Şimdi Ara

Kredi kartının mantığını biri bana anlatabilir mi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
0
Favori
6.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 18 yaşından beri kredi kartı kullanıyorum ve 1 ay bile geciktirmedim. param mevduat hesabımda, ekstre kesilince kredi kartlarımın ekstrelerini ödüyorum. ama size göre param yok çünkü kredi kartı kullanıyorum. mantıklıymış kardeş.

  • Yusuf1653 kullanıcısına yanıt

    Madem paran var ne diye kreri

    kullanım ucreti oduyorsun bosuna pampa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdiye kadar kart ücreti olan bir kredi kartı kullanmadım. bence kredi kartları konusunda öğrenecek çok şeyiniz var hocam.

  • Bende garanti kredi kartı kullanıyorum


    Sizce en iyisi hangisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf1653 kullanıcısına yanıt

    Ihtiyacim yok ogrenmeye benim param var

    Bedavaya kredi kullaniyon he vay be helal. Ne enayi bankalar var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bankalar enayi, ama siz değilsiniz. Aynen.

  • Konu sahibinin dip cahil mesajlarından hangi birisine cevap vereceğimi düşündüm. Yetişemem hepsine diye, yazıp yazıp sildim. Salın gitsin.

  • Basitçe anlatayım ;

    Özellikle basit üsül vergi verenlerden kredi kartıyla alışveriş olunca fişte kestiği için , kesmesede pos tan geçtiği için devlete vergi vermek zorunda kalıyor.

    Özellikle böylesine bulaşıcı hastalık zamanında temassız alışveriş için kullanmak büyük fayda sağlıyor,kasiyere işlem kolaylığı ve vakit kazançı oluyor.

    Gelelim kişiye faydalarına

    Tüm alışverişlerimi faturalar dahil kredi kartıyla yaparım.Bolca kampanyalar oluyor 2000 lira harca 30 tl puan gibisinden.

    Büyük meblağ alışveriş lerde vade farksız taksit sağlıyor.Alım gücü olmasa bile ürünü almayı kolaylaştırıyor.

    Özellikle benim gibi tüm harcamalar kredi kartından yapılması durumunda harcama yönetimi elde edilmiş oluyor.Ekstre kesiminde bakıyorum ne almışım nereye ne kadar girmiş ,nereden tasarruf yapılabilir gibisinden.

    En büyük faydası maaş günüm ayın 15 i, kartın kesim tarihi de 15 i.Kısaca aylık 2000 lira ödemem oluyorsa bu parayı ben kartın ödeme son günü yaptığım için parayı faiz de işletiyorum.Aylık nereden baksanız 10 lira aylık kazanç yılda 120 liradan fazla kazanç sağlıyorum.

    Bunun dışında bolca kampanya , puan vs . faydası ile yılda 500 lira ortalama fayda sağlıyor.

    Ay sonu esktresinin tamamını öderseniz faiz vs. ücret yok.Ama kredi kullanırsanız faiz var.Bu yüzden bankalar borcunu düzenli ve tam ödeyen müşterileri hiç sevmezler.Kartlarımın hepsi aidatsız bol kampanyalı kartlar.Özellikle cep telefonu ,tv gibi büyük meblağlı alışverişlerde hep kredi kartı puanı denklemeye çalışırım.Misal n11 woldkarta 100 lira puan verirse araştırır uygun zamanda alırım.

    Kullanmasını bilirseniz kredi kartı güzeldir, bozukluk taşımazsınız ceplerini delinmez, hijyen bakımından sakıncalı paraya temasınız azalır, paraları düşürdüm derdi olmaz , kasiyer eksik para vermiş olayı olmaz .😁



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Ocak 2021; 23:35:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kredi kartı veresiye yazdırmanın modern halidir ama veresiyeden daha iyidir kampanyası boldur, taksiti çoktur.

  • O zaman sen internettende alışveriş yapmıyon tüh pis fakir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 sayfa mesaj gelmiş de sen daha anlamamışsan vah senin haline.

    En basitinden asgari ücretli birinin 12.000 lira civarı bir müşteri limiti olur.

    40.000 lira birikmiş parası olsun diyelim, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi alması gerekiyor arkadaşın. 5.000'er liradan toplam 10.000 lira harcaması gerek.

    Eğer 10.000 lirayı direk nakit vermek yerine kredi kartından peşin fiyatına 6 taksitle alırsa ayda 1.666 lira ödemesi olur.

    Kredi kartının limiti 2.000 lira kalır ancak taksitler ödendikçe limit de açılır.


    Şimdi kredi kartının nimetine gelelim. 1 ocak tarihinde alındı diyelim ürünler, son ödeme tarihimiz de 1 şubat. Para O/N vadeli mevduat hesabında durur. 40.000/100*14/365*31 diye hesaplıyoruz vergileri de düşünce 450 lira para kalıyor elimizde. 6 ay boyunca bunu tekrarlayınca 2.700 lira senin cebine kalıyor 10.000 liraya aldığın ürün 7.300 liraya geliyor. Tabi ki bu kolaya kaçılmış hali Enpara'nın o/n faiziyle hesapladım, 32 günlüğe %18 veren bankalar bile var, onu da artık siz hesaplarsınız.





  • Hocam parası olan insanın banka ve kart kullanması kadar mantıklı bir adım olamaz.

    Şayet her ay sonu ekstreni düzenli ödeyebiliyorsan ve kart aidatı, ıvır zıvır gibi ücretlerde ödemiyorsan neden kart kullanmayasın?

    Restoranlarda indirimler, kart puan kazanımı, nakit taşımadığın için paranın güvende kalması gibi saymakla bitmeyecek artısı var kart kullanımının.

    Mesela yukarıda başlık sahibi arkadaş Starbucks'ta bile kart kullanıyorlar demiş, nakit ödediğinizde hiçbir şey kazanamazken kartla ödediğinizde hem puan hem de Starbucks Puan kazanıyorsun sadece şu düşük miktarlı işlemde bile kartın avantajı daha yüksek.

    Ayrıca banka kartı avantajlı değildir, paranız olsa bile bankanın size sunduğu ücretsiz kredi kartlarından seçmek daha mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 1 Şubat 2021; 6:10:32 >
  • Benim için tek avantajı yaptığım yüzlerce liralık bir alışverişi üç beş lira verip sonraki aya kadar öteleyebilmek idi.


    Tabi kartı kapatalı aylar oldu kurtuldum bu iğrenç sistemden.

  • çok saçma bir karşılaştırma olmuş.

    kredi kartında bir 1 sonra hiç fark vermeden ödüyorsun. kredi çekersen kesinti oluyor. ayrıca 1 ay sonra faizi oluyor. kredi çekmek hele hele de ek para, avans vs çekmek zorunlu olmadıkça saçma. 3 liralık mal sana 4 liraya gelir.

  • Leş gibi nakit paralara temas etmeden temassız bir şekilde Kartı gösterip ödeme yapabiliyoruz daha güzel bir şey mi var? Ayrıca para üstü vs ile de uğraşmak zorunda kalmıyoruz vakit tasarrufu oluyor. Kahvemi 2 saniyede alıp çıkabiliyorum, pantolonumu kıçımdan aşağı düşüren kaba bir cüzdan taşımak zorunda kalmıyorum. Markete gidiyoruz 1000 lira tutuyor o kadar parayı yanımda taşımak mantıklı gelmiyor.


    artık cebimde sadece acil durum için 200 lira nakit, telefon, ehliyet ve 1 tane kredi Kartı alıyorum küçük bir kartlık taşımak cüzdan taşımaktan çok daha rahat oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olmayana kart vermezler, mecburiyetten ya da anksiyeteden dolayı banka Kartı kullanır.


    parası olan platinum 50bin TL Limitli dünyanın her yerinde geçerli kredi kartıyla takılır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam haklısınız lakin hesaplama yanlış olmuş. 10k’nın aylık faizi yerine 40k için hesaplamışsınız. Daha net hesap için 1666 liranın 6 ay+1666 liranın 5 ay+...+1666 liranın 1 ay faizi daha doğru hesap verecektir.

    Kredi kartı hesabını bilen için avantaj. Bir kere ödemeni bir sonraki ay yapıyorsun. Banka kartlarının da avantajları bazen kredi kartlarına göre daha cazip olabiliyor. Leş gibi kirlenmiş paraları ellemek zorunda kalmıyorsun. Şahsen sadece fırından ekmek alırken kağıt para kullanıyorum. Onun dışında miktar düşük değilse kesinlikle nakit kullanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gross -- 27 Şubat 2021; 23:42:48 >
  • Hesap kartı ile alışveriş yapmak cahilliktir.

    Hele maaş kartı falansa mağazanın biri kartı kopyalar artık içerde kaç bin tl varsa hepsini alır.

    1 kere başıma kart kopyalama hadisesi gelmişti gerçi kopyalayanı tanıdığım için polise şikayet edip yakalattık.

    Kredi Kartı kullanımı hesap kartına göre daha güvenlidir.

  • +5k +10k para gibi düşün hocam. bir kere limiti doldurmaya başlayınca hep öyle gidiyor. çünkü 0ın üstünde tutmak istersen bir nevi 5-10k para kaybetmiş oluyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 24 Şubat 2021; 0:22:15 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.