Şimdi Ara

cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

    okumayin dedi yazmadim bir kiymeti yok minvalinde birseyler soyledi onu yazdim okudugunu anlaman gerek ondan sonra tartisabiliriz belki

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    dediklerin son derece dogru ben namazida türkçe kiliyorum arapca kildigim donemi hatirlamak bile istemiyorum ha arapca kilmissin ha çince bir fark yok ikiside anlamadigin dil

    tabi arapca kilaninda kendi bilecegi iş kimseye bişey dayattigimiz yok

  • elophidae kullanıcısına yanıt

    turkcesini okursak yeterince anlayamayiz orjinal dilinde okuyup anlamaliyiz anlaminda birseyler soyledi


    evet hocaya gore turkcesini okursan tam musluman olamiyorsun malesef (!)


    isin komik tarafi bu hocalarin kaci arapcaya %100 hakimki

    onu gectim turkceye bile %100 hakim degildir cogu


    ortada buyuk bir saclamik dönüyor.


    kisaca bu arapca muhabbetinde hocalar gereksiz kibir kasiyo bence onlarda gercegin oyle olmadigini biliyorlar kendilerine saygi duyulsun diye yapiyorlar


    halk hoca karsisinda kendini caresiz hissedip hoca ne derse onu yapsin istiyorlar

    e bu kimin isine yarar onu dusunmek gerek cokta derine inmiyim silivri soguktur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 30 Eylül 2022; 19:45:3 >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

    Sana bit tüyo vereyim. Diyanet de benim gibi okuduğunu anlamıyor. Neyse bunu sen de en geç 15 gün içinde öğreneceksin.


    Bu arada foruma konu açmışsın, bir yanlışımı görürsen uyar. Tavsiye vereceksen ver, ben alınmam memnun olurum... Dilekçe nasıl yazılır, öğren. Öğren ki yarın zor bir duruma düştüğünde vereceğin dilekçe kendi menfaatin için daha etkili olsun.

  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    yav arap deyip gecmeyeceksin araplar cok zengin özellikle baeli seyhler.. manyak gibi petrol parası var bill gates kadar zenginler o derece zenginler.. üstelik göstermeseler de karı falan her yol var göze uzak yerlerde..



    norvec de ortalama bir hansen olmak yerine dubai de kral sülalesinden olup ölene kadar orada yasamayı tercih ederdim ıyyyy pis arab diyen avrupalının suratına dolar destesini patlatırdım..



    tabii bu türkiyedeki arab özentileri böyle zengin olmayacaklar fakat yine de arab deyip gecmeyeceksin.. para onlarda..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 30 Eylül 2022; 20:33:47 >
  • hutbe cuma namazının yarısıdır. itirazın varsa da 2 rekat namaz kılarken nasıl duruyorsan öyle durman lazım. yani telefonla filan oynanmaz. konuşulmaz. yiyip içilmez.


    cuma namazının hutbesi farzdır. o nedenle farz namazı kılıyormuş gibi durmak lazım. gidiyorsanız çok şükür, ama bari telefonla filan oynamayın. aynı konuyu yine aç ama boş yere namazı sakata sokma. camiden çıkınca gir internete




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 30 Eylül 2022; 20:55:4 >
  • 61gün kullanıcısına yanıt

    hocanin anlattiklarina saygi duymadigim icin hutbe boyunca telde gezindim

  • İyi hocam deist olursun umarım birgün sende.Yani Dincilerin saçmalıkları heryerde daha bu saçmalıkları görüp böyle ortamlara gitmeyi tercih ediyorsun heralde birgün düşüncelerin değişir umarım.Din köleliktir köle olmaktır bu saçmalığı terk etmek için daha nekadar gerçek görücen bilmiyorum.Senin yerinde olsam insnsam dahi birdaha camiye gitmem evinde kıl namazı bari.Allah bırakta önce bunları cezalandırsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 30 Eylül 2022; 21:0:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    deizmi yanlış buluyorum insanın kendi düşüncesine tapması bence deizm bir bakıma insanın kendi kendine tapması bence


    Deizm veya yaradancılık, din, peygamber veya vahiy aracı olmaksızın bireyin akıl ve gözlem yoluyla Tanrı'ya olan inancını esas alan bir felsefi görüştür.

  • 150 yıl evvel vatikanda papa da aynı şeyleri söylüyordu. Dinimiz latince inmiştir başka dillere çevrilemez, çevirirseniz diğer dillerde manası değişir. Ne oldu dinde reform oldu. İnsanlar dinlerini kendi dillerinde öğrendi. İnsanlar bir baktı din dedikleri normal bir hikaye veya masal kitabı. yani bir victor hugo bile değil. Tabi bu dine büyük bir prestiji kaybettirdi. Bugün avrupada bütün kiliseler boş. Sadece turistik amaçlı açık yada evlenme veya vaptiz için bir kaç tanesi açık. Büyük çoğunluğu kapalı. Bizdede olmaması için tek çare Kuran arapçadır , başka dillere çevrilemez denir. Halbuki bütün diller başka bir dile çevrilir. Başka dile çevrilemez söylemi tamamen zırvalamaktır.

  • Şimdi hoca çocukken babası kulağından tutmuş bir tarikata vermiş. Her Allah'ın günü şaplak yemiş aşağılanmış köle gibi kullanılmış ( müslüman nasil olmalı şeyhinin yanında ???? Musalla taşına konan ölü gibi .bkz Cübbeli Ahmet) bir kişiliği olusturulmamis o geçmiş milyonlarca kopyadan biri. Tam bu camiye vermişler o kadar kahrimizi çektin buranın yeni kirali sensin diye sonra bi densizin biri gelip hocam kendi dilimde kuran okuyabilir miyim demiş ? Lan ben bunca sene boşuna mı katlandim onca asaagilanmaya vs . Kendi okuduğunu anlardan bana ne ihtiyaç kalır ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuranı kerim arapça inmiştir, arapça okunur, kuranı öğrenmek isteyen tefsir ve fıkıh kitabı okur öğrenir, sanki Türkçe'ye tercüme etsen ayetlerde ki muradı hemen anlayabilecek kapasiteye erişmiş olmuyorsun ki. Zihin bulandırmak amaçlayan bir konu olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arapça kutsal bir dil değildir.Kuran ortaya çıkmadan öncede araplar 'arapça' konuşuyor ve 'arapça' yazıyorlardı.Eğer arapça kutsal bir dil olsaydı bu dilin ve yazının Kuranla ortaya çıkmış olması gerekirdi.Ama böyle bir durum yok.Kuranın veya ezanın sadece 'arapça' okunabileceği anlayışı tamamen arap milliyetçiliği ile alakalı bir konudur.Araplar bu din sayesiyle kendi dillerini,kendi kültürlerini ve kendi kılık kıyafetlerini 'din' kisvesi altına sokup dinlerinin yayıldığı her yere yaymışlardır.Gittikleri her toplumu adım adım araplaştırmışlardır.


    Kuran'ın başka bir dilde okunursa veya yazılırsa anlaşılmayacağının iddia edilmesindeki asıl mantık budur.Yani arap milliyetçiliğidir.Yoksa tanrı katından geldiğine inanılan bir kitabın Dünya'da ki tüm insanlar tarafından kolayca anlaşılması için başka dillere çevrilmesi veya okunması zorlarına gitmezdi.Şimdi elbette ''Arapçada farklı sesler ve anlamlar var.Bunları tam olarak çevirmek mümkün değil' diyenler olacaktır ancak bu mantık kitabın 'Allah' katından geldiğini kabul etmemek anlamına gelir.O halde bu kitap sadece araplar içindir ve araplar dışında daha doğrusu anadili arapça olanlar hariç Dünyadaki hiçbir toplumun kuranı yani yaratıcının sözlerini aracısız olmadan anlayamayacağı anlamına gelir.


    Ayrıca ''Türkçe okurken bir bilene danışmak gerekir' sözlerinin de altı boştur.Kuran meallerini sıradan çevirmenler yapmıyor aksine arapçada ve farsçada çok ileri seviyede kendini geliştiren din görevlileri yapıyor.Mesela Kuran'ın ilk mealini yapan Muhammed Hamdi Yazır hem imam hem de hattat idi.Dahası Arapça ve Farsça'yı bu dillerde şiir yazacak kadar ileri bir seviyede biliyordu.Doğal olarak ''Türkçe okurken bir bilene danışmak gerekir' lafının altı boştur zira zaten mevcut Türkçe kuranları 'bir bilen' çevirmiştir.O halde arapça bilmenin dini açıdan 'mantıklı' bir açıklaması yoktur.





  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

    Sen namazı türkçe kılarak kendi dinini icat etmişsin. Yani sen de kendi düşüncene tapıyorsun. İslamın kuralları bellidir, arapça okuyacaksın. Başka dil olmaz çünkü islamın dili, yaratıcının konuştuğu dil, kutsal dil arapçadır. Hatta yaratıcının kendisi de arap olmalı çünkü isimleri (99 ismi) arapça. Yaratıcının isimlerini sadece arap alfabesiyle yazabilirsin, başka dil olmuyor çünkü aynı ses çıkmıyor. Arapçada en küçük bir ses farklılığında kelimenin anlamı değişiyor. Bak aşağıda evrenin yaratıcısının isimleri var. Dikkat ederseniz yaratıcı kendisine arap isimleri koymuş. Bu, arapçanın kutsal dil, arapların da kutsal ırk olduğunun en büyük kanıtıdır.




    cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi




  • Arapça kutsal bir dil değil ki zaten alın size meal


    Yusuf Sûresi 2nci ayetinde meâlen şöyle buyuruyor


    Biz onu, anlayasınız diye, Arapça bir Kur’ân olarak indirdik.



    Yani burdan şunu anlıyorum örneğin bakın bu sadece örnek kimse saçma sapan mesaj atmasın bana (herkesin dini kendine)



    Peygamber S.a.v efendimiz isim belirtmiyorum Çinden bir peygamber olsaydı çince ruslardan olsaydı rusca gelecekti. Hem fikir sek arapça olarak okumak yerine TÜRKÇE anlamını bilerek okunması bence çok saglıklı olacaktır.


    Ben arapça bilmıyorum ama hatim etmek derseniz ve bu, hatim eğer dilemekle oluyorsa ben çok hatim etmişimdir.




    cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi




  • Sen sağda solda ahkam kesmeden önce tasvir ve tefsir arasındaki arkı öğren.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Forumdaki bütün cühela gene toplanmış.
    Kuran çevirisi Kuran değildir. Referans materyal olarak münasip şekilde çeviriden faydalanılabilir fakat çevirisi hiçbir şart altında Kuran muadili olamaz.
    Kur'anın bir mahluk olmadığını, yani yaratılmış olmadığını anlarsanız konuyu kavrayacaksınız. Araştırın lütfen.
    "Bence" ile başlayan cümleler kuran arkadaşlar dinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını da anlamamış, şaşırtıcı değil ama üzücü.
    Ya açın adam gibi öğrenin öyle konuşun ya da konuşmayın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.