Şimdi Ara

cumadayim hoca dini ve türkçeyi kötüledi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
2
Favori
6.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öteki taraf masallarına inanmayanları sorgulayana kadar,geldiğiniz durumu sorgulayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek istenen şey: "Kuran'ı okuyup anlayamazsınız (her ne kadar Allah bunun aksini söylemişse de...). Arapça öğreneceksiniz. Ama o da yetmez (öyle ya bir sürü Arap var, Arapça bilen insan var), yüzlerce kitap yazılmış önceden; onları da okumanız lazım. O da yetmez biz ne dersek o. Kur'an okunmaması gereken bir kitap. İşimize zaten yaramıyor. Ama dinleyip ağlayabilirsiniz. Siz aptalsınız, bizim ağzımız iyi laf yapıyor. Biz doğruyuz. Allah'tan izin aldık bizi takip edin yeter. Sorgulamanıza falan gerek yok. Aklınızı kullanmayın. Nakle inanın hep yeter. "


    Bunları uyanık insanlar yemiyor tabii. Bir kısmı tamamen reddediyor her şeyi, bir kısmı da gerçekten sorgulayıp anlamaya, işin aslının ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Ha her sorgulayan acaba doğru mu yapıyor? Olsun körü körüne, kendi aklını kullanmayıp başkasının peşinden koyun gibi gideceğine kendi aklını kullan. Çünkü akıl da Allah'ın ayetidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironeagle -- 2 Ekim 2022; 9:56:13 >




  • Çocuklara kuran öğreteceğiz diye taciz ve tecavüz edenleri duyduk defalarca kuran Türkçe olsa böyle yerlere gitmeye gerek kalmazdı kimsenini çocuğunun başına da birşey gelmezdi evinde oturur okur öğrenirdi

  • Kur'an-ı Kerim'i bırak, Hadis-i Şerifleri bile yanlış anlıyoruz. Muteber tefsir kitaplarını okuyabilirsin. Şu anda sana lazım olan fıkıh ilmidir. İlmihal ilmidir, haramı helali, günlük hayatta nasıl hareket edilmesi, ticaret, alışveriş bilgileri, ibadetlerle ilgili bilgilerdir. Bunlar da ehli sünner alimlerinin yazdığı kitaplarda yazılıdır. Sen bunları hallettin de tefsir mi okumak istiyorsun.

  • kean9203 K kullanıcısına yanıt

    Mesajını beğenen 34 kişi, senin ironi yaptığını zannederek mi beğenmişler bilemiyorum, çünkü insanların çoğu bu bilgiyi bilmezler.. ama doğru yazmışsın ve bu yazdığın da ironi değil

  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt

    Allah'ın ne anladığıyla alakası yok kardeş onun. Empati yaparak Allah'ı anlamaya çalışmayı bırakın artık.

  • Ironeagle kullanıcısına yanıt

    Yav ben hayatımda bir tane bile Türkçe ezan Türkçe namaz diyip namaz kılan adam görmedim. Bir tane bile bak.


    Sen mesela belli ki Türkçe ibadeti savunuyorsun, yanılıyorsam düzelt, kendi kendini sorgula diye soruyorum amacım senden bir şey öğrenmek değil, bana lütfen cevap verme; namaz kılıyor musun?


    Eğer cevabın evet ise, ki burada kastettiğim şey bayramdan bayrama cumadan cumaya namaz kılmak değil, diyebilirsin ki ben kendi anladığım şekilde bu argümanı savunabilirim ve sağda solda en azından tartışma hakkın olur. Eğer cevabın hayır ise üzerine vazife olmayan işlerle iştigali acilen bırakman gerekir. Bu söylediklerim sadece sana değil, okuyan herkese.


    Kılmadığınız namazda okunacak şeylerle alakalı herhangi bir şeyi tartışamazsınız. Bunun benim kilise çanlarının hangi madenden yapılması gerektiği üzerinde atıp tutmamdan zerre kadar farkı yok.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Cevabım: Günde 5 vakit namazımı kaçırmadan kılarım. Türkçe ibadeti savunduğum yok. Karşı çıktığım da yok. İbadetin dili olmaz, yüreği olur, duygusu olur. Kur'an'ı okumak ve anlamak ile ilgili yazdım. Kimin neyle vazifeli olacağına da kimse karar veremez. Ha vardır, okumuştur, alim derler, prof derler orası ayrı. Onlar bile benim ya da başkasının inancına ipotek koyamaz. Haddine değil. Şu an ortada din diye yaşanan ve anlatılan şey evet din olabilir ama asıl İslam ile kastedilen bu mudur o konuda büyük bir şüphe var. (Benim şüphem yok orası ayrı) Ha şüphesi olmayan "biz atalarımızdan böyle gördük." diyenler de tabii ki var. Bunların tam aksi kutbu da "İslam işte bu" deyip dinsiz olmayı seçenler.

  • Böylelerine dinin ticareti olmaz hoca dicen. Gönül rızasıyla imamlık yapsın maaş almasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçü Kayı kullanıcısına yanıt

    Naçizane fikrim, herhangi bir şeyin orijinalinin tercih edilmesiyle alakalı. Bazı insan vardır İngilizce bilmez, filmleri Türkçe dublaj izler, oyunları/programları Türkçeye çevirir, Türkçe dil seçeneği yoksa dil yaması bekler vs.


    Ben ise orijinaline yönelirim. Kaynak İngilizceyse İngilizce, Fransızcaysa Fransızca, Arapçaysa Arapça, Türkçe ise de Türkçe. Bilgisayarımı/telefonumu İngilizce olarak kullanan biriyim çünkü Türkçe'ye çevrilmesine ihtiyacım yok. Ama orijinali Türkçe olan şeyleri de kalkıp farklı dile çevirmem, Türkçe tercih ederim. Anahtar kelime oriijnal yani.


    Namazlarda Arapça olmasının sebebi ise dünyadaki tüm müslümanların ortak nokta olan orijinalinde birleşmesiyle bağlantılı. Yoksa kimsenin Arapçaya taptığını düşünmüyorum keza bence siz de düşünmüyorsunuz.

  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Ben 2 sene kadar önce cuma namazına gittiğimde hoca bolca akp hükümetini övmüştü ve akpden olmayanları kötülemişti.

    O günden sonra bir daha cumaya gitmedim. Siyaset tam anlamıyca dinin içine işlemiş durumda. Kendi dinimi kendim yaşıyorum. Fakat cumaya gitmeme engel olan bu sistemdeki herkesten öteki tarafta hesabını sorarız elbet.

  • 4ikaos kullanıcısına yanıt

    selam,

    bir yanlışa kızıp kendiniz yanlış kararlar almayın, çözüm üretin ...

    mesela cuma ezanı okunmaya yakın gidin veya başka camiye yönelin ...

    yada caminin bulunduğu ilçe müftülüğüne ve diyanete şikayet edin, imkan varsa görüntü kaydı alın ...

    hiçbir yolu denemeden direkt camiye ve cumaya küsmeyin, cuma namazına gitmemek için vaaz veren hocayı bahane etmeyin ... o hocanın da sizin de ahiret hesabı Allah'a aittir ...

  • Bayberty kullanıcısına yanıt

    Valla hocam 2 camii dede sonuç buydu. Bakıyorum çevremdede bu durum çok fazla hatta cumaya giden dostlarım bu yüzden cumayı bıraktı. Neyi nereye şikayet edicez ki :D

    Bak mesela izmir de bir cami yapılıyordu boyacı arkadaşım gönüllü oldu malzemeyi alın ben ücretsiz boyacağım diye, sonra adamdan iş için imza almaya gelmişler imza atacağı yerin altında 25 bin tl işçilik verilecek yazıyormuş. adamda bu ne ben para almıyorum demiş ilçe müftüsü sen orasına karışma yapıcaksan yap demiş. arkadaş da yapmadı. Yani neyi neye şikayet edicez. sistem tamamen yozlaşmış haram yeme üzerine kurulu.

  • 4ikaos kullanıcısına yanıt

    olay gerçekse ve öyle bir müftü varsa gerçekten üzüldüm, bu durumda daha üst makamlara bildirmek yada olayı sosyal medyada paylaşıp duyurmak lazım ... yada en iyisi basına bildirip haber yapmalarını sağlamalı ...  

  • Bayberty kullanıcısına yanıt

    Hocam bi üstü bi üstü derken olayın kime gittiğini söylemek istemiyorum :D EN aşaıdan en yukarıya aynı şey geçerli. çeşitli belediyelerde aynı şey var. Askerlik yaptım 4 sene önce ankara da oradaki yolsuzlukları anlatsam ağlarsın. Kaldı ki ben albay postasıydım daha neler var kim bilir.

  • Yahudilik varken, Cennet'in dili İbraniceydi. Hristiyanlık geldi Aramice oldu. İslam geldi, Cennet dili Arapça oldu. Sadece şu bile, nasıl bir saçmalığın ve şizofrenik hastalığın içinde olduğunu anlatmaya yeter dinlerin.


    Konuya gelirsek; Türkçe okunmasını tabi istemezler. Okudukça, tekrar eden ayetler, mantık hataları ortaya çıkıyor. Bütün hayatımı din öğrenmek için vereceğim. Karşılığında yalan bir vaat var. Aklı olan böyle şeylerden uzak durur.

  • Ironeagle kullanıcısına yanıt

    İslam tam olarak "biz atalarımızdan böyle gördük" kafasına karşı çıktığı halde öyle diyen şuursuzlar olması çok ciddi bir sorun. Allah mükafatını versin seni doğru yolundan ayırmasın, bu sorunun cevabını bana vermeni istemedim özellikle, hem bana düşmez hem de konu bu değil.


    Ebu Hanife'nin çeviriden namaz kılmak üzerine bir fetvası olmuş fakat sonra o da bu iş olmaz demiş

    (https://sorularlaislamiyet.com/namaz-esnasinda-okunacak-sureleri-turkce-okusak-o-namaz-sahih-olur-mu-arapca-olarak-mi-okumak-0)

    Şimdi dua etmek ibadettir. Bu ibadeti sen belirli bir dil üzerine yapmak zorunda değilsin. Fakat namaz iç ve dış şartları itibariyle düzenli bir ritüeldir. Her rekatta Fatiha okumak zorundasın mesela ya, Fatiha Allah kelamı fakat Fatiha'nın herhangi bir dile çevirisi Allah kelamı değil. Kur'an okumak dendiğinde kastedilen Allah'ın indirdiğini okumaktır. Kur'an çevirisi Kur'an'a muadil değildir, asla olamaz.


    Ama Allah kitap bilen insanlarla karşılaşınca çok hoşuma gidiyor ne yalan söyleyeyim:)





  • Deistler forumda islam konusu acamayinca gündem uyduracaklar anlaşılan

    Üç gündür konuyu ustlerde tutmak adına çaba sarfediyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil altın -- 2 Ekim 2022; 20:29:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a kardeşim hoca tabii öyle söyleyecek sonuçta milleti din üzerinden sömürecek, yolacak, güya arapça bir şeyler okuyarak hava atacak, show yapacak, halktan puan toplayacak. La sen namaz kılarken ayetlerin türkçe anlamlarını düşünsen bile o namaz kabul olur hem de makbul olanı en güzeli de budur zaten. Hocaya de ki milleti din üzerinden sömürerek, din tüccarlığı yaparak ne kadar para kazandın, paran dolarda mı, altında mı, faizde mi? sor bakalım.

    UNUTMAYIN! bütün din sınıfı,ruhbanlar, tarikatlar, cemaatler, hocalar, şeyhler, şıhlar, mollalar (köle takımı hariç): ''Para, refah, bolluk ve rahat hayat içinde yaşarlar.'' Sen onların gizliden biriktirdiklerini bilemezsin az kirli çıkı değillerdir haaa.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D2CBC77 -- 2 Ekim 2022; 20:53:44 >
  • Aramızda Allah ile konuşan varmı,bişiy sorucam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 2 Ekim 2022; 20:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.