Şimdi Ara

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
12
Favori
92.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var


(En Son Oy Tarihi: 11.5.2024)
Giriş
Mesaj
  • Çocuk yoksa bitir dostum. Bardak bir kez kırılır yapıştırsan da kırıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sana çok açık kısa ve net yazayım:

    Çocuk yoksa direkt boşan, çocuk varsa boşanma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jack Martin

    Bu gibi hikayeleri duyduktan sonra evlilikten soğuyorum.


    Yaş 30 oldu bekarlığa devam.


    Bu devirde efendi erkek zaten kimseye yaranamıyor.


    Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin hocam.

    Çok sevdiğin birini bulsan bile evlenme

    30 yıl yaşadın bir 30 yıl daha yaşarsın bekar olarak, git görmediğin ülkeleri dolaş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semihh16 S kullanıcısına yanıt

    Evet evliyim kardeşim 2 evladım var. Fikirlerini kirletme yeter. Annene yardım etmen zaten iyi bir aile direği olacağını gösteriyor senden taraf. Karşı taraf da senin gibi olursa o yuva gül bahçesi olur kardeşim... Sadece burada insanların tecrübelerine kulak ver yeter. Bak bu insanlar da zamanında senin gibiydiler yuva kurdular. Az çok ölçüp tartıp düşün işte ilerisini.

  • erkeğinde tavrı ve davranışı önemli ama kadınlara da iyilik yaramıyor, bugün kulak misafiri olduğum bir olayda, bayan diğer arkadaşıyla konuşurken çocuk çok efendi falan ama ben korkuyorum, devam etmek istemiyorum, en doğrusu da bu olsa gerek diye devam ettiği cümleyi sanırım ben ş...'siz seviyorum diyerek sonlandırdı :D

    Erkekte bir yerde erkekliğini bilecek sofra hazırlamak, ev işi yapmak vs. erkeğe mi kalmış bir yerde yardımcı olursun ama kendi asli görevini unuttuğun zaman kadına kendini kadın gibi hissettirmediğin zaman böyle şeyler yaşarsın.

  • çocuk yoksa bırak, anlaşmalı boşanma fırsattır bence bugün boşanmaktan vazgeçen yarın da evlilikten vazgeçer bu sefer daha kötü olur. sakın kabul etme git adam akıllı biri illa vardır. hocam boşanmazsan sonuçları daha kötü olabilir. olacak iş var olmayacak iş var. bu anlattıklarına bakarak bu iş olmamış, olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 23 yıllık evli biri olarak yazıyorum, boşanman daha doğru olacak sanki. Evet, yuva kolay kurulmuyor kolay yıkılmamalı ama siz yuva kurmamışsınız ki ! Her evlilikle birlikte ev kurulur, zaman içinde adım adım, karşılıklı fedekarlıklarla o ev yuvaya döner. Siz sadece aynı evi paylaşmışsınız, evlilik bu değil, yuva hiç değil.
    Eşinizin boşanmadan vazgeçmesinin nedeni de çevesinden gördüğü "sen enayi misin, böylesi bırakılır mı ? ", "sana rahat batmış" , "bari ev kredisinin bitmesini bekleseydin" vs reaksiyonları nedeniyle. Ancak unutmayın ki, bir insan yedisinde neyse, yetmişinde de o'dur. Muhtemelen, aynı konforu sağlayacağına inandığında tekrar boşanalım diyecek. O konfor tarihide muhtemelen ev borcunun bittiği zamana denk gelecek. Kaldı ki, şu ana kadar çevremde gördüklerimden yaptığım çıkarım, boşanma lafı ağızdan çıktıysa ve eyleme döküldüyse önünde sonunda gerçekleşiyor.

    Kesinlikle barışmayı düşünmüyorsanız, acilen evden ayrılın. Kafasına yolda taş düşse, sizden bilinme riskiniz yüksek.
    Evi neden bıraktığınızı da anlayamadım, çocuk olsa neyse? Evi satıp, bedelini paylaşmayı ve banka borcunu kapatmayı düşünmelisiniz. Düğünde takılanlar sadece ona takılmıyor, bence avukatınızla tekrar görüşmenizde fayda var.
    Çekişmeli boşanmadan korkmanıza gerek yok. 2 yıldır cinselliğin olmaması, ev işlerini yapmaması temel görevlerini yerine getirmemesi durumunu doğurur. Bu da boşanmayı hızlandırır.

    Tüm ilişkilerinizde ayna gibi olmayı düstur edinmenizi tavsiye ederim. Karşınızdaki ne yapıyorsa, ne kadar yapıyorsa sizde o kadarını yapmaktan mükellefsiniz, o kadar. Aksi takdirde, sömürülmek maalesef kaçınılmaz oluyor.
    Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • we[AGRA] kullanıcısına yanıt

     Harika cevap...

  • acele sinirle karar verme her evde sorun olur.

    başta çom taviz vermişsin alıştırmışsın hatayı hep önce kendinde ara haklısın yada haksızsın demiyorum zaman tanı anlaşma yoluna git iş paylaşımı gibi anlaşmadan bahsediyorum ortak kararlardan. verdiğin zaman sonunda mutluysan sakın ayrılma ama mutsuz hissediyor hayattan keyif alamıyorsan anlaşarak ayrıl derim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz bu kadar iş yaptığınız halde o 8 9 gibi yatacak kadar yorgun düşüyorsa ya karaciğer yağlanması var ya da depresyonda.


    Maydanoz ve limon kürü karaciğer yağlanmasının sarı kantaron ve balık yağı da depresyonun doğal ilacıdır. Hala çözülmüyorsa sana garezi var demektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mave®ick kullanıcısına yanıt
    Yok be güzel abim olmuyor kız arkadaş ya m4l olur ya manyak takıntılı. Kpss atama belli olup gitsem öğretmen olarak. Sağlıktan sonra herşey para. Çevre akraba geç ailen bile adam yerine koymuyor. Sorsa herkes karakter der. O yüzden soğudum bu konulardan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Haketmiyor seni kral...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

    Hocam zaten yüzyüze konuştuğunuz da herşeyi tek tek anlattım ben, ben anlattım sende benim kabahatlarımı söyle dedim cevap veremedi beni üzen işte o, benim boşanmayı gerektiren hiç bir şey yapmamam ama onun bunu istemesi

    Yazdıklarım içerik olarak forumdaki "evlilik üzerine sohbetler" başlığındaki bir arkadaştan alıntıdır. Maalesef o mesajı bulamıyorum. Şimdilik durumu düzeltmişsiniz. Eğer tekrarlarsa kesinlikle boşanmaya yanasmayin. Evi terk edin ama ayda iki kere falan uğrayın. Bu evi terk etti diye mahkemeden karar almasını önleyecek. İlla istiyorsa davayı o açacak. Hakime " ben karımı seviyorum, bosanmak istemiyorum" diyeceksiniz. Hakim duruşmayı erteler, belki aile danışmanına falan yönlendirir. Bir dahaki duruşmada yine aynısını söyleyeceksiniz. Kadınlar surumcemedeki işlerden nefret ederler. Belki tekrar evlenmeyi planlıyor olacak ama boşanamadigi için deli olacak. O ve avukatı artik dayanamayıp anlasma icin kapiniza gelecek. Ev araba nafaka vb hiçbir isteğin yoksa kabul ediyorum diyeceksiniz. Paşa paşa imzalayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 13 Kasım 2020; 0:48:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boşanıp boşanmamaya kesin karar vermeden önce bence 15 gün şehir dışına çıktığın zaman eşini takip etmesi için bir tane profesyonel dedektif tut.

    Kadınlar çok tehlikelidir. Aldatma konusunda çok profesyoneldirler. Aklının ucundan, kıyısından köşesinden geçmeyecek bir şekilde eşini aldatıyor olabilirler. Akşam evdeyken kesinlikle iletişim kurmadan, sadece gündüz işteyken mesajlaşıp telefonda konuşup iş çıkışı kaçamak yapıp aldatıyor olabilirler.
    Geleceğini etkileyecek bu karar öncesi sen bir dedektif tut. Eğer başka erkek durumu yoksa evlilik terapistine gidin. Birbirinize bir şans daha verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben genelde evliliğin devam etmesi önerisini yaparım ama siz kesin olarak boşanın. Sizdeki merhameti, sevgiyi ve saygıyı hak edecek bir kadın bulun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada mısın bilmiyorum ama şunları yazayım.



    1-Kadın seni aldatıyor. Büyük ihtimalle işten birisi. Ve çok büyük ihtimalle bir üstü.


    2-Sen boşanma kararı verince söyledi ve büyük ihtimalle sakın birlikte dava açmayın diye kendisine öğüt geldi.


    3-Boşanın o evlilikten hayır gelmez.


    4-Ama davayı sen açma aklınca suçu sana yıkacaklar.


    5-Ev nafaka falan vereyim deme. Boşanma mevzusunu bir şekilde ortaya getir. Bu kadına gram bir şey vermen sana yakışmaz.


    6-Hayat birilerinin mutluluğunu sağlamak için çırpınmaya uğraşmayacak kadar kısa.

  • 6 yıllık evlilik, zor bir durum olmalı. Ben de henüz öğrenciyim, hiç haddim değil yorum yapmak ama 5 yıllık ilişkimi bitirdim. Sebeplerin minvali sizinki gibiydi. İlgisizlik, geçimsizlik. İnsanlığımdan çıkıyordum. Noktayı koydum, karşımdaki güzel kadın bunu kabullenemedi, evime geldi. Ailemle bir haftasonu otururken tadımız tuzumuz kalmadı. Polis çağırıp psikolojik şiddet üzerine şikayetçi oldum, dava açmanın kıyısından döndüm, polisler falan çok dalga geçti. Aileme karşı yüzüm çok kızardı. Ama işte sorun ne biliyor musun? Onsuz geçen aylarımın bir tanesinde mutlu olamadım, bir gün huzur bulamadım. Psikolojik tedaviler, ilaçlar, psikologlar... Uzadıkça uzadı mevzu. Hala seviyorum, karşımdaki de seviyor biliyorum. Ben ayrıldım, pişman olmakla olmamak arasında ince çizgide bir sağa bir sola bocalıyorum. Karşındakini bilmiyorum fakat bir insanın varlığına alışmak, onunla mutlu olmak bambaşka birşey. Sana eziyet ediyor gördüğüm kadarıyla. Belki bilerek, belki bilmeden. Karşındaki insanın tavırlarına, davranışlarına değil de hayatından eksilene ve sende kalana bakmalısın bence. Rabbim sana mutluluklar versin. Umarım herşey çözüme kavuşur, alnın ak bir şekilde. Şunu söylemeliyim ki bitince onu araya da bilirsin, rahat bir nefes de alabilirsin. Hangisi olacağını az çok bilebilmen lazım. Hiç değilse hangisini yaşamaya çalışacağın konusunda kararlı olman lazım. Yoksa ne internet medyası, ne arkadaşların, ne de annen baban senin hissettiklerini hissedemez. Asla. Tekrardan, rabbim sana mutluluklar ve esenlikler versin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Çocuk yoksa çözüm belli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi bu tip durumlar anlatılırken genelde kişi kendi doğrularını anlatıp, karşı tarafında kötü yaptığı şeyleri söyler. Sizin anlattıgınızda o yüzden bana biraz eksik geldi. Eşiniz neden o günler bitti dedi? Öncesinde yaşadığınız kavga, anlaşmazlık gibi bir durum var mı? Durumunuzu eşinizden dinlesek eminim bambaşka şeyler anlatacaktır. Size tavsiyem oturun konuşun eşinizle. Burdaki arkadasları dinlerseniz boşan gitsin çok kolaydı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konularda hiç bilgim yok.Üzüldüm okuyunca hayırlısı olsun abi.

  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.