Şimdi Ara

Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim mahallede de kuduz bir köpek vardı heryeri aradım kimse almadı.Meğer bu tip köpekleri bizim buraya bırakıyorlarmış(buda ayrı rezalet) 2 gün önce bir dayı sağolsun tüfekle vurdu da rahatladık.Belediye gerçekten çalışmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir bu var bir de kaldırımdaki ağaç terörü.
    Kaldırımın ortasına 5 metrede bir ağaç dikiyorlar kaldırım yayanın değil ağacın oluyor.Biz de yolda yürümek zorunda kalıyoruz.Dar olan kaldırımı kullanılamaz hale getiriyorsun.Kaldırımın çukurlu,tümsekli falan olmasından,kafaya dal çarpmasından geçtim zaten.
    Git park yap hepsini doldur oraya.Oraya buraya ev dikeceğinize ağaçlık alan oranını artırın.Ama tabi rant kapısı kapanır beyefendilerin.
  • rebel23 kullanıcısına yanıt
    anlatmak istediğim tam da bu.köpekten korktuklarına da inanmıyorum.köpeğin boynuna 100 lira bağla bunların %90'ı köpeğe sarılır ve o parayı alır.bunlar hayvandan nefret eden tipler.zaten görsek bir çoğunun yüzü pistir çünkü genelde içlerinin pisliği yüzlerine vurmuştur.
  • Bu forumda ne çok gereksiz insan varmış.Kimi baliciler çok onlara lafınız yok demiş kimisi katledilen Özgecan a bağlamış .
    Şaka mısınız
    Benim köpeklerle iyi kötü aram vardır . Ama en yakın misal teyzem korkuyor , hayvanlarda dibine kadar girip havlıyor . Bir ısırsalar heyecandan kalp krizine gider,yola atlasa araba çarpar . Haberlerde görmüyor musunuz el kadar çocukları parçalıyorlar . Konu sahibi doğru söylüyor . Beyninizin basması için başınıza gelmesi mi gerekli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok boş yapmısınız sizin gibi köpekleri dışlayıp vurup zarar verenler olmasa zaten böyle saldırgan olmazlar insanlık yapsanız sorun çıkmıcak. Hangi köpeğe sevgi ile yaklastınızda size saldırıyor hiç biri. Ama zamanında köpege işkence ederlerse sonuc o köpek kendi alanını korumak için kendi yaşamı için havlar hırlar. Ha bide hayvanlara yer mi bıraktık ormanmı var doğamı kaldı her yer bina bina bina araba araba araba dağın başı dedğimiz yerler bile artık bina. ABD floridada millet timsahlarla iç içe yaşar Avusturalyada millet kangurularla iç içe yaşar bizimkiler her şeyi sorun. Ülke harika zaten köpekler tek sorun onu çözdük mü iş biticek müthiş olucaz.
  • Bahçelievler'de değilim ama köpekler bize de dert.
  • Doğma büyüme Ankara'da yaşıyorum. Gayet ortalamanın üstü bir mahallede her yerde sokak köpekleri var. Kimseye saldırdıklarını görmedim.

    Bu köpekleri sokakta istemeyen insanlar, yolda bir köpek görünce altına kaçırırcasına korkan ya da bu şekilde korkan akrabaya sahip olan insanlardır.

    Doğru olan bu köpeklerin hepsini kısırlaştırıp kalan hayatlarını iyi geçirmeleri için beslemektir. 30 sene sonrs köpek kalmaz. Kimse de eziyet görmemiş olur.

    Köpekler insanlardan çok çok çok daha zararsız hayvanlardır. İnsanlardan korkun köpeklerden değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu ne kadar hayvan düşmanı kaynıyor! hayvanları zehirlemeyi savunanı bile kaç kişi beğenmiş. öncelikle umarım en basitinden gıda zehirlenmesini en yakın vakitte yaşarsınız da nasıl bir his olduğunu belki anlarsınız. anlarsınız ama gene empati yapabileceğinizi sanmıyorum.

    köküne kadar hayvan sever biriyim. bizim amacımız zaten zorda olan, zaten hakları insanlar tarafından yüzyıllarca gaspetilmiş hayvanlara vicdani borcumuzu ödeyebilmek. sizin gibi kendini dünyanın en önemli varlığı zannedip bir boka faydası dokunmayan canlılar bunu anlayamaz. o yüzden hönkürün buyrun. zaten insanoğlunun şerefsizliğine, vicdansızlıklarına, tüm kötü huylarına alışığız. siz de yaşayıp ölecek dünyanın gidişatına bir zerre faydası dokunmayacak hatta daha çok mahvedecek organizmalarsınız. buyrun devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopekten korkma ulkenin yarisi terorist diyenler var bak onlardsn kork heryer terorist dolu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvan sevgisi ya da düşmanlığı ile insanların yaşam alanında hayvan bulunmaması gerekliliğini ayıramayan ciddi bir güruh türedi. Şehrin göbeğinde başı boş serseri kedi köpek olmaz arkadaş. İtlaf mı edilecek yoksa kısırlaştırılacak mı ne yapılacaksa yapılmalı. Sabahın köründe insan kovalamasına engel olamadığın ya da gece 3'te 4'te bağırmasına engel olamadığın canlıyı insan yaşam alanında barındırmak bir hayır değil beyinsizliktir.

    Madem o kadar hayvan sevgin var s*** git evine sok orada besle g*tün yiyorsa. Sokakta hayvan olmasın diyene de hayvan düşmanı muamelesi yapıp haklı çıkmaya da çalışmasın bu arkadaşlar.
  • Ankara'da köpek problemi eskiden beri devam ediyor.

    Ankara'nın merkezi bir yerinde sabahleyin servis beklerken bir anda tam 4 tane köpek üzerime doğru koşmaya başladı, şok oldum neye uğradığımı şaşırdım. Oradaki bir esnaf elindeki değnekle gelip köpekleri uzaklaştırmasaydı, o köpeklerin ellerinden nasıl kurtulurdum bilemiyorum. Yolumu 10 dk daha uzatıyorum artık servise farklı bir yerden biniyorum.
    Düzenimizi köpekler belirliyor, hayatımızı köpeklerin saldırganlığına göre ayarlamak zorunda kalıyoruz. Her şeyden önce "insan onuruna" aykırı bu.

    Belediyeye elektronik yolla ve yazılı olarak başvurdum, eve yazı geldi ilgilendik ve meseleyi çözdük dediler. Geçen gördüm yine aynı yerde o köpekler daha kalabalık halde çete şeklinde dolaşıyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitya karamazov -- 26 Nisan 2019; 9:10:18 >
  • Bizim iş yerinin önünde de var 3-5 taneydi şimdi 7-8 oldular , iş yerinin artan yemeklerini veriyorum bunlara arada aciyorum bazen hallerine

    Şimdi benim gözlemlediğim gerçekler şu , köpekler bulundukları alanı yabancılardan koruma iç güdüsü gösteriyor tanımadıkları insanlara havliyorlar yoldan geçen araçların peşinden koşuyorlar , eğer korkup kacarsaniz kovaliyorlar ama genelde sadece kovalıyor ve havliyorlar , ısırması zor bir ihtimal çünkü çoğu aslında sizden korkuyor , ama her insanın karakteri bir olmadığı gibi kopeginde bir değil tehlikeli olabilir özellikle küçük çocuk ve gençler için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin olduğu bölgede bende kovalanmistim bir gece. Niye neden en ufak fikrim yok genelde zararsizlar ama o an niye kovaladilar anlam verememistim. Birşeyler yapılmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Hayvan sevgisi ya da düşmanlığı ile insanların yaşam alanında hayvan bulunmaması gerekliliğini ayıramayan ciddi bir güruh türedi. Şehrin göbeğinde başı boş serseri kedi köpek olmaz arkadaş. İtlaf mı edilecek yoksa kısırlaştırılacak mı ne yapılacaksa yapılmalı. Sabahın köründe insan kovalamasına engel olamadığın ya da gece 3'te 4'te bağırmasına engel olamadığın canlıyı insan yaşam alanında barındırmak bir hayır değil beyinsizliktir.

    Madem o kadar hayvan sevgin var s*** git evine sok orada besle g*tün yiyorsa. Sokakta hayvan olmasın diyene de hayvan düşmanı muamelesi yapıp haklı çıkmaya da çalışmasın bu arkadaşlar.
    Bak hele bencil egoiste bak bide küfür hakaret etmiş. Köpek havlamasınmış onada karışın ağızlarını bantlayın. Köpeklerin iletişim kurma şekli bu kardeş ne yapcan sen nasıl rahat rahat küfür ederek iletişim kuruyorsan onlarda havlıyor.




  • Ben bu kadar başıboş köpek olmasının en büyük sebebinin çakma hayvanseverler olduğunu düşünüyorum. Böyle tipler 7/24 hayvanseverlikten bahseder change.org da sokak köpeklerine yardım için imza toplarlar ama giderler hayvan alacakları zaman petshoptan 5000$ a laboratuvarda üretilmiş kedi-köpeklerden alırlar dışarda bu kadar çok başıboş kedi-köpek varken. Ülkedeki hayvansever olduğunu iddia eden her 2 kişiden birisi hayvan sahiplense sokakta hayvan kalmaz ama herşeyde olduğu gibi hayvanseverliğimiz de yapmacık ve sahte.
  • Bende İstanbul da ikamet ediyorum. Hobi amaçlı ara ara bisiklet sürerim. Ancak sokak köpeklerinden dolayı defalarca mağduriyet yaşadım. Allah muhafaza kaza bile yapacaktım bir keresinde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da yaşamaya başladım ve köpek sayısı herkesin yazdığı gibi çok fazla. Akşamları, özellikle kadınlara saldırmaya çalışıyorlar. Neden özellikle kadınların etrafını sardıklarını pek anlamadım. Bana da havladıkları oldu.

    İzmir'de de durum farklı değildi. Alsancak'ta telefona bakıp, otobüs beklerken koşa koşa gelip kolumu ısıran köpek olmuştu. Yanımdakiler olmasa durum vahim olabilirdi.
  • 5199 sayılı 2004 yılında çıkarılan ve Tayyip beyin imzaladığı iyi niyetli kanunu bu günkü sorunların ana temelini oluşturuyor.

    Çankaya belediyesine köpekler tarafından saldırıya uğradığımızı sabahlara kadar kavga eden köpek seslerinden bizlerin ve

    çocuklarımızın ruhen bedenen zarar gördüğünü yazıyoruz,

    cevap olarak , Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğinden çözüm başkanlık karanamesi veya kanunla olabilir diyor,

    sorunun çözümü için Avrupa hayvan refahı ve hakları yönetmeliği uygulansa yeter.

    1- Sokaklarda köpek beslemek yasak olacak

    2- Sokak köpekleri geçici barınaklarda 1 haftada sahiplendirilemez ise acısız uyutulacak,

    3- Sokak köpeklerini gurup halinde beslemekte ısrar edenler 1. seferde köpek başına 10 000 TL ceza 2. defa aynı suçu işler ise

    Halkın sağlık huzur ve güvenliğini tehditten TERÖR den yargılanacak,

    2 000 000 a çıkan sokak köpeği sorunu başka türlü çözülmez.

    Animalistler bu konuda söz sahibi olmamalıdır.




  • Toplu taşımayla esenyurttaki firmalara toplantıya gitmem gerekiyor, gelin görünki sürü halinde heryerde köpek var, resmen korku içinde yürüyorum, belediye barınak yada büyük bir alan ayırıp hepsini oraya alabilir, yiyecek temin eder ve en azından rahat yaşarlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.