Şimdi Ara

cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hoca cemaate duayı arapça yapmış cemaatte amin demiş, para istemeye gelince parayı türkçe istemiş, sormuş adam: Ya hoca, Kuran-ı arapça okudun, duayı arapça yaptın bizde ne dediğini anlamadan habire amin dedik. Ama para istemeye gelince türkçe istedin niye böyle? Hoca: O zaman kimse anlamaz ve para vermezdi ki




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D2CBC77 -- 2 Ekim 2022; 20:49:11 >
  • 2000watts kullanıcısına yanıt
    hocanın o bilinçle, yani kasıtlı söylediğini düşünmüyorum. Sadece yenilik getirmeyin manasında demiştir bence. sizin dediğiniz çok komplex kalıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sene dini araştırmış biri olarak söylüyorum Kuran'da derin mana falan yok. Ne yazıyorsa bütün dillerde aynıdır. Zurnanın zort dediği yerleri daha hoş duymanız için böyle bir zırva ortaya atıyorlar ama yine de hoş duyamazsın çünkü için Türk. Mesela 4 karı almayı, kadına yarım miras vermeyi, dövmeyi içine sindiremezsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahzab 50 yi türkçe olarak okumak epey sıkıntı çünkü. O ayetin dinden döndürdüğü adam sayısı azımsanacak değil.

  • bu zihniyet yüzünden müslüman ve islam dininin tamamen yalan olduğunu öğrenmiş oldum kafalarına göre herşeyi değiştiriyorlar


    diyanet işleri başkanı denen gereksiz adam zamları allah yapıyor dedi tayyip yapıyor diyemedi allaha iftira atıyor ve bu adam en üst seviye din görevlisi

  • Deistlerdeki çabaya bak. İlk mesajlarda tutacağız diye yirtiniyorlar. Sanki bir iş yapıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    Ortada gizleyecek birşey mi var?cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi 

    Neden yukarda kalması rahatsız etti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuran'ın arapça okunmasının sevaptan başka hiçbir katkısı yoktur insana. Allah kuranı anlamamız için indirdi, sözde hocalar anlamayalım istiyorlar bir de türkçe okunmasına haram diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

    Arapça kutsal bir dil midir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu başkalarının özgürce kendi fikirlerini söylemesi rahatsız ediyor. Forumda sadece ona uygun şeyler konuşulsun istiyor yıllardır.

  • TechVET kullanıcısına yanıt

    +1 şöyle düşünün ,

    Allahın kelamı olduğu söylenen kuran, hz muhammed öldükten yaklaşık 100-150 yıl sonra kitap halini aldığı belirtiliyor ve toplatılan deri,kağıt üzerine yazılanlar sayesinde kitap halini aldı,asıl soru kitap halini aldığında sizin Türkçe okuduğunuzda, kainatı yaratan güç bunları ne amaçla bize söylediğine ,anlam veremediğiniz ayetler mevcut (örnek meryem 25 ,"Hurma dalını da kendine doğru silkele, üzerine henüz yeni olgunlaşmış taze hurma dökülüversin.”) anlatılmak istenen kitabın doğru olduğu olduğunu, araya hiç birşeyin eklenmediğini teyit edecek kişi zaten 150 yıl önce ölmüş,yani şuana kadar gelen "asla bozulmamıştır" yazan kuranın doğruluğunu sadece körü körüne ve sorgulamadan inanmanız gerekiyor ki bu büyük bir tezatlık,hiç bir şey kendinin tek başına kanıtı olamaz!

  • pepe7115 kullanıcısına yanıt

    Hepsi peygamberliğe heves ediyor onun gibi olmak istiyor, ağzından çıkanın allah kelamı muamelesi görüp o keyfi yaşamak istiyor.

  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    Dinlerin temel olayı kendi kendini kanıtlamasıdır. Bu inanç olduğu için başka türlü bir kanıt olmaz zaten. Yeni bir din ortaya çıkınca "eskilerin hepsi yalan" diyor.


    Forumda da bu tarz diyen çok var. "Benim inancım mutlak doğru, seninki yanlış" diyor ve kaynak olarak kendi inandığı kitapları ve kişileri gösteriyorlar.


    Gelecekte uzayda başka medeniyetler bulursak ve onlarında inançları dünya inançlarından biriyle %100 aynıysa o zaman belki denebilir ama farklı olması da din olayını yok edebilir. Bunu da zaman gösterecek.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Kabeye gidince 50 çeşit namaz kılan görürsün. Daha bu dünyada yüzde yüz uyuşamamışlar sen birde galaktik çapta düşünüyorsun cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi 

  • selimcu S kullanıcısına yanıt

    Vatikan'ın elinde öyle belgeler var ki açıklasalar, İslam'ın yalan olduğu her türlü ortaya çıkar. Açıklayamıyorlar çünkü sıra kendilerine gelecek. Hadi İslam diye bir din var ama Hristiyanlık diye bir din yok. Yahudi peygamberi olmaya çalışan İsa'nın, kabul edilmemesi üzerine, kendini dağa taşa vurması ve öldükten sonra, havarilerin ortaya din çıkarması. Meczup mudur, sahtekar mıdır bilemem ama durum böyle. İslam'ın bunu din kabul etmesi, baştan anlatıyor yalanını. İstediğin kadar kitaptan mucize çıkarmaya çalış. Yemez.


    Uzun lafın kısası, dinler tarihini baştan okumaya başlayan birisi, dinin nasıl geliştiğini ve esasında insanlık ürünü olduğunu çok iyi anlar. Hiç dinler tarihi okuyun diyen haci hoca gördük mü mesela?

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.