Şimdi Ara

Eski konu, rakamlar günümüzü yansıtmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
24.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    orası çok garip döviz bazında ücret düşüyor ama tüm herkesin geliri dolar bazında artıyor hatta ihracat rekorları kırılmaya başlandı bile


    bence artık ucuz iş gücü oluşturulmaya başlanıyor ve iyi kazananlar da maaşları tl bazında sabit tutulmaya başlıyorlar


    --------------


    hekimlik mesela sağlık iş sözleşmesi imzalanır 2 yılda 1, hekimleri 3 sözleşmedir(6 yıl) sabit tutuyorlar ve her defasında (ücretlerin çoğu hastane dönerinden verildiğinden oradaki %lik sabit tutulup diğer hekim dışının artırılıp doktorla eşitlenmeye çalışılıyor) ve hekimin geliri o %lik değerin düşmeisnden dolayı düşmeye başlıyor


    bu pandemi de hekimler çok fazla çalışmışken ağustos(son sözleşmenin olduğu tarih ve en büyük oransal düşüsün yaşadığı sözleşme) öncesi bir hekim 5bin döner alırken şimdi aynı puanla 2bini zor alıyor(zaten çoğu bu tarihten sonra özele ya da yurtdışına çıkmaya çalıştı),


    --------------


    hatta 1 aile hekimi 2010 senesinde 8-10bin kazanırken yıl 2021 yine ücret 8-10bin lira (çünkü her 2 yılda ek ödemedeki kat sayı azalıyor)


    https://forum.donanimhaber.com/ortaogretim-lisans-sozlesmeli-kadrolu-hemsire-maas-ayni-hastane-8-9k-maas--149302311


    hemşire çoğu pratisyenden şu an iyi almakta nöbet tutmayan uzman hekimle bire bir almakta


    ilerde bizi de geçerler  çünkü sabitler onların daha fazla


    hekim sayısının az olmasından da kaynaklanan bir durum yaklaşık hekim dışı sağlık çalışanı devlette 1milyon ama toplam hekim sayısı 160-170binlerde

    o yüzden de olabileceğini düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 24 Kasım 2021; 23:58:17 >




  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    yazılımda fazla üniversite önemli değil


    ihtiyaç çok fazla ve maaşlar da kolay kolay 6-7den aşağı başlamazlar( herkes için değil 100-120 bin bandındaki üniversite ve gerisinde olanlar için de orta çaplı bir bilgiye sahip olanlar için)

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sence 3-4 sene sonra durumlar nasıl olur?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    fazla değişmez bence mezunlara çok fazla ihtiyaç var ve o alanda uzman yani senior olanlar da çok az


    sektör yeni de zaten hep yeni yeni alanlar çıkıyor baya geleceği olan bir bölüm

  • Çok garip. Kendileri sizi arıyor ama 20k vermiyorlar. Zaten arçelik seviyesindeki şirketlerde çalışan mühendisler 10-15 arası alıyorlar. Aradaki para farkı tek kalemde yüzbinlerce lıralık işlemler yapan bir şirket için sorun olmasa gerek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 80 milyonluk ülkede sizin yerinize mutlaka birini bulurlar merak etmeyin. 36 yaşındayım çok iş yeri değiştirdim daha gidipte arkasından ağlanılan adam görmedim.

  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    Evet garip olan da o zaten. 2 sene önce falan da aramışlardı başka bir pozisyon için. O zaman da ücret tatmin ederse düşünürüm demiştim. Ben zaten hali hazırda 10-15 arası alıyorken ve 2 ay sonra zamlarla 15+ beklentim varken, neden aynı ücrete 8 yıldır çalıştığım yeri bırakıp gideyim ki? Bir de şöyle saçma bir durum oluyor. Yapmak istedikleri çalışma ile ilgili argede pc üzerinde analiz de yapmak gerekiyor. Bununla ilgili bizim sattığımız program zaten ellerinde var ama o iş için kullanabilecek adam yok. Bizden eğitimi de alıyorlar. Uğraşıyorlar olmuyor. Sonra o iş proje olarak dışarıya aktarılıyor ve yine bize geliyor. Bu sefer hizmet bir firma üzerinden sağlandığı için projenin fiyatı belirlenirken benim maaşımdan çok daha fazla bir bedel yansıtılıyor ve el mecbur yaptırıyorlar. Halbu ki ben adamlara maaşımın %50 daha fazlasını teklif ediyorum, hatta zamlı maaşımı düşünürsem o kadar bile değil. :) Muhtemelen içerideki dengeyi bozmamak adına belli bir limitin üstüne çıkmıyorlardır ve yine o dengeyi bozmamak için 2-3 kat daha maliyetli de olsa o iş içeride olmuyorsa dışarıya yaptırıyorlardır. Bosch'taki bir müdürden şöyle bir cümle duymuştum niye bizi işe almıyorsunuz ki zaten bizim maaşın 3 katı kiralama ücreti veriyorsunuz diye sorduğumuzda: "Burada yeni eleman almak çok zor ama para harcamak çok kolay" demişti. Hadi Bosch dışarıya bağlı olduğu için öyle diyelim de Arçelik direkt yerli yani.





  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Evet öyle zaten. Ben de 30 yaşındayım ve nice arkadaşım iş değiştirdi, sayamadım. Hiçbirinin arkasından da işler aksamadı. Gidenler sayesinde kalanların maaşı arttı hep bütün tecrübeliler de gitmesin diye. Ama adım kadar eminim yapacakları o proje için zaten çalıştığım firma ile iletişime geçecekler ve yapmaları gerekenleri yine ben göstereceğim. Benzer bir örneği TAI'de yaşadım zaten. TAI bulamıyorsa Arçelik nasıl bulsun. :)

  • 1500$ civarında bir ücreti veremiyorsa acaba nasıl rekabet edecekler ki piyasayla bunu da çözemiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Tainin çalışma koşulları hskkında fikriniz varmı?Kardeşim suanda Otokardan Taiye geçmek üzre 6 yıllık Otomativ.Müh.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco-De Lucia -- 25 Kasım 2021; 3:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bogazicili_zekiye kullanıcısına yanıt

    Zekiye hanım Boğaziçi üniversitesi hangi bölüm mezunu sunuz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şok müdavimi adama bulunmaz hint kumaşı mısın diye soruyor.
    Şaka gibi ülkeyiz valla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 sene once!!! Gercekci muhendis maaslari altinda acilan konuda minimum 15 - 20 arasi gidip geliyordu maaslar kimse ben dusuk aliyorum demiyordu. Yeni mezunlar bile 10 un uzerinde basliyordu. O zamanda diyordum milleti yanlis yonlendirmeyin diye😇😇😇

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 20k cok az istemişsin.Yoldan gecen bi b.k bilmeyen bir milletvekili bile daha cok aliyor.Kaldıkı sen dünyada bilgili tek kişisin.Bütün olay sende.Herkezin sana ihtiyacı var.En az 100k istemeliydin.Bir kere 50k sı senin benzinine yetmez.Geriye kalan 50k sı ile de kıt kanat geçinirsin.Ben Arçelik olsam senden Maaş teklifini alsam.Sende 20k istesen sana tek kelime söyler gecerdim.O da Has.s.tir olurdu.Nasaya astronot mu olcan hayırdir.Kendinizi bu kadar poh pohlamayin.Akılli bir adam şu bilgi çaginda hiç işe gitmeden de o parayi kazanir.Ama malesef ki dunya nufusunun yarisindan fazlasi beceriksiz insanlarla doludur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt

    Direkt TAI'nin içinde hiç çalışmadım, uzaktan proje yapıyorum onlara. Maaş olarak otokardan daha iyi veriyorlardır. İkisi de müşterimiz. Otokardan Tai'ye geçeni gördüm ama Tai'den Otokar'a geçeni görmedim hiç. Muhtemelen mantıklı bir hareket yapıyordur. Ama Tai'ye de mükemmel diyemem. Masterdan arkadaşım Tai'de işe başlayıp bir iki yıla köreliyorum diye istifa etmişti. Birimden birime değişiyordur ama çok kendini geliştirebileceğin bir yer değil de güzel maaş alabileceğin bir yer gibi daha çok. Son zamanlarda da savunma sanayisinin içinin boşaltıldığını çok duydum, yani torpille adam alındığını.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaNCeR91 R kullanıcısına yanıt

    Piyasayı ve nitelikli işlerde çalışanların ne kadar kazandığını bilmediğiniz için yorumunuz gayet normal. Kendi maaşımın 1-2k üstüne neden İstanbul'a gideyim deli miyim ben? Kaldı ki orada işe de gideceğim. Şu an evden çalışıyorum. Yok astronotmuş, yok en az 100k imiş bilip bilmeden cahilce yorumlar yapmayın. Türkiye'de benden çok daha fazla kazanan maaşlı çalışanlar da var. Herkesi asgari ile kazanıyor düşünüyorsunuz galiba ama geçen seneki zam miktarım bir asgari kadardı. Neyse size yazayım derken insanları kötü psikolojiye de sokmak istemiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

    metni:
    düşünmüyorum ama maddi anlamda motivasyon sağlayabilirseniz anca öyle olur


    Bir işveren olsam istediğin ücretten ziyade tavrından dolayı seni istemezdim.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Dediklerine katilirdim ama burasi turkiye hayal görme fazla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tavırda bir sakınca yok aslında. Zaten gitmek istemediğim için en azından iş değiştirmemi sağlayacak bir öneri olması lazım. Çok da garipsenecek bir tavır değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    "anca öyle olur" diye bir üslup yok. Özellikle iş görüşmesinde. Sana nasıl bir dilin uygun olduğunu da anlatmaya çalışırdım ama muhtemelen duvara konuşmakla aynı şey olacak.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.