Şimdi Ara

Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
3
Favori
19.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğalgazı aç komşuya git nasılsa parasını ödüyoruz dersin 😁🤣
  • Bir bina komple ısınır, komple soğur. Hep söylüyorum, gene söyleyeyim, kombi mallıktır. Kullanana mal demiyorum. Kombiyi apartmana sokan zihniyete mal diyorum. Bazı mallar bunu apartmana soktu. Birileri de o apartmanları aldı. Bunu normal gördü, bunu bildi, bunu tanıdı. Kullanıyor. Ama normal değil, bilesiniz.


    Bina her anlamda bir bütündür. Aşağı yukarı her konuda bir bütün olarak ele alınmalıdır. Isınma da öyle. Bina kat kat veya daire daire ısınmaz. Binanın sıcak duvarlarını yalıtmak da tam manası ile bir lüzumsuzluktur. Ek olarak termal kütleyi azaltmaktır. Radyatörler kapandığı an ortam buz keser. Dolayısı ile daireleri birbirinden yalıtmak da mallıktır. O termal kütle iyidir. Yeter ki apartman bir bütün olarak ele alınıp ısıtılsın.


    Aynı şekilde, gündüz bina boş diye yakmaz ve binayı soğutursanız, insanlar eve gelmeye yakın saatte öyle bir harlamanız gerekir ki binayı ısıtana kadar gündüz yakmayarak yaptığınız tüm ekonomiyi kaybedersiniz. Bu yüzden bir binanın komple soğumasına da izin verilmemelidir. Ilgıt ılgıt, minik minik yanmalıdır kalorifer. Sen içinde iken harlanır. Sen yokken kısılır. AMA KAPANMAZ. Ayrı ayrı da ısıtılmaz.


    Özellikle Türkiye'de, tiğniyetsizler ve başkasının hakkına girmeye çekinmeyen dangalakların bol olduğu bir ülkede kombi zaten tam bir beladır. Asla kombili evde oturmam. NET. Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Güzel muhitte güzel daire görüyorum. Nispeten makul fiyatlı. Kombiliymiş. Direkt eliyorum. Asla almam da, kiralamam da. Bilimselliğe, akla ve mantığa aykırı bir şeyin içinde yaşamam abi ben. Kimse kusura bakmasın.


    Oturana, alana laf etmiyorum bu arada. Bunu başımıza musallat edenlere kızıyorum. Oturan, alan bilinçsiz. Bilmiyor. Doğrusu bu, iyisi bu sanıyor ama o da ayılır yavaş yavaş. Hatırlarsınız, eskiden tuvalette kullanılmak için üretilmiş minik fayans kaplamalı apartmanlar vardı. Onun gibi. Dangalağın biri almış tuvalet malzemesini, la bu cephede iyi olur demiş. Uygulamış. Arkasından bin tane daha barzo gitmiş. Tuvalete benzeyen binalar türedi bir dönem. Onun içinde yaşayanlar da bunu normal gördü. Onu görmüş, onu normal bellemiş çünkü. Aynı kafa. Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! 


    ------------------


    Herkesin minimum da olsa bir nebze yakması gereken, çok ısınmak isteyenin çok yaktığı, az ısınmak isteyenin az yaktığı bir model olarak ısı pay ölçerli merkezi sistem daha mantıklıdır. Onda da ısı pay ölçerlerin iyi ayarlanması gerekir. Kısığının çok kısık olamaması garanti altına alınmalıdır. Böylece apartman gene bir bütün olarak ısınır. Ama her daire isteğine göre biraz az veya biraz çok ısınır. Bu daha mantıklı. Ama kombi aptalcadır.


    Düşünün: Ben büroyum. Akşam yokum. Gündüz geliyorum. Alt katım ve üst katım ev. Onlar gündüz yok. Kombili olsa, benim ısınmam için deli gibi yakmam gerekir. Ama unutmayın, ben büroyum. Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Kalın giyinerek gelirim ofise. Ayakkabı giymem bot giyerim. Sonuçta büroyum, full kıyafetliyim. Ayakkabılıyım. Hiç yakmam. Alt kat da, üst kat da buz keser. Akşam zaten yokum. Gene yakmam. Ne haliniz varsa görürsünüz. Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Böyle bir dünya var mı yani? Aptalca.


    ------------------


    "Sen yaz kış ödüyon"cular var bir de... "Ben yaz kış ödüyom" da, kışa apartman bilmem kaç bin liralık gaz alıp giriyor. Depoluyorum. Sen onu da yapamıyon? Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Aidatlarımız gözlerine çok geliyor. Kapıcıyı çıkardın mı, senin ısınmayı ekledin mi, zaten aynı ödüyoz. O zaman kombinin ameleliği ile niye uğraşıyon? Tam da bu sebepten: Kapıcısızlık için. Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Ameleliği sana yaptırıyor müteahhit. Karşılığında bin tane bela. El çözüm: Teknoloji ilerledi. 4000TL otomatik sistem dönüşümü. Apartman para topluyor. Taktırıyor. Artık sistem otomatik. Gene kapıcın olmayacaksa olmayabilir yani. Haftada bir temizletirsin. Bitti gitti.


    Merkezi sistemin aidatı şişirmesindeki temel unsur yakıt değil. Kapıcı. Yani kombi ile yaşayan güzel kardeşlerim: Çok fena kazık yiyorsunuz. Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Aralık 2020; 0:53:13 >




  • Tek odayı ısıtma konusunda elektrikli klimalar daha uygun maliyet olarak. Öyle bir şey kullanılabilir. Ama konu trollse bilemem ciddidir diye yazdım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gazı açmaya korkan tipler yüzünden apartmana tövbe edecem


    Daha kötüsünü ben yaşıyorum yilin 8 -9 ayı altımda ve üstümde duran komşular kombi açma vakti kayboluyor çocuklarının yanına gidiyorlar kışın hasret daha artıyor sanırım. Gel de sövme bu işe. Varlıklarını bir yokluklarını iki seveyim hiç olmasalar dert değil köklerim kombiyi...

  • Doğalgaz çok saçma bir şey. 220 m2 yeni, ısı yalıtımlı ev. Daha önce soba yakarken tek oda falan ısınıyordu ama en azından üşümüyorduk, odun da bahçeden bedavaya geyordu. Doğalgaza geçtik geçen sene, 32-35 derece arası çalışmasına rağmen, bazı günler kısa sürelerle 40'a falan çekiyorduk, şubatta 600 lira fatura geldi. Şunu da belirteyim bahsettiğim ev hatayda, doğu falan değil neyse ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    600 ne yahu? Erzurumda falan mı yaşıyorsunuz?


    İstanbulda 85 m2, mantolu+YTONG dairede bana 109 TL fatura geldi.


    Alt komşum 600 liralık gaz yakıp bir kısmını bana kitlemeye kalksa "parmak arası terlik" işareti yaparım, kimse kusura bakmasın.  

    Parmak arası terlik işaretiÜst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! Ufkumu açtın dostum teşekkür ediyorumÜst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! 





  • İsteyen yakar isteyen yakmaz. Komşum ısınmıyormuş diye alttan bende mi yakayım. Isınamayan yaksın. Birisi dava açmışta kazanmışmış. Ne yani mahkeme kararı ile kombisini mi yakmış adam :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nan hatta problem var tesisatimi yanliş cektiler diye mrkla girdimm mevzuya bak yaa te allahimmmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir de yaşıyorum. 3 günlüğüne doğal gazı açtım, 70 TL fatura geldi 3 gün için. O günden sonra daha da doğal gaz açmadım. Klimayla ısınıyorum tüm gün 1 ay boyunca 150 tl elektrik geldi

  • Tavana yalıtım yaptırın.

  • Yazında üst komşu klimayı açınca sen serinlersin.Ödeşmiş olursunuz. Soğuk hava aşağı iner çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuafortr -- 11 Aralık 2020; 5:13:10 >
  • Sen bu konuyu apartman da yaşanmaz konusuna ekle

    Hatta forum yönetimine rica et apartman dan nefret edenler diye bir ana başlık açsın lar.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/146853547
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-D67828229

    Bunu alın, çıkın yukarı, "200 TL ödeyecekmisin, ödemeyecekmisin?" diye sorun hocam

     

    3d printerlami yaptin bunu?




  • Bi daha ki ay sende kombiyi komple kapa.
    (onun fatura pek değişmez)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çocuklarını kaçır fidye iste vermezse hepsini öldür
  • Ben de al komşum çok yakıyor darlanıyorum sıcağa gelemiyorum bunalıyorum. Kombiyi kapatsın diye dava açarım. Güzel güzel anlaşırız :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz de öğrenci evindeyiz, alt kat sayesinde ısınıyoruz. Çok saçmalamışsınız. Size ne yani adam ister açar ister açmaz. Çok ağlayacaksanız merkezi sistemli eve taşınsaymışsınız. Ben adamın yerinde olsam böyle derdim. Kişisel tercihtir kimseyi ilgilendirmez. Suç falan da değildir. Boş konu.

  • Strafor Tavan Kaplama ile sorunu çözebilirsin. Eşiniz varsa eğer model sevmiyorsa sade tavan modellerinden yaptırın. Evinizin sıcaklığı üst kata geçmez, tavanda yalıtım olduğu için. Bu uygulama denenmiş ve işe yaramıştır. ayrıca emin olun faturanız yüzde 12-13 azalacaktır. Ayrıca psikolojik olarak da ısınacaksınız. Araştırmanızı önerim.


    Güzel bir ustaya yaptırın. Her yerine yapıştırıcı üründen sürsün. sarkmalar olmasın yıllar içinde.

  • Türkiye'de kombi, petek, doğal gaz vb ile ısınma saçmalığından acil vaz geçilmesi lazım, şuanda yaşadığım ülkede bu ikinci kışım ve burda kışları yeri geliyor -30 oluyor ve evlerin hiç birinde ısınma problemi yok, ısınma dediğiniz şey eğer apartmanda yaşıyorsanız sizin doğal hakkınızdır, evlerin hiç birinde ısınma adı altında ne ayrı para alınıyor ne de ayrı fatura çıkıyor, evlere ısınma bedeli dahil ve evler şu gördüğünüz sistem (elektrik) ile ısınıyor.

    Ekleme: Condo dediğimiz apartman daireleri müstakil evler değil.


    Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demoprazol -- 11 Aralık 2020; 9:48:8 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.