Şimdi Ara

Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Buyrun birde burdan yakın

    Avustralya hükümeti, 2015 yılında aldığı, beş yıl içinde başıboş 2 milyon kediyi ortadan kaldırma kararın ısrarlı.

    Avustralya, 2020'ye kadar milyonlarca kediyi öldürmek için 1080 adı verilen bir zehrin sürüldüğü kanguru eti, tavuk yağı, bitki, ot ve baharatları havadan karaya atarak kedileri öldürmeyi amaçlıyor.



    https://ensonhaber.com/avustralya-2-milyon-kediyi-oldurmeyi-planliyor.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi payners -- 28 Nisan 2019; 7:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cimerci kankalar da gelmiş
    Destekliyorum bu konuyu az önce koşudan geldim rahat rahat şort giyemiyoruz. 2-3 tane köpek sağa sola havlayıp duruyorlardı yanlarından geçemiyoruz ne yapacakları belli değil yolumu değiştirmek zorunda kalıyorum her seferinde, bunun yanı sıra çocuklarımız için de endişeleniyoruz. Dostlarımız barınak ve doğal yaşam alanlarında bakılmalı ve hayvanseverler tarafından sahiplenilmeli.
  • Seni bildirmedim mesela? Buradaki suç unsurunu ayırdedemiyorsan keza, suç teşkil etsen de ceza ehliyetin yeter miydi bilemiyorum inanın.

    Boş insanlar topluluğu diye bir örgütlenmeye mi gitseniz siz acaba ya :) CİMER'ci tayfa geldi bak, belki topluca bir adam edersiniz karşımızda. Şort giymeye cesareti olmayan arkadaş, gelmiş buraya hak arayışına. Avustralya haberini veren arkadaş, zamanında Hitler de yapmıştı, size de bu mu yakışır o halde, ne dersin?

    Ben 30 yaşındayım. Ortaokul dönemlerimde pek çok kez köpek kovalamasına maruz kaldım. Ama o zaman da anlamaya çalışıyordum onları, çünkü açlardı ve ben de bölgelerini işgal etmiştim. O zamanlardan bu zamanlara gözlemlerim ve deneyimlerim sonucu şundan da eminim ki gerçekten ama gerçekten insan elinin dokunduğu bir vahşi eğitim görmediyse ya da açlık, sefalet, zulümle o "doğal yaşamı" dediğiniz ve bir sefer bile gidip görüp birinin karnını doyurmadığınız, köpeklerin deyim yerindeyse birbirlerini yedikleri bölgeler görmediyse eğer, taksicinin geçip arabasını üstüne sürdüğü, motorcunun geçip tekve savurduğu, "insan"ın tekinin çıkıp g*t korkusuna 50 metre öteden taşlar savurduğu, yetiştiremediğiniz çocukların gücü yettiğine binbir çeşit eziyet ettiği, buradaki gibi bazı kendini bilmezlerin bıçak çıkartıp orasını burasını deştiği, kenar köşede tek başına gördüğünde ipler sopalarla bağlayıp tecavüz ettiği bu köpekler ne yapsın size arkadaşlar ya hu? Ya hu o "doğal yaşamı" dediğiniz yerleri bile imara açıp, senin de hiç sorgulamadan aldığın ettiğin o binaları da köpekler mi dikti oraya? Şu dünyayı sadece biz insanlara ait sanıyorsunuz, oysa her canlı kadar bizim de yaşama hakkımız. Yaratıcının var ettiği şeye, şirkle yok olsun diyorsunuz. Burada da olduğu gibi belki bir insana bir şeyi anlatamadığınız olabilir ama hayvanlara anlatamayacağınız şey yoktur. On binlerce insana aynı yerlerde böyle şeyler olmuyorken, bir dönüp kendine bakmalı insan. Acaba o taksici gibi mi hareket ediyorum, yoksa o taş atan, bıçak çeken, tekve savuran, demir sopalarla kovalayan gibi mi, düşünmeli. Şu endişeyi silkip atın üstünüzden. Bir sefer de yere eğilip koklamalarına izin vererek, başlarını okşasan, önüne bir küçük kap yemek bıraksan, sonraki karşılayışlarını gör bakalım seni...




  • Aynen öyle benim de yaşadığım yerde aynı dertten muzdaribiz. Çoğu da hastalıklı uyuz olmuş, tüyleri dökülmüş öyle geziyorlar.
  • Dostum hiç kedi saldırısına uğramamışsın belli ki. Sokaklarda başıboş hayvan olmamalıdır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Daha önce görmediğim beni uzaktan takip bile etmeden bir anda gelip ısıran köpeğe bakın arkadaşlar, üstelik kuduz yüzünden ölüm riski bulunduğu için 2 kalçadan 6 omuzdan iğne vurulmak zorunda kaldım, başıboş köpekler tehlikelidir nokta.

    Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim)
    Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu cimerci kankaların anlamak istemediği bir şey var. Bakın güzel kardeşlerim bu köpeklerle ben duygusal veya başka bir bağ kurmak istemiyorum o bana karışmasa ben de onlara karışmam işime bakarım. Ama bu hayvanlar toplu gezdiklerinde benim yolumdan geçip gitme özgürlüğümü kısıtlıyorlar. Bu canlıların benim hayatımı tehdit etmeye ne hakkı var? Bak üstteki arkadaş atmış köpek ısırığı fotoğrafını, insanlar zarar görüyorlar. Köpeklere veya sadece köpeklere değil hiçbir hayvana zarar verilmesi taraftarı değiliz ama konu insan hayatı olunca olay buralara geliyor.
  • 25 yasında yim bir kere bile bir kopek bana saldirmadi. Bi ara duzenli olarak her sabah Bakırköy ormanda 1.5 saat yuruyus yapardim bilen bilir Onlarca kopek var orda. Kopekler de yururdu bizle kimseye yanlis yaptiklatini gormedim. arada havlarlar hırlarlar lakin saldırmazlar. Kopekler adamdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Robot

    Dostum hiç kedi saldırısına uğramamışsın belli ki. Sokaklarda başıboş hayvan olmamalıdır.
    Sokaklarda kedi istememek şımarıklığın bencilliğin dik alasıdır. Bir kedi durduk yere sana asla saldırmaz yavrusu ile ilgili bir tehdit sezmediği sürece. Dünya sadece insanlara ait değil. Kendine gel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grandeamore -- 28 Nisan 2019; 14:56:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gayet kendimdeyim. Sen kendine gel dostum. Bunlar hayvan ve köpek de kedi de içgüdüleriyle hareket eder. Akıllarıyla değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Her köpeğe alıp yapmayın saldıracak köpekleri bununla uzaklaştırabilirsiniz.

    Youtube’da ürünün çalıştığına bakabilirsiniz.

    https://www.ersinoutdoor.com/urun/dazer-ii-kopeklerden-korunma-cihazi-kopek-kovucu?gclid=EAIaIQobChMIqfHrlOrz4QIVl-J3Ch0C5QMeEAQYASABEgIKmfD_BwE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_dn -- 29 Nisan 2019; 1:28:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -RAUL

    Dostum yanlıs anlamada kimin yerinin neresi olacagını belirleme yetkisini kim verdi sana?

    Dünya yaratıldıgında hayvanı da insanı da bitkisi de vardı. Dünya hepimize verildi. Adı sokak hayvanı olan bir canlının yerinin sokak olmayacagını belirleme yetkisini kim veriyor sana?

    Şöyle düşün sen neden sokakta olmaması gerektiğini düsünüyorsun saldıya ugruyoruz diye bir de hayvan gözünden bak o mu senin hayatında daha büyük tehdit yoksa insanlar hayvanların üzerinde dhaa büyük mü tehdit? O kadar hayvanı katlettik yaşam alanlarını sınırladık yaşam yerlerine binalar köprüler yaptık havaları zehirledik. Hayvanlar diyebiliyor mu bu insanlar yüzünden çektiğimiz ne diye?
    asla yanlış anlamam düşünce katılmıyorum ama nasıl alışveriş merkezine hayvanlar giremiyor metro otobus vs sokağıda öyle düşün kardeşim bende çok iterim sokaklarda özgürce yaşasınlar ama olmuyor huysuz köpek illaki oluyor ve saldırıyor yani saldırganlık olmasa ister sokakda değil isterse evime girip cıksın hiç sorun değil ama öyle değil işte benim dediğim doğrudur illa köpekelri sokaklardan alın böyle olacak demiyorum benim fikrim öyleydi öylede söyledim bana bu hakkın özgür iradem veriyor söyleye bilirim ama sen katılırsın katılmazsın orası ayrı illa senin dediğinde doğru değil katlımayabiliriz ama yaşamasını isteyenler illa bizim isteğimiz olacak sokaklarda kopekler olacak demekte hiç doğru bir karar değil asıl haksızlık bu bence




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Assassino!

    Sokak köpeklerinin davranışları bulunduğu mahalleye göre değişir. İnsanların elit takıldığı modern mahallelerde sokak köpeklerinin saldırdığını hiçbir zaman göremezsiniz ama böyle apaçilerin, magandaların, çingenelerin takıldığı yerde böyle yapmaları normal çünkü o gereksiz insanların davranışları hayvanların psikolojisini bozuyor. Özellikle bu çingene ailelerinin çocukları köpeklere taş atıp sopayla kovalıyorlar bunu bizzat gözümle gördüm ama modern bir ailenin çocuğu köpeklerle iç içe büyür.

    Konuyu açan ve açanı destekleyenler büyük bir ihtimal malum partiye oy veren bir ailenin yetiştirdiği tinerci tipler ki konunun Ankara gibi kıroların merkezi olan bir yerde geçmesi bunu doğruluyor :D

    Naziler neden yüzbinlerce çingeneyi öldürdü sanıyorsunuz? :)
    elit bir mahallede oturuyorum görüşümde belli soldur ama şu konuşmandan çok utandım insanları sınıflandırman çok kötü fakir olmaları görüşleri farklı olması onları aşağalan anlamına gelmez senin zihniyetindeki insanları soyutlamamız lazım
    senin görüşün en tehlikeli görüş
    bu arada sadece buna cevap ver lütfen daha sonra seninle konuşmayacağım




  • ugur_dn kullanıcısına yanıt
    Hocam bunların garantisş yokolsa şu köpek belasıbdan kurtulup huzur ve güven icibde yürümek icin 1500usd bile veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpeklerden ya da hayvanlardan korkan kaçan biri değilim. geceleri yürüyüşe çıkarım bazen. 2 kez köpek SÜRÜSÜ saldırısına uğradım. Kaçmaya vs kalksam zaten parçalanma haberimi izlerdiniz. Geceleri sıklıkla karşılaşıyorum. Tek gezen köpek hiçbirşey yapmıyor, uzak duruyor, çekiniyor. 2 -3 köpek olarak gezenler vs zararsız oluyor, en fazla havlayıp hırlıyor azarı yiyince kaçıp gidiyorlar. Fakat 8 -15 arası sürü olup gezenler gece vakti tek görünce, tahminim aç olmalarının ve sürü olarak vahşileşmelerinin de etkisiyle gözlerini karartıp bazen saldırabiliyorlar. Gerçekten tehlikeliler 185 boyunda insana bunu yapmaya içgüdüsüyle cüret eden hayvan çoluk çocuğu ya da korkup kaçmaya kalkanı parçalarlar. Bunların gruplaşması bi şekilde önlenmeli benim tespitim tek gezenler zaten insanlarla birlikte yaşıyor hiç bir zararı yok. Fakat sürü haline gelenler resmen vahşi hayatlarına dönüyor. Olur da başınıza gelirse kesinlikle çekinmeyin tepik ile karşılık verin bağırın azarlayın üzerlerine gidin en fazla 10 dk ısrar ediyorlar sonra vazgeçip gidiyorlar. Bu arada yandan tekme dediğimiz hareketi denemeyin paçanızı kaparlar, düz ayak tabanı ağzının ortasına gelecek şekilde en saldırgan köpeğe karşı saldırı en etkili çözümdür. 2 kez başıma geldi bu şekilde kurtuldum, sorumluluk kabul etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Köpekleri sevmiyorum
    Sevmek zorunda da değilim
    Belediye barınakta masraf olur diye bakmıyor hırsızlık olmasın diye de dolaşmalarına izin veriyor zannediyorum
    Yayaya saldırmıyor ama motora arabaya saldırarak trafiği can ve malımızı tehlikeye atıyor
    1 tanesi yaya gidersen saldırıyor güya bölgesini koruyor
    Yolu değiştiriyorum bazen onun yüzüne

    Atalar ne demiş iti öldürme korkut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O saldıran köpekleri savunmuyorum ama bizim insanımızda sürekli onları korkutuyor kimisi vuruyor canını yakıyor daha ileriye de taşınıyor bu olay,

    Kimiside onu dışarıda gördüğü zaman evladı gibi seviniyor..


    Saldıran köpeklerin çoğubence daha önce eziyet edilmeleri sonucu böylesine vahşi oluyor.
  • Bendeki Dazer 2 olanı. Çok işe yarıyor. Yalnız bize tubitak tan geldi diye biliyorum. Şimdi baktım fiyatı da bayağı varmış,
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/elazigda-korkunc-olay-kopeklerin-saldirisina-ugrayan-yasli-kadin-oldu-41219849

    yazıktır devlet köpeklere vatandaşlarını parçalattırmaz,

    devlet en doğal insan hakkı olan yaşama ve seyehat özgürlüğünü sağlar,

    olcak iş mi Elazığ ın içinde 84 yaşında kadın 30 köpek tarafından parçalanıyor.

    devlet köpek sürülerini besleyenleri terör kapsamına almaz ise bu sorun bitmez.

    Avrupayı incelesin yöneticiler.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.