Şimdi Ara

Ülkedeki En İyi Öğrencilerin Tıpa Gitmesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
8
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: space.

    tıpı robot gibi latince kelimeler ezberlenilen yer olarak özetlerken aklında nasıl bir şey vardı ,hayalinde tıp fakültesini merak ettim açıkçası.

    Tıp okuyorum %90 ı ezber. İnkar eden kendini kandırır. Tıp eğitimi insanın pratik zekasına zarar verir. Yaratıcılığını yok eder. Ufkunu genişletmez.
  • Valla Avrupa'nın pek çok ülkesinde de en elit öğrenciler tıbba gidiyor. Almanya'da oranları biliyorum mesela. Türkiye'ye benzer. Üstelik Almanya'daki tıp eğitimi ve doktor kalitesi Türkiye'nin altında. Bunu Alman vatandaşı bir uzman tabip olarak söylüyorum. Gördüm yaşadım. Almanların da en iyileri ABD'ye gidiyor. ABD'deki tıp eğitimi ise iyiler en iyi, kötüler çok kötü şeklindedir.
    Neyse gelelim tıp eğitimine. Tıp sadece ezber değil aynı zamanda ezberlediğin bilgileri analiz etme becerisidir.
    İlk üç yıl herşey ezberlenir. 3., bazı fakültelerde 4. sınıftan itibaren hasta başı eğitim başlar.
    Ezberleyerek doktor olunmuyor ama sınav ezberleyecek beyini olanları tıbba seçiyor.
    Hem ezberi iyi, hem analiz yeteneği güçlü olanlar iyi doktor oluyor.
    Ayrıca tıp bilim değil sanattır. Tıbbın temel kanunu Tababet ve Şuabetı san'atlarının tarz-ı icrasına dair kanundur.
    Yani aslında iyi doktor olmak için yukarıda saydığım şeyler de yetmez.
    Bir sanatçı olmak lazım ki bu okulda öğrenilmez, sınavla ölçülmez.




  • KayıtOlmayaÜsenenMisafir kullanıcısına yanıt
    Tıbbı bilim dalı olmaktan çıkardıklarını iddia eden bazı kasaplar da mevcut.
  • her yerde mühendislik fakültesi var barajı zor geçen arkadaşlarım mühendis oldu , bırakın da 1500 lirayı bile almasınlar
  • Verdigin bilgiler ve ornekler yanlis once duzgunce arastirip yaz ayrica tıp ile ilgili yazdiklarinin hic biri dogru degil tamamiyle kaliplasmis toplumdan duyma bilgiler uzun uzun yazmak istemiyorum ama git bir tıp okumus biri ile tartis bunlari ne kadar yanlis dusundugunu anlarsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abivos -- 24 Haziran 2017; 3:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne aptalca ve salakça bir konu olmuş ve neden bu kadar tutmuş anlamıyorum. Sen okadar bilgisayar yap yatırım yap sat para kazan geliş. Tıpta alt yapın sağlam olmadımı doktorların olmadımı bu en basitinden bebek ölümlerinin artışı demek bebek ölümlerinin artışı demek genç ve dinamik nüfusun azalışı demek hadi ondan sonra ürettir artık kime ürettireceksen o bilgisayarları. Bu verdiğim en basit örnekti. Atalar boşuna dememiş herşeyin başı sağlık, sağlık olsun diye. Ulan berberden kalkarsın sıhhatler olsun derler sağlık hayatının her anında. Afedersin ama sağlık olmadıktan sonra sokmuşum teknolojisine sokmuşum gelişmişliğine. Hastalıktan kurtulamadıktan sonra bi taraflarımıza montalarız o teknolojik ürünleri
  • En iyilerinin yanında en kötüleri de gidiyör YÖS denen saçmalık ile.LYSden 215 puan alan komşum tıp kazandı yös ile bulgar çifte vatandaşı olduğu için güler misin ağlar mısın.
  • Durumu özetlemiş, bu kafa değişmediği sürece ileriye dönük hiç bir şey beklemeyin.
    --------
    Verilen öğretmen maaşlarını bir lütuf gibi gösterip bunları, '' yatırım yaptık bak bak'' diyen kafadan bir şey bekleyemezsin.
    Felsefe dersini kaldırmaya cesaret eden, biyolojiden evrim'i kaldırmaya cesaret eden, ha bire imam hatip açıp camii yapan,
    beş para etmez yatırımlarla milletin gözünü boyayan, okul yapıp içine hoca koyamayan bir kafadan bir şey bekleyemezsin.
    Bunlara da bunu anlatamazsın, anlar ama işine gelmez.
  • Neyse Edirne sinirini gecmemis adamlardan bir sey beklemiyorum size gore Isvec ve Finlandiya gelismis ulke degildir comarlar sizi hahahahahah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JJimi kullanıcısına yanıt
    Bir halt bildiğin yok boş boş konuşmaktan başka bir şey yaptığın yok.Döküman serdim hala ben haklıyım diyorsun,aynen haklısın kendi çapında takıl sen.
  • asau kullanıcısına yanıt
    AVrupadaki adam günde 15 hasta biz 150 hasta bakarsak nasıl efektif olalım ki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi Yok yorum çok. DÜnyada A sınıfı sayılan iki meslek var. Biri doktor diğeri pilot. Bizim ülkede tirink doktor dediğimiz işe yaramayan çok sayıda doktor var. Ben dahil. Tamamen mühendis kafasına sahip biri olarak zoraki tıp okudum. Kimse bana tıp okumak zor demesin. Ama diğer bölümlere göre çok zor evet. Eğer çevrem olsaydı özel sektörde destek olabilecek birini bulsaydım kimseyi dinlemez mühendislik yazardım.tıptaki en büyük sorunu söyleyeyim. 6 sene Okuyorsun tus neden uzmanlık sınavına giriyorsun. Aynı ÖSS gibi. Bu sınavda en yüksek puanı alan yani en iyi doktorlarımız cildiye fizik tedavi gibi küçümsemek gibi olmasın yada olsun rahat ve teorik bilgi çok gerektirmeyen nöbeti olmayan bölümleri seçiyorlar. Peki ne oluyor dahiliye kadın Doğum çocuk beyin cerrahi aile hekimliği gibi teorik bilgisi çok olan asistanlığı zülum gibi olan kendisini geliştirmesi gereken insanların yani kısacası TUS'ta derece yapanların gitmesi gereken bölümlere benim gibi insanlar gidiyor. Sonra ülkemizde tıp gelişmiyor. Bir de mezun oluyorsun 7000 maaş ile devlet seni atıyor. Garanti meslek maaş olayı yani. 1 gün çalışıyorsun 3 gün çalışmıyorsun. Rahatsın. En güzel yaşlarda 25-30 Tusu kazanıp normal mesailere ek ayda 15 nöbet tutmak hayatı yaşayamamak ve aynı maaşı almak ayrı bir saçmalık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raiser34 -- 24 Haziran 2017; 9:25:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şöyle bir şey var.Doktorlardan daha iyi kanser tespiti yapan yazilimlar mevcut.Yaklasik 15 20 yil sonra doktora ihtiyac kalmayacak bazi alanlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepMind -- 24 Haziran 2017; 9:30:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp her daim en gözde mesleklerden olur. Ama ülkemizde tıpın fevaçta olmasının esas sebebi tıpın garanti meslek olmasıdır. Fakir bir genç çok çalışıp doktor olabilir. Pilot nasıl olacak? (bildiğim kadarıyla mursları çok pahalı). Veya en iyi üniversitenin bilgisayar mühendisliği bölümünü okusun. İş bulması garanti değil il ama tıpta garanti. Bu yüxfen tıp bizde her daim revaçta olur. E insan hayatının söz konusu olduğu meslek bırakın da en önemlisi olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Medeniyet gormemis adamsin zaten Tr pasaportuyla nereye gidebilirsin ki ugras vizeyle :d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğunlukla,

    mahalle baskısı sebebiyle oluşan koşullanma.



    Doktor olcak benim cocugum

    Tıp yaz tıp

    Kesin doktor olursun sen

    Derecen var, tıp fakusltesi yaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsterixOburix A kullanıcısına yanıt
    İşte o fakir öğrenci benim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    Hocam 8-10bini nereden çıkardın biri gidiyor fizik tedavi asistanı aldığı 6bin sen gidiyorsun beyin-sinir cerrahina da 5-6bin veriyorsun

    Doktorlar fedakar ama aptal değil

    bakmayın doktor sayısının artmasına iş yapabilen doktor çok az trde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp hizmet sektörü dür. Ülkede yaşam kalitesini arttırır. Anacak üretime ve gelire çok faydası yoktur. Ülkenin en zeki insanlarının tıp okuması, geleceğimiz için çok yanlış bir uygulama. Mühendislik bölümleri nin puanları, iyice düştü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brokengineer

    arkadaşım teknolojiyi savunurken tarım sektörünü yerim dibine geçirdin. Hollanda denilen minicik ülke tarımdan 150milyar dolar gelir elde ediyor ve bu ülkenin toprakları emin ol hollandadan çok daha verimli ve daha yüksek hacme sahip. emin ol adam akıllı modern tarım üzerine yatırım yapılsa 1 çiftlik amdye de intele de rakip olur. bütün Türkiye de bu vesileyle ihya olur.

    Cem Seymen TedX izlenmeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.