Şimdi Ara

Eski konu, rakamlar günümüzü yansıtmıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
24.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt

    Ne yapayım bordromu mu atayım? İnsanlar Türkiye'de de insancıl bir maaşa mühendis olabileceğini görsün en azından. Amaç burada ego kasmak da değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen sanal bir ortamda konuştuğumuz için çok farklı düşünüyorsunuz ama gerçek hayatta emin olun iyi niyetimi anlardınız. Karşı tarafı da yormuyorum. Kendi işimden memnunum, değiştirmeyi düşünmüyorum diyorum. İş değiştirmeyi anca kendi maaşımın 1.5 katını alacaksam düşünürüm diyorum. Bunlar iş hayatında gayet normal tavırlar. Siz hangi perspektiften bakıyorsunuz anlayamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Hemşire maaşları yanlış.

    Kız arkadaşım izmirde 10 aylık hemşire 4800 yattı bu ay. Büyük şehirlerde döner çok az, çoğu hastanede yok. Nöbet saati de 16 lira değmiyor.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    İstediğinizde ve talep ettiğiniz şeyde bir sorun yok zaten. Gayet makul talepler. Bunu ifade ederken üslubunuz karşı taraf için düşündüğünüz gibi anlaşılmayabilir. Nitekim bana bahsettiğiniz kadar iyimser izlenim vermedi.

  • Konuyu başından beri okudum. 39 yaşındayım/Kimya Mühendisiyim. TOBB dan mezun bir arkadaş olarak doğru olan yapmışsın. Cevabın tok bir mühendise yakışır bir davranış, ki onlar aramış sende keyfine göre bir mevla belirtmişsin. Hele istanbul gibi bir yerde yaşamak diğer şehirlere göre çok daha pahalı.


    Bu konuyu okuyan pek çok üniversiteli arkadaşlar vardır, onlara tavsiyem üniversitede iken hangi bölüm okuduğun emin ol çok çok önemli değil kendini geliştir. Başta ingilizceni orta seviyenin üzerine çıkar en azından telefonda gündelik konuşacak kadar ilerlet. Sonrasında bir çizim programı öğren emin ol lazım olacaktır autocad olur solid olur öğren ya, zararı olmaz faydasını görürsün. Ve sık sık teknik gezi yapmaya çalış, fabrikalara git. Hele üniversite de okurken bunu yapmak daha mümkün hocalar talep gönderebiliyor şirketlere genelde kabul edilir. Ben bana gelen tüm teknik gezi taleplerini kabul ediyorum. her sene 3-4 grup gelir. Okulun son yıllarında 3.ve 4. sınıfta temel iki standart var bunların eğitimini al. Biri iso 9001 kalite yönetim sis. biride otomotiv için iso 16949; bu iki standardın eğitimini al koy cebine emin ol bileziktir bunlar. İş başvurusunda seni herkesin 2-3 basamak ileri atar.

    Ve en az bir adet hobin olsun, bu kitap okumak değil, spor yapmak değil bir uğraş olmalı. El işi ürünü olur, doğal hayat olur yani çok boş zamanım var diyememelisin. Öğrencisin zamanın çok kafa yor herşeye, az da olsa ekonomiden anla :) Siyaseti bilmesen de olur ama yakın siyasi tarih hakkında araştırma yapabilirsin.


    Nacizane tavsiyelerim bunlardır.


    Maaş konusuna gelecek olursak, işe başladığın yer çok önemli. Yurt dışı ortaklı bir firmaya girebilmek her zaman daha kazançlıdır imkan varsa.

    Yeni mezun arkadaşlar 5-6k maaşları beğenmeyebilirsin ama senden çok var farkını yukarıda yazdıklarım ile alacaksın unutma.


    Ben tamamen yerli sermaye ile çalışan bir firmada çalışıyorum. Tekstil sektöründeyim 14 yıl oldu, 15k bandındayım ek olarak kendi el yapımı deri ürün yatığım şahsi firmam var.



    Sorusu olan varsa itina ila cevaplarım. Eyvallah.





  • Dediğim gibi sanal ile reelin verdiği izlenim farkından kaynaklı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    daha fazlasını hakediyorsun kanki, bence 20k normal yaptığın işe göre. Bulamayınca kesin geri dönüş yaparlar, bende öyle olmuştu.

  • 20k tecrübeli bir mühendis için şuan abartı bir maaş değil. olması gereken maaştır bana göre. cumartesi pazar da mutlaka tatil olmalıdır.

    biz hep kendimizi küçük görüyoruz.o para çok, o imkanlar çok,o çok, bu çok diye diye bedavaya çalıştırıyorlar bizleri.

  • neyro61 kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba,


    güzel ve detaylı yazmışsınız,tebrik ederim sizi.genç arkadaşlara ışık olabilir yazdıklarınız.


    ben farklı bir konuda yazacağım size. bir süredir bulaşık makineleri için tablet deterjan ürettirmeye çalışıyorum ama maalesef başarılı olamıyorum. bu konuda bir yardımınız olur mu?


    çok firmalarla görüştüm ama ya dönüş yapmıyorlar ya da başlarından savıyorlar/ilgilenmiyorlar.

    şahıs firmam kurulu aktif e-ticaret yapıyorum.

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Gardaş forumda bir ankaratıplı daha var. Doktorların en az yarısının 30k ve üzeri aldığını idda ediyordu. Hatta aile hekimlerinin 30k civarı aldığını idda ediyordu. Hangi ankaratıplı doğru söylüyor? Sen mi o mu?


    Düzenleme: Gardaş ankaratıplının biri bana mesaj atmış. Her doğru her yerde söylenmez diyor. Linç ederlermiş bunu. Ne demek istiyor sence? Ben ağnamadım  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 25 Kasım 2021; 14:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Aslında olay bölümle tamamen alakasız her şey okuduğun okulla alakalı gidip hakkaride okursan bilgisayar mühendisliğini bir anlamı yok önemli olan bölüm değil okuduğun okul. Çevresi eee ceng ve me olan bir insan olarak söyleyebilirim hemen hemen hepsi aynı parayı alıyor. Tabii bahsettiğim şahıslar odtü hacettepe seviyesinde insanlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 25 Kasım 2021; 13:35:25 >
  • Güzel para kanka 💵

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin başında duracak kıdemli mühendis için çok para da değil.


    Koca koca şirketler kalifiye işler için mühendisine 20k veremiyorsa kapatsın gitsinler.


    Bu arada 40 yaşında olsan çok görmüş geçirmiş diye seni hemen işe alabilirlerdi ama


    8-9 yıllık tecrübeyle bilmiyorum, çok spesifik bir mühendislik işi icra ediyor olmalısın.

  • Yeni baslayanlar bile 6k dan aşağı almıyor ki son döviz artışından sonra bu oran 8 e çıkacaktır, seniora 20 bin tl vermemek ayıptır, günahtır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt

    ya anlamıyorlar işte ve çoğu halk da kas gücünün insanın yüksek kortikal işlevlerini kullaranarak yapılan işten daha fazla alması gerektiğini savunuyorlar üstelik ve onlara tepki çekmemek için de fazla maaş vermiyorlar


    ama o yüksek kortikal işlevleri kullanarak yapılan işleri herkes yapamaz ama kas gücünü herkes yapar ama bizim burada bu sistem geçerli değil maalesef

  • bunu bir cerrahın alması gerek hocam ama cerrahlar ortalama 10-12bin bandına alıyor en azından bizim buradaki üniversitede


    8-9 saat süren total proktokolektomi ameliyatı başına 100 tl bile vermiyorlar


    ama aile hekimleri cerrahlardan çok daha fazla kazanabiliyorlar


    animasyon şeklinde anlatımı

    Dr. Ayhan Kuzuyoutube
    Kolorektal Ameliyatları #12 - Total Prokto Kolektomi İPAA
    https://www.youtube.com/watch?v=fD3bK3nrkIU
  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Çok spesifik bir alanda çalışıyor değilim aslında. Benim yaptığım işi yapan binlerce insan var ama o işin de kolları mevcut. Akustik ile ilgili bir iş yapılacağı zaman eğer analiz de yapmak isteniyorsa, ki o da aeroakustik ve vibroakustik diye ayrılıyor, ben aeroakustik analiz konusunda Türkiye'de bu eğitimi verebilecek sınırlı sayıda kişiden biriyim. Tabi işimin her dakikası aeroakustik analiz yapıyor değilim. Bu uzmanlaştığım spesifik konulardan bir tanesi. Bana gelen telefonda akustik projesi dendi sadece. Bunun test düzeneği var, analiz aşaması var, aero-vibro ses türüne göre gidilecek yolları var. Ben zaten bensiz bir şey yapamazlar demiyorum, o kısım biraz konuda yanlış anlaşıldı galiba. Ama dediğim gibi uzmanı olduğum çok spesifik bir konu için ihtiyaç varsa eğer ben de bol keseden salladım fiyatı. Yoksa genel olarak savunma sanayisinin başta gelen firmalarından daha az alıyorum. 8-9 yıllık bir mühendis de savunma sanayisinde duyumlarıma göre 18k civarında falan alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Alır evet, oyun yazılımında bile iki - üç - beş yıllık mühendis 13-14 alıyorsa savunmada 20 de alır 25'de.


    Bence 16-17 deseydiniz girer ve o maaşı alırdınız.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Ona yakın bir maaşı zaten Ocak'ta alacağım için İstanbul'a taşınmaya hiç değmez dedim. İzmir'de bile 2k fazla alacak olsam iş değiştirmeyi hiç düşünmem. Çok rahat koşullarda çalışıyorum çünkü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.