Şimdi Ara

Far Cry 5 Türkçe Yerelleştirme Çalışması %100 - v3 2023 Sürüm Yayınlandı - [rockerdem] (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.633
Cevap
46
Favori
68.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • %70 Oldu Türkçe Yama
  • Süpersin Erdem dostum bu gün saat 14.56 itibarı ile %70,24, böyle giderse ay sonu bu iş tamam

    Şu anda %70,92 Tebrikler dostum sona yaklaşıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refikilhan -- 8 Temmuz 2019; 19:42:33 >
  • Vay be konusu ilk açıldığından beri dikkatle merakla takip ettiğim oyunlardan Far Cry 5 çevirisi yüzdeler ne tatlı ilerlemiş öyle. FC5 ile birlikte Watch_Dogs 1 ve 2, Mafia 3 (ilk çıkan yama bu oldu), Dishonored 2 (tam sürüm bekleniyor), Mass Effect 1 (tam sürüm bekleniyor) ve Heavy Rain oyunları da yakinen takibimde olan (%100'lük bir çeviri oranıyla) beklediğim yamaların başında geliyor, hayırlısı bakalım böyle giderse bu Türkçe yamaların çoğuna full sürümlerine yaz sonuna Eylül'e doğru kavuşacağız gibi eh ne diyelim Allah nazarlardan korusun :)

    Far Cry 3 yamasında %1-2'lik eksik gedik kalan yerler konusunda (ki "Far Cry" serisinin en iyi en özel muhteşem oyunu kesinlikle FC3'dür), Ubisoft'un durduk yere Far Cry 4'ü patch'lemesi yüzünden Türkçe yama çalışmadığı için falan çok eleştiriliyordunuz ya umarım kimseye darılmamışsınızdır gücenmemişsinizdir; ee çünkü bunlar genelde pozitif olumlu anlamda yapılmış hep daha iyisi daha özenli kaliteli çeviriler/yamalar olsun diye siz sevildiğiniz için yapılan eleştirilerdi. FC3 konusunda mesela bana uzunca bir cevap yazmıştınız gerçekte ne olmuş neymiş öğrenmiş olduk eh ben de çok haklısınız demiştim eksik olmayın dedim geri adım attım, FC4 için de hemen yeni patch'in (2019) geldiği ay yamayı v1.2 yapıp güncellediniz eyvallah eksik olmayın dedik. Yalnız bir kaç yerde yazan olmuş da sanırım Ubisoft patch ile FC4'e ek 100-150 satırlık altyazı getirmiş bunların çevirisi yapılmamış diyorlardı, hatta yeni sürüm FC4 yamanız için hata veriyor kuramadık diyenler vardı belki zamanınız olursa bir ilgilenirsiniz.

    @Rockerdem hocam şimdiden ellerinize gözlerinize sağlık, pür dikkat FC5 Türkçe yamanızı bekliyoruz çalışmalarınızda başarılar saygılar.




  • Ravenholm kullanıcısına yanıt
    Güzel görüşlerin için teşekkür ederim. Buradan da bir kaç yeni gelişmelerden bazılarını aktarayım. Mesajına cevap vermemin nedeni ise seni sevindirebileceğini düşündüğüm bir gelişmeyi de söylemek istemem

    Arkadaşlar merhaba. Erdem abi ile konuştuk ve kendisi yamayı 1 Ağustos gününde ÜCRETSİZ olarak BETA sürümünü yayınlayacak. Çok fazla bekleyeni olduğunu gördü ve daha fazla bekletmemek için 1 Ağustosta bir BETA sürüm yayınlanacak. Çeviri devam edecek ve tam sürüm yama yayınlanacak. Geri gelen bildirimler ile de yama en kusursuz halini alacak. Şuanda oyunun sadece Altyazı kısımları kaldı ve çevirmen arkadaşlar Altyazı kısımlarını çevirmeye başladı. Oyunda 31.000 Satır mevcut ve toplamda da 400.000 gibi çok fazla kelime sayısı mevcut. Çeviri hızına ve süresine "LAF" eden arkadaşlar lütfen bunu göz önüne alsınlar. 10 15 Kişilik ekip halinde çevirisi yapılmıyor. Gönüllü olarak yamaya yardım eden 2 3 çevirmen arkadaşlar tarafından çevirisi yapılıyor. O yüzden bunları göz önüne almanızı rica edicem.

    @Ravenholm sana özel olarak bir gelişme aktarayım. Çünkü çok ilgileniyorsun bu konuyla Erdem abi ile ufak bir sohbet gerçekleştirdik ve Far Cry 5 çevirisi bitince, Far Cry 3 oyununu eğer müsait olursa çevirisini tamamlamayı düşündüğünü söyledi. Aynı zamanda yeni gelen Far Cry 4 Patch ile eklenen ingilizce kısımlarda eğer müsait olursa ilgilenip çevirisini yayınlayacak.




  • Tool nedir Türkçe yama yapılırken yaşanan zorluklar ve gelen yorumlar nedir ilk gördüğüm konu oldu bi oyunun toolu için verdiğim ilk destek bu oyun için oldu dört gözle bekliyorum betayı bekleyeni de çoktu
  • vay be iyiki beklemişiz
  • 41 yaşındayım. Oyuna fazla vaktim yok. Ama fırsat bulursam oynayacağım oyunlardan biridir.

    tool için 15 tl vermiştim, yetmezse ilave ederim de demiştim. "Oynamayacağım oyunlar için bile para verebilirim" dedim ve lafımın arkasındayım. Canınız sağolsun yeter ki tr yama sayıları artsın.

    Saçma salak yorum yapanlar hayatta bir baltaya sap olamayanlardır. Ciddiye almayıp geçmek lazım. Pozitif eleştiri yapanlar ise sözünde durmayanlar için yada hayal kırıklığı yaşadıkları içindir. Benim de olmuştur o tarz eleştirim. Onlara da saygım sonsuz.

    Lütfen yapıcı eleştiri yapalım. Övmek zorunda değiliz ama kırıcı olmak zorunda da değiliz.
  • Bu ne hız böyle ❤️❤️
    En son yüzde 64 Dü, bu gün baktım 72 olmuş yüzdesi.
    Harikasınız abi..

    Far Cry 5 Türkçe Yerelleştirme Çalışması %100 - v3 2023 Sürüm Yayınlandı - [rockerdem]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrGeneraI -- 9 Temmuz 2019; 15:10:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrGeneraI

    Bu ne hız böyle ❤️❤️
    En son yüzde 64 Dü, bu gün baktım 72 olmuş yüzdesi.
    Harikasınız abi..

    Genele vurunca pek de hızlı değiller ama...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: obasar84

    Genele vurunca pek de hızlı değiller ama...

    Alıntıları Göster
    Genele vurursan 400.000 Kelime var ve bir elin parmağını geçmeyecek kadar çevirmen var.
  • Bu kadar vasat bir oyunun çevirisi için verilen devasa emeğe acıyorum vallahi.
  • + Valla doğru diyorsun. Mass Effect: Andromeda ve Dragon Age: Inquisition varken ne diyeyim valla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hidetaka Miyazaki

    Bu kadar vasat bir oyunun çevirisi için verilen devasa emeğe acıyorum vallahi.
    @Matrixde ki Zenci Adam

    Çevirisini yapan kişi bir çevirmen yada çeviri ekibine sahip birisi değil, kendi kişisel olarak oyunu sevdiği için (Özellikle FC 3'ü) bu yüzden sadece Far Cry serisinin çevirilerini yapıyor. Oyun size göre vasat olabilir, fakat oyuncu sayısı çok fazla ve yamayı bekleyen sayısı da konudan da anlaşılacağı üzere çok fazla.

    -----------

    @KR4T0S

    Erdem abi FC 5 i çevirmese de bu yazdığın oyunların yada herhangi başka bir oyunun çevirisine başlamayacak. O yüzden sorun yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Man - SuraSide -- 9 Temmuz 2019; 21:27:6 >
  • Süper yaa teşekkürler Erdem dostum Bu gün saat 21.48 itibarı ile %72,48 Helal sana.
  • Erdem bey ve diğer emek veren çevirmen arkadaşların eline sağlık. Acaba çeviri yzüdesi görülen siteye bir kaç reklam eklese bari girenler bir kaç kez tıklayarak yardımcı olur, bir nebze destek sağlamış olur. Her gün girip kontrol ediyoruz mütemadiyen siteyi.
  • rockerdem bir türkçe çeviri efsanesidir. helaaaalll
  • Çok iyi yaa hazır far cry new dawnı Türkçe olarak bitirmişken gelsin bunu da bir hatim ediyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekselansları_

    Çok iyi yaa hazır far cry new dawnı Türkçe olarak bitirmişken gelsin bunu da bir hatim ediyim
    Far Cry New Dawn Türkçe yaması parayla mı satılıyormuş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hidetaka Miyazaki

    Bu kadar vasat bir oyunun çevirisi için verilen devasa emeğe acıyorum vallahi.
    Bana göre şu anda Oynanabilecek en Güzel oyun Far cry 3-4-5 ben başka oyun oynayamıyorum, ubisoft bu 3 oyunda çok başarılı bence.
  • refikilhan kullanıcısına yanıt
    Hayır parayla satılmıyor ama oyun çevirinin sahibi adem akdoğanın twitch kanalı var oraya abone olunca veriyor abonelere bende hem erkenden oynamak için hemde destek amaçlı abone olup aldım ve bitirdim de oyunu 3-5 yer haricinde çeviride bi sıkıntı da görmedim her zamanki oyun çeviri kalitesinde müthiş bi yama olmuş kendileri ne zaman yayınlarlar bilinmez
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.