Şimdi Ara

Ülkedeki En İyi Öğrencilerin Tıpa Gitmesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
8
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler :)
  • Arkadaşlar benim söylemek istediğim tek bir şey var bazı arkadaşlar sürekli mühendis olup 1500 TL ile mi başlayalım tarzında yorum yapmışlar şöyle bir örnek veriyim abim zamanında tıp okuyabilecek bir sıralamaya sahipti fakat gerçekten mühendis olmak istediği için itü makine mühendisliği okudu ve mezun oldu geçen sene şuan işe başladı 3500 ile ve yüksek lisans yapıyor yani gerçekten mühendislik isteyip ama para için tıp okumayın sandığınız kadar kötü değil mühendislik için başlangıç maaşları ve yüksek lisans sonrası 5 bin lira civarı bir şey alacağını tahmin ediyor abim üstelik çok büyük bir şehirde de değiliz umarım hayalleriniz daha üstün gelir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet İsveç ve Finlandiya 3. dünya ülkesi ve bu arada bizim tanımladığımız 3. Dünya ülkesi bu anlamda değil farklı anlamda :) (Gelişmişlik)
  • Papazın hakkı var lakin garanti para getireceğini gördüğü bölüme yumulan öğrenciye de suç bulamam. Farklı sektörlerde farklı atılımlar denediğinde ona destek çıkıp imkan verecek birini bulamazsa sırf bir şeyler denemek istediği için hayatı alt üst olacak. Bu ülke hayaller kurup gerçekleştirebilmek için doğru ülke değil ne yazık ki. En azından şu anlık.
  • En iyi öğrenciler tıpa gitmiyorki hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıpa değil tıbba
  • JJimi kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir kafadasınız anlamıyorum yanlışınızı kabul etmek bu kadar zor olmamalı neyse iyi forumlar.
  • Ya sen nediyorsun Avrupa'ya git insanına sor Türkiye mi 3. dünya ülkesi İsveç mi Finlandiya mı?? Senin kastettiğin Soğuk Savaş dönem ki politik düzen.. Ben ondan bahsetmiyorum. Birazcık bilgi sahibi ol kültürlen sonra gel benle tartış :DDD
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulrezakbinberrak

    Odtü ye gidenleride görüyoruz babası mühendis olsun diye gönderdiği oğlunun kızının yeni projelesi kız erkek tuvaletlerini birleştirmek mesele türban olunca millet çıkar aya biz halen yaya mesele marjinallikse bunlar hep lazım

    Kardes o sadece beşeri bilimler fakültesinde oldu.

    Diğerleri hala aynı duruyor.

    Ulan ne cahilsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp ne zaman sürünüyormuş söylesene bi :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mad_Jak kullanıcısına yanıt
    zekilerin çoğu ilk 50 k içinde. bence düşündüğünüzden daha fazla etkisi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Et Ekmek Ketçap

    zekilerin çoğu ilk 50 k içinde. bence düşündüğünüzden daha fazla etkisi var

    tembeller daha zeki ilk 50k çalışıp giriyor tembel adam istese başaramayacağı şey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece ülkemizde değil neredeyse tüm dünyada doktorluk mühendislikten daha prestijlidir ve hep iyi öğrencileri alır ikinci gelen ise avukatlıktır.En yüksek mühendis maaşını veren Amerika'da standart mühendis 100k alırken avukat ve doktor 200k yı buluyor hatta bunları yapmak için ikinci lisans eğitimi gerekiyor bak kardeşim tıpa ilgin olmayabilir ama tıpı küçük görme
  • Açılmıyor hocam tekrar link koyar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özet: Aile baskısıyla, puan heba olmasın diye vs tıp yazmayın. Geçen zamanları hatırladıkça daha iyi anlıyorum ki zorla bu bölüme gelen birisi yapamaz, yapsa da mezun olunca mutlu olamaz.


    Kimin sözüydü hatırlayamadım: bir toplumda doktorlar ve avukatlar el üstünde tutuluyorsa o toplum yozlaşmıştır.

    Bu başlı başına bir tartışma konusu zaten.

    Başka bir nokta da şu: öğrencilerimiz hangi alanda yetenekli, ne işi yapma konusunda hevesli olduğuna karar veremeden bölüm seçmek kalıyor üniversitede. Puanı nereye tutarsa oraya. Üniversite sınavında mesela ilk 3 bine girenler ne kadar istese de fizik, kimya, uzay bilimleri vs gibi Türkiye'de iş bulamayacağını düşündüğü bölümleri yazmaktan çekiniyor ya da büyük ihtimalle çevresi tarafından baskı altına alınıyor.

    Tercih dönemi yaklaşıyorken 4.sınıf üniversite öğrencisi olarak benim tavsiyem lise mezuniyeti sonrası 1 yılınızı boş geçirmeniz. Mesela benim imkanım olmasına rağmen (yabancı dil ve burs bulma meseleleri) yurtdışında 1 seneyi hazırlık okuyarak geçirmek, hem yepyeni yerler görüp ne isteyebileceğime karar vermek hem de o sınav stresinin üzerine adamakıllı dinlenmek yerine bodoslama üniversiteye başlamak benim en büyük pişmanlığım oldu eğitim hayatımda.

    Tahmin edebiliyorum ailelerin nasıl tepki verebileceğini, hiçbir şey sizi yıldırmasın. Benimkiler bu yaz için yurtdışında staj yapmamı hiç istemediler. Aralık ayında kabul geldi, para biriktirmeye başladım, onları da bu fikre alıştırdım :) Zaten onların kendi elleriyle geleceğinizi mahvetme ihtimalleri çok korkutuyor onları.




  • 15 bin sıralama ile bir devlet tıpına gidebilirken 15 bin sıralama ile boğaziçinde bir mühendisliğe gidemiyorsunuz.



    Gayet de Boğaziçi ve ODTÜ'deki kontenjanlar doluyor. Ülkedeki en iyi öğrencilerin tıpa gittiği bence abartılı.



    Ama ülkede iyi mühendislik eğitimi veren üniversite sayısı az denirse buna katılırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viktor Reznov

    Açılmıyor hocam tekrar link koyar mısınız?

    Obama binali yıldırım farkı yaz çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LazPlayboy kullanıcısına yanıt
    Bilim insanından neyi kastettin bilemedim, mesleğini bilip uygulayan herkes bilim insanı mıdır? Herhangi bir anadaldan mezun olarak bilim insanı olmaya adım atabilirsin. Fizik bölümü mezunu da bilim insanı olabilir tıp mezunu da mühendislik mezunu da, tabi bu eğitim düzeyimizle lisans derecesi ile biraz zor. Sadece üstüne basarak Tıp fakültesi bilim insanı yetiştiriyor demek çok ilginç diğer fakültelerin nesi var? Muayene yapıp teşhis koyarak bilim insanı olunmaz, keşfetmen lazım. Bilmem ne kanserine tedavi geliştiren bilim insanıdır, sana hastalığın teşhisini koyan değil. Bilinen muayene tekniklerini uygulamayı pekala her doktor yapabilir, özellikle onu bilim insanı yapan ne ki?




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.