Şimdi Ara

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
12
Favori
92.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
292 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bitti Arkadaşlar Boşanıyoruz, Desteğe İhtiyacım Var


(En Son Oy Tarihi: 23.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun yazdım hem içimi dökmek hem sizde fikirlerinizi sunun diye kusura bakmayın.

    Arkadaşlar herkese merhaba, ben karakter olarak bu tür şeylerin İnternet ortamında konuşulmasına karşı bir insanım ama insanın başına gelmedikçe anlaması zormuş.

    Boşanan diğer insanları duydukça derdimki ne meseleleri varmış hiçmi çözümü yokmuymuş, yokmuş arkadaşlar çözümü yokmuş insan başına gelmedikçe hep yargılıyor ama bu lanet şey kanser gibi geldimi gitmiyor. Yakın çevremde konuşmadığım dertleşmediğim arkadaşım dostum akrabam kalmadı ama insanlarıda artık kendi derdime ortak etmeye niyetim yok.


    Evleneli 6 yıl oldu, herkes gibi bizde mutlu bir yuva kurma hayaliyle çıktık bu yola, hiç kimse boşanmak için evlenmezki yani demi?

    6yıl boyunca eşimden tek bir kadınlık göremedim desem inanın yalan olmaz, cinsellik desen zaten 2 yıldır yok, öncesinde olduğu zamandada yüzeysel şeyler. şu 4 duvar evi yuva yapmak için tek bir çabasını bile görememek içimi parçalıyor.


    Ben işim gereği ayın 15günü kadar şehir dışında olurum, olmadığım zamanlarda da evde olurum, eşimde akşam 6gibi eve gelir. Evde olduğum zamanlarda yemeği temizliği çamaşırı bulaşığı hep ben yaparım, helali hoş olsun bugün yaptım yarında yaparım. Ben yapmazsam o gün yemek olmaz, ben yapmazsam bok içinde otururuz.

    Akşam eve geldiğinde 3 çeşit yemeği salatası hergün hazırdır. Ama o yedi yemeğini içti çorbasını yorgunum uykum var diye yıllarca hergün 8buçuk 9da uyumaya gitti. Bu zamana kadar ne giyiminden ne boğazından kestim, ailesinin yanında bir kere yüzünü düşürecek hareketi bırakın, onu yüceltmek için herşeyi yaptım. Yıllardır iş yerine ayda bir iki ayda bir çiçekler hediyeler yolladım. Hiç bir özel günü boş geçmedim.


    Bunun karşılığında aldığım tek şey kuru bir teşekkür arkadaşlar sadece bir teşekkür. Saçını okşamak istedim, fönüm bozulur yapma dedi, saçım yağlanıyor etme dedi.


    Dayanamadım, Ya kadın, bir kerede benim için süslen dedim, şu yatağa beni bir kerede uyku harici çağır dedim, o günler geçti carpediem bey dedi, o gün başıma yıkıldı dünyam ama işte insan kendine yakıştıramıyor benim başıma gelmez diye düşünüyor. Herşeye rağmen kaderim buymuş dedim boşanmak aklıma bile gelmedi, boşanmış erkek damgasını yakıştıramadım kendime.

    Boşanma konusa geliş sebebimizde, bir gün yine yemek hazırladım akşam saati sofra hazırlıyorum, eşim arayıp annem yemek hazırlamış yemeğe çağırıyor dedi bende dedim ki ben hazırladım artık gel yiyelim akşam çay içmeye gideriz dedim, yok illa gitçez gitçez, akşam gideriz diyorum dinlemiyor. '' Ben anneme gidiyorum sen gelirsen gel dedi '' Dedim git, git ama gidersen sakın dedim bu eve bidaha gelme ''. Tabi akşam çıktı geldi kavga patırtı, arkadaşlar biz o akşam bir küstük 3 aydır küsüs. 1 ay önce boşanalım dedi ikinci kez dünyam yıkıldı, dedim öyle mutlu olacaksan tamam. Belki vazgeçer diye hiç bir şey demedim yatağımı bile ayırmadım, sırt sırta bile olsa beraber yattık..

    Ben annem babamla konuştum boşanmamızı onaylıyorlar dedi gidelim mahkemeyi açalım dedi. Gittik anlaşmalı olarak açtık davayı, bu süreçte evi ayırmadık ama artık yataklar ayrıldı, 2 gün öncede gelerek özür dilerim ben vazgeçtim dedi, boşanıyor olmak beni çok üzüyor ama kalbim ve gururum çok kırıldı, yapıcı olmaya çalışan kendi aileme bireylerime saygısızlık gösterdi, nankörlük gördüm güvenim kalmadı bunları atlatıp çok mutlu olabileceğimizi düşünmüyorum, eğer şimdi boşanmazsak eğer eminim ki sadece ertelemiş olacaz. Yıllar sonra keşke boşansaydım demek istemiyorum.

    Sizce ne yapmalıyım arkadaşlar nasıl davranmalıyım. Yalvarırım yol gösterin.



    Edit : Arkadaşlar herkese tekrardan merhaba, biliyorum konu boş boğaz insanlar tarafından amacından saptırıldı ve ilgi maymunu biri tarafından ekşiye taşındı. Gerek yazdıklarıyla, gerek mesaj ile ulaşıp kendi hikayesini anlatarak gerek destek mesajlarıyla destek olmak isteyen cevap herkese teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSKcarpediem -- 12 Kasım 2020; 17:40:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • valla sıkıntı sende.. sen başta saydırmışsın sakalları...


    bana bir örnek gösterin kadının yönettiği evlilik yürüsün...


    ben evliliğim ilk zamanları çalışıyor diye çamaşırı asmaya/toplamaya yardım ederdim.. bir keresinde rica değilde görevimmiş gibi "çamaşırları as" dedi.. ondan sonra evde hiç bir şeye elimi sürmedim ne kadar yalvarırsa yalvarsın, hiç bir ev işine yardım etmedim..



    sana gelince konu sahibi.. eşin hakkında çok şey söylerdim ama yakışı kalmaz.. seninde azıcık aklın varsa 1 dk daha düşünmez boşanır hayatına renk katarsın..


    Eşinin de azıcık aklı varsa senin gibi (neyse) birini bulmuş ayda bir dişini sıkar keyfine bakar


    edit: senin ki evlilik değil, gönüllü kölelik

    Hocam kusuruma bakma yanlış anlama ben de evliyim ama başka bir adam olabilir mi acaba yengenin hayatında? Ne bileyim anlattıkların çok garip geldi sanki öbür kişi boşanacağını duyunca yengeye yol verdi de o da yan ceptekine dönmüş gibi olmuş Allah hakkında hayırlı olanı verir inşallah hep mutlu olursun bundan sonra

    ............... bunları atlatıp çok mutlu olabileceğimizi düşünmüyorum, eğer şimdi boşanmazsak eğer eminim ki sadece ertelemiş olacaz. Yıllar sonra keşke boşansaydım demek istemiyorum.



    Cevabı kendin vermişsin, bunun dışında bir olasılık göremiyorum ben.

    Hatta sen bunca süre iyi sabretmişsin.

    13 yıllık evli bir insan olarak konuşuyorum. Evliliğin inişleri çıkışları olur. Kendi ailen ile eşin arasında sürekli sıkışıp kalırsın. Detaylar örnekler çoktur. Ortada aşk varsa çoğu aşılır.


    Size verebileceğim en büyük tavsiye size hayran aynı zamanda kendi ayakları üstünde durabilen biriyle evlenin.


    Etrafında dört döndüğünüz size aşık olmayan biriyle evlenmeyin. Sizinle evlenmesi için türlü şaklabanlığı yaptığınız kişi sizi ömrü boyunca ezer, cesaret ederse de aldatır.


    Davul bile dengi dengine.

    Hocam cevap veremediyse üzülerek söylüyorum seni sevmiyor senden hoşlanmıyor bu açık ve net.. Ananda olsa babanda olsa kimseye kendini üzdürmeyeceksin.. Baktın sevgine fedakarlığına karşılık yok bitireceksin. Bitirmezsen zamanla kendi kendini yiyeceksin. Artık ihtimallere bırakma kendini 6 yıl olmuş. Ama şunu söyliyim bitirmeden evvel son kez herşeyi beklentilerini söyle hala mırın kırın ediyorsa o iş bitmiştir hayal kurmaya gerek yok.

  • Karını karşına al konuş ondan istediklerini ve beklentilerini söyle aynı şeyi onun da yapmasını iste. Eğer bu isteklerinizi karşılayamacaksanız boşanın. Sevgi fedakarlık istiyor fedakarlık yapamam diyorsa herhangi bir taraf gidin anlaşmalı boşanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ............... bunları atlatıp çok mutlu olabileceğimizi düşünmüyorum, eğer şimdi boşanmazsak eğer eminim ki sadece ertelemiş olacaz. Yıllar sonra keşke boşansaydım demek istemiyorum.



    Cevabı kendin vermişsin, bunun dışında bir olasılık göremiyorum ben.

    Hatta sen bunca süre iyi sabretmişsin.

  • Hocam ben sizin yerinizde olsam bitirirdim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bunca zaman katlanman bile hata.


    Üzgünüm ama sen bu ilişkide erkek değilsin hocam.Eşin seni erkek olarak bile görmüyor muhtemelen.

  • Anladığım kadarıyla sevgi ve saygı bitmiş hocam, ortada sadece içi boş bir evlilik kalmış. Bir de anlamadığım nokta, boşanma davasından sonra neden gelip özür diledi? Fikrini ne değiştirmiş ki, zaten anlattıklarınıza göre kendisinin de evliliği sürdürme isteği kalmamış. Çocuğunuz yok sanırım, iyi ki de bu olayları çocuk yaptıktan sonra yaşamamışsınız yoksa daha büyük sıkıntı olurdu, o yüzden şanslısınız bence.


    Akıl vermesi kolay biliyorum, hem de belli bir süredir birlikte yaşadığınız biri sonuçta ama bence en mantıklısı boşanın gitsin. Zorla devam edeceğinize sizi gerçekten mutlu eden birini bulun.

  • Ne yapmalıyım mı kalmış hocam temizliğinden tut çeşit çeşit salatasına kadar yap o eve gelmeden herşeyi düzene koy geldiğinde gidip yatsın. Zorlamı evlendi seninle? Mecbur bırakmışlar seninle evlenmeye galiba bu ne haller tavırlar? sana burda kimse şunu yap diyemez birebir görüşen sensin. Burada bize ne güzel detaylı açıklamışsın. Bunu böyle bize anlatacağına eşini çağır ne hissettiğini neler çektiğini bir bir açıkla ama sakın kırılır diye yanlış olan şeyleri söylemekten kaçınma. Olay sadece karşı karşıya oturup bu yazdıklarını ona anlatmaya kalmış. içinde ne varsa ne hatası varsa söyle söyledikten sonra hala "2 gün öncede gelerek özür dilerim ben vazgeçtim" diyebiliyorsa o zaman bir şans verirsin. Allah yardımcın olsun hocam kendini fazla üzme.

  • çocuğunuz yok sanırım. bence direnmeye devam edin ortada 6 yıllık emek var. bekara karı boşamak kolay derler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 11 Kasım 2020; 13:36:49 >
  • Hocam zaten yüzyüze konuştuğunuz da herşeyi tek tek anlattım ben, ben anlattım sende benim kabahatlarımı söyle dedim cevap veremedi beni üzen işte o, benim boşanmayı gerektiren hiç bir şey yapmamam ama onun bunu istemesi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla sıkıntı sende.. sen başta saydırmışsın sakalları...


    bana bir örnek gösterin kadının yönettiği evlilik yürüsün...


    ben evliliğim ilk zamanları çalışıyor diye çamaşırı asmaya/toplamaya yardım ederdim.. bir keresinde rica değilde görevimmiş gibi "çamaşırları as" dedi.. ondan sonra evde hiç bir şeye elimi sürmedim ne kadar yalvarırsa yalvarsın, hiç bir ev işine yardım etmedim..



    sana gelince konu sahibi.. eşin hakkında çok şey söylerdim ama yakışı kalmaz.. seninde azıcık aklın varsa 1 dk daha düşünmez boşanır hayatına renk katarsın..


    Eşinin de azıcık aklı varsa senin gibi (neyse) birini bulmuş ayda bir dişini sıkar keyfine bakar


    edit: senin ki evlilik değil, gönüllü kölelik




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 11 Kasım 2020; 13:43:17 >
  • Meticulous kullanıcısına yanıt

    Çocuk şükür yok, bende istiyorum şans vermek ama ümidim yok, düzelemezsek boşa geçen yıllarıma üzülürüm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne ya kadın resmen seni evde özel güvenlik görevlisi olarak tutmuş. Okurken tiksindim acil boşa, yani kadın seni hiçbir şey olarak görüyor 6 sene böyle mi geçti cidden ? Sonradan mı başladı


    6 seneyi bırak bana bu hareketleri ilk iki üç ayda yapsa anında boşardım. 6 sene cidden böyle geçtiyse yazık geçen ömrüne hocam, üzücü ama sizde de kabahat var kabahat değil de işte erkeklerin saflığı oluyor bu konu. Bu kadar yazıdan sonra şans verin yazıyorsan hala, daha aranıyorsunuz demektir siz de hak etmişsiniz bazı şeyleri. Görememek zor değil.

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    Ne kadar modern topluluk, hayat müşterek vs deniyorsa, bende yuvayı dişi kuş yapar diyorum. Ben karımdan hizmetçilik beklemiyorum, hep yardım ettim ederimde, ama onun evini otel gibi kullanmasınıda kendimi enayi yerine koyduruyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah eşin seni aldatmıyordur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • unraveling kullanıcısına yanıt

    En baştan beri diyemem, ilk evlendiğimiz yıllar kendi ailemle aynı apartmanda yaşıyorduk, ben işten 4de gelirdim ailemde yerdim yemeği, eşim akşam 10gibi geldiği için onada getirirdim temizlik için birini çağırırdık, kendi evimize çıkıp başka işlere geçince durumlar anlattığım hale geldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ortada bir yuva var iyi veya kötü
    Eşini al karşına her şeyi konuş bu 6 yıl olduğu gibi olacaksa şimdi boşanalım de
    Sözüne güveniyorsan ve eskisi gibi olmayacak derse devam edebilirsin.. olmadı 2 3 ay dener davayı açarsın.
    Ayriyetten mümkünse işini aynı saatte eve gelecek şekilde değiştir. Şuan ki işin aile yapısını destekler nitelikte değil
    Birde naçizane benim fikrim o kadar üstüne düşme yemek her zaman yapma çiçek her zaman alma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farate -- 11 Kasım 2020; 13:52:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap veremediyse üzülerek söylüyorum seni sevmiyor senden hoşlanmıyor bu açık ve net.. Ananda olsa babanda olsa kimseye kendini üzdürmeyeceksin.. Baktın sevgine fedakarlığına karşılık yok bitireceksin. Bitirmezsen zamanla kendi kendini yiyeceksin. Artık ihtimallere bırakma kendini 6 yıl olmuş. Ama şunu söyliyim bitirmeden evvel son kez herşeyi beklentilerini söyle hala mırın kırın ediyorsa o iş bitmiştir hayal kurmaya gerek yok.

  • Üstad kaç yaşındasın bilmiyorum onu ama eminim önünde daha uzun yıllar vardır Allah'ın izniyle..

    İşten çıkınca eve gidiyorum demek yerine yuvama gidiyorum demeli bir insan hep söylerim bunu..

    Sizinki ev dahline bile girmiyor sanırım..

    Kısacası üstad, sevgi ve mutluluk, sevgi ve mutluluk, sevgi ve mutluluk, bunlar yoksa direkt boşan,uğraşma bile , yıllarım heba oldu diye de düşünme, belki 1 sene sonra tekrar evlenirsin, ve dünyanın en mutlu insanı sen olursun..

    Son olarak; boşanmak demek dul kalmak demektir, ayrılmak demek, ama insan her an dul kalabilir, ölümlü dünya, insan her an ölebilir, geçen sene de ayrilabilirdin, yarin da ayrilabilirsin, tek sebep boşanmak degil.

    Tekrar kısacası üstad, ölümün var olduğu dünyada hayatını heba etme, ziyan etme, boşan ve yeniden mutlu olabileceğin bir yuva kur nasip olursa..

    Boşa geçen yillarina üzülme, boşa geçmeyecek yıllarına sevin kardeşim...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.