Şimdi Ara

Kredi kartının mantığını biri bana anlatabilir mi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
165
Cevap
0
Favori
6.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesela 5000 TL geliriniz var diyelim, 10000 TL'lik de kredi kartınız olsun. Normalde 10000 TL'lik bir ürünü alamazken şimdi istediğiniz şeyi para biriktirmeden alma şansınız oluyor.
  • milesbroke kullanıcısına yanıt

    Benim her zaman param olur ve alırım. Benim param yoksa ben taksit ile ürün almıyorum. Param olana kadar bekliyorum o şekilde alıyorum.

    Taksitle falan işim yok ayrıca ben maaşlı personelim ekonomi muhabbeti yapmaya da gerek yok.


    bir zahmet 10 bin tl lik kartı millet sonuna kadar kullanmasın ne demişler ödemeyeceğin borcun altına girme...


    Taksit ile işim yok param varsa kartla alıp ödüyorum hepsi bu kadar...

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Mesele taksit değil, kredi kartı olmayan parayı harcama imkanı veriyor sana ve insanlara aldıkları maaş yetmiyor çoğu zaman, dolayısıyla borçlanarak hayatlarını sürdürüyorlar. Zaten gıdada vs. taksit yok benim bildiğim. Sanki herkes lüks tüketimle kart borcu altına giriyor gibi konuşuyorsunuz.
  • milesbroke kullanıcısına yanıt

    Borçlanmasınlar.

    Benim aldığım maaş belli arkamda ailem de var sıkışırsam borcumu kapatırlar ben borçlanmıyorsam bu halimle bir başkası neden borçlanıyor ?

    Nefislerine hakim olsunlar.


    sorumluluklarını bilsinler bilmiyorlarsa ya kullanmasınlar yada haciz gelince zırlamasınlar

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Sen de haklısın, yemesinler, ısınmasınlar bunlar lüks sonuçta.
  • Kullanmasını bilenler için büyük avantaj. Kredi kartı kullanmasını bilmeyenler ve hesabını bilmeyenler hiç bulaşmasın. Ben şahsen rakamsal olarak biraz büyük ödemeler ve peşin fiyatına taksit imkanları dışında kullanmıyorum. 17 yıldır kredi kartı kullanıyorum ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Avantajlarıysa çok fazla.


    Mesela dün Fatih belediyesine 7 bin küsür TL ödeme yaptım. Bu parayı üzerimde nakit taşımamın hiç bir anlamı yok. Ayrıca banka da bu harcamayı faizsiz 3 taksit yapma imkanı sağladı. Bu tarz artı yönleri de var tabi ki.

  • milesbroke kullanıcısına yanıt

    Temel ihtiyaçlardan bahsettim mi ?


    Nakit vermişsin veya Kredi kartına temel ihtiyaçlarını almışsın ne fark var ?

    sorumluluk bilmeyen vatandaş gider senet yapar yine borç yapar merak etme..

  • Örnek ile anlatayım. 3000TL nakit paranız var ve 5000TL kredi kartı limitiniz var diyelim. O ayki ekstre ödendikten sonra durum şöyle oluyor.



    Ay 1:


    Nakit paranız: 3000TL

    Kalan Limitiniz: 2000TL


    Ay 2:


    Nakit paranız: 2500TL +35TL

    Kalan Limitiniz: 2500TL


    Ay 3:


    Nakit paranız: 2000TL +35 +30TL

    Kalan Limitiniz: 3000TL


    Diye gidiyor.


    İlk ay 3000tl üzerinden , sonraki ay 2500TL sonraki ay 2000 .... şeklinde faiz alıyorsunuz. 6 ayın sonunda toplam 125TL faiz kazancınız oluyor.

  • Ben anlatayım 2003 yılından beri kredi karti kullanmaktayim Şuan 6 bankadan 8 kredi kartım var. Bazen takipte zorlanıyorum. Sana ilk kredi karti maceramı anlatayım. Yıl 2003 casperdan bilgisayar almak için başvuru yaptım beğendiğim bi bilgisayar vardi. Peşin param yok istediğim bilgisayar o zamanlar 6 sıfır atılmamış hali ile şimdiki rakamı 3200 tl idi. Senet yapamayacaklarıni yapsalar 2 cihaz parası alacaklardi,Senet icin 12 aylik kriterlerim uymuyor. Kredi kartına peşin 12 taksit yapıyor. Bendede kredi karti yok hangi bankaya basvursam asgari ücretin az üzerinde aldığım için hiç bir banka kredi karti vermedi. Neyse bende gittim Kadıköy'de İnternet kafelere toptan bilgisayar satıcısı var. Bana 1650 liralık bilgisayar önerdi ekran kartında onbord degildi hariciydi bu o zamanlar çok lükstü. Aylik 100 lira taksitle 36 ay vade yaptı. 1650 lira olan ürün bana 3600 liraya geldi. Kredi kartım olsa idi 3200 liraya 12 taksit ve 2 ay ödemesiz alabilecektim. Bu bende uhde kaldı kredi kartı çıkarmanın yollarını aradım. Once hesap açtım hesabımda 6 ayda 2000 lira olunca isbankasindan kredi karti teklifi geldi ilk kredi kartımı isbankasindan aldim. Sonraki alışverişlerde artik kredi karti kullandım. Bilgisayar bileşeni mi alicam uğruyorum topkapi vatana kredi kartına %25 indirim yapıyordu birde puan kazanıyorsun o alışverişten. Peşin paran varsa taksit yok direk alacaksın ama %25 indirimsiz nedeni vatanın bankayla anlaşması. Mobilyami Alican pesin fiyatina12 taksit +3 ay odemesiz puani cabasi, telefonmu Alican Peşin fiyatına 12 taksit +3 ay ödemesiz + puan, yakitmi Alican diyorki 4 adet 75 tl kartla yukle 40 tl puan al, kampanyalarla taksitli nakit avans 4 ay yada 6 ay vadeli 1000 tl faizsiz, tum odemelerini kartla yapma, Vergi odemelerinde pesin fiyata 2_3 yada 6 ay taksit, Cebinde paranmi yok git kuyumcuya 12 yada 15 taksit altin al bozdur cüzi bi rakama, yaptigin harcamanın ödemesini bi sonraki ay yapiyorsun daha sayamadığım bi suru şey var onlarida diger arkadaslar yazsin, bunların artik cogu kısıtlanmış durumda harcamalarin kontrol edilmesi cari açığın atmaması bahanesi ile devlet tarafından kısıtlandi. 8 kartın suan 300 bin limiti var. Harcamanı dogru yaparsan yani ayağını yorganına gore uzatırsan bi sorun yaşamazsın. Simdilik bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercanwins -- 30 Ocak 2021; 19:2:18 >




  • 15 yildır k kartı kullanıyorum.

    Hasta oldum yardıma yetişti. Kaza yaptım yetişti.

    Aidat da verdiğim oldu. Fatura da ödediğim.

    Çok zor zamanları da kard ile atlatiğim 3 ay maaş almadan işe gitmek ev geçindirmek gibi.


    Sonuç olarak. Durumundan fazla kard kullanırsan Af yok. Düdükler seni.

    Yolda kaldın arabada yakıt yok. Yürüyerek eve gelmek o araci orda bırakıp ertesi gün borç harc ile almaktan ziyade. 100 200 liralik yakıta bi zahmet 50 lirada faiz versem. Benim için 2. Gün harcanan zaman para kıyasladiğimda. Üzülmem.

    Bu kard senin kullanımına bağli. Arkadaşin gibi iyi davranırsan iyi davranır sana .

    Ama kötü davranırsan kötü davranırlar.

    8 adet kartım var.

    40k 20 k 11 k 45 k 5 k 2 tanede 500 lira.

    Hepsinin ayrı yeri var.

    Bu zamana kadar düşürmediler.

    İnşalah bundan sonra da düşmem. Aylık 50 bin geçtiğim de oldu 300 lira geçmediğimde. Asgeri ile 1 yil doldurduğumda. Tüm ekstre ödediğimde oldu.

    Arkadaşınıza iyi davranın. Mazala kırmızı çekerse .. 5 yil veda edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hala nakit kullanan hesabını bilmeyen köylüler de kredi kartına laf atıyor ya bitiyorum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her taksit işinde faiz eklenmiyor ki. Örneğin ticaet siteleri belli tutarlarda belli aylara kadar vadesiz bölmekte. Yine mediamarkt vatan vs 6ay bölüyor iş bankasına. 5bin tl lik televizyon aldık böldük mesela.


    İade ve iptallerde kredi kartında kolay oluyor. Bankamatik karta dönmesi uzunken kredi kartından çat diye iptal ediliyor bitiyor iş.


    Birde kullanıp düzenli ödedikçe kredi puanı kasarsın. Yarın birgün yüksek kredi alabilirsin kolayca.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: milesbroke

    Mesela 5000 TL geliriniz var diyelim, 10000 TL'lik de kredi kartınız olsun. Normalde 10000 TL'lik bir ürünü alamazken şimdi istediğiniz şeyi para biriktirmeden alma şansınız oluyor.
    10000₺ çekim yapmak için kredi kartında 10000₺ kullanılabilir bakiye olması gerekiyor, bunuda siz yatırıyorsunuz zaten, nakit almaktan ne farkı kaldı, yada bi kumbarada biriktirip almaktan ne farkı var, cebinizden yine 10000₺ çıkmış oldu.

    Kredi kartı ilk geldiği an avantajlı sadece, belli bir limitle geliyor, cebindeki parayı kullanmıyorsun, ilk ekstreden sonra cebindeki parayı döndürmekten bi farkı kalmıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    Yani şöyle düşünebiliriz, 10000 limit var her ay 1000 harcayıp ödüyorsun. O ay 10000 lik bir şey alacaksın ve maaşın buna yetmiyor, 10 taksitle alıp ödersin. Ha bana kalırsa ver nakit al o ayrı.
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Tamam işte nakit kurtarmadığı zaman devreye giriyor zaten kart. Nakit tükenince aradaki farkı kartla ödemeye başlıyorsunuz. Ay sonunu getiremiyor çoğu kişi özellikle şu pandemi dönemi işten atilmayip ama 1000 kusur lira maaşla yaşamak zorunda kalan çok insan var. Diyelim 2000 TL gerekiyor gıda, ısınma vs için. 1500 TL her ay nakit geçiyorsa eline bunu kullanıyor direkt, kalan 500'u karttan harcıyor. Evet gereksiz harcama yapan da var, asgari ücretli olup 10000 TL lik telefonla gezen de var, ona diyecek bir şey zaten yok.
  • Tüm yorumları okudum. Gözümden kaçmış olabilir. Bu taksit olayında kafama takılan birşey var. Mesela bir ürün 500 lira 3 taksitle almak istiyorum. Kartımdan ilk taksit 166 lira çekmesi gerekirken ana paranın 500 lirasını tamamen donduruyor. Bende bunu anlamıyorum. Bunla ilgili kimse birşey dememiş. Neden anaparanın tamamı donduruluyor. Bunun adı nasıl taksit oluyor? Sırf bu dondurma olayından kredi kartı kullanmıyorum. Ama ilerde mecbur kalabilirsiniz. Ona birşey diyemem.


    Yoksa avantajları fazla nakit taşıma derdi yok. Ve anlaşırsan puan olayı iş görüyor.

  • Vade farksız fiyatlarda çok avantajlı özellikle bizim gibi enflasyonu çok yüksek ve ekonomisi dalgalı olan ülkelerde. Bugün 1200 liralik bir mal aldığında ona 12 ay taksit yaptırırsan eğer 1 yıl boyunca aylık 100 lira ödemiş olursun. Bugün 100 lira gercekten 100 lirayken 1 yıl sonra muhtemelen 85 lira değerinde olacaktır. Bu birinci ve en büyük artısı. İkincisi de elinde o an nakit paran yok ama ihtiyacın var ve atıyorum dolar yükselişte. Eline para geçtiğinde stokta olacak mı fiyatı artacak mı bunların garantisi yok. Alıp geçiyorsub. Ayrıca takip edersen çok çok iyi fırsatlar var. Ben geçen hafta 2 gecelik abant tatili aldım kartta biriken puanlarla. 2 gecelik 900 liraydı puanlar 2 katı paraya eşitti ve 450 puanla almış oldum. Bunlara fayda demiyorsan kullanmamakta serbestsin benim için çok büyük fayda. Kredi kartını kullanmayı bilmeyenler yüzünden zararlıymış gibi anlatılıyor sürekli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunlar için kredi kartına gerek yok. Visa kart da aynı şeyi yapar. Diğer bir sürü şeyi tam bilmiyorum ama mesela cetvel gibi düz çizgi çizebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ducatine kullanıcısına yanıt

    Hocam senin maaşın 2000 lira. Kart limitin de 1000 lira 12 taksit yaptıra yaptıra 12 bin liralik alişveriş yapabilirsin o mantıkla. Bunu geri ödeyemeyeceğin aşikar değil mi. Öyle olmaması saçma zaten. Tabi ki toplam limitten düşecek öbür türlü ortalık borcunu ödeyemeyen insanlar ve batık bankalarla dolar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi kartının mantığı taksit yapmaktır.

    Ek faydalarıda var tabi nakit VS kayıt dışı önlenmesi gibi.

    Ama temelde taksittir. Krediden daha uyguna gelir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.