Şimdi Ara

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
12
Favori
92.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var


(En Son Oy Tarihi: 23.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Şimdi boşanmazsan ilerde daha kötü olur. Hemen boşan

  • Senin gibi bir adamla hayatını geçirmek isteyen bir sürü kadın var. Bir kızılderili atasözü derki Güneşün batışına ağlarsan yıldızları kaçırırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun uzadıya açıklardım ama özet geçeceğim. evlilikte cinsellik sorunluysa; suç erkektedir.

  • Hocam bence inceldiği yerden kopsun.Şimdi boşanmasanız bile gene bu duruma düşeceksiniz.Yaşınızı bilmiyorum ama 40-50 yıl daha böyle yaşamak hem sizin için hem de karşı taraf için çok zor olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZIKKIM

    Hikayemiz sizinle o kadar örtüşüyor ki sanki bu yazıyı kendim yazmışım gibi hissettim..


    8 yıl evli kaldık 4 yılı ayrı odalarda geçirdik. Yemek kısmı hariç nerdeyse birebir sizin yaptıklarınızı yaptım. Boşandıktan 1 yıl sonra kendisinin yakın bir arkadaşı daha fazla dayanamıyorum ve itiraf ediyorum diyerek beni aradı.


    Meğerse son 4 yılda kendisi 4 tane sevgili değiştirmiş hatta evden ayrıldığı dönemde bunların bir tanesi burnunu kırmış merdivenden düştüm endişe edecek bir şey yok diye mesaj atmıştı.


    Barışma konusunda gösterdiği kararsızlıklar kesinlikle sizinle ilgili değil görüştüğü insana göre fikir değiştirmelerinden kaynaklanıyor bu durum.


    36 yaşındayım. Annemin babamın istekleri doğrultusunda bitmiş bir evliliği sürdürmeye inat ettim. şimdiki aklım olsa bu kararı çok çok önceden verirdim.


    Gerekirse tüm hayatım boyunca tek kalırım ama bir daha kendimi böyle ezdirmem.


    Siz de boşanın sonuçta bu hayata tek geldik ve tek gideceğiz..

    Dinlemek isterseniz hikayemin devamını getireyim..

    yukarıdaki mesajımda bahsettiğim bana herşeyi itiraf eden arkadaşımın itiraf ermeye karar verdiği anı anlattığında çok üzülmüştüm.

    barışması ve eve dönmesi için kendisine çiçek göndermiştim tam çiçek gönderdiğim gün kendisinin burnunu kıran kişi bunu terketmiş ve tam kudurmuş haldeyken ben de üzerine Çiçek göndermişim..

    bana o kadar kötü davranmıştı ki o gün ben de bir hata ettim ve o yüzden böyle kötü davranıyor diye düşünmüştüm..arkadaşım olan ve bana bu durumu anlatan kişi işte o an herşeyi bana anlatmaya karar vermiş.. vicdanı bu saçma sapan durumu saklamaya benim daha da fazla aşağılanmama gönlü elvermemiş..

    arkadaşımının ikinci rahatsızlık duyduğu durum ise şuydu

    ben sizin yaptığınızdan da fazlasını yaparak elimdeki son imkanla kendisini özel üniversiteye yazdırmıştım.. annesi benim arkadaşımın yanında 2 yıl daha okutsun enayi seni sonra kıçına tekmeyi basarsın demiş.. herkes annesinin karnından insan evladı olarak doğmuyor maalesef..özetle siz de eşinizin sadece sponsoru olabilirsiniz.

    sizinle hikayemiz benzer derken kast ettiğim bu durumdu..

    Çok çok geç öğrendim ama kadınlar başka bir dala tutunmadan mevcut dalı bırakmıyor ve ekşide de çok tutan bir başlıktan bildiğiniz üzere efendi adam yerine nerde serseri var onu tercih ediyor. Ortadoğulu kafası ile yetiştirilmiş kadınların tamamı böyle.. sizi üzmek istemem ama telefon kayıtlarına eve giriş çıkışlarına herşeyine ulaşın daha sonra başınız ağrımasın..evlilik insana yaşlılıkta lazım şimdiden size bakmıyorsa hiçbir konuda destek olmuyorsa boşanın gitsin hiç üstelemeyin.. saygılar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZIKKIM -- 12 Kasım 2020; 21:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mutlu değilseniz bitsin hocam yapacak birşey yok.



    konuyu okudumda hani bir nedende yok(anlattıklarınız tamamen doğruysa) size böyle yüz vermemesinin. daha önce psikolojik bir sıkıntı geçirmediyse sizden hoşlanmıyordur artık ki bu durumda evlilik kağıt üstünde olur sadece.

  • Eşini en iyi sen tanıyorsun. Bu davranışlarını senin istediğin şekilde değiştirme olasılığı var mı ? Gerçekçi bir şekilde kendine sor bu soruyu. Onunla da bunu konuş. Gerekirse psikolojik destek alsın. Seninle birlikte olmak istemiyorsa seni bir şekilde artık çekici bulmuyor demektir bunun sebeplerini bulup çözebilir misin ? Kiloluysan kilo verebilir misin ya da kas yapman gerekiyorsa yapabilir misin ? Yani kısacası gereken fedakarlığı sen onun istediği şekilde ve o da senin istediğin şekilde yapabilir mi ? Bu soruların cevaplarını en iyi sen biliyorsun. Benim kendi tecrübem ikinizde de çok büyük değişiklikler olmadığı sürece muhtemelen evliliğiniz aynı şekilde devam edecektir. Evliliğin bir amacı olmalı. Para vermedikleri bir işte yol yemek parası harcayarak sadece "çok iyi iş çıkardınız carpediem bey" lafı için her gün gidip çalışır mısın ? Evlilikte de bir getirisi olmalı sana. Sevgiyse bunu görmelisin, ekonomik olarak belki daha iyi konuma gelmelisin ya da bir dost arkadaş gibi vakit geçirebileceğin bir ilişkiniz olmalı...vs yani evlenmiş olmanın sana size bir getirisi olmalı. Yoksa, yani seni daha mutsuz yapıyorsa ekonomik olarak daha kötü bir duruma sokuyorsa ve ya normalde daha aktif bir cinsel yaşamın olabilecekken bitme noktasına geldiyse bir durup düşünmen gerekiyor ki bitmesini istememenin nedeni de büyük ihtimalle alışkanlıklar. Yemeği bulaşığı temizliği bile sen yapıyormuşsun. Bunları da o yapsın demiyorum ama ortak yapmanız gerekiyor. Anlattığın gibiyse boşanmak en mantıklı çözüm. Sana gelip özür dilemiş ama boşanalım dediği için dilemiş sanırım. Yoksa eskisi gibi olmayacak artık dikkatli olacağım...vs için özür dilememiş galiba. Kaldı ki bunun için dilese bile senin istediğin şekle dönüşmesinin zor olduğunu da bilmelisin. Yani bir kere geliyorsun bu hayata ve yaşayıp ölüp gideceksin. Tekrar gelince daha mantıklı tercihler yapacağım demenin anlamı yok çünkü gelmeyeceksin. O nedenle kısıtlı olan zamanını senin enerjini çalıp yok edecek mutsuz edecek meşgalelerle yok etmenin hiçbir mantığı yok hocam. Her an bile yaşamında değerli ve bunu seni mutlu edecek ve yeni deneyimler yaşamana olanak tanıyacak şekilde geçirmeye çalışman en mantıklısı. Evlilik de işte bu bakış açısıyla sana bu yolda yol arkadaşlığı edecek kişiyle yaşamını birleştirmen oluyor. Bu olmuyorsa...





  • Bu hikayede bazı tuhaflıklar var.1)15 gün evde,15 gün şehir dışında oluyorsun.Bu nasıl bir iş?Evde olduğun zamanlar saat 4'de eve geliyorsun.

    Eşin çalıştığı yerden saat 22'de eve geliyor.İşe kaçta gidiyor da saat 22 de işten dönüyor.Herhalde tiyatrocu.Saat 12 den 17 kadar prova yapı

    yor sonra da oyun bitince eve geliyor.Bu sırada sen evde ev işleri yapıyorsun.Evde birlikte olduğunuzda küs arkadaşlar gibi konuşmadan oturuyor

    sunuz.Yatakta kardeş kardeş sırt sırta yatıyorsunuz.

    Yoksa siz de tiyatro için senaryo araştırması mı yapıyorsunuz? 

  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    Hocam bütün yazı boyunca eşini eleştiren cümleler kurmuşsunuz. Kendini eleştirdiğin bir cümle göster bana. Bende özür dileyeyim senden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt

    Abi ne yaptın sen. 😠


    Büyüklerine sormadan sakin bir iş yapma. Evi bırakıyorsun. Peki sen nerede oturacaksin. Annenin dizinin dibinde mi. Yapma Allah aşkına. Protokolün çok saçma . Tazminat nedir. Senin hakkın olan şeyi göz göre göre ona bırakmak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 4s kuralı diye bir şey var. Sevgilimle ayrılınca okuduğum sitelerde gördüm ben de. İnsan yaşayınca öğrenmiş oluyor. Siz de öğrendiğinize göre artık yanlış s tarafında olmaktan vazgeçin. Ben vazgeçemiyorum, hayatım kararıyor giderek. Siz öyle olmayın en azından, sevmeyen insan için değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşinin seni sevmediği ortada, muhtemelen konforsal kaygılardan ötürü u dönüşü yaptı, çocuk da yoksa boşan, yeni bir aile kur, zaten ilk fırsatta aynı şeyleri yaşarsın şu anki hayat arkadaşınla. Bir yaşa geleceksin, yanında sana aşık birini mi görmek istersin, yoksa mantık evliliği yapmış idareten bir "eş" mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu gibi hikayeleri duyduktan sonra evlilikten soğuyorum.


    Yaş 30 oldu bekarlığa devam.


    Bu devirde efendi erkek zaten kimseye yaranamıyor.


    Allah yolunuzu ve bahtınızı açık etsin hocam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Hocam bunca zaman katlanman bile hata.


    Üzgünüm ama sen bu ilişkide erkek değilsin hocam.Eşin seni erkek olarak bile görmüyor muhtemelen.

    lan masik bilirkisi mi oldun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankete bak!
    ‘Bekara kadın* boşamak kolay’ dememişler boşuna.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yol ver gitsin hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DownClock01 kullanıcısına yanıt

    Benim korkum da o, eşimin ağlayıp sızlamaları maalesef içimi burksada kendim için daha sonrasını düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    Orası öyle ama küçük bir azınlıkta olsa Aklı başında insanlar sağ olsunlar mantıklı bir şeyler söyleyebiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AugKunzee kullanıcısına yanıt

    Hocam 3 tür nafaka var. iştirak,tedbir,yoksulluk.


    Bunun dışında iki kişi karşılıklı protokole maddi anlamda madde yazabilir. Mesela bir arkadaşımı çekilmeli boşanmadan anlaşmalıya ikna ettim. Maddelerden biri 24 ay boyunca aylık 5000 TL erkek kadına ödeyecek yazıyordu. Hakim de protokolü aynen geçerli kıldı.

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.