Şimdi Ara

Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar göz göre göre insanlara saldırıyorlar elin kolun bağlı hiç bir şey yapamıyorsun.

    Şu hayvansever diye geçinenler neyi savunuyor anlamıyorum, sana saldıran bir canlı var ve sen hiç bir şey yapamıyorsun.Elin kolun resmen bağlı.

    Şu köpekler yüzünden gece 22.00 den sonra dışarı çıkamıyoruz, tüm köpekler bu şekilde değil fakat bir kere size saldırdıklarında hangi köpeği görürseniz görün yolunuzu
    değiştiriyorsunuz.

    Bu şekilde insanlarda kendi adaletini bir şekilde sağlayacak sana saldırana sende bir şekilde saldıracaksın.
  • cetinkayadeu kullanıcısına yanıt
    Hayırdır seni sözcü olarak mı seçtiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, bir motosiklet kullanıcısı olarak bu kötü sokak çocuklarına tamamen karşıyım çünkü:

    Bu dangalak 4 ayaklıların iki tekerli bisiklet ve motosikletten nefret etmelerinin anlamı yok, n'aptık, bölgene mi girdik? La bu iki teker ne etti size?

    Mesela: Rusya'ya vize ilk kalktığında ve Motosikletle ilk giren tip olarak bir polis genel aramasında durdurulduğumda bel çantamdan pasaportumu çıkartmaya fırsat kalmadan bir köpek saldırmaya başladı ve bu benim bir köpeğin yüzünde Türkiye'den sonra gördüğüm ikinci nefret ifadesiydi. Yok böyle bir ifade sanki.. neyse ney :)
    Öyle nefret dolu ki, Rusca bilmediğim için polise "Hav hav" diye şikayet edip onun da elindeki ince jopla köpeğe vurmasına rağmen köpek pes etmeyip bu arada geçen zamandan dolayı arkadaki arabaların korna çalmaya başlamasıyla polis beni kontrolden vazgeçip gönderdi ama nasıl gideyim?
    Çünkü bu OÇ köpek ve yancıları çıkış kapısına gidip beklemeye başladılar.
    Sonunda, durumumu fark eden bir Rus araba sürücüsünün işaretiyle birlikte, köpeklerle arama girdi ve birlikte gazlayarak o ortamdan kurtulabildim.

    Mesela: Bir gün Rusya'da bir akşam motosikletle yol üzeri bir petrole girdim, marketi de olan kalabalık bir ortam.
    Bir kenara park ettiğimde küçük bir kaniş köpeği ki o anda kalabalıktan birisine ait olduğu belli, peşime takıldı.
    Market alışverişini yapıp motorumun yanına geldiğimde bu köpekçikte peşimden geldi ve bekliyor ki motora bindiğimde bana hamle yapacak. Sie deyip yalandan bir tekme savurduğumda tüydü.

    Mesela: Gürcistan dağlarında yağmurlu bir günde büfe bulup karnımı doyurmak için durup alışveriş yaptığımda dulda yerde karnımı ayak üstü doyururken 3-5 köpek geldi ve ben de koku alıp geldiler, biraz vereyim derken müdür olanı havlamaya başlayınca daha fazla tepkiyle kovaladım.

    Mesela: Ukrayna'da bir şehre yaklaştığıp sigara molası verdiğimde ki açık alandı, yine bir köpek sürüsü ortaya çıkıp üzerime gelince yine bağıra çağıra korkumayı başarmıştım.

    Mesela: Yine Gürcistan dağlarında gündüz gözüyle yağmur altında bozuk yolda 1-2 vitesle gitmeye çalışırken aniden aniden sol dizimde bir ısırık hissettim ve zaten çok yavaş gittiğim için motoru bırakıp ayağa kalktığımda bu iki orço çoban köpeğinin aslında uzaktaki bir koyun sürüsünü koruma işini bırakıp bana saldırdığını gördüm. Dizliğim olmasaydı mahvolacaktım.
    Sahibi yetişip zapt ettiğinde anlamadığı dilde küfür etmiştim bir hayli.

    Sonuç olarak, sokakta sahipsiz bir tane bile köpek bulunmaması ve bu kendine hayvansever diyen tiplerin de feveranlarına asla prim verilmemesi gerekir.

    Çünkü o kulağı küpeli kısırlaştırılmış köpeklerin bile gece olduğunda sabaha kadar hav hav şarkılarını yaşıyoruz halen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 26 Nisan 2019; 23:41:45 >




  • 742793 kullanıcısına yanıt
    Hayırdır zoruna mı gitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    İnsanoğlu bilinçsiz çoğalarak tüm dünyayı işgal etsin, bizim kadar onlarında olan dünyayı ele geçirsin, hayvanlara yaşayacak alan bırakma, doğal yaşamlarını boz, sonra birde onları toplatıralım, kısırtlaştıralım, yok edelim vs.

    Ayrıca sokaklarda köpekten önce ülkeye ne olduğu belirsiz alınan 10 milyon mülteciden kork.
    Ne kadar cahilsin ya. İnsan olmasaydı bu kadar milyonlarca köpek olmazdı, bugünkü kurtlar ne kadarsa o kadar olurlardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya bir de şu yönden bakın, sen bu 1 tane hayvan için, 1 tane başka hayvanı, tavuğu feda ediyorsun. Sadece sokakta bulunan başka hiçbir faydası bulunmayan köpekler için, kendi faydan için bile değil, o güzelim tavukları kesip mama yapıyorsun onlara veriyorsun. Onlarsa daha çok çoğalıyorlar, sonra daha da çok mama vermek zorunda kalıyorsun, sonra daha da çoğalıyorlar.. Hazıra dağlar dayanmaz demişler. Bu da pek hayvanseverce bir davranış gibi gelmiyor bana, çünkü tavuklar hiçbir amacı olmayan bu köpekler için öldürülüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde konu sahibi ve tek tek tek "hiç kusura bakmayın ben de olsam öldürürüm", "-insan- sağlığı oldumu affetmem" temalı tüm mesajları hiç üşenmeyip bir bir ekran görüntülerini alarak CİMER ve bir çoğu alenen ölüm tehditi olduğu için de yanısıra EGM'ye şikayet ettim ben de.

    Güruhun hepsi de insan insan demiş kendisine, birisi de namına konuşmamış. Sorun yaşayanların hemen hepsi "sonra mahallenin hayvanlarla arası iyi olan bilmem nesi geldi de kurtardı" demiş. Demek ki sorun sende kardeşim, sorun senin dilinde, senin elinde, senin o insanlıktan nasibini alamamış körelmiş iletişiminde.

    O yanınıza emanet almayı unutmayın diyen arkadaş emanetini al da gel yiğidim karşıma. Gücü yetenin gücü yetene zulmünü izlemeyecek artık bu topraklar. Siz ki içinizdeki nefretin, bastırılmış dürtülerin hapsinde "insan"lar, gücü bulduğunuzda yapamayacağınız şey yok. Level'larınız var sadece, hayvana şiddet, kadına şiddet, çocuğa şiddet, hayvana tecavüz, kadına tecavüz, çocuğa tecavüz... Eyyy güruh! Yalan de!




  • aFamous kullanıcısına yanıt
    CİMER'e zaten şikayet etmiştim, konu sahibini bu gün 15:00 civarı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına hayvanları öldürmeye teşvik etmek ve konu açılış tarihinden itibaren öldürülen parçalanan hayvanların sorumlusu olduğunu düşündüğüm için dilekçemi verdim.

    Mahkeme günü yüz yüze geleceğiz. Hamile kediye Tekme atıp bebeklerin ve annesinin ve son 1 haftada öldürülmüş katledilmiş bütün hayvanların suçlusu olarak sizi görüyorum, insanları azmettiriyorsunuz.


    Hesabını Mahkeme Önünde vereceksiniz. Gerekirse ilgili arkadaş dava açarsa müdahilde olacağım
  • Benim 9 yaşındaki kızım köpeklerden çok korkuyor. Sebebi ise 3 yıl önce yani 6 yaşındayken okul çıkışı şahit olduğumuz 20 metre önümüzde köpeklerin ilkokul öğrencisi ve annesine saldırmasıyla yaşadığımız acı bir olay. Televizyonlarda haberlerde izlediğimiz cinsten bir köpek saldırısı vakası. Keşke kızım köpekleri sevebilseydi. Çok korkuyor ve bu psikolojisine de zarar veriyor. Evimin yakınında bir marketin önündr bekleyen zararsız bir köpekle sık sık oynayıp konuşuyorum ama kızımı ne yapsam ne desem ika edemiuorum yaklaştıramıyorum,korkuyor. Köpeği okşuyorum,seviyorum gel kızım sen dr sev bu köpek iyi köpek diyorum olmaz baba,lütfen baba diye yalvarıyor yaklaşmamak için.
    Hayvan hakları ve hayvan sevgisi ile bu sokaklardaki sahipsiz yada sahipli köpekler konusu aynı şeyler değil.
    Empati yaparak düşünmek yazmak lazım.
    Bilhassa kedileri başta olmak üzere hayvansever biriyim. Köpekleri de sever arkadaş olurum.
    Bu mesele bıçak sırtı bir mesele. Elma ile armutlar karıştırılmamalı.
    Bana deseler ki,kızını mı çok seviyorsun,köpekleri mi? Tabiki kızı mı daha çok seviyorum.
    Hayvan hakları hayvan hakları! diye bağıran bir kesimin abarttığını düşünüyorum. Böyle giderse bir zaman gelecek kendisine saldıran köpeği korkutmak için köpeğe telefonunu atanlar yargılanıp ceza alacak.
    Bu sorunun çözümü asla köpekleri soykırım yapar gibi öldürmek değil. Medyaya yansıyan haberde toplu şekilde köpekleri öldüren de ceza almalı,köpek barınağında 1 yıl ücretsiz maaşsız çalışma cezası + parası hayvan barınaklarına bağışlanmak üzere para cezası olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • F kullanıcısına yanıt
    Sizi de CİMER ve EGM'ye bildirdim, başka tek temennim, o "bıçak taşıyın" mavralarının kurbanı olursunuz umarım.
  • O gariplerin tek derdi karnını doyurmak....Hırçın olması açlığından.... Evde yüzlerce ekmek, yemek çöpe gidiyor.....Ben yoll kenarına asılmış bayat kuru ekmekleri bir kovada hafif ıslatıp gece 02 de o hırçın gariplere veriyorum...bazen 3 bazı geceler 8 köpek oluyorlar...karınları doysun bir köşeye çekilip uyuyacaklar...Özeti şu.... AC İT FIRIN YIKAR...… Kuru ekmek bile olsa ıslatıp verin.... Hepsi bu....
  • Biz Adanadayız bizde de durum aynı. Apartmandan çocuklara saldırdılar ilk saldırıda kaçtılar . 2. saldırıda ısırdılar bir çocuğu çocuğun sesi duyulmasaydı çok kötü olurdu 5 6 köpek. Sonra ilkokula giden çocuklara annesi babası arasında 10m mesafe vardı onlara saldırmaya çalıştılar annesi babası bağırdı. Sonra balkondan duyduk biz de bağırıp uzaklaştırdık yoksa parçalardı çocukları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hdhdjdjdbdbd -- 28 Nisan 2019; 3:43:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada itseverler kısmına katılıyorum. Bunlar insandan daha çok önemsiyor. Neymiş köpek saldırmazmış biz saldırıyormuşuz salak mıyız biz kurt sürüsü gibi sürüye saldıralım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doyourenouncesatan

    Gerçekten köpeklerden nefret ediyorum zerre kadar da sevmiyorum. Şimdi aşağıya saçma sapan cevap yazıcaklar köpeklere işkence edilsin, öldürelim demiyorum sadece en enfret ettiğim mahluklardandır.Bir an öncr şehirden toplatılmalı,kaç kez toplu saldırıya uğradım,yerlerine kediler gelebilir :)
    evet kediler daha iyi. minnak minnak dolaşıyorlar. çağırsan bile gelmiyor yanına. yada gelip bacağına sürtünüyor falan. oyyyy tatlı şeyler.





  • Köpekleri bu hale getirenler de aslında bizleriz. Sırf egolarini tatmin etmek,birilerine hava atmak için köpek alıp 1-2 gezdirdikten sonra sokağa salanlar var.

    Kendi köyümde başıboş bir çoban köpeğinin saldırması yüzünden 10 yaşında bir çocuk akıl sağlığını yitirdi.

    Üniversitede okurken bulunduğum bölge şehrin biraz dışındaydı köpekler gruplar halinde gezerdi. Birgün kadının birini yanındaki çocuğuyla beraber parçalamaya çalıştılar yetişmesek gitmişti kadın.

    Küçükken kurt köpeği kangal kırması bir köpeğim vardı. Kurttan gelen genlerden dolayı mı bilmiyorum köpeğim koyunlara saldırıyordu. Birkaç defa saldırdığına bizzat şahid oldum. Hayvanlardan bir tek koyunlara saldırıyordu . Günün birinde köydeki kızgın dönemdeki köpekler ahırın birini basıp 10 dan fazla keçiyi telef ettiler. Benim köpeğim evimin yanında bağlı olmasına rağmen köylü tarafından iftira atıldı. Ailem de bunlara fazla dayanamayıp öldürtmek zorunda kaldı.


    Bazı şeyler köpeklerin aç olması ile aciklanamaz . İçlerindeki bir köpeğin bile havlaması hepsini saldırmaya itebiliyor . Sadece sokağa mama su koyarak hayvansever olduklarını düşünenler var .

    Petshoplardaki köpek satışları yasaklanmalı . Yasaklanmazsa bile her köpeğe çip gibi bir şey takılıp alıcının ismi falan oraya islenmeli . Sokağa saldığı an bulunup cezasını çekmeli. Yoksa her sene artarak gider sokak hayvanları sayısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.