Şimdi Ara

Köfteci Yusuf piyasaya girince çakalların iflas etmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
3
Favori
47.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • debe editi:https://forum.donanimhaber.com/beyin-tumoru-sonuc-aciklamasi-yorum--140272138











    Enflasyonu bahane ederek çayı poğaçayı 5 liraya kitleyen işletmelerin olduğu karanlık dönem sona eriyor. Eskiden alternatifi yoktu, şimdi 5 liraya çay poğaça yiyen adam artık 1 lira daha verip yeni açılmaya başlayan zincir restoranlardan döner yiyecek, birkaç lira daha verip Köfteci Yusuf'ta köfte yiyecek.

    Youtube'da bir video gördüm kızın biri 6 liraya alınan döneri kedinin önüne koyuyor da "bakın nasıl yemiyor işte" diye şov yapıyor. Eminim bu videoyu diğer çakal restoranların sahipleri yaptırıyordur. Azalarak biteceksiniz. 30 liraya döner koklatılmış ekmeği satan firmalar yaptırıyor, isim vermeyeyim.

    Şu fiyatın altına katiyen sağlıklı bir şey yenilemez diyen insanlar vardı. Hani olmazdı, Köfteci Yusuf satıyor işte 9 liraya köfte ekmek var, yanında da içecek bedava. Yok neymiş o sağlıklı değilmiş. Senin 30 liraya sattığın şeyde eminim hiç hile yoktu, oysa nasıl da müşteriyi düşünüyordunuz.

    Aynı durum pizzacılarda da var. Ekşi'de eski bir pizzacı bu işlerden nasıl dev karlar yaptıklarını anlatıyor. Bildiğin pizza kolay yoldan zengin olma aracı olarak kullanılmış. Muhtemelen rekabet yeterince olmayıp fiyatı kimse düşürmediği için de böyle olmaya devam etmiş:
    http://seyler.eksisozluk.com/eski-pizzacilar-anlatiyor-pizza-neden-bu-kadar-pahali

    Tam rekabet ortamı gelecek, bu işler bitecek. 30 liraya satan adamın tabi ki satma özgürlüğü vardır ama o zaman yanına dükkan açıp adam 6 liraya sattığı zaman ağlamayacaksın. İşine geldiği zaman serbest piyasa ekonomisinin faydalarında yüzen adamlar işine gelmediği zaman en katı komünist kesiliveriyor.

    Özetle Köfteci Yusuf geldi dertler bitti, o çakal tavuk dönerciler sona erecek üzgünüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYEC -- 7 Ekim 2019; 17:1:30 >







  • Köfteci Yusuf'un köftesi artık eskisi gibi değil. İçine karbonat mı her ne atıyorlarsa dışı kahve içi kırmızı pişmemiş gibi kalıyor. Kuzu küşlemesine tavuğuna birşey diyemem de Bedava köfte verse yemem parayla tavuk yerim daha iyi😁 et döner içinde ekrem coşkun, dünya döner vs piyasayı göçertti ki helal olsun bence. Ankarada Yaprak Dönercisi var kurumsal o bile et döner fiyatını düşürdü. Köfteci Yusuf porsiyonlar 200gr Tavuk 12 Köfte 16 Et 20₺ fiyatları mevcut.
    
    Öncelikle Pubmed, FDA, vs gibi örgütlerin yayınlarına tümüyle güvenme cunku onlar halk için değil baronlar için çalışır. Harvard Business Review'ın 2 farklı zamanda 2 farklı araştırma makalesinde bizzat gördüm: "Buğday sağlığa faydalıdır, istenildiği kadar tüketilebilir" tarzı cümleler gördüm! Cunku, Harvard dolar milyarderleri baronların bağışları ile çalışır, onlara göre yayın yapar. Endüstriyel tarım, hayvancılığa göre cok karlı bir alandır ve baronların en sevdiği sektördür.

    Soya demek, kuru fasulye ile cok yakın özelliklerde olan soya fasulyyesi demek ona kısaca soya diyelim. Kuru fasulyede PhytohemAgglutinin / PHA, Leucoagglutinin / PHA-L denilen 'lektin' adında bir madde vardır ve lektinin insanlar için zehir kategorisinde olduğu biliniyor.https://en.wikipedia.org/wiki/Phytohaemagglutinin (k.fasulyede bulunan Lektin türü) makalesinde "sadece 5 adet çiğ fasulye yiyerek zehirlenme olur" "Poisoning can be induced from as few as five raw beans" yazar. Yani bu fasulye yüksek oranda zehir içermektedir. Fasulyeyi suda bekleterek bu zehirimn çıkması amaçlanmaktadır ve endüstriyel tarım ve genetik mühendisliği teknikleriyle zehiri daha kolay dışarı veren genetiğiyle oynanmış fasulyeler dahi zehirli.

    Soya fasulyesinde ise SoyBean Agglutinin / SBA, Glycine olmak üzere 2 farklı lektin var. Soya fasulyesi veya içeren gıdalar yediğinizde, bu 2 lektin önce bağırsaklarınızı vurmaya başlar. Biliyor musunuz bilmem: Vücutta beyin akciger böbrek gibi organlar bozulunca müdahele edilebilmekte, ancak bağırsak yapısal olarak bozulunca müdahele ve düzeltme olasılığı yok gibi birşey. Bağırsağı bozan lektin bununla yetinmez, vücuda bir kere girdikten sonra özbağışıklık / immunity sistemini de bozar. Uzun dönemli lektin alan bir kişinin özbağışıklık sistem vücudun kendi hücrelerine saldırmaya başlar ve Multiple Sclerosis / MS gibi özbağışıklık bozulması / Auto-immunity disorder denilen türde hastalıklar başlar. Bu hastalıkların tetikleyicisi lektindir.

    Soya fasulyesi ile aynı familyada bulunan yer fıstığında da ReaNut Agglutinin PNA, Arachis hypogaea denilen lektinler bulunur. Birkaç 10 yıl evvel, elverissiz şartlarda depolanan yer fıstıklarında oluşan bir madde cok hızlı gelişen ve tehlik kansere yol açmaya başlamış, ölümler olmuş. Endüstriyel tarım mühendisleri o soruna karşı önlemler alarak yer fıstığında bir daha öyle olay olmasını önlemiş fakat bu yer fıstığının potansiyel katil olduğu gerçeğini önlemez.

    Profesör Loren Lordain, Multiple Sclerosis hastalığının bugday ve bakliyat (= kuru, soya fasuylesi, yer fıstığı, nohut, bezelye, mercimek, vs) tüketimiyle ilgili olduğunu birçok kitap makale ve seminerde iletmiştir.

    Lektinler hücrelere yapışma özelliklerinden dolayı antikorlara benzerler fakat antikorların yapısı birbirine benzemekteyken, lektinlerin yapısı birbirinden farklıdır.

    Hayvanlarda bulunan hayvansal kökenli lektinler bulunmaktadır fakat onlar WGA, PHA, SBA ve PNA gibi bitkisel lektinlerinden yapı olarak farklıdır. nasıl ki kanola, mısırözü, ayçicek yağı; tereyağı ve kuyruk yağı gibi hayvansal yağlardan farklıdır, bugday, domates ve fasulye lektini de hayvansal lektinden farklıdır ki bunu da "vücudumuzda doğal lektin var, dolayısıyla bitkisel lektin gerçekten zehirli ise hayvansal lektin de zehirlidir, et yersek içindeki lektin yüzünden MS ve kanser olabiliriz" diye saçma ötesi mantık yürütebilecek olanlara karşı ilettim. Et içindeki lektinin insana veya hayvana zarar verdiği yönünde hiçbir bulgu yok iken biktilerdeki lektin ölüm dahil sayısız zarar verdiğine dair sayısız vaka, bilimsel çalışma ve veri vardır.

    Kuru ve soya fasulyesini savunanlar "Sadece pişirmek bile çok büyük oranda lektinleri deaktivite etmeye yetiyor" der fakat lektin konusunda yıllarca araştırma yapmış Amerikalı profesör Loren Cordain fasulyedeki lektin ise ancak 1+ saat boyunca basınçlı kapta (türkçe'de düdüklü tencere) pişirilirse deaktive olur diyor. Kaynak:https://www.meandmydiabetes.com/2011/11/30/loren-cordain-autoimmune-disease-and-food-triggers

    Dolayısıyla soru şudur: Köfteci Yusuf, eger köfteleri soyadan yapıyor ise (cunku bu bir iddia, gerçekliği doğruluğu ispatlı değil) o soay fasulyelerini 1+ saat boyunca basınçlı kaplarda pişirerek içindeki zehirin cıkmasını sağlıyor mu? Budur.
  • Dönerden çok yağı olan yiyeceğe az para versen ne vermesen ne
  • Köfteci Yusuf'un köftesi artık eskisi gibi değil. İçine karbonat mı her ne atıyorlarsa dışı kahve içi kırmızı pişmemiş gibi kalıyor. Kuzu küşlemesine tavuğuna birşey diyemem de Bedava köfte verse yemem parayla tavuk yerim daha iyi😁 et döner içinde ekrem coşkun, dünya döner vs piyasayı göçertti ki helal olsun bence. Ankarada Yaprak Dönercisi var kurumsal o bile et döner fiyatını düşürdü. Köfteci Yusuf porsiyonlar 200gr Tavuk 12 Köfte 16 Et 20₺ fiyatları mevcut.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pizza fiyatlarinda hala düşme yok yalnız. 2 orta boy pizza aldın mı 50 TL yi geçiyor. Ayrıca boyutlarda küçülmüş. Yurtdışında genelde ucuz olduğu için öğrencilerin tükettigi pizza bizde neden bu kadar pahalı anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu pizza kadar hem doyurmayan hem de pahalı olan bir şey görmedim.Onun yerine lahmacun ya da kuşbaşılı pide yiyorum, doyuyorum.Pizzadaki kar hiçbir şeyde yok hakkatten.
  • Paramız yok ki gidip yiyelim ulan fakir olunurda benim kadar olunmaz köfte ekmek yemeye param bile yok :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

    Bu mesaj silindi.
    aynen kilosu 80 liradan lastik alana demini almamış çay bedava
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Paramız yok ki gidip yiyelim ulan fakir olunurda benim kadar olunmaz köfte ekmek yemeye param bile yok :(
    Sen şükret, yemesen de olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Pizza Türkiye'de kronik olarak pahalıdır. Eskiden de pahalıydı şmdi de. Oysa ki bildiğin pide. Avrupa'da pita deniliyor = pide. Türkiye'de statü göstergesi olarak da görülüyor piza yani soğanlı arabask lahmacun yemem, ben kariyer sahibiyim, pizza yerim gibi bir mantık var. Not: 2 yıldır parasızlıktan lahmacun ve kıymalı pide dahi yiyemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 mesaj.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Bu mesaj silindi.
    gercek et ymi gercek kpftemi ne yaziyo

    PLASTIK YUSUF

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrem çoşkunda dönercileri bitirdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İlk zamanlarında biraz iyiydi de iyice bozdu. Büyük konuşmayayım ama adımımı bile atmak istemem. Yemekler zamanla bozulmuş, porsiyonlar küçülmüş. Hijyen zaten azdı şimdi iyice bitmiş. Çalışanları sanki hapisten çıkıp tekrar hapise girmeye niyetlileri toplamışlar gibi. Tuvaletler desen leş gibi. Adımınızı atmamanız gereken yerlerden biri bence Evinizde sağlıklı bir şekilde yemeğinizi yemenizi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanon -- 5 Ekim 2019; 2:31:46 >
  • Zig47 Z kullanıcısına yanıt
    Yıllar önce ilk köfteci Yusuf denildiğinde "soya köftesi" yapıyor denildi, duyduğumu söylüyorum yani gidip hiç yeyip test etmedim fakat bir şubesinin önünden geçerken "ürünlerimiz soya içermektedir" gibi birşey gördüğümü de hatırlıyorum. Ancak dediğim gibi Yusuf'un hiçbişeyini yemedim.

    Fakat Sultan Ahmet köftecisinin köftesini yedim. Onda da köftelerin kupkuru ve tatsız olması dikkatimi cekmişti, sonradan öğrendim onlar köfteleri aynen Mcdonalds gibi şoklanmış olarak getiriyor çözdürüp pişiriyormuş. Bunu öğrendikten sonra bir daha Sultan Ahmet'e de hiç gitmedim. Ortalık uyanık kaynıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Bu mesaj silindi.
    Diğer cevaplara ayrıca sonra cevap vereceğim ancak en çok dikkatimi çeken bu mesaj olduğu için bu mesaja bugün cevap vermek istiyorum.

    Köfteci Yusuftan bağımsız olarak bir soru sormak istiyorum. Soyanın zararlı olduğuna kaynağınız var mı? Pseudoscience hariç kaynak gösterebilir misiniz? Pubmed gibi.

    "Soya zararlı" diyebilmek cesaret işi bence, böyle iddialar ortaya atanlar gerçeği bilme hakkımızı elimizden alıyorlar. Yani söylediğiniz yalansa gerçeği bilme hakkımızı elimizden alarak bir nevi hırsızlığa ortak oluyor olabilirsiniz (bakın olabilirsiniz dedim, ben emin değilim, iddia ortaya atmıyorum sizin gibi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYEC -- 5 Ekim 2019; 3:51:21 >
  • köfteci yusufta kahvaltı efsane
    sınırsız çay 15 tl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canaydin0

    Köfteci Yusuf'un köftesi artık eskisi gibi değil. İçine karbonat mı her ne atıyorlarsa dışı kahve içi kırmızı pişmemiş gibi kalıyor. Kuzu küşlemesine tavuğuna birşey diyemem de Bedava köfte verse yemem parayla tavuk yerim daha iyi😁 et döner içinde ekrem coşkun, dünya döner vs piyasayı göçertti ki helal olsun bence. Ankarada Yaprak Dönercisi var kurumsal o bile et döner fiyatını düşürdü. Köfteci Yusuf porsiyonlar 200gr Tavuk 12 Köfte 16 Et 20₺ fiyatları mevcut.
    Karbonat elastikiyet verir başka birşey yapmaz. Köfteci yusuf başlarda iyiydi sonradan bozdu. Ben kendim evde kasap köfte yapıyorum dana ve döş ve kuzu karburgadan. Köfteci yusuftan çok daha iyi ve sağlıklı.
  • Başlığa istinaden Köfteci Yusuf'un köftelerinin köfte olmaması... Gerçekten nasıl bu kadar berbat bir damak zevkiniz var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.