Şimdi Ara

cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Bu gün bu başörtüsünü diline dolayanlar var ya işte bunlarda 2. Nesil Emeviler benim gözümde. Nasıl da oy için kullanıyorlar bunu ne zaman seçimler yaklaşsa başlıyor toplumun hassas yerlerine kaşıma işleri. Başörtü ile Ordu evine giremezsin diyen zihniyet ne kadar zülümkar ise bunu siyaseti için kullanan ondan 2 kat daha zülumkardır. Bir bitmedi gitti insanları Dinle Allah la sömürmek. Rabbim gene iyi dayanıyor dayanıyorda böyle akılsız bir toplumu topluca yeryüzünden kaldırmıyor.

  • AO A kullanıcısına yanıt
    İşte niye yeryüzünden kaldıramıyor bunun üzerine iyice düşün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AO A kullanıcısına yanıt

    Peygamberin hadis yazmayı yasaklayan hadisi var!


    "“Benden [Kur’an’dan başka] bir şey yazmayınız! Kim benden Kur’an’dan başka bir şey yazmışsa onu imha etsin” (Müslim, Zuhd,72)"


    Bu hadisi müslüman alimler genellikle doğru kabul eder fakat onu türlü türlü yorumlayarak mevcut hadislerin namusunu kurtarmaya çalışırlar.


    Hem peygamberin "sözlerimi yazmayın" dediği hadisi kabul edeceksin hem de bu sözü işine geldiği gibi yorumlayarak günümüzdeki hadisleri tevil etmeye çalışacaksın. Şimdi biz bu sözde müslüman alimlere nasıl güvenelim?


    Öte yandan din üzerinden siyaset yapanlar hep oldu ama bunlara yol veren, bunlara prim veren halktır ve asıl onlar suçludur bana göre. Halk din ile dünyevi işlerin ayrı olduğunu, din ile ülke yönetilemeyeceğini, bir kişinin görünürde (şeklen) dindar olmasının onu otomatik olarak ahlaklı yapmayacağını yaşadığımız türlü örneklerle şimdiye çoktan öğrenmiş olması gerekiyordu ama bir türlü öğrenmiyorlar, idrak etmiyorlar ve kandırlmaya devam ediyorlar.


    Yani özetle, bir insan ahmaksa, onu sömürecek bir başka insan her zaman ortaya çıkar. Doğa boşluk kaldırmaz.


    Siyasetçilerden çok onları ulu mertebesine taşıyan bu halk suçludur. Siyasetçiler de bu zaafı kullanan uyanık bencillerdir.





  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

    Çünkü Allah yok değilmi? Dolayısyla kaldıracak bir güçte yok.

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Hayır. Umrunda değilsin. Şunu kavrayın artık.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Evet maalesef Din İman Peygamber İnşallah Maşallah deyince milletin dizinin bağları çözülüp teslim oluyor. Takkiye yapmakta bir sanattır bunu iyi yapanları da görüyoruz işte bu son 5 yıldır yaşadıklarımızla. Akıllandık mı hayır Tam gaz devam.

  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

      

  • AO A kullanıcısına yanıt

    Maalesef öyle. Hepimiz fakirleştik. Gelirimin en az yarısı resmen eridi gitti. AKP'ye oy verenler daha da fakirleşti. Normal şartlarda bu partinin ANAP, DYP, DSP gibi silinip gitmesi gerekirdi ama işte sonuç ortada, hala seçilme ihtimali yüksek ve yeniden seçilirlerse hiç şaşırmam. " Anadolu irfanı" denen şey koca bir yalandır.

  • Kasatka kullanıcısına yanıt
    Nisa 65, Necm 3-4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 7 Ekim 2022; 12:22:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Torlak ne kadar da korkak!


    Ben neyi paylaştığımı çok iyi biliyorum. Senin buradaki misyonun farklı olduğu için işine gelmemiş olabilir. Burası herkes için var ve herkes istediğini yazabilir. Senin istemediğin şeyler de dahil! Sen konuyu yakalamaya çalışırken bir oraya bir buraya sürüklemişsin. Kendi uydurduğun teorilerin sağlamasını yapabileceğini düşündüğün metinleri internetten bulup; iyi kötü cümle yapısını ufak düzenlemelerle değiştirerek burada paylaşmışsın. Diyanetin hutbeleri bellidir. Konu sahibi arkadaş zaten "Cuma namazına hutbeden sonra gideceğim." diyerek ne kadar dini bütün olduğunu göz önüne koymuştur. Konu boş demiştim ve şimdi aynısını sana diyorum. Sende boşsun.


    Blok yok. Açık açık söylüyorum: Muhatabım değilsin.

  • caminin yanindan hic gectiniz mi acaba siz o hoca da sizdendir.

  • Hayat pahalılığı, gelir azlığı, borçlar, vb sorunlar... bunlar dururken kalkıp da bu tür konuları konuşmak lüks gibi gelebilir ama yaşadığımız (aslında belki de tüm dünyanın yaşadığı) sorunların temelinde dünyaya bakışımızın yatmadığını söyleyebilir miyiz?

    Temelsiz ve uydurma görüşler kendini sorgulatmak istemiyor. Bu görüşler yılların süzgecinden geçe geçe kemikleşmiş, donuklaşmış da olabilir. Biz insanlar rahatımızın bozulmasını istemeyiz. Belirsizlik, "acaba"lar bize ters gelir. Yiyip, içip, cinsel ihtiyaçlarımızı giderip beden ve ruh olarak rahat olmak isteriz. Zaten ne kadar kalacağız ki bu hayatta. Din bunu anlamlandırmak için var. Tek din de yok. Ben dinsizim diyenin de dini var. Allah yok diyenlerin de Tanrısı var. (Ben Allah derim, Tanrı da derim; sorun yok benim için.) Mesela rasgele dünya ve kainat meydana geldi diyenlerin Tanrısı "Tesadüf", uzaylı üstün bir ırk kurdu diyenlerin Tanrısı "Alien" (kulağa saçma gelse veya mantıksızlık olsa da). Sorun şurada: Bu Tanrılar acaba insana ne diyor, ne veriyor, ne istiyor? Dünyada kurtuluşu mu vaadediyor, başka bir dünyada mı kurtuluşu vaadediyor? Ben Tanrı olarak inandığım Allah'ın nezdinde insanlığa verdiği değerin sistemin İslam olduğuna inanıyorum. Ancak sorun da burada başlıyor. Hep de böyle oldu. Bizim anlayabildiğimiz haberimizin olduğu yüzyıllar, belki de binyıllar boyu da böyle oldu. Peki bu din nasıl anlaşılacak? Nedir Allah'ın bizden istediği. Eğer Allah yarattıysa herşeyi. Beni cezalandırmak için yanıp tutuşan bir Yaratıcı mı? Canının istediği gibi zar atan bir Yaratıcı mı? Bu din eğer uyanları kurtaracaksa nedir işin aslı? Yüzlerce, binlerce alim gelmiş, profesör, ilahiyatçı gelmiş, ruhban, din adamı gelmiş. Gelmiş de gelmiş. Ne olmuş ne yapmışlar? Şu an içinde bulunduğumuz dünyaya bakalım. Elbette ki mevcut dinlerin temsilcileri (!), savunucuları diyeceklerdir ki "bizim dediklerimizi dinleselerdi, insanlar kurtulurdu. Sıkıntı çekmezdi." Bu doğaldır.


    Bakın mesela iktidar muhalefet çekişmesi var; muhalefet de diyor ki "bizi seçin sorunlarınızı çözelim." Ama ne dediklerine ne yaptıklarına, yapacaklarına bakma sorgulamak zor geliyor. Aynen iktidardakiler ve onları destekleyenler gibi. İktidarı destekleyenlere desen ki "yahu kardeşim inandığımız İslam ve onun sahibi Allah, zenginliğin tek yerde toplanmasını istemiyor, bak kitabın şurasında geçiyor. Sen kalkıyor kapitalist düzene karşı çıkar gibi yapıp kapitalist düzenin başka elemanlarıyla yürüyorsun, serbest pazar anlayışıyla berabersin." Hemen diyor ki bu zihniyet "Olur mu o mecburiyetten. Hele bir güçlenelim de o zaman sen bizi gör." Kafalarında öyle bir din algısı var ki alkole karşılar (ben de karşıyım inancım gereği orası ayrı) tadına bile bakmaktansa ölmeyi yeğleyenler var ama mesela kalkıp kamu malını rasgele dağıtanlara destek verip yokmuş gibi davranabiliyorlar. Kadınla el sıkışılmaz diye kasıp siyasilerin kadınlarla tokalaşmasına ses etmiyorlar. (Ben tokalaşmaya karşı değilim; kendimi yanlış anlatmak istemiyorum. Tutarsızlığı göstermek için örnek veriyorum.) Herkes kafasına göre takılıp yaşadığı şeye öyle anlam veriyor. Muhalefet desen kurtaracağım sizi diyor ama şartı ülkenin başına geçmek. Yapacağı şey de musluk başındakileri değiştirip musluğun aktığı yerleri biraz değiştirmek. Çeşmenin sistemi aynı kalacak. Çünkü zaten içlerindekiler de bu düzende katkısı olanlar. Ama buna kafa yormak istemeyenler olaya farklı açıdan bakmaya o kadar şartlanmışlar ki...


    Nerden nereye geldim.... Neyse şimdi hani diyorlar ya "Kur'an korunmuştur, diğer kitaplar tahrif edilmiştir." Diğer kitapları bilmem ama Kur'an bozulmuş olsa ne bozulmuş olmasa ne? Bir kere sen ona bakmayı düşünmemişsin ki; ancak duygusal olarak okumayı ve dinlemeyi tercih etmişsin. Orada ne yazdığı seni ancak "Aaa olur mu orada ne demişse Allah, başımız gözümüz üstüne" deyip hoop Kur'anı güzelce kılıflayıp başının üzerine asmışsın. Belden aşağı kalmasın günahtır. İçeriğini sorgulamadığın, sorgulamayı bırak anlamadığın bir kitap bozulsa sanane bozulmasa sanane. Ama tabii seni inandırmışlar "bizim gelmiş geçmiş alimlerimiz her şeyi anlamışlar, söylemişler. Onlar bilmeyecek de sen mi ben mi bileceğiz. Aman sorgulama dinden çıkarsın." Böyle bir mantık insanlığa değil kendine faydalı olabilir mi? Bu şekilde inanılacak şey gerçekten insanın içinde onu kapsayıcı bir inanç olur mu? Hayır. Ufak bir sarsıntıda yıkılacak bina gibi olur. Oluyor da. Kur'an'ın diline takılıp kalıyoruz. Gerçi diline bile gelmeden daha dokunup açmada bile takılı kaldık ya... Fussilet 44 "Eğer biz onu başka dilde bir Kur’an yapsaydık onlar mutlaka, “Onun âyetleri genişçe açıklanmalı değil miydi? Başka dilde bir kitap ve Arap bir peygamber öyle mi?” derlerdi. De ki: “O, inananlar için bir hidayet ve şifâdır. İnanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. Sanki onlara uzak bir yerden sesleniliyor da anlamıyorlar.” Kur'an'da bu ayeti de anlamaya gerek yok değil mi? Zaten Kur'an anlaşılmaz ya. Bu ayetten sonra başka bir şey demeye gerek var mı? Burada hem Kur'an Arapça okunur Türkçesi olmaz diyenlere, hem de anlayıp da aslında anlaşılmaz diyenlere cevap yok mu?

    Saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 8 Ekim 2022; 8:52:24 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.