Şimdi Ara

cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turk milleti turkce konusur turkce yazar ve turkce ibadet etmesi gerekir.
    Yuzyillardir bu milleti arabizasyona maruz birakip arap seviciligi ile arapca dayatmasi yapanlar milleti din konusunda da cahil birakip somuru duzenini devam ettirmek isteyip sefa surenlerdir. Seyhlerin şıhların kucagina atanlardir.
    Avrupanin 500 yil once hallettigi mevzuyu biz hala halledemedik.
    Latince kutsal dil olmadigi gibi arapca da kutsal dil degildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anafartalar- -- 30 Eylül 2022; 23:4:27 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt

    Dikkat et de içeri almasınlar.


    Türklüğün ve Türkçe'nin nazarlarında hiçbir kıymeti yok. Ülkeye 10 milyon ne olduğu ne iş yaptığı belirsiz vasıfsız insanları doluşturdular. Ne bekliyorsun ki bilader ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 30 Eylül 2022; 23:34:54 >
  • Kuran ve mushaf arasındaki farkı öğrenmen lazım bence senin.


    Kendini bir dine kaptırmamış bir kişinin din tartışılan ortamda ne işi varmış ki sen benle bir şey tartışıyorsun. Tabii ki ayetler var ayetler diyeceğim.


    Sana senin bulunduğun doğrultudan cevap verirsem ancak cevabımı beğenirsin, onu da benden alamazsın. Ben müslümanım konu da islam dini, dolayısıyla sana dinsiz bir insanın bakış açısıyla cevap veremem.


    Hem zaten ne işin var ki senin din tartışılan ortamda madem bir dine kaptırmamışsın kendini? Ben gidip "kendini dine kaptırmama" ile alakalı threadlerde millete "bir ihtimal düzgün bir cevap verirler" diye laf yetiştiriyor muyum?

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Kendini dine kaptırmamış kişinin cebinden zorla Diyanete Mercedes alınıyor, imamların maaşı ödeniyor... Bırak da iki kelam etsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanEnginizm -- 2 Ekim 2022; 11:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sistemin hocası şükür ve sabır satar. fakat ülkenin temelleri çoktan sarsılmıştır...

  • Reis hutbeyi ne kadar kötü yazdıklarını kabul etsemde hutbe cuma namazı farzı o olmadan cuma kabul olmaz. Hutbeye git bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe ibadet olmaz.

    Türkçe namaz olmaz.

    Türkçe ezan olmaz.


    Tabii kişisel dualar Türkçe olabilir bunda kısıtlama yok.

  • Arkadaşlar Allah yanlış anlamasın diye , malum kalpleri bilen,dilleri bilemez


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EmuDev E kullanıcısına yanıt
    Irkı ve dili olan varlık ne kutsal nede mükemmeldir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yatmadan önce şunu 7 kere okursan
    Kalktıktan sonra 77 kere şunu dersen
    Sınava girmeden şunu 777 kere tekrarlarsan
    Şu gece bi suya 7777 kere şunu diyip içersen

    Dikkat ettiniz mi askerliğe yani oyalamaya ne kadar çok benziyor. Ellalem çağ atlarken ulkelerindr revizyonlar revelationlar yaparken bize din diye dayatılan asıl amacı zombilestiren bir ehlisununet dini.
    Din bu değil arkadaslar

    Ayet var ayetttt.
    Ben size şah damarınizdan daha yakınım diyen bir yaratıcıya bin kere sen yücesin demek ameleliktir. Allah CC bir kere dersen anlar zaten . Sevdiğin bir kadının arkasından bir gün boyunca aşkım aşkım diye dolan saplagi yersin bu ne aptallıktır arkadaş.

    İnanan arkadaslara sesleniyorum.
    Allah CC diyor ki gönderdiğim kitaptan hesaba cekileceksiniz. O yüzden kesinlikle başka bir kaynak edinmeyiniz risaleyi nur vs gibi.
    Aracı edinmeyin. Şeyh gavs vs. Onlar önce içinde bulundukları sirkten kendilerini kurtarsinlar. Cubbelinin çok bilindik bir örneği var. Diyor ki sen diyelim bir yerin müdürü ile goruseceksin direkt müdürle görüşüyor musun diyor önce sekreteri ve yani seni direkt şeyhe yonlendiriuor.
    1.si Allah CC müdür değil ilinciis müdür kalpten geçenleri bilemez bize şah damarı kızdan yakın değil eğer olsaydı cüppeli muptezelinin örneği doğru olmuş olurdu.

    Ve kuranı tefsir değil mealden okuyun ve anladiginizla iman edin. Yanlış mı anlamışsın bunun hesabını Allah CC kolayca verirsin. Tefsir de tefsiri yazanın anladığını yazmasidir. Onun yanlışlarını tekrarlayacagina kendi yanlışın olsun eğer olacaksa onun hesabını daha kolay verirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanları cumadan bile soğuttular, tebrik ediyorum bu kadar başarılı bir dinsizleştirme politikasını kimse düşünemezdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes müftü olmuş çatır çatır fetva veriyor. Ortam çok ilginç.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Deist tayfasının yeni taktiğimi?

    Girmeyecekleri kılık yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Bu saçma insanların yolundan gitmektense buna inanmak daha doğru bence.Eğer Allah gerçekten varsa İyi ve kôtüyü ayırt edebilir bunları iyi sınıfına koyupta bizleri kötü sınıfına koyuyorsa bunda bir iş var demektir.Ben Türk doğdum ve Ana dilim Türkçe Fransada doğan için Fransızca Almanyada doğan birisi için Almanca bunlar dioki Müslümansan bizdensen Arapça öğreneceksin Arapça okuyacaksın yoksa bizden değilsin bir insan arapça ôğrenemiyorsa mesela Dünyanın en basit dili İngilizce onu bile ögrenemiyoruz Allahın herşeye gücü yetiyorda insanların diline nie seçim yaptırıyor Allah uzayda yaşam varsa Uzaylıların bile ne yaptığını anlayacak bir varlık nie zorla Arapçaymış.Bunların yolundan gitmede istediğin yolda git bundan bin kat iyi.İnsanlar mantık yürütür bu yüzden çoğu insan deizmi tercih ediyor bu saçma insanlar kendilerine ben müslümanım dedikce Ateist ve Deizm oranları hergeçengün artıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 1 Ekim 2022; 17:22:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Atom altı parçacıklar, evren, yaratılış, DNA vb. bilimsel şeyleri okuyup irdeledikten sonra, Yaratıcı'nın böyle kutsal kitap, bir harf değişirse anlam kayar, herkes Arapça öğrenmeli falan gibi boş işlerle uğraşmayacak kadar zeki olduğunu düşündüm. Tek anlamadığım konu, yarattıklarının bazıları neden bu kadar özürlü?

  • O imamın bağlı olduğu diyanet Kuran'da faiz haramdır yazmasına rağmen, hükümetin çıkarmış olduğu kur korumalı mevduat ve TOKİ ödemelerine caiz demiştir.
    Sanki çok Kuran'a uyuyorlar Kuran'da yazıyor kul hakkı yemeyin hırsızlık yapmayın faiz alıp vermeyin diye
    Ama diyanet işleri başkanı ne yapıyor eşine özel kalem müdürü atıyor.
    Millete kuran müslümanlığı yapmayın derler hadisleri kaynak gösterirler.
    Peygamber efendimiz 23 yıllık peygamberlik döneminde müslümanlar Allah yolundan sapmasınlar Kuran'ı Kerim dışında hiçbir kaynaktan yararlanmasınlar diye sözlerini yazdırmamıştır.hadisler peygamber efendimiz vefat ettikten yaklaşık 300 yıl sonra yazılmıştır bu hadislerin kaçı doğru acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yıldır cumaya gitmediğimi unuttum.

  • Bir şey soracağım, neden bilginizin çok kısıtlı olduğu bir konuda fikir beyan edip insanları etkiliyor sunuz? Bunun hesabı öteki tarafta sorulmayacak mı zannediyor sunuz?

    ne demiş; bilen söylemez, söyleyen bilmez.

  • Arapça çok zor bir dil bazı harflerden 2 3 tane var her birinde çok fazla anlam değişikliği oluyor ben taa bilmem kaç yüz yıl önce yazılmış Kur'an ın Türkçeye yada başka bir dile düzgünce çevrilebileceğini sanmıyorum.


    Atıyorum Almanca'dan Türkçeye çevirirsin sorun yok ama Arapça bu konuda sıkıntılı bir dil başka dile çevirisini yapmak çok zor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.