Şimdi Ara

Üst komşum benim doğalgazım ile ısınıyor!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
3
Favori
19.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence komşunuza yaptığınız çok ayıp.Böyle komşuluk olmaz.
  • sen dua et adam sana dava açmasın. ben adamın yerinde olsam sana dava açarım. herkes kendi dairesinden sorumlu sen nasıl adama niye yakmıyorsun bir kısmınıda öde diyeiblirsinki gerçekten iyiki senin gibi biri bana denk gelmemiş. büyük mevzu çıkarırdım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entel Maganda -- 11 Aralık 2020; 14:14:39 >
  • Üniversite bitip memlekete dönünce babam "bunun faturası nolacak" dedi. Modemi yani interneti kastediyor sandım, "ödüyorum zaten" dedim. "pcyi diyorum, elektrik harcıyor" dedi. Babam cimriydi. Böyle saçmalıklarına alışkındım ama yine de afallamıştım  bu konu benzer şekilde açıldıysa yapma birader, enerjine yazık. Beynini yer bitirir Kefenin de cebi yok. İnce hesaplarla zengin olunmaz. Troll ise başarılı  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geyik, troll vesaire. Son 1 haftadır evimde doğalgaz açık değil. Sıcaklık 20 derecenin altına düşmüyor. Bir gün böyle mış gibi yaptı 2 saat açtım gece. Ev güney cephe güneş doğduğundan batışına kadar güneş alıyor. Bir haftadır da hava maşaAllah.

    Sayaçlara bakıyorum bazen bu aralar bizim abardumanda dönmüyor çoğunluğun.

    Ama güneş olması iyi değil bir yerde kuraklıktan bahsediliyor daha kötü. Allah korusun.
  • yakıldığı halde 15 derecenin altına düşüyorsa ceza alabilir. yalnız bu mevsimde çok zor bir ihtimal.

  • Evin tavanına köpük kaplamalar var,ondan yaptır.Görsün anyayı konyayı.Ayrıca hukukende hakkın varmış şikayet etmeye.Maalesefe benim alt komşuda aynısını yapıyor.Adam hiç açmıyor neredeyse,kışın bile doğalgazı 100 TL.Apartmanda diğer daireler minimum 200 ödüyoruz.

  • yapılacak işlemler


    1.kombiyi kapat

    2.tüm odaların camlarını 24 saat açık tut.


    intikam bu şekilde alınır

  • pikalos kullanıcısına yanıt

    Sizin komşu uç örnek tabi ama herkesi aynı kefeye koymak hata olur.


    4 katlı binada 2.kattayız. Binada mantolama var. Kombi için termostat kullanıyorum. Sapma payı düşük, iyi bir şey almıştım zamanında. Örnek vermem gerekirse termostatı taktırdığım ilk ay 60tl düşük gelmişti faturam. Hava sıcaklıkları benzer seyretmişti önceki ayla. Gece yatarken 19, ayaktayken max 23 derecede tutuyorum. Sürekli evde insan var. Tişörtle geziyorum. Kaç yıldır uzun kollu bir şey giymedim hasta olduğum zamanlar harici. 123tl geldi son fatura. Benden sonra en düşük ödeyen 200tl civarı alt kat, termostat kullanmıyor, evi de 2+1, bizim 3+1  bu sadece ben yakıyorum, sen yakmıyorsun olayı değil. Şahsen alt ve üst kattakiler daha fazla açsa kombilerini, ben de doğal olarak biraz daha kısacağım. bilinçli tüketici değiliz, verdiğim örnekteki gibi termostat masrafından kaçıp tasarruf ettik derken her ay daha yüksek fatura ödüyoruz. Daha rahat edelim diye gereğinden fazla açıyoruz. Kat yükseldikçe tüketimin artması da cabası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Başlığı görünce bir an komşunuz sizin hattan kaçak kullanıyor sandım, fakat siteminiz çok anlamsız. Cevap yazarak bile vakit kaybına sebeb olacak cinsten...

  • adam soğukta oturmayı seviyor olabilir, karışamazsın

  • üst ve alt kalt sağ olsun 120tl faturayla 160metre kare 3+1 evim sıcacık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde pay ölçer var. Tüm dairelerin aylık tüketimi toplanıyor, bunun belirli bir yüzdesi tüm dairelere ortak olarak bölünüyor. (yaksan da yakmasan da) Oranın üzerindeki tüketim ise herkese bireysel fatura ediliyor. Sıcak su için de kombi ekstra çalışmıyor, ortak sisteme dahil olarak petekler yanmaya başladığında sıcak su da geliyor.

    125 lira civarı ödedim en son 160 metrekare daire için, şehir Konya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 11 Aralık 2020; 17:59:5 >
  • Ankara'da merkezi sistem yerden ısıtma 2+1 109mt2 için faturam sıcak su dahil 203TL. Yan komşu 1+1 65mt2 faturası 385TL. Adam ısrarla termostat taktırmıyor, kapısının altı hafif açık,camları tam oturmuyor 10 liralık kauçuk alıp takamayacak kadar basiretsiz ama 65 metrekare eve 385TL faturaya her ay ağlayıp sızlıyor. Benim termostat 7/24 26 dereceye ayarlı. Yatak odası 24-25 derece oluyor diğer odalar 25-26 derece. Şuana kadar oturduğum evlerin hiçbirisinde kapı pencere yalıtımları tam olması gerektiği gibi değildi. Hepsinde de kış bastırmadan sorun gördüğüm yerleri kauçukla destekleyip 25 derecenin altına düşmeden hep en düşük faturayı ödedim. Eğer evin toplu iğne kadar bile hava alıyorsa faturayı +50TL ekliyor. Sadece üst komşunun az yakması senin faturanı 600TL'ye çıkarmaz.

  • olay doğru ben 600 liralık doğalgaz faturasıyım.

  • Ben bunların - alltakine göre tavan, üsttekine göre taban, - ama ben bunları ayıran betonum, olayı bir de benden dinleyin, çok şikayetçiyim.


    Alltaki veriyor kobmiyi içeride şortla oturuyor, bir sıcak bir sıcak basıyor alt taraftan, bu kadar olmaz yani, Üstteki de pinti , o nerdeyse hiç yakmıyor , bir soğuk bir soğuk basıyor üst taraftan, bu kadar olmaz yani.


    Ben arada kalıyorum altım sıcak , üstüm soğuk, genleşme ve büzüşmeden çatlayacam ya.

  • Yeni moda bu alt komşum yakmıyor paranın yarısını verirsin artık.Ya dalga mı geçiyorsunuz insanla anlamıyorum ki.Sanane arkadaşım alt komşu yakıyor yakmıyor.Bende ara sıra yakıyorum 108 tl fatura geldi sıkıysa üst komşu veya alt komşu faturamın yarısını ver desin.

    Devletimiz karadenizde gaz buldu onu bekliyorum ben yakmak için.

  • üstteki yakıyor, alttaki de yakıyorsa adam arada tost gibi.... pencereyi bile açıyordur :D

  • İçten izolasyon yaptir tavana, sorun direk hallolur. Çok pratik yöntemler var artik.
  • Serin havada oturmak isteyen ne olacak? Herkes sıcak sevmek zorunda değil.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.