Şimdi Ara

Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahçelievler de oturuyorum bu sene köpek sayısı aşırı derecede arttı üstelik sürü halinde gezdiklerinden dolayı çok hırçınlar.Hiçbir suçum olmamasına rağmen geçen hafta az kalsın sürü tarafından saldırıya ugrayacaktim yanımdan gitmeleri için 2 3 dakika boyunca bağırıp el kol hareketleri yapmak zorunda kaldım üstelik kalabalık bir cafenin önünde gerçekleşti bu olay sağolsun içeride ki kimse yardım etmedi çünkü onlara göre bu hayvanlar asla masum insanlara saldırmaz öldürülen onca çocuk da kendi hatasından öldü. Yarın sabah gimata gitmem lazım gimatin içinde köpek varmı onu araştırıyorum o derece fobi yaptı benim suçum ne illaha gidip belediyenin önünde kendimi yakmam mi lazım sadece ben değil mahallede ki çoğu insan bu durumdan şikayetçi ama hiçbir değişim yok farklı bir tavsiyeniz varmi ?

    EDİT 25/04/2019

    Konu beklediğimden daha fazla rağbet gördü, forumda ki birçok insan benimle aynı sorunu yaşıyor bende güzel bir şekilde örgütlenirsek muhattap bulabileceğimizi düşünüyorum.Ben köpek düşmanı değilim, köpek de besledim amacım insanların akşamları sokağa çıkarken acaba parçalanarak ölürmüyüz diye düşünerek çıkmaması.

    Üniversite sınavlarına hazırlanan 19 yaşında birisiyim, köpek ısırma vakalarının çok fazla olmasından dolayı Yıldırım Beyazıt Üniversitesini tercih listemden çıkardım şaka yapmıyorum gayet ciddiyim.


    Beni cimere şikayet ettiğini söyleyen bir arkadaş var istediğiniz yere şikayet edin ben kötü niyetli birisi değilim zaten mesajlarımda da herhangi bir köpek/hayvan düşmanlığı içeren cümle bulunmamaktadır.

    İlk etapta toplu şikayet yöntemini deneyelim sonrasında işi belediye başkanlarına ve milletvekillerine açmaya çalışalım güzel bir hayvanları koruma kanunu ile beraber güzel bir barınak sistemi çıkmasını sağlayalım. Sokak köpeği sorunu çözmesi zor bir sorun değil temiz barınaklar inşa edildikten sonra hayvanseverler o hayvanları yalnız bırakmayacaktır böylelikle hem köpekler mutlu hem çocuklarımız mutlu hemde bizler mutlu oluruz

    EDİT 26/04/2019

    Tecavüzcü,sapkın,hayvan katili,cahil,çingene,serseri gibi uygunsuz yakıştırmalar karşısında kaldım. Cidden şaşırtıcı insanlar beni suçlu bulmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

    İnatla aynı şeyleri söylüyorsunuz "Şu kadar yaşıma geldim bana saldırmadı" "Sen ona vurmuşsundur" "Yaşam alanlarını işgal ettik"

    Arkadaşlar 1. si ben köpekten korkmayan bir insandım sabahları okula giderken 15 köpeğin arasından geçerek gidiyorum korkan arkadaşlarımada hayvanı korkutmazsanız birşey yapmaz derdim , yeri geliyor akşamları evlerine bırakıp öyle eve geçiyordum.

    Barınakların durumu kötü diye barınaklarda yaşamalarının yanlış olduğunu söylüyorsunuz, e barınakları düzeltelim sürekli ziyaret edip kontrol edelim ozaman

    Bütün memleket birleşip hiç bir şey yokmuş gibi köpeklere iftira atıyormuşuzcasına cevaplar veriyorsunuz gerçekten hastalıklı bir bakış açısı.

    Son olarakta yaşam alanlarını işgal etmedik sanki insanlık 5 yıldır varmış gibi konuşmayın.Köpeklerin siniri bozulmasın diye Ankamall i güdüle taşıyalım kızılay meydanını köpeklerin uğramadığı bir tepeye inşa edelim nasıl fikir ama ?

    Köpekler insanlar gibi akıllarıyla değil içgüdüleriyle hareket eder o yüzden ne yapacağı belli olmaz bugüne kadar size saldırmaması bundan sonra da saldırmayacağının garantisi değildir.(Allah aşkına gelip "sokokto tocovozcolor vor onloro noyo bosoy domoyosonoz " edebiyatı yapmayın o sorunların çözülmemesini istediğimizi kim söyledi?




    https://www.ankara.bel.tr/baskan/baskana-mesaj

    https://www.cimer.gov.tr/
    https://beyazmasa.ibb.istanbul/application/beyazmasa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandalinaturp1 -- 26 Nisan 2019; 11:55:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam bu köpek olayı bela olmaya başladı gerçekten. Bende Ankara Esatta oturuyorum, Ankaranın en merkezi bölgelerinden birisi, akşam 22.00 da evime girmek için yürürken sokağın karşısıdan 8-10 adet köpek üzerime depara kalktılar, apartmanın içerisine girip kapıyı kapattım, köpekler kapıya kadar geldi. Resmen gözleri dönmüş şekilde salyalar akıtarak havlıyorlardı.

    Hadi kendimden geçtim benim ortaokula giden kız kardeşim var, dersane dönüşünde vs de onun başına da gelebilir. Isırmayacaklarını varsaysak bile üzerine 8 tane iri köpek koşan insan refleks olarak kaçar, kaçarken yaralanabilir, araba vs çarpabilir kesinlikle karşıyım bu başıboş köpeklere. Ha öldürülsün demiyorum ama ya belediye alsın yada toplanıp daha ıssız doğal ortamlarına bırakılsınlar. Düşünsenize çocuğunuza vs saldırdıklarını.

    Kaç tane haber video çıktı çocukları parçayalan köpeklerle ilgili, gereksiz yere duyar kasmaktan ziyade bir çözüm bulunması gerekiyor. Yoksa geçen gün gördüğümüz haberde ki gibi halk cani bir şekilde her köşede sokak hayvanlarını zehirlemeye başlayacak.
    çankaya kırkkonaklarda 4 kopekti 2 si saldırdı beraber kaçmadım ustume geldiler havlayarak host most da desem 1 mt dibimde parçalıyacaklardı allahtan kopekleri tanıyan birisi cıktı da uzaklastırdı kopekleri
    bunlar normalde saldırmazdı diyor abicim kopegin sagı solumu var saldırmazdı ne ya saldırdı işte neyse tesekkür ettim ayrıldım ordan
    hayvanları cok severim hatta ortaokul yıllarımda bacagımdan kopek ısırdı o yuzden 3 iğne olmustum ısırsada kopek sevgim asla azalmaz her hayvanı severim ama sokaklarda kopek olmamamsı lazım kopeklerin yasam alanı sokaklar değil kediler kuslar sincap vs bunlar zararsız hayvanlar bunlar uyumlu ama köepklerde uyum yok malesef ha nerde yasıyacaklar derseniz malesef kopekler barınakta yasamalı ve sahiplendirilmeli seven savunan insanların barınaktan kopekleri sahiplenmesi lazım sokaklarda bası boş kopek hic iyi birsey değil
    Bende önceden bu konuları hayvanları sevmeyen insanlar açar derdim ama başına gelmeden tam olarak empati kuramıyorsun derler ya ...

    Geçen, spor olsun diye evin durağında değil evden 5-6 durak önce indim. Zaten çok dolanıyor evin oraya gidene kadar, ben daha rahat gidebiliyorum merkezdeki duraktan yürüyerek.

    Kulaklık takılı, dibime kadar girmişler, dişler fırlamış, salyalar, havlamalar 4 tane sokak köpeği. Hayvanlardan korkmadığım, beslediğim, yıllarca iç içe büyüdüğüm için ciddiye dahi almadım, sakinleştirmeye çalıştım, nafile. Dibime giriyorlar ani bir refleksle çekiliyorlar. Sonra alt bloklardan havlaya havlaya 3-4 tane daha koşturdu bir baktım etrafım sarılı. Çevrede köpeklerle haşır neşir olan bir kaç vatandaş geldi de zor çektiler. Sakinleştirmeye çalıştım, çömeldim, baktım olmuyor, üstlerine gittim, el-kol-bağırma, nafile...

    Yani ben bedenen büyük bir insanım. Orada bir çocuk olsa bu köpeklere saldırma cesareti gösterse ne olurdu ? Bana bile ciddi zararlar verebilirlerdi -ki kulaklık takılı gözüm telefonda yürüyorum. Nispeten doğaya yakın bir bölgedeyiz, koşu yapamaz oldum. Eski mahallemde çekerdim şortu, çıkardım gecesi gündüzü dinlemeden.

    Şimdi bir koşmaya başlıyorum bütün evlerden avlulardan, sokaklardan havlama sesi geliyor. Yarattıkları gürültüyü saymıyorum bile. Bütün gün bütün, bom boş, gereksiz bir şekilde, bir birlerine kilometrelerce öteden havlıyorlar. Saati de yok, gecesi gündüzü de yok. Sadece havlıyorlar, birisinin başlatması yeter.

    Bütün blok, site, mahalle köpek havlaması ile doluyor. Bir kaç tane koyu-hayvansever var, bir tane çocuk saldırıya uğradıktan sonra belediye ile yazışıldı ve müdahale edecektik, direk o pek-koyu-hayvanseverler kameralarını telefonlarını çıkarıyorlar üstümüze geliyorlar, tehdit ediyorlar. Halbuki uyutup, daha tenha bir bölgeye götürüleceklerdi.

    Laftan da anlamıyorlar. Lisedeki harçlıklarımın yarısı, eve gelene kadar sokak hayvanlarına, kedisine köpeğine giderdi. Ancak benim özgürlüğüme, hayatıma, sağlığıma tehdit oluşturduğu vakit iş bitmiştir. Ama civciv olsun ama köpek olsun ama gergedan olsun. Sonuçta insanım ve onlardan çok daha üstteyim besin piramidinde. Haddini bilecek, mücadele etmek istiyorsa da mücadele edilecek. Sonra köpekler öldürülüyor falan denmesinin bir manası yok...

    Bana, çoluğuma çocuğuma saldıran havlayan köpeği gider zehirlerim de vururum da. Bu güne kadar yapmadım ama asla yapmam diye de bir şey yok. Hayat meselesi olduğu vakit konunun tartışmaya açık bir noktası kalmıyor.
    Dünya üzerinde en çok başıboş sokak hayvanına sahip ülkelerde başı çekiyor olabiliriz sanırım. Belediye ekipleri işini yapsa, hayvanları zamanında toplayıp kısırlaştırıp gerekli aşılarını yapsa bu kadar çoğalamazdı hayvanlar zaten. 8 tane olacağına 1-2 tane olurdu, onlar da aşılı olurdu.

    Şikayet ediyorum, "bak diyorum senden hayvanı öldürmeni istemiyorum, barınağa kitle de demiyorum. Gel toparla, aşılarını yap, kısırlaştırma işlemini gerçekleştir, küpesini tak" adam bana "hayvan hakları yakamızı bırakmıyor abi" diyor. Niye para ödüyor lan o zaman belediye sana?
  • Belediyeden başka çare yok, onlar da anca birisine zarar gelince harekete geçiyor
    Yanınızda yemek götürün bir köşeye fırlatın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gimat'ın otoparkında bana köpekler saldırıyordu arabaya binip kaçtım
  • Tam olarak neresiydi hocam , taksiyle gidip geleyim dicem en az 60 lira masrafı var 15 dk iş için degmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun çözülene kadar belediyeye gidiceksin sonunda çözücekler :) pes etme gelme derseler bile git.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu bu köpeklerde hep tırsaklarla mı uğraşıyor ne

    20 senedir ankaradayım köpeklerden bir derdim olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırsak değilim ,daha önce köpek de besledim benim dert yandigim konu sayılarının fazla olmasından kaynaklanan hırçınlıkları geçen senelerde bu kadar fazla değillerdi yolda gördüğüm zaman seviyordum yemek veriyordum şuan öyle bir şans yok çok hırçınlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antaresin yukarisinda da var bunlardan gece çıkıyolar sıkıntı mansur baba bisiler yapsa iyi olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam bu köpek olayı bela olmaya başladı gerçekten. Bende Ankara Esatta oturuyorum, Ankaranın en merkezi bölgelerinden birisi, akşam 22.00 da evime girmek için yürürken sokağın karşısıdan 8-10 adet köpek üzerime depara kalktılar, apartmanın içerisine girip kapıyı kapattım, köpekler kapıya kadar geldi. Resmen gözleri dönmüş şekilde salyalar akıtarak havlıyorlardı.

    Hadi kendimden geçtim benim ortaokula giden kız kardeşim var, dersane dönüşünde vs de onun başına da gelebilir. Isırmayacaklarını varsaysak bile üzerine 8 tane iri köpek koşan insan refleks olarak kaçar, kaçarken yaralanabilir, araba vs çarpabilir kesinlikle karşıyım bu başıboş köpeklere. Ha öldürülsün demiyorum ama ya belediye alsın yada toplanıp daha ıssız doğal ortamlarına bırakılsınlar. Düşünsenize çocuğunuza vs saldırdıklarını.

    Kaç tane haber video çıktı çocukları parçayalan köpeklerle ilgili, gereksiz yere duyar kasmaktan ziyade bir çözüm bulunması gerekiyor. Yoksa geçen gün gördüğümüz haberde ki gibi halk cani bir şekilde her köşede sokak hayvanlarını zehirlemeye başlayacak.
  • çankaya kırkkonaklarda 4 kopekti 2 si saldırdı beraber kaçmadım ustume geldiler havlayarak host most da desem 1 mt dibimde parçalıyacaklardı allahtan kopekleri tanıyan birisi cıktı da uzaklastırdı kopekleri
    bunlar normalde saldırmazdı diyor abicim kopegin sagı solumu var saldırmazdı ne ya saldırdı işte neyse tesekkür ettim ayrıldım ordan
    hayvanları cok severim hatta ortaokul yıllarımda bacagımdan kopek ısırdı o yuzden 3 iğne olmustum ısırsada kopek sevgim asla azalmaz her hayvanı severim ama sokaklarda kopek olmamamsı lazım kopeklerin yasam alanı sokaklar değil kediler kuslar sincap vs bunlar zararsız hayvanlar bunlar uyumlu ama köepklerde uyum yok malesef ha nerde yasıyacaklar derseniz malesef kopekler barınakta yasamalı ve sahiplendirilmeli seven savunan insanların barınaktan kopekleri sahiplenmesi lazım sokaklarda bası boş kopek hic iyi birsey değil
  • Köpek korkumdan dolayı gimata gidemedim halen bir yol arıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mandalinaturp1

    Köpek korkumdan dolayı gimata gidemedim halen bir yol arıyorum
    Neden gitmeniz gerekiyordu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara/Demetevler bura da böyle valla.
  • Merhaba bir küçük cocuk parcalanana kadar köpekleri toplayamayız ilginiz için teşekkür ederiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı Köpekler Cidden Saldırgan olabiliyor ister , istemez ama bunun nedeninin açlık olduğunu düşünüyorum devlet zavallı sokak hayvanlarına bakıp beslese uysallaştırsa kimseye zararları olacağını sanmıyorum
  • İşten ayrıldığım için hesap kesimi yaptiracaktim çalıştığım firmanın merkezi orda sadece 10 dakikalık bir iş ama gidemiyorum daha önce gittiğimde de çok fazla köpek vardı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bahçelievlerdeyim. Son zamanlarda köpeklerin artma sebebi beştepe civarı olan köpekler toplanıp emek e bırakıldı. Oradan da bahçeli emek arası gezmeye başladılar. Son aylarda sayıları arttı özellikle gece toplu geziyorlar biraz sıkıntı. Ben pek zararlarını görmedim,toplu halde olsalarda siz sakin kalınca pek bir şey yapmadan devam ediyorlar. Kedilere saldiriyorlar kötü yanı o. Zamanla sayıları oturur, mahalleler arası göç ediyorlar zamanla :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    Özellikle de yunus emre parkı Bahçelievler metrosu civarı çok fazla var umarım belediye bir el atar kopekleri severim ama ısırılmayı sevmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.