçekten de zamanı iyi kullanabilen için bugün cebindeki 1 lirayı teorik olarak yarına kadar 3 lira yaparsan, yarınki 2 liralık alacağından daha karlı duruma geçmiş olmuş olursun. Ayrıca bugün cebindeki 1 lira reel bir durumdur, yarınki 2 lira alacağın ise muhtemel ve henüz gerçekleşmemiş bir durumdur. Ekonomi her zaman reel olana saha bağlıdır.

    Aynı mantığı borca da uygulayabilirsin. Bugün cebinden çıkacak 1 lira mı yoksa 1 ay sonra cebinden çıkacak 1 lira mı daha karlı olur? Mantıken, parasını doğru kullanabilen birisi, aynı borcu mümkün olan en uzun vadede ödeyerek, o ara dönemde elindeki nakiti farklı işlemlerde kullanmayı tercih eder.

    Kredi kartının mantığı da bu, sana hemen satın alacağın ürünün parasını 1 ay sonra ödeme fırsatı tanır. Akıllı kullanabilen için kredi kartı ve çek gerçekten çok yararlı ödeme araçlarıdır.

    Ha dersen banka o halde nasıl para kazanıyor diye, kredi kartıyla ürün satın aldığın firma parasını bankadan çekebilmek için bankaya komisyon öder yada daha az komisyon ödemek için bir süre bekler. İşte bankalar da bu komisyondan yada elinde tuttuğu sürece o paranın işletilmesinden kar eder. Ayrıca kredi kartı kullanıcısı borcunu zamanında ödeyemezse ondan da faiz kazanmış olur. Kısaca banka her türlü karlıdır, kredi kartı kullanıcısı zamanında ödeyebildiği sürece karlıdır, satıcı da ürününü bu sayede satabildiği için karlıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuksws_99

    Nakit 2k paran var diyorum dostum. Nasıl aynı günde 4bin tllik ürünü alacaksın? Edit: trollmüş.



    Alıntıları Göster

    Hocam eleman kredi kartı ile krediyi bir tutuyor sen laf anlatıyorsun bir de. Ben de yazdıgıma, harcadıgım zamana acıdım şimdi :)

  • Ödeyene kadar olan gecelik faiz kazancı var.
    Kampanyalarla aylık 50 lira yüz lira filan kazanılabiliyor.
    Şimdi baktım da 1250 lira maxipuan kazanmışım tüm toplamda. Bayağı uzun zamandır ama. (Aylık filan değil he)
    Akmasa da damlar da denebilir, olmasa da olur da denebilir. Bu durumda ön ödemeliye tercih edilebilir herhalde.

    Kredi kartı olmayan tanıdığım var. Eksikliğini hiç hissetmiyor. Bence de şart filan değil. Faiz kazancı da eh işte.Faizler bu seviyedeyken, yüksek harcama yapanlar için iyi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksit yapılacak sektör var yapmayacak sektör var. Ekstrenin tamamını zamanında ödersen faiz falan hiçbir ekstra ücret yok. Bunun yanında çok sağlam kampanyalar olur puan vb gibi, onlardan da faydalanmayı bilirsen kredi kartı kurtarıcı olabilir bazen. Ama şunu unutmamak lazım kredi kartı aslında sizin cebinizde olmayan parayı harcamanız demektir bu yüzden ekstre ödeme sırasında o harcadığınız tutarın cebinizde olacağından emin olmanız lazım. Kredi çekip ürün almak bana pek mantıklı gelmiyor faizinden dolayı ama normal kredi kartı taksidi çok müthiş, benim cebimde para olur devamlı ama hep taksitle alırım cebimdeki parayı farklı işlere kullanıp o işten para kazanırım bu süreçte ve ekstre döneminde o kazançla birlikte taksit taksit öderim bunun yanında puanlar gelirse çok daha iyi oluyor o puanla marketten yada araca yakıt alıp diğer işlerime kullanıyorum, kafayı kullanan birisi için kredi kartı kazanç elde edebileceği bir şeydir ama harcarım ama ödemem mantığıyla hareket edenler sonunda batanlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoĞu_KaN -- 30 Ocak 2021; 17:50:7 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Babam 20 yıldır kredi kartı kullanır 1 kere bile limiti bitirmedi ve 1 kere bile asgari ödemedi.

    Her zaman tam ödedi.

    Bir insan harcamasını kontrol edemiyorsa akli dengesini sorgulaması gerekir.

    sen sağlıkçıydın heralde aylık gelirin 5 bin gayme desek baban akademisyendi o da 2 bin gayme harçlık verse 7 bin gayme iyi para


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

    Fatura,Kredi kartı düzenli ödüyorsanız limitiniz yüksek oluyor.


    20 yıl 1 kere bile geciktirmeden ödeyen birisi ile düzenli ödemeyen birisinin limiti aynı olamaz.

    Maaş çok önemli değil.

  • coppermine kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam düzgünce, aşağılamadan ve mantıklıca olayı açıklayan tek kişisiniz. Konu kapanabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altiorem -- 30 Ocak 2021; 17:9:44 >
  • 3000TL lik bir alışverişi peşin fiyatına 6 taksit yapıp, o parayı vadeli hesapta tutarsan yaklaşık 125 TL kara geçersin. Bunun dışında banka kampanyaları, puanları vs. de var.

  • konuyu üstünkörü okudum da pek mantıklı cevap göremedim ben de kredi kartı kullanıyorum ama niye bilmiyorum :D debit carttan bir farkı yok ki olmayan parayı filan harcamıyorsun yani. He evet 1 ay önceden sana vermiş gibi oluyor bazen ama onu da ay sonunda ödüyorsun. İyi derecede yatırım bilgin yoksa o 30 günde ne kadar kar edebilirsin ki karın da garanti değil yani belki zarar edicen?

    taksit olayı zaten saçma, bir şey aldığın zaman hepsini çekiyor en baştan. Yani 10 bin liralık ürün alıcam o kadar nakitim yok kartla alayım diye bir şey yok ki zaten 10 bin liran yoksa o ürünü alamazsın.

    Tek mantıklı yani kredi puanı oluşması sanırım. Bu yüzden bütün harcamalarımı kredi kartımdan yapıyorum ekstreyi de düzenli ödüyorum. Kredi çekerken ileride lazım olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki almak istediğin bir monitör var ve fiyatı 3000 lira. Maaşından ise aylık 300 lira arttırabiliyorsun, 10 ay sonra fiyatı değişmezse alabilirsin. Ülke şartlarında 10 aylık süreçte gelecek zamı karşılamak için 3-4 ay daha ekstra para biriktirmen gerekebilir. Ama kredi kartı ile bugünki fiyattan banka senin yerine satın alır ve sen de ödeyeceğin parayı bilerek yine aylık aynı miktarı ödersin. Hem fiyat dalgalanmalarından korunursun hem de ürün ihtiyacın olduğu anda elinde olur. Önemli ve işe yarar bir araç olmasına rağmen akıllıca kullanmayınca, elinde olmayan parayı varmış gibi düşününce o zaman dosttan çok düşman oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adanavalısi

    Diyelim ki almak istediğin bir monitör var ve fiyatı 3000 lira. Maaşından ise aylık 300 lira arttırabiliyorsun, 10 ay sonra fiyatı değişmezse alabilirsin. Ülke şartlarında 10 aylık süreçte gelecek zamı karşılamak için 3-4 ay daha ekstra para biriktirmen gerekebilir. Ama kredi kartı ile bugünki fiyattan banka senin yerine satın alır ve sen de ödeyeceğin parayı bilerek yine aylık aynı miktarı ödersin. Hem fiyat dalgalanmalarından korunursun hem de ürün ihtiyacın olduğu anda elinde olur. Önemli ve işe yarar bir araç olmasına rağmen akıllıca kullanmayınca, elinde olmayan parayı varmış gibi düşününce o zaman dosttan çok düşman oluyor.
    iyi de 3 bin liralık monitörü almak için karttan yine tam 3 bin çekiyor sonra aydan aya 200 200 limitim açılıyor

    ne anladım ki bu işten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremec

    3000TL lik bir alışverişi peşin fiyatına 6 taksit yapıp, o parayı vadeli hesapta tutarsan yaklaşık 125 TL kara geçersin. Bunun dışında banka kampanyaları, puanları vs. de var.

    500 TL aylık 125 TL faiz mi getiriyor

    taksit yaparken o 3 binin hepsini çekmiyor mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeşim, ülkede kredi borcu olan, kart borcu olan herkesin akli problemleri var yoksa ekonomi uçuyor.
  • Ben nakit kullanmayı sevmiyorum mesela, o yüzden bankamatik kartı kullanmayı tercih ediyorum, ne harcamışım belli oluyor, bozuk yok muhabbeti olmuyor, şu pandemi dönemi sürekli elimi paraya sürmek zorunda kalmıyorum vs. Kredi kartı internet alışverişi dışında kullanmam, anca taksit gerekirse. Bence kredi kartı kullanımı riskli bir şey, olmayan parayı harcıyorsun bir yerde.
  • kredi kartı limiti, toplam borç ve ekstre dönem borcu tanımında yatıyor bu sorunuzun cevabı.

    Kredi kartı limiti, bankanın sizin için belirlediği bir seviyedir buna 10 bin TL diyelim
    Toplam borç, o an satın aldığınız ürünlerin toplam bedelidir ve limitinizden düşer. Örneğin 5 bin TL diyelim
    Aylık ekstre borcu ise o ay ödemekle yükümlü olduğunuz borcu niteler. Peşin bir alışveriş ise aylık estrenizde 5.000 TL görürsünüz, taksitli ise (5 eşit taksit diyelim) 1.000 TL sizin aylık ekstre borcunuz olur.

    Taksitli işlemlerde siz tüm taksitleri ödemeden kredi kartı limitiniz tekrar eski hali olan 10.000 TL seviyesine yükselmez. Ancak çoğu banka bu limiti, siz ödemelerinizi yaptıkça basamak basamak o seviyede arttırır. Yani alışverişinizden sonra ilk ay 5 bin liraya düşen limitiniz, siz aylık ödemelerinizi yaptığınız sürece sırayla her ay 6 bin, 7 bin, 8 bin TL şeklinde artar.

    Sözün özü, toplam borcunuzun 5.000 TL olması ve bunun da 10 bin TL olan toplam limitinizden düşmesi, aylık taksitlerinizi ödediğiniz sürece dert edilecek bir durum değildir. Eğer ki limitinizi hemen 10 bin TL ye çıkarmak isterseniz de peşin olarak 5.000 lira borcunuzu o an yatırırsanız limitiniz tekrar 10 bin TL olur, banka da 5 ay boyunca her ay 1.000 lira o eklediğiniz ödemeden otomatik olarak çeker.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.