Şimdi Ara

Eski konu, rakamlar günümüzü yansıtmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
6
Favori
24.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arçelik'ten bir şekilde CV'me ulaşıp beni aradılar ve şöyle bir konu için kıdemli uzman bir mühendis arayışımız var, düşünür müsünüz dediler. Ben de düşünmüyorum ama maddi anlamda motivasyon sağlayabilirseniz anca öyle olur dedim. Beklentimi sordular, ben de min 20k dedim. O kadar veremiyoruz dediler ve konuyu kapattık. Ülkenin önde gelen markası bile şu devirde bu paraları veremiyorsa cidden boşa çalışıyoruz bu ülkede.


    Edit: Konu 2021 konusu olduğu için maaş güncel değeri yansıtmıyor. Hala daha aynı konu için arada yazıyorlar ama yine kabul etmiyorum. Konu içerisinde bu iş için zaten çalıştığım firma ile iletişime geçecekler demiştim ki öyle de oldu. Toplantıda takım yöneticileri de söyledi tecrübeli adamım kalmadı, bulamıyoruz da diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 9 Eylül 2022; 17:28:7 >



  • Evet Türkiye'de spesifik bir konuda bulunmaz Hint kumaşıyım diyebilirim. Bunun örneğini TAI'de yaşadım mesela. Benim uzman olduğum bu konuda kendileri çalıştığım firmadan destek alarak bu işi yürütmek istediler. 2 ay kadar destek olduk. Sonrasında yapamadılar ve işi proje olarak bize yaptırıyorlar. Haliyle yine konu üzerinde kendi firmamız içerisinde ben ve arkadaşım çalışıyoruz. Eğer Türkiye'de bir firmada makine mühendisi olarak işe girip bu işi yapmaya çalışacaksanız eğer muhtemelen benden eğitim alırsınız. O yüzden rahatlıkla diyebilirim ki evet o kumaştanım.


    Bu bulunmaz Hint kumaşlığı ayrı bir konu ama 20k şu anki Türkiye'de mühendislik için öyle uçuk kaçık bir maaş değil zaten. Öyle egoistlik yapıyormuşum gibi göstermenize gerek yok.

    Abi insanlar ne kadar cahil ya

    20k bir muhendis icin bir avukat icin hicbir sey olmalidir

    Ulan suan 1600 dolar yapiyor bu paraya amerikada 16 yasindaki gazeteci cocuklar calisiyor

    Yazik bu ülkeye omg

    9 ay sonra gelen edit: suan 1098 dolar civari ediyor ankara hukuk mezunu arkadasima teklif edilen maks maas 6000 tl

    Bu ulke bitmistir

    Vallahi anlatıp moralinizi bozmak istemiyorum ama aşırı rahatım. Özellikle 15'in altında alsam bile sırf bu rahat ve İzmir'de olmam yüzünden iş değiştirmek istemiyorum. Mesai 8:30 - 18:00 arası, öğle arası 1 saat yemek molası ama oyundu gırgır muhabbetti derken hiçbir zaman 1 saatle kalmıyor. İşini yetiştirdiğin sürece tepene binen olmuyor. İzmir tarafında özellikle patron da yok, müdür de yok. Kendi yağımızda kavruluyoruz. Yemeğe 1k yemek çeki veriyorlar maaş harici, yola da 500. Mesai ücreti yok ama mesai de yok. Proje sıkışırsa evden pcye bağlanıp hallediyorum ama zaten son 2 yıldır evden çalışıyorum. Mesai başlamadan 5 dk önce uyanıyorum, mesai bitince de direkt pc başından kalkıyorum. Arada işim oluyor çarşıda, çıkıp işimi hallediyorum. Yıllık izin de sıkıntı olmuyor. Eşim gezmeyi sevdiği için ara ara Cuma ya da P.tesi için izin istiyorum, haftasonuna bir yerlere gidiyoruz. İzmir'de olduğumuz için zaten Kuşadası, Çeşme 1,5 saatlik mesafe. E şimdi bu kadar rahatı bırakıp bir de kültürünü hiç bilmediğim bir firmaya gitmek ayrı bir risk zaten. Üstüne İstanbul'da kiralar da uçuk. O yüzden sırf gitmemek için 20k dedim ama adamlar tamam gel dese 40 kere düşünürüm yine.

  • O paraya 6 tane yeni mezun mühendis çalıştırırlar tabiiki işlerini bilir onlar

  • Muhtemelen istedikleri işi yeni mezun mühendise yaptırmak için de bir 6 sene geçmesi gerekir. Zaten o yüzden tecrübeli birilerini arıyorlar.

  • Düşündükleri büyük ihtimalle 10-12 arasıydı. Yazık vallahi.

  • Aradıklarını bulamazsalar yine ararlar  

  • Abartı gibi geldi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet zaten gitmemek için abartı ücret istedim ama çok da abartı değil aslında. Maaşımın 1.5 katı olması lazım gelmem için dedim. Ki Ocak'ta zam gelecek zaten. Zamlı halinin 1.5 katı bile olmayacak 20k. O yüzden çok da abartı değil.

  • iyi yapmışsın.
    yıllar önce lisede makine müh olsam arçelikte işe girebilir miyim girsem kaç para alırım diye bakmıştım.
    sonuçları görünce makineden vazgeçip bilmuh okudum hayatımda verdiğim en iyi karar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 24 Kasım 2021; 18:52:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O şekilde yürümüyor işler. 20 tane de alsalar işi yapamıyorlarsa yapamıyorlardır.

    Senior için 20 bin uçuk bir para değil, hem ileri seviye işleri yapıyor, hem de bir yandan tecrübesi daha az olanları eğitiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence iyi istemişsin.

  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt

    Ben de mak müh okurken ünide zorunlu Java dersleri veriliyordu her bölüme. Orada yazılım ile tanışınca muazzam bir zevk almıştım ama kendimi de tanıdığım için bir sene de olsa baştan sınava girip bil müh yazıp okumaya hiç yeltenmedim ama hep içimde bir ukte kaldı. Yine de mühendislik olduğu için işimi seviyorum ama kafayı çalıştırmak gerekiyor sürekli.  

  • 20 bin lira büyük para değil artik anca rahat yaşatır


    Şuan maaşınız kac


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

    Şu an eve giren toplam para 20k diyim. Tam maaşımı kimseye söylemiyorum. 20k ile de rahat yaşıyoruz zaten ama bize de çoğu şey pahalı gelmeye başlıyor artık.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    20 k gayet iyi para zenginsin :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi para da zengin sayılabilecek kadar değil tabi. 2 çocuklu aile için anca yapmak istediklerimizi yapabilmemizi sağlayan bir miktar. Yine de arabamız yok mesela, şu şartlarda alamıyoruz.

  • az istemişsin yerinde olsam 50 binden aşağı istemezdim

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Arabanız olmaması üzücü . Bu devirde araba kesinlikle şart .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Bu gidişle pek alabilecekmişiz gibi de görünmüyor.

  • Mühendisler neden hep tam maaşımı söylemem diyor hocam? Ben sizi tanımıyorum etmiyorum nerede çalıştığınızı da bilmiyorum maaşınızı bilsem ne olacak acaba?

  • Xakler kullanıcısına yanıt

    Haklısınız hocam da forumu kullanan reelde tanıdığım insanlar var. Muhtemelen iş yaptığımız firmalarda çalışan insanlar da vardır. Ama aralık olarak söyleyebilirim. 10-15 arası alıyorum ve önümüzdeki yıl da beklentim min 15. Yaptığım işe oranla piyasa için düşük kalıyor diyebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkgncr -- 24 Kasım 2021; 21:12:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.