Şimdi Ara

Başı boş köpeklerden dolayı sokağa çıkamaz oldum (Gelin Türkiye genelinde bu sorunu çözelim) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
1
Favori
14.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunun hayvan sevmemekle alakası kalmadı, hayvanları toplamaları lazım.İnsan hayatı bu ülkede ne kadar ucuz.
  • Şehirde başıboş sokak köpeği olmaz saçmalıktan başka bir şey değil.Yok dostumuz hayvan sevgisi diyip boşunada acıtasyon yapmayın.Çocuklara saldırabiliyorlar.Bu sizin çocuğunuzda olabilir.Şehirdeki başıboş köpekleride toplayıp ormanlara atmakta insanlık değil.Özellikle istanbuldaki tüm başı boş köpekler ormanlara atılıyor. Akfırat civarına bakın sürü halinde geziyorlar.Buralara yemek bırakılıyor ama hayvanlar sürü psikolojisi ile hareket ediyor.Yani tüm hayvanlar beslenemiyor alfa olanlar karnını doyuruyor bir kısnı telef oluyor.Leşleride görüyoruz kokudan anlıyoruz.Ormana vs Temiz hava almaya gidelim yürüyüş yapalım,bisiklete binelim derken parçalanacağız diye korkuyoruz.Yapılacak şey belli hepsi toplanıp bir kısmı kısırlaştırılacak.Şehirdışında bir yerde hayvan barınaklarında bakılcak, beslenecek ,eğitilecek.Hayvan severler buralardan tehlike ihtiva etmeyen eğitimli türlerden sahiplenecek bakacak.Hayvanların kimlikleri olacak.Beceremeyip sokağa atanlar cezalandırılacak.




  • alpha06 kullanıcısına yanıt
    o köpeklerin allah belasını versin ortada hiçbir şey yokken bir anda üstüme koşmaya başladılar etlik koşu yolundakiler
    farkında olmadan kendimi yola attım araba çarpıyordu az kalsın
    aptal teyzede diyorki bir şey bi yaptın köpeğe la ne yapacam köpeğe al başına çal

    yok efendim kaçmayacakmışım blala
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpha06

    Tamam bizde hayvan düşmanı köpek düşmanı değiliz ama köpeklerin başıboş şekilde sokaklarda dolaşmaları da tehlikeli. Şu kendini hayvansever zanneden, yok köpek durduk yerde birşey yapmaz diye saçmalayan insanların da sabah erken yada akşam geç saatte ıssız bir sokakda 5-10 tane başıboş köpekle yada sokağa bırakılmış bir pitbull vb bir köpekle karşılaşmalarını çok istiyor ve durumda ne yapacaklarını merak ediyorum. Bu kendini hayvansever zannedenler köpekler insanlardan daha mı değerli ? onları çok seviyorsanız sahiplenin biz de köpeksiz sokaklarda rahatça dolaşalım.
    o kadar istiyorum aniden havlayarak üzerine koşsun aynı bana yaptıkları gibi o zamanda sevebilecek mi bakalım
  • İki tane köpeğim vardı. Biri alabaydi. Biri sıbirya kurduydu.
    Ben görmedim hayvanların insanlara saldırdığını, insanlar saldirmadigi sürece. İnsanlardan daha insanlar.
    Geliyorsunuz ne olacak diyorsunuz.
    İnsanlar hayvanları canlı olarak görmek yerine bir mal, hediyelik eşya gibi gördüğü için bu kadar köpek başı boş.
    Daha bu cumartesi günü eşimle yolda gördük. ( Kayseri - urgub arası) golden, arabalarının peşinden koşuyor. ters yöndeydim. Arabayı çektim sağa, peşinden koştum. Hayvani bırakıp gitmişler. İnsanmisiniz siz dedim. aldik bagaja koyduk. Dışarıda aşırı yağmur yağdığı için (Araç 3008 ) havasız yada sikistirip sokmadik.
    İmkanım olsa kendim bakardım, şuanda burada imkanım yok. En kotu iş yerime götürürüm, krallar gibi bakardım.
    Hanımın veteriner arkadaşına götürdük. Ona teslim ettik.

    Hayvanlar dan zarar gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sana bir tavsiye vereyim o köpeklere 1 kere bile olsa mama verirsen sana asla saldırmazlar kuş beyinli dostum :) al sana mama 15 kg 30 tl paran yoksa mesaj olarak ibanını at ben sana 30tl göndereyim ama sizler sığ insanlar köpek bitse kedi o bitse kuş boku diye carcar eder durursunuz.
    https://urun.n11.com/kuru-mama/trendline-kopek-mamasi-15-kg-5-kg-P331571482?K%C4%B0LO+SE%C3%87%C4%B0N%C4%B0Z=15+KG&gclid=EAIaIQobChMI-_H25Jzu4QIVSxbTCh2FTwdvEAYYAiABEgIFT_D_BwE&gclsrc=aw.ds




  • Ankaranın kenar mahallesi denilecek yerlerde uzun süre yaşadım ve doğal olarak köpek doluydu.Bir kere bile havlamadılar bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başıboş köpekler yüzünden kız arkadaşıma oturduğu siteye girerken köpekler saldırıyor/havlıyor/kovalıyor kız kaçmaya çalışırken düşüyor ve dizi yırtılıyor. Ondan önce bebek arabası ile pazara giden bir kadına saldırıyorlar.(sanırım bikaç ay önce) Belediyesine,bimerine,cimerine hayvan hakları savunucularına yazdım. Bu hayvanları burdan alın , her canlının yaşam hakkı vardır. Bende evcil hayvan besledim,yeri geldi sokak hayvanlarını sevdim,ilgilendim. Fakat bu durumda ben bu köpekleri zehirlersem belediyesine şuna buna şikayet ve ihbarlarım da kayıtlar varken kim beni suçlayabilir ? İnsan hayatı vs sokak köpekleri durumu sözkonusu oluyor ve bu durumdan hiç hazetmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ucanoflu kullanıcısına yanıt
    Bize de mama verirken saldırmışlardı. Bu durumda ne yapmak lazım hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor bir konu bu.

    Bu hayvanların itlaf edilmesini istemiyorum.
    Ama çoğunun yaşamı sefillik içinde geçiyor.
    Yarı aç yarı tok, hastalık, soğuk zor şartlarda yaşıyorlar.

    Doğada olsalar belki bu kadar çoğalmayacaklar...

    Kısırlaştırma yapılıyor, hemen hemen her köpekte küpe var. Ama artış hızları çok daha fazla.

    Bizim insanımız, arada şerefsizler olsa da duygusal, bu hayvanların halini görünce besliyoruz.

    Beslemek için sahiplenen, kısırlaştırmadan sokağa bırakanlar oldukça bu hayvanların çilesi de, gece sokakta yürüyen köpekten korkan insanların endişesi de bitmeyecek.

    Belediyelerle olacak iş değil bu. Kisirkaya'da köpek barınağı var, görenler olmuştur. Tellerin dışında yüzlerce köpek var.
    Devletin ülke çapında daha titiz bir kısırlaştırma seferberliği ile bunları kontrol altına alması lazım.

    Hevesle köpek alıp sokağa salmak da suç olmalı.

    Gelişmiş ülkelerde sokak köpeği diye bir şey yok. Bunu nasıl çözmüş bu adamlar insanî bir yolu var mı araştırmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hükümet nerede? Nerede bu devlet?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir işe girişirseniz hayvanseverlerden linç yersiniz. Aynı linci belediye de yer. Sonunda baskılara dayanamayıp bir şeyler yapmaya çalışsalar bile vazgeçerler.
  • valla benide 5 ay felan önce kurtuluş parkında ısırdı köpek üstelik bir şeyde yapmadım yanından geciyordum gercekten artık geceleri eve dönerken acaba köpek cıkarmı saldırır mı diye dusunmuyor değilim o yuzden köpek gorursem yolumu degistiriyorum ya da baska sokaktan geciyorum gercekten sıkıntılı bir durum
  • bende aynı durumdan şikayetciyim .. beylikdüzündede çok başıboş köpek var etrafa saldırıp duruyorlar genelde belediyede hiçbir önlem almıyor hayvan hakları var diye .. ee insan hakları ne olacak peki?
  • SBK S kullanıcısına yanıt
    Redditte Türkiye'de sokak hayvanları besleniyor çok iyiler keşke bizde öyle olsak derken bizim de onlara özenmemiz garip.

    Avustralya böyle işleri çok farklı yönlerle bakıyor. Gerek
    https://www.google.com/amp/s/www.yenisafak.com/amphtml/dunya/avustralya-2-milyon-kediyi-oldurecek-3468090#scso=_clTDXIjKArqIk74P5rWq8AY23:31.272727966308594
    gerek de
    https://tarihkurdu.net/buyuk-emu-savasi.html
    olsun adamlar işi çok ileri seviyelere taşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bi ana avrat küfür yemediğim kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 742793

    Hepsinin toplanıp barınaklara kapatılması gerekiyor. Köpekleri çok seven varsa barınaktan alsın sahiplensin. Sokakta köpek görmek istemiyoruz sağı solu belli olmuyor, bunun ne kadar ciddi bişey olduğunu anca masum biri parçalanarak ölünce anlayacaklar.

    Durduk yere kaç kere köpek saldırdı hatırlamıyorum hiçbirinde de kacmadim üstlerine gittim bağırdım falan anca öyle uzaklaştılar. Bir çocuğa saldirsalar Allah korusun kim bilir neler olur. O yüzden istisnasız bütün köpekler için barınaklar yapılıp hepsinin oraya götürülmesi gerekiyor.
    köpekler de seni sokakta görmek istemiyor
  • sen adana sokaklarına in bakalım bi, sokakta seni bi köpek ısırmadan önce başına insanlar tarafından neler geliyor. yok hayvan edebiyatı yapmayın yok şunu yapmayın. sen köpeğin sokakta durup duramayacağına karar verebilecek bi vasfa sahip değilsin. yeryüzü tüm canlıların ortak alanı.
  • Belediyelerin en temel görevi bu hayvanları toplamak kısırlaştırmak.kısırlaştırılınca fizyolojik olarak sakinleşiyorlarda zaten.çoğu saldıran köpek kızgınlık dönemindedir .sokağa salmasınlar da ama illa salacaklarsa da kısırlaştırsınlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.