Şimdi Ara

Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
3
Favori
19.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Haksızken daha haksız duruma düşersin...

  • Burası forum donanım kardeşim adam 25 kuruş için 25 takla atıyor senin açtığın konuya bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başkası senin yaktıgınla nasıl ısınsın bune mantıksızlık bir hafta dışarıdaydım içeri 15 dereceye düşmüş alttaki ne yakarsa yaksın beni neden nasıl ısıtabilir.

  • Locaste Siarnaq kullanıcısına yanıt
    merkezide bütün kömür açana giriyor. merkezide saçmalık
  • Termostat alın tüketim yarı yarıya azalıyor. Cosa kullanıyorum 22 ortam sıcaklığı ayarlı, doğalgaz 150yi geçmedi geçen yıl. Bu sene zaten kış yok. Bireysel kombide kimse karışamaz. Konuya yanıt vermeye bile pek gerek yok ama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oldu canım, ne varsa beğenmediğiniz mahkemeye koşun,, sen bilmiyormusun üstte, altta yanda daire varsa ortadaki dogalgaz ya en düşükte açar ya hiç açmaz,, gidip o zaman ara kat daire alacan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyConcept kullanıcısına yanıt

    Bu konuya ilişkin ne bir Yargıtay İçtihatı var ne de bir Hukuk Genel Kurulu Kararı (en azından Uyap mevzuat ve içtihat arşivinde ben denk gelmedim)


    Araştırma yapmışsınız daha önce aydınlatırsanız sevinirim. detaya inmenize gerek yok, Yargıtay/Hukuk Genel Kurulu esasını yada karar numarasını belirtmeniz yeterli..

  • Zoruna gidiyorsa açma sende, ev senin ise iç ve dıştan yalıtımını yap. Hem gazı açmana gerek kalmaz hemde ısını paylaşmamış olursun. Ha onda da adamın zeminini niye ısıtıyım diyebilirsin ama sonuçta doğru yaparsan ısı vermiyorsun. Buz dolabı dışa ne kadar ısı veya soğuk verebilir ki! Bizim ev kira mesela zar zor geçiniyoruz, doğalgaz sürekli yansa ayı geçiremeyiz. Camlardan da resmen rüzgar esiyor ama ne yapalım, bina eski zaten 8`lik deprem olsa eminim tuz-buz olur komple bina. Duvarlar çivi tutmuyor dübeli veya kaloriferi de tutmuyor ki içi boş ama yaşıyoruz şimdilik. Senin dediğine göre üst katlar komple; bizim sayemizde ısınıyor, yani altımız kömürlük ve depo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 12 Aralık 2020; 0:22:5 >
  • Sıfır atık seminerine katıldım, anlatıcı da en iyisi orta kat diyordu ne en üst katta ne en alt katta oturun diyordu.

  • Sorunuz şaka olmalı :) Herkes evinde doğalgazını istediği kadar açar veya açmaz. Bunu yaparken de kimseye sormak zorunda değil.


    Burada asıl mesela şu, demek ki sizin binanızda ısı yalıtımı adına hiç bir şey yok. Bu noktada kızmanız gereken kişi komşunuz değil apartmanı yapan müteahhit.


    Komşunuzun sizinle dalga geçer gibi konuşmasını tasvip etmiyorum tabi ki. O noktada ayıp etmiş. Ama bu noktada en fazla komşunuza kızarsınız bağırırsınız içiniz rahatlar.


    Bunun dışında hukuken bir şeyler yapmak istiyorsanız gidip müteahhitti mahkemeye verin. Komşunuzu suçlamak için elinizde hukuksal açıdan anlamlı bir veri yok.


    Doğalgaz faturasından tasarruf etmenin ısı yalıtımı kötü olan evlerde çok etkin bir çaresi olmamakla birlikte yine de yapılabilecek şeyler var;


    • Peteklerin arkasındaki duvarlara yalıtım özellikli alüminyum yansıtıcı plakalardan yapıştırabilirsiniz. (Bunlar ucuz şeyler.)
    • Penceleriniz PVC çift cam veya 3 cam değilse kapı ve pencereleri yenileyebilirsiniz. (Bu biraz masraflı maalesef)
    • Tüm evin tavanına çok da hoş dekoratif görünen yalıtım özellikli strafor uygulaması yapabilirsiniz. ( Bunlar da çok pahalı değil, yapı marketlerde binbir çeşidi var)
    • Oda termostatınız yoksa haftalık programlama özelliği olan dijital termostatlardan alıp örneğin gece uyurken veya evde olmadığınız saatlerde kombinin gereksiz yere çok çalışmasının önüne geçebilirsiniz. (Bunlar da pahalı değil 150-200 liraya bile vardı.)

    Benim aklıma gelenler bunlar. Umarım faydalı olmuştur.





  • Gecenlerde bir haber okudum, dava acma hakkiniz var. Yok oyle ondan bundan bedavaya yararlanayim. Bence kul hakkina da girer ama sormak lazim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trojana T kullanıcısına yanıt
  • ülkede işleyen bir adalet olduğunu düşünmüyorum bu sebeple gidip dava edin kesin kazanırsınız

    ülkede işleyen bir hukuk adalet olsaydı evi arabası olan adamlar pandemi dönemi 1000 tl yi alamazdı,,, ama evi arabası olmayan asgari ücretli borç batağındaki adama sen zaten çalışıyorsun deyip vermemeyi bilen devlet, öbür adama senin 500 binlik evin, 200binlik araban var sana veremiyoruz diyemedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S20FE -- 12 Aralık 2020; 22:22:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • avanak_abdi kullanıcısına yanıt

    Bende termostat kullanıyorum.Aşağıda ki komşuma oda termostatı de,o da ne der.Kombiyi manuel kullanır.Onunla aynı katta oturup aynı cepheye bakana 400 TL geldi.O da oda termostatı kullanmıyor.İlk defa benden duydu.Çok yakmışsın oda termostatı kur dedim.Odada derece var abi dedi  

  • pikalos kullanıcısına yanıt

    oda termostatı nedir ?


    Biz kombi den Ana Koridora termostat taktık oradan açıp kapatıyoruz

    4 petek kullanıyoruz 2 küçük oda 1 yatak odası 1 koridor 270 tl gaz parası çıktı

    Pandemi olmasa 2 küçük oda yakacaktık

  • oda termostatı iki kısımdan oluşan ,birini kombiye takıp diğerini de en çok yaşadığımız odaya kurduğumuz bir cihazdır.Cihazla odanın kaç derece olmasını istersek onu ayarlarız.Oda bu sıcaklığa geldiğinde termostat kombiyi kapatır,açar.Hem doğalgazdan hemde elektrikten tasarruf edersiniz.

    Termostatı koridora koymak ve kombiyi aç-kapa yöntemi ile çalıştırmak sizin daha çok gaz haramanıza neden olur.

  • Colr C kullanıcısına yanıt

    Emsal:AİUHK 02.10.2013 tarih ve 1593 sayılı kararı

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.