Şimdi Ara

Ülkedeki En İyi Öğrencilerin Tıpa Gitmesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
8
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amerika'da mühendislik alanlarında çoğunlukla zeki ve kabiliyetli göçmen kökenliler (örneğin asya) vardır.

    Zeki kabiliyetli ve beyaz Amerikalılar ise çoğunlukla ülke yönetiminde söz sahibi olacak sosyal bilimler, siyaset gibi alanlara gider... Harward'dan Yale'e, Stanford'dan NYU'ya bu üniversitelerin kabul oranları çok düşüktür ve sosyal bilimlerde en iyi üniversiteler arasındadır. Örneğin son 33 yılda ABD başkanı olan altı kişiden dördü Yale mezunudur.

    Yukarıda yazdığım aslında biri bir Amerikan politikasidir.



    Ülkenin kalkınmasında, eğitimin, bilimin ve teknolojinin gelişmesinde ülkeyi yönetenlerin, bürokratların vizyonu çok önemlidir. Bu yüzden vatanını seven başarılı genç arkadaşlara tavsiyem sosyal siyasal bilimler okuyun. Ülkede söz sahibi olacak konumlara gelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErtugrulGazi46

    Cevir gazı yanmasın ?



    Güney koreyle örnek verecem tabiki adamlar bizden gerideydi ama simdi ilerideler. Örnek olarak gösterilecek bir ülke.



    Bence sen sadece cvp vermek icin yazma

    Adamlar bizden geride olsa ne ileride olsa ne, ben çözümü söylüyorum. Senin çözümün ülkenin ismini Güney Kore yapmak mı? Kusura bakma, blokladım, daha fazla gereksiz tartışma istemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    Sen aşırı derecede ateşli olmalısın gercekten üzülüyorum sana hasta olmak zor. Örnek verdigim ülkeyi anca bu kadar tersten anlar bi insan blokla ya da blocklama umrumda degilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke olarak güney korede yapılan uygulamalar örnek alınmalı diyorum adam ülkenin ismini güney kore mi yapmak istiyorsun diyor. Bu kadar saçma bi yorum olamaz ya saçma saçma saldırışlar yapıp blokluyorum ayaklarına giriyor. Tövbe tövbe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErtugrulGazi46

    Hem Tıp hem Mühendislik alanında zayıf olan bir ülke vardı 25-30 yıl önce bilirmisiniz ?



    Adı da neydi. Güney kore'miydi. Simdi Güney kore gibi bir ülkeyı ele alalım. 25-30 yıl önce hiç birseydi. Şimdi nereye kadar geldi. Sorarım size Güney kore Tıpcılarıyla mı buralara geldi Mühendisleriyle mi?

    Cem Seymen'in sesiyle okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp 1 - 2 - 3

    tamam vurmayın öldüm
  • Yav hehe biraz daha ötede havla :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyi öğrenciler mühendis olsa ne olur başta kasımpaşalı abi varken
  • aydinsukru kullanıcısına yanıt
    Söylediğin o kadar saçma ki, sağlıksız olsa daha mı iyi yönetileceksin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 25 Haziran 2017; 11:40:54 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Nesi saçma vizyonsuz arap sevdalısı birinin yönetmesindense ülkeyi kapatıp gidelim daha iyi
  • İyi muhendis zaten bu ulkede kalmiyor neden kalsin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RoNNeZ kullanıcısına yanıt
    Doktorlar muhtemelen aynı anlama gelecek bir şeyler yazmışlardır..

    Asker ise kağıtta ne yazıyorsa bire bir aynısını ister, mantık dışı bile olsa yorum katmaz..
  • Öğrencilerin sağlık sektörü tercih etmesi çok normal çünkü açık fazla.En fazla alımlarda bu alanda oluyor.Örneğin bir öğretmen bir mühendis iş bulmakta zorluk çekerken bir ebe bir hemşire bir doktorun iş bulması sıkıntı olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 25 Haziran 2017; 14:2:11 >
  • Sağlık sektöründekiler üstüne alınabilir çekinmiyorum çünkü 1000 tane örneğini sayabilirim.
    Sağlık sektöründekilere uyuz oluyorum. Kendilerini bir şey sanıyorlar. Ben bu cesareti anlamıyorum. Sonra en ufak bir olayda sağlık personelinin can güvenliği bilmemne diye yaygara kopartıyorlar.

    Lise mezunu hemşire gel! oturma! çık dışarda bekle! soru sormayın otur oturduğun yere ! sus konuşma! şeklinde konuşabiliyor sen kimsin ya?

    Keza doktorlar da aynı şekilde. Genellemiyorum lakin %90 bu şekilde. Devlet hastanesine artık gitmiyorum zaten. En son göz muayenesi olmaya gittim. Lan 30 saniye sürdü muayenem. Ne olduğunu bile anlamadım. Senli benli sert konuşmalar. En son bi baktım 0.50 demiş göz numarama lan 2 ay önce 1.25'di bu numara. Hemşireye söyledim. Doktora seslendi. Doktor yok bir şey yok hadi git 3 kere baktım ben dedi.

    Zaten hemşirelik maalesef çoğu yerde sekreterlik olmuş. Yazık kızlara o kadar yıl okuyorlar.

    Konu sahibinin de mühendislik konusunda dediklerine tam katılmıyorum. Kardeşim iş yok değil. Bazı bölümleri bitir Türkiye'de anında bi iş bulursun. Örneğin tıp fakültesini bir şekilde bitir hiç bi boktan anlama yine en kötü ihtimal fabrika doktoru zart zurt anında iş bulursun. Ama iş mühendislik olunca kendini geliştirmen lazım. Derste öğrendiğin teorik bilgilerle kalırsan aynen dediğin gibi 1500 TL'ye talim edersin. Ama kendini geliştirirsen çok daha iyi fırsatlar mevcut.

    Yurtdışına gelecek olursak. Orada sanki mühendislik fakültesini bitirene hadi kardeşim gel hemen seni fabrikaya üretim müdürü olarak alıyoruz. Al sana şu kadar maaş mı diyorlar. Orada da aynı şekilde kendini yetiştirdiğin kadar.

    Biz maalesef millet olarak sayısal değerlere çok odaklıyız. Yüksek lisansta bir arkadaşım ders seçecek. Asıl çalıştığı konu uzmanlık alanı a konusu ama bir z konusunun hocası var notu bol dersleri rahat. Bakıyorum z konusunun dersini alıyor. Lan sen yüksek lisans yapıyorsun. Senin uzmanlaşman lazım. Z konusunun sana zerre kadar katkısı olmayacak. Olsun notum yüksek gelsin diyor. Ya abicim iş başvurusunda transcripte mi bakacaklar.

    Normalde bu tarz tartışmalara yazmayı sevmem işte böyle yazınca da çıldırıyorum uzun uzun yazıyorum kusura bakmayın.

    Son Not: Özellikle genç sağlıkçılardan yana bir sıkıntı görmedim. Ama bu gözlemim %75'in üstündedir. Yoğunluk vs. anlayış gösterebilir yanı var ama onun çok üstü. Lütfen bu tarz davranmayan sağlıkçı arkadaşlar üstüne alınmasın.




  • İtin gotune sokulan anadolu okullarindan mezun olup iyi isler yapan cok muhendis var ama guzel memleketimizde herkes gormek istedigini goruyor nasilsa kafayi cevirdigimde yok oluyor saniyor bakmadigim seyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, zaten bırcok bolum bos olarak nıtelendırılıyor, mesela edebiyat, namussuzlar bitirdiler ya... Adalet mi bu? O kadar bolum ac, aöf koy ama ıs olanagı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine katılıyorum. Bilgisayar mühendisi, elektronik mühendisi olsa çok başarılı olabilecek gençler sırf maddiyatı düşünerek doktorluğu tercih ediyorlar. Amerika'da falan açın bakın hep en iyiler bilgisayar, yazılım, elektronik,makine gibi alanlarda yoğunlaşıyorlar. Biz de en iyiler böyle alanları tercih etmediği için zaten geri olduğumuz bilim ve teknolojide her yıl daha da geri kalıyoruz.

    Ama mesela bana kalırsa Türkiye tıp biliminde ileri seviyede bir ülke. Neden derseniz ülkenin en iyilerinin yüzde 90'ı doktorluğu seçtiği için doktorluk kariyerinde çok başarılı oluyorlar, diğer ülkelerin en iyileri tıpa yoğunlaşmadığı için onlarla başa baş veya onlardan ileri seviyede olabiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin yakında TIP FAKULTE'leride hayal olacak.Çunkü hamdolsun biz sosyal devlet olduğumuz için Suriye'li kardeşlerimizi sınavsız alıyoruz.!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acil'de staja bir doktor gelmişti daha ilk stajıydı İstanbul üniversitesinde okuyordu. Kızın dediği şu ben bu işi yapamayacağım biyokimya yada patoloji gibi bölümlerden biri seicem. Şimdi sadece bir sınava göre bir insanın mesleğini seçmesi kadar kötü bir şey yok adam şimdi ilk on bine giremedi diye doktor olamayacak mı? Ama sadece iş garantisi veya para kazanmak için bu mesleği seçen adamı ilk on binde diye doktor yapıyorsun bu meslekte değil diğer tüm mesleklerde bu var. İşin içine para girince her şey değişiyor maalesef.
  • Look At Me kullanıcısına yanıt
    Para para para hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.