Şimdi Ara

Köfteci Yusuf piyasaya girince çakalların iflas etmesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
3
Favori
47.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikincieldeguven.com

    Bu mesaj silindi.
    HOCAM köftenin kralı akçabat köftesidir gerisi de çok övdüğünüz köfteler sultanahmet dahil lastik köftedir

    akçabat ise ağızda dağılır et e doyarsnız ne yediğini anında anlarsın lezzeti anlamak için debelenmessin bu kadar nettir

    karadeniz e gelirseniz bazı meşhur "TARİHİ " yerlerde yersiniz. Her yer YAPAMAZ....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    Kofteci Yusuf bir İnegöllü olarak diyebilirim ki harika kofte yapiyor.
    HOCAM keşke bizim kadar şanslı olup gerçek Akçabat köfte yiyebilseydin ne diyeyimhttps://www.google.com/search?q=ak%C3%A7aabat+k%C3%B6fte&sxsrf=ACYBGNRDiiMfQA7gmoa4sCZQaqgh8HQdnA:1570364671652&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiUu6-j0IflAhUExIsKHUSOA8IQ_AUIEigB&cshid=1570364769406542&biw=1920&bih=937#imgrc=T2GcthNJM7ryJM:

    asla lastik gibi olmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Bu mesaj silindi.
    Köfteci yusuf yüzünden işleri bozulan dönerci esnafi. soya insan vücuduna zararlı gene agzimizla degilde baska bi yerimizle güldük birilerinin sayesinde :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta vasat bir nargile kfeye oturduk bir bardak çay 4 tl yuh artık. Ankarda çay içicek mekan kalmadı. Dışarda yemek yemeye, bişiyler içmeye korkar olduk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laboratuvarlarda uretilen etler düşecek piyasaya 5-10 yil icinde.. afiyetle yeriz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada 5 euroya yedigim pizzayi turkiyede 50tl ye zor yiyorum ondada kasari yanmis yada erimemis oluyor yada az

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kuru fasulye demişsiniz, nohut demişsiniz, mercimek, bezelye... Ne kaldı ki geriye? Onları tüketme bunları tüketme peki ne yiyip ne içeceğiz? Zaten ekonomik durumumuz, zamanımız, enerjimiz sınırlı, bir de bizi sınırlayan damak zevklerimiz de var. Her zaman yemiyoruz ama her gıda ürününde birileri bir kusur yazıyor. Kusursuz zararsız hiçbir şey yok maşallah!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 6 Ekim 2019; 17:30:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakliyat grubundaki kuru fasulye, nohut, mercimek, bezelye vs gibi endüstriyel tarım ürünleri milyonlarca insanın günlük öğün ("staple food") şeklinde yemesi için genetik mühendisliğiyle geliştirilmiş, insan yapımı ürünlerdir.

    Benim de ekonomik durumum kötü, yine de bakliyat grubundan uzak duruyorum. Haftada en az bir kere kasaptan 1 kg kıyma alıp evde köfte yapmak 50-55TL ve 4 kişilik ailemle 2 gün doymamızı sağlıyor aynı sekilde yağlı beyaz peynir, tereyağ, yumurta, domates, sızma zeytin yağı... bunlarla hem lezzetli hem sağlıklı hem de ekonomik şekilde doyabilirsin.

    Bakliyat grubunu normalde hayvanlar dahi yemez, bir inek k.fasulye yemez. Soya fasulyesi üzerinde genetik mühendisliği ile soyadan hayvan yemi yaptılar fakat soya yiyen hayvanların da eti cok iyi değil.

    Köfteci Yusuf gibi kitlesel gıda ticareti yapan lokanta zincirlerinin kullandığı hayvanlar, hangi besinle besleniyor, bunun bilgisi belgesi var mı? Hayvanların kökeni nedir, ithal mi, yerli mi? Daha da ayrıntıya inersek, bu lokanta zincirine ait dükkanlara etler günlük taze mi yoksa dondurulmuş/şoklanmış olarak mı geliyor? Bunlara dair belge, resim, video, rapor var mı? Dahası, et hızlı pişsin ve lezzetli olsun diye eti yakarak mı pişiriyorlar? Eti cok hızlı pişirince yanar ve şu 3 kimyasal madde oluşur:

    1- heterocyclic amines (HCAs),
    2- advanced glycation end products (AGEs)
    3- polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)

    bu maddelerden 3. sıradaki, tava ve ızgarada pişen ete değişik bir koku vererek lezzet algısı oluşturan aromatik bir kimyasaldır, ne var ki o dahil bu 3 kimyasal sağlığa son derece zararlıdır:

    1.sıradaki HCA mutajeniktir yani vücuda girdiğinde DNA'mızı mutasyona uğratır. Deney hayvanlarına pişmiş et yani HCA verildiğinde bağırsak, göğüs ve prostat kanseri artmıştır. Tesadüfe bakın biz insanlarda da bu kanserler oldukça sık görülüyor.

    2. sıradaki aynı zamanda glikotoksin olarak bilinen AGE'ler ise yüksek derecede oksidant olup vücudu erkenden yaşlandırır, diyabet ve dolaşım sistemi hastalıklarına yol açar, uzun vadede ise vücuttaki organlarda birikerek o organın işini bitirir örneğin ciltte birikerek cildi kırıştırır, göz merceğinde birikip katarakta yol açar.

    3. sıradaki madde PAH ise tava ve ızgarada pişen ete aromatik kokusunu veren fakat son derece kanserojen bir maddedir ve pişme esnasında havada yayıldığı için cigerlerimizle içimize cektiğimizde de zehirleniriz. Tavada et pişirirken bazen öksürmemiz de PAH'tan kaynaklıdır. Deneylerde tavalanmış ızgaralanmış et verilen hayvanların kan kanseri / lösemi, sindirim sistemi ve akciger kanseriyle telef oldukları görülmüştür.

    Kaynak:https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/06/22/grilling-meat.aspx

    Önünde kuyruk olan lokantalarda pişen et, et hayvanının kökeni, hayvanın beslendiği yem tipi, etin taze / şoklnamış olup olmadığı ve etin pişirilme süresi, yöntemi (cok hızlı, yakarak) açılardan kötü olma ihtimali yüksek old için sağlığa zarardır.

    @Rhego İnsanların aldıkları gıdaların sağlık etkileri üzerine bilgilendirmemi "agzimizla degilde baska bi yerimizle güldük" demişsiniz. İnsanlar sağlık üzerine bilgilendirmemden rahatsızlık mı duydunuz yoksa insanlarını sağlığını gülme organınızla mı düşünüyorsunuz yoksa hiçbiri değil de, insanların mesajlarıma ilgi göstermesinden kıskandınız mı? PM mesajlar geldi, bu konuda yeni konu açmamı isteyen. Ve gülme organınızla beni "dönerci esnafı" ilan ederek insanların bilgilenme ve aydınlanmasına karşı dezenformasyon yürütmeye mi karar verdiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 6 Ekim 2019; 19:21:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin sebeplerden dolayı artık pizza hiç yemiyorum fakat evde ve ofiste kaşarlı tost yapıyorum. ekmeğini bir fırından özel olarak alıyorum ve bastırma yüzeyi aluminyum olmayan, teflon kaplama olmayan özel bir cihaz kullanarak bol tereyağ ve kaşar ile yaptığım 1 tek tost hem lezzetli keyifli oluyor hem yarım gün tok tutuyor. Fakat coğu kez tost yerine konserve balık ve et açıp yiyorum. Artık pizzacı, dönerciler bana boş yerler olarak geliyor. Türkiye için geçerli tabi ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Robot kullanıcısına yanıt
    55 Kiloyum 4 lahmacunla doyuyorum. 20-25 Lira tutuyor. 1 tane orta pizza doyurmuyor 2 tane alıncada 50 lirayı geçiyor gereksiz pahalı.
  • 55 kilo 4 lahmacun vay be ne ağız ne mide varmış sende.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar detaya takılmaya gerek yok.
    Bu ulke cernobil sonrası çayları içti, sağlığa zararlı seviyede yabancı madde içeren sebeke sularını içti (büyüklerimizi canlı yanında bakın ben içiyorum birşey olmaz dedi)..
    Onların yanında yanmış et yada ete benzer birşey yesek ne olur :)
    En fazla 1-2 yıl daha kısalır ömrümüz.


    Köftenin içeriğinin cok orjinal olmadığı belli fiyattan.
    Ne kadar zararlı on tartışılır, ona bakarsak fast food zincirlerindeko hamburger köfteleri ne olacak? Onlar yusuftan sağlıklı mi...

    Ama su bir gerçek, bir bardak caya 5tl vermek insanın zoruna gidiyor. Çay da cay olsa musluk suyu klor kokuyor zate..

    Yani para verince daha sağlıklı birşeyler tuketmiyorsunuz. Buna emin olun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canaydin0

    Köfteci Yusuf'un köftesi artık eskisi gibi değil. İçine karbonat mı her ne atıyorlarsa dışı kahve içi kırmızı pişmemiş gibi kalıyor. Kuzu küşlemesine tavuğuna birşey diyemem de Bedava köfte verse yemem parayla tavuk yerim daha iyi😁 et döner içinde ekrem coşkun, dünya döner vs piyasayı göçertti ki helal olsun bence. Ankarada Yaprak Dönercisi var kurumsal o bile et döner fiyatını düşürdü. Köfteci Yusuf porsiyonlar 200gr Tavuk 12 Köfte 16 Et 20₺ fiyatları mevcut.
    Koftede karbonat guzel oluyor ama ben hafif lastiksi kofte seviyorum evde kofte yaparken 1 kg kiymaya 1 cay kasigi atarim. Ayrica kofte 900 gr dana dos 100 gr kuzudan cekilmis kiymayda cok lezzetli oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde ben de kabuklu fasulyenin içinden 2-3 tane yemiştim sonra ishal olmuştum, o gün bir tane şuruba da aynı anda başladığımdan ilaçdan dolayı öyle olduğumu zannedip dozunu düşürmüştüm :D

    O değilde ne yiyeceğiz kalanları yazarsak şuraya mantıklı olur. Zira pek birşey kalmadı sanıyorum.
  • Köfte zaten dışarda yenmez. Suistimale çok açık. Alırsın yarım kilo kıyma mis gibi 1 akşam öğünü çıkar.

    Ben asıl Ekrem Coşkun'un yaygınlaşmasıyla diğer dönercilerin iflas edeceğini düşünüyorum. Hatta tavuk dönerciler bile kapanabilir.
  • Oturduğum semte dominos pizza’nın uzaklığı 4 km, köfteci Yusuf’un uzaklığı ise 15 km, Dominos; sattığım (salçalı kaşarlı hamur) ürünü paket servis olarak getirirsem hiçbir kampanya uygulamam diyor ve 2 büyük boy pizzaya 80 tl istiyor. Köfteci Yusuf ise 1 Kg kuzu inciği (çiğ) 45 tl den kapıma getiriyor, bazı çok bilen arkadaşlar kuzu incikte de soya olduğunu filan iddia edebilir. Şurası bir gerçek ki Türkiye’de düzgün esnaflığın kitabını yazan bir firmadır Köfteci Yusuf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    Bu mesaj silindi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahim Kaypakkaya

    55 Kiloyum 4 lahmacunla doyuyorum. 20-25 Lira tutuyor. 1 tane orta pizza doyurmuyor 2 tane alıncada 50 lirayı geçiyor gereksiz pahalı.
    Hocam lahmacun demişken, eğer imkanı olan varsa kıymasını kendi alıp evde o lahmacunun içini hazırlayıp fırına verip yaptırırsa mükemmel oluyor. Hem maliyet olarak çok uygun hem de daha sağlıklı ve lezzetli. Mutlaka imkanı olan denesin.
  • thebiqboss kullanıcısına yanıt
    nick-mesaj uyumsuzluğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Günde 4-5 öğün yemek yiyorum bir türlü kilo alamadım max gördüğüm kilo 59
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.