Şimdi Ara

Ülkedeki En İyi Öğrencilerin Tıpa Gitmesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
8
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cewoke4444 C kullanıcısına yanıt
    Silginin de ne kadar alman malı olduğu tartışılır.Allah bilir o silgiyi de Almanya'daki bir Türk üretiyordur.Kendi kendimizi batırıyoruz desene!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler valla kusura bakmayın ama ülkemiz adına konuşuyorum aşırı gereksiz. Türkçe okumak için bir yerini yırtıyor millet. Bazı üniversiteler de normal tıpın puanı İngilizce tıptan fazla. Elinizi hiç taşın altına atmıyorsunuz. Her şeye MR çektiriliyor. Kendileri de bakmıyorlar illa ki o rapor çıkacak. Bu mu Tıp elinizi az taşın altına koyun. Hayır bir kere açıp Tıpta ne olmuş diyen bir doktor görmedim. Herkes için geçerli değil bu tabii ki ameliyat başına astronomik rakam alan doktor da var hastana de sabah 9 akşam 4 aylık 5000 8000 arası kazanıp Tıp adına hiçbir şey yapmayan doktorda.
  • Katılıyorum bir doktor olarak pişmanım bir hocamız tıp fakültesi en iyi öğrencilerin girdiği 4 işlemi unutarak mezun olduğu fakültedir derdi.

    Maaş konusunu insanlarımız abartmayı seviyor bir bilseler küçümsemeye başlarlar. Tabii kazanan vardır ama geneli böyle değil adam Tr deki tek robotik beyin cerrahisini yapıyorsa alsın tabi operasyon başına 40 50 bin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesuralemdaroglu

    Tıp okuyanlardan araç yada ilaç geliştirmesini beklenemez bence



    Tıp için araç gereçi Biyomedikal Mühendislik veya Tıp Mühendisliği geliştirmeli

    İlacı da Eczacılık Fakültesi geliştirmeli



    Tıpın görevi en iyi hekimlik desteğini sağlamalı

    Hastalanınca kullandığın ilaçları kimler geliştiriyor sanıyorsun? Makine mühendisleri mi? Hayır farmakoloji uzmanları tıbbın diğer birçok alanıyla ortak çalışarak geliştiriyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hey b0ss

    Türkiye tıp konusunda çok iyi bir ülke bence iyi yapıyorlar tıp seçerek.

    Tıp turizmi var türkiyede o kadar yani..

    Ülkenin sağlık dışında avrupayla rekabet edecebilecek bir sektörü yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sylvana

    Nedense hic milyoner doktor gormedim turkiyede. Derdin eger para kaldirmaksa okumak zorunda degilsin.

    Senin görememen olmadıkları anlamına gelmiyor. Senin göremeyecek kadar fakir olduğun anlamına geliyor. Sanırım sen okumayanlardansın.
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Vay canina. Yazdiklarima bakarak bu kadar detayli analiz yapabilmen cok ilginc. Psikoloji alaninda doktorani yapmis gibi gorunuyorsun. Basarilarinin devamini dilerim. Muazzam bir hayat seni bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu durumun altında yatan ana etmen aslında Türkiye'nin 90'lardan sonra hizmet sektörüne kayması ile ilgilidir. Yani -her ne hikmetse- sanayiden elimizi eteğimizi çekip geleceği hizmet sektöründe görmüşüz o zamanlar ! 2000'lerin başlarında ilkokul-ortaokul sıralarında hayat bilgisi veya coğrafya derslerinde neler gördüğünüzü hatırlayın. 'Ülkelerin gelişmişlik seviyeleri çalışanların hizmet sektöründeki payı ile doğru orantılıdır.' diye beynimize kazıtmışlardı. Halbuki sanayi, üretim, teknoloji, Ar-Ge ve artık yazılım olmadan ülke ilerleyebilir mi ? Bunun doğru cevabını yeni yeni bulur olduk ancak biraz iş işten geçtikten sonra oldu. Amiyane tabirle malum ülkeler aldı yürüdü, biz ise yerimizde saydık, abuk subuk gündemlerle birbirimizi yedik bitirdik ve üretim bazlı bir genç nesil yetiştireceğimize nasıl birbirimizin kuyusunu kazarıza odaklandık. Hadi bunları geçelim. Konu başlığında arkadaşın dediği gibi güzelim ülkemizde 'Tıp garanti meslektir' düşüncesi hakim. Katılıyorum garanti meslektir, hiçbir şey yapamayan -Tus'u da veremeyen- öyle böyle bitirir okulu, girer bir sağlık ocağına koyar cebine 7-8 bini olur biter. O 7-8 bin her yıl tüfe ile %10 zam alır. Alım gücü yükselmez ama Doğu göreviydi bilmemneydi derken 2 yıl içinde rahatlıkla araba alır o kişi,8-10 yıllık birikim ile de rahatlıkla ortalama üstü bir ev sahibi olur ve öyle yaşar gider. Ben de okulu bitirmek üzere olan bir mühendis olarak şunu söyleyebilirim ki -ailemin ufak tefek baskılarına rağmen mühendislik seçtiğimi belirteyim- arkadaşlar arasında galiba biz yanlış yaptık. Macera aramayacaktık, gidecektik tıbba, önümüze bakacaktık diye konuşuyoruz. Niye bunları konuşuyoruz çünkü bu ülkede maalesef yetkin insana hakettiği değer verilmiyor. Hatta değer verilip verilmediği tartışılır. Ne teknoloji geliştirirsin, ne girişim yapabilirsin ne de yazılıma odaklanabilirsin. Önün mutlaka bir şeylerden kesilir. Güya yardımlar, teşvikler vs. var ama ne ölçüde etkili ne ölçüde gerçek anlamda veriliyor tartışılır. Bu yüzden bu kafa yapımız devam ettikçe en iyi öğrenciler de tıbba gider, %100 burslusunun ilk 1000'i, %0 burslusunun 100.000 bini aldığı tıp fakültelerini de görürüz. 200 puanla hede üniversitesinin hödö bölümünü bitirip de bilgisi ortalama bir teknisyenin en fazla yarı seviyesinde olan ama devletin çeşitli önemli kademelerinde pozisyon bakımından yükseklerde olan çokça insan da görürüz.

    Sanırım bunları hakediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Howard_12 -- 23 Haziran 2017; 18:59:58 >




  • Çünkü iş garantisi var diğer mesleklerde cv önemli kendini geliştirmen olmadı torpil felan yoksa ekmek yok köle düzenine alışacaksın tıpta ise gerek ülke durumu itibariyle gerek sağlık noktaların yetersizliğiyle tıp sonsuza kadar rağbet görebilecek bir meslek ama akıl sağlığı açısından kaldırabilenlerin yapması temennim onun dışında en başta devlet güvencesi ileride ise kendini geliştirirsen kendi muayeneni açman mümkün her şey sana bağlı
  • Hangi bölüm okuyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 23 Haziran 2017; 17:41:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cesuralemdaroglu C kullanıcısına yanıt
    İlacı eczacılar yapmıyor , onların yerine kimya mühendisleri yapıyor ülkemizde . Yurt dışında ise tam tersi ilaçları eczacılar yapıyor . Şimdi ne kadar 3.sınıf bir ülke olduğumuzu daha iyi anlıyorum .
  • Herkesi zorla zaten tıpa almıyorlar kendi rızası ile gidiyor . Kimi para için kimi de insanları sevdiği için . İşte para için isteyenlerin birçoğu okulu daha 2.senesinde bırakıyor . Daha sonra tekrar hazırlanıp mühendis oluyor . Kimisi de puanı yetmediği için o çok istediği bölüm olan tıpa gidemiyor neden mi şu yüzden birileri para için yazıyor da ondan . Kan görmeye dayanamıyorum diyende tıp yazıyor , sabahtan akşama kadar hasta almam oturur lak lak ederim diyende yazıyor . Bunu neden kimse sorgulamıyor da hep en iyiler tıpa gidiyor diyorlar onu anlamıyorum .
  • D.Howard_12 kullanıcısına yanıt
    Ne güzel yazmışsın öyle
  • D.Howard_12 kullanıcısına yanıt
    +100000

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih617


    quote:

    Orijinalden alıntı: hey b0ss

    Türkiye tıp konusunda çok iyi bir ülke bence iyi yapıyorlar tıp seçerek.

    Tıp turizmi var türkiyede o kadar yani..

    Ülkenin sağlık dışında avrupayla rekabet edecebilecek bir sektörü yok.

    En azından 1 tane sektörümüz var işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok bilmislik gibi olmasin hic sevmem lakin meslegim ve meslektaslarim adina konusmam gerekirse; arkadaslar dunyanin her yerinde en zekiler olmasa bile ulkelerin egitim-sinav sistemlerine gore en basarili ogrencileri tip fakultelerine giriyor, sadece Turkiye de bu oranin daha fazla oldugunu dusunuyorum. Nedenine gelirsek meslek garantisi tabanindan hukumetler stratejisi tavanina kadar cok genis bir yelpazeye yayiliyor. Haklisiniz muhendislik, AR-GE, tasarim vs. gibi alanlarda basarisiz olarak gozukuyoruz dunyada ki inkar etmeye polyannacilik oynamaya gerek yok oyleyiz zaten ancak bunlarin tek nedeni ust seviye sinav basarisina sahip ogrencilerin tip tercih etmesi degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef ülkemiz neredeyse hiçbir konuda iyi yönetilemiyor, belki her gün saçma sapan, akla mantığa sığmaz şeyler oluyor. Fakat, paylaşımınıza istinaden söylüyorum ki sanırım aşağılık kompleksine sahip birisiniz ya da dünyada neler oluyor pek haberiniz yok.

    Öncelikle şunun ayrımını yapabilmeniz gerekir.Birleşik devletler gibi ülkelerin para kazandığı sektörün internet olması, bu ülkelerde bilgi teknolojilerine aman aman bir insan yatırımı olduğunu göstermez. Açın bakın ne kadar Amerikalı insanı sektöre sokabilmişler. Lokomotif konumunda bulunan Silikon vadisi'nde çalışan insanlar hangi ülkelerde eğitim görüp, buralarda çalışmaya başlamışlar?

    Gelişmiş ülkelerin en iyi yaptığı şey bilime değer verip, yatırım yapmaktır. Ama sizin gibi insanlar tıp bilimini, robot gibi latince kelime ezberlemek ya da bir başkası bilişimi format atmak gibi basite indirgediği, değersizleştirdiği için toplumsal olarak pek mesafe katedemiyoruz. Bir de bana söyleyebilir misiniz hangi ülkede tıp değilde bilişim sektörü daha öncelikli olarak görülüyor ve seçim yapanlar açısından daha cazip kılınıyor? Varsa bildiğiniz, gördüğünüz böyle bir ülke lütfen paylaşın ve hangi yönleriyle cazip hale geldiğini belirtin.




  • Ülkemizin spor ve sanattaki başarısı herşeyi belli ediyor...



    Neden en güçlü öğrenciler illa mühendis olsunlar keşke

    Sanata bu kadar sırt çevirmeseydik....



    keşke sizinde yaptığınız gibi kendimize sınırlar çizmeseydik en iyilerimiz



    Felsefe

    sanat

    işletme

    iktisat

    Mühendislik



    Okusalardı çünkü bize herşeyin en iyisi lazımmdı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelişmemiş ülke sorunlarından bir tanesi . ülkede iş garantisi olan, rahat para kazandıran, saygınlığı olan birkaç meslekten biri doktorluk olunca herkes ona yöneliyo haliyle. zaten diğerleride torpil, baba parası olmayınca olmuyo. hele saygınlık konusu gerçekten büyük sıkıntı. sınavda iyi bir puan almış, önünde tıp ve iyi bir okulda mühendislik seçeneği olup mühendislik seçmek isteyene bile ailesi kolay kolay müsade vermiyo. maalesef bu algının değişeceğini de pek düşünmüyorum.
  • Yazdığın "En parlak zekalar gidiyor" cümlesinden sonrasını okumadım. Hala zekayı bu dandik sınavlarla bir tutuyorsunuz. Elbet zeka etkisi vardır ancak direk en parlak zeka diyemezsin, dememelisin.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.