Şimdi Ara

Ülkedeki En İyi Öğrencilerin Tıpa Gitmesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
8
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğitim ve araştırmayla ilgili bir şey. Sen ilk 100'e girmiş ya da atıyorum 1. olmuş kişinin önüne teçhizatı koymazsan, araştırma yapacağı alanlar kurmazsan ya da onları çalışıp araştırmaya yönlendirmezsen; isterse dünyanın en zeki insanı olsun, yine bir şey beceremez. Kaldı ki Türkiye'de mühendislik okulları çok boş, çok basit. Geçme notu 30 olan fakülte mi ararsın, devam zorunluluğu olmayan fakülte mi ararsın, haftada 2 gün okula gidip hayıflanan adam mı ararsın, hepsi mühendislik öğrencileri, bunlar acı gerçekler. İşleri zorlaştırmadan, gazı vermeden hiçbir şey yapamazsın. Adamın haftalık 15 saat okulu var, 3-5 tane sınavı var, geri kalan tüm yılı boş. Senede toplasan 5-6 ay okula gitmiyor mühendisler. Bu kadar boşluk yaratıp üzerine bir de serbest bırakırsan olacağı o. Benim de 3 gün okulum olsa, dersten kalsam bile yaz okulum, alttan almam olsa; kısaca tüm kolaylıklar sağlansa benim de çalışasım gelmez. Klasik cevap olacak ama doğru, sistemin değişmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aha yine mühendisler 1500 liraya çalışıyor geyiği başlamış. Bilgisayar mühendisiyim 2 yıldır özel sektördeyim 5500 lira alıyorum artık insanları mühendislikten soğutmayı bırakın her sene puanları hızla düşüyor sizin ve sizin gibilerin yüzünden.

    Edit: bu arada başlığı açan arkadaşın Boğaziçi ve Bilkent Üniversitesinden haberi yok galiba. İlk 1000-2000 alıyor mühendislikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 23 Haziran 2017; 13:4:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlu olup sonra üzülmek için bu videoyu arada izliyorum. Utanmadan gülüyor bir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'da girilen üniversite sınavında tıp kazanmak için 1 (tam puan) puan almak gerekiyor. Oysa almanya'da 2 3 puana mühendislikler mevcut. Umarım artık tıp okuyan güruhu kıskancınızdan baltalamayı bırakırsınız bu örnekten sonra.
    Unutmayalım ki tıp fakülteleri sadece doktor değil bilim insanı da yetiştirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPlayboy -- 23 Haziran 2017; 14:4:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sylvana S kullanıcısına yanıt
    Muayenehanesi olan doktorların milyonunun olmama gibi bi şansı yok. Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama büyükşehirde iyi bir doktorun muayenehanesinde sadece adım attı parası 500. Daha testi ıvırı zıvırı kontrolü hariç bu paraya. Çok büyük paralar kazanıyorlar. Bu tempoda 5-10 sene çalışan iyi bi doktorun milyonunun olması çok zor bir şey değil. Haa kendi mi harcar eşi çocukları mı harcar orası bilinmez ama milyonerler orası kesin
  • Hakettiğini alamayan bir meslek varsa o da hekimliktir. Herkes kendi kliniğini açacak değil, gereken sermayeden haberiniz yok herhalde. Daha geçen gün haberlerde devlet hastanelerinde beyin cerrahı kalmayacak yakında diye haber vardı. Ben de okuması en zor mesleği okusam, çalısması en zor meslekte çalışsam ben de 8-10 milyara razı olmam, dalga gecer gibi bir rakam.



    Kimse de gelip ama para önemli değil .s.s demesin, 11 senesini okuyup çürüten biri için çok değersiz bir cümle kurmuş olursunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    Hocam değmesi değmemesi,uzun okumasına değinmedim ben. Üstte bir arkadaş demiş ki milyoner olamazsın. Ben ona istinaden rahat milyoner olur dedim. Zaten insan gidince 500-1000 ne varsa gözden çıkarıyor imkanı varsa. Genelde Prof. seviyesine ulaşmış doktorlar çok rahat klinik açabiliyor,maliyetini bilmiyorum ama benim çevremde(Ankara) hep böyle. O seviyeye gelene kadar o kadar parayı biriktiriyorlar demek ki. Ben darphane diyorum oralara o ayrı. Emeği var işin içinde ama öyle paralar alıyorlar ki soygun bence. 11 sene okumuş olabilir,kimse onu zorlamadı ideallerini kovaladı bir yere geldi. Ama bu insanları soyar gibi para almasını gerektirmez,her şeyi paraya dökmesini gerektirmez. En zor meslek demişsiniz ama en kebaplardan biri,en zor derken asgari ücretle gece gündüz sokakları temizleyip çöp toplayan, 3-4 bin liraya namlunun ucunda terörle mücadele eden asker-polis-korucuları unuttunuz sanırım. Parasını beğenmez özel yer açar kazanır beni ilgilendirmez ama bu işi sanki sırtında taş çekiyormuş gibi anlatmak saçma olur. Belki 2002'den önceki SSK hastanesinde çalışan doktora hak verirdim,ağır işçi kadar çalışıyor derdim ama şu an öyle bir durum yok.




  • Tip alanında nasıl geliştirilecek şeyler yok insan vücudunun işleyişi şu an tam olarak dahi bilinmezken ..

    Prof.dr.aziz SANCAR bir tıp doktorudur . Tembel bilimlerde çalışmaktadır.tip iki daldan oluşur biri temel bilimler diğeri klinik bilimler merak edenler araştırabilir.

    Edit:bir alana para için yönelmek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oibizak -- 23 Haziran 2017; 14:37:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4- Yurt dışına gidemeyen zavallı mühendisler ülkede özel sektörün eline düşüp 1500 liraya köle gibi çalışmaya başlıyor.

    Burda suç şirketlerde değil 1500 liraya çalışmayı kabul eden aptal mühendislerde. Arkadaşım yeni mezun askerliği yapmadı işe girdi ilk ay aldığı maaş 2500 lira. 4-5 yıl zar zor okuyup eşek yüküyle ders geçip 1500 liraya çalışmayı kabul edenler aptal ve kerizdir. Piyasadaki tüm mühendisler tavır koyup minimum şu miktarda çalışacağız dese maaş olayı düzelir. Ama yok çıkıyor malın biri abi ben 1500'e çalışırım diyor ee adam da sonradan 1500 liraya çalışan var sana da 1500 veririm diyor.
  • Türkiyede bilimsel çalışmalar en çık tıpta oluyor. Bir tıpçı olarak hocalarımıza şahidim. Bu iş diğer fakültelere benzemez. Tıp fakülteleri tam manasıyla bilim yuvası durumunda ve devlet kısmen de olsa diğer meslek gruplarına göre hakkımızı veriyor.

    Keşke mühendislik bilimlerinde de araştıran ve geliştiren bir konumda olsaydık. Ama zor bu iş adamların 10-20 yıl gerisindeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraközkan -- 23 Haziran 2017; 15:0:18 >
  • Tıp yerine mühendislik okusalar onlar da yurt dışına gidecek. Bu ülkenin içi gitti posası kaldı zaten. Ülkenin yarısı bu boktan sistemden memnun birader.
  • GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2. ÖĞRETİM 2016 YÖK ATLASDAN BAKTIM

    ORTALAMA NETLERİ
    TÜRKÇE : 21
    FEN : 13
    ...
    LYS MAT : 10
    LYS FİZİK : 4

    ...........

    YİNE AYNI ÜNİVERSİTE MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2.ÖĞRETİM 2016 ORTALAMA NETLERİ
    LYS MAT : 9
    GEO:4
    FİZİK:3



    BEYLER BU DAHA KÖTÜNÜN İYİSİ BİRDE DOĞUDAKİ MÜHENDİSLİKLERİ DÜŞÜNÜN !
    BİRAZ TÜRKÇE BİRAZDA DÖRT İŞLEM BİLEN İNSANLAR MÜHENDİS OLABİLİYOR !
    O 1500 TL ALANLAR BU TARZ KİŞİLER
    ALLAH AŞKINA SİZ İŞVEREN OLSANIZ NE KADAR VERİRDİNİZ






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyçenem -- 23 Haziran 2017; 15:1:14 >




  • Çok güzel doktorlarla tanıştım, insana köpek gibi davranan doktorlarlada. Para için meslek seçerseniz 2.si gibi olursunuz tamam 6 7k maaş aldınız bir ay aldınız 2 ay aldınız ya sonra? Sevmediğin bir şeyde nasıl başarılı olup TUS kazanıcan?

    Yıllarca nöbet tuttunuz köpek gibi çalıştınız eviniz arabanız oldu ya sonra? Eğer prof değilseniz bu meslekte zengin olamazsınız. Zengin olma devri 80 lerde 90lardaydı artık ya devlette çalışıyorsunuz ya özelde devlette bıçak parası yasak.



    Eğer insanlara tahammül edebiliyorsanız seçin ülkede çok problemli insan var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü ye gidenleride görüyoruz babası mühendis olsun diye gönderdiği oğlunun kızının yeni projelesi kız erkek tuvaletlerini birleştirmek mesele türban olunca millet çıkar aya biz halen yaya mesele marjinallikse bunlar hep lazım
  • Türkiye tıp konusunda çok iyi bir ülke bence iyi yapıyorlar tıp seçerek.

    Tıp turizmi var türkiyede o kadar yani..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bu başlıkta anlatmak istediğim neydi konu nerelere nerelere çekilmiş. Gelen geçen kendince laf sokmaya çalışmış kimisi demiş tıbbı kıskanıyorsun , kimisi demiş ilk 1000 le alan bölüm var, kimisi demiş doktorlarda bilim yapabilir.Tamam ilk 1000 le alan bölüm var ama bana bu güne kadar Yemek sepeti dışında yapılmış elle tutulur bir girişim göster bana. Ben böyle boş insanlar görmedim ya.

    1-Madem her şey bu kadar mükemmel ülkede o zaman göstersenize ilk 500 milyarder içinde bir tane Türk
    bizim en zenginlerimiz ya meşrubat ya da inşaathttps://www.forbes.com/billionaires/list/ alın biraz burayı inceleyinde piyasada dönen paraları idrak edin ufkunuz açılsın biraz , ben sektördeki eksikliğimize dikkat çekiyorum

    2-Senin BİST de işlem gören 600 e yakın şirketinin değeri (Tüm Bankalar,T.Telekom,Thy,Arçelik,GMYO'lar,Koç,Sabancı...) adamların 3 tane şirketine eşdeğer.

    3-Çoğunuz yurt dışında tıp örnek vermişsiniz en yüksek puanlar oralarda da tıp diye. Bu adamlar sağlık hizmeti vermiyor mu bu adamlar sağlık sektöründe geride mi kalmış peki bu adamlar bir sürü girişimden yüzlerce milyarder çıkarmamış mı .O zaman nasıl yapmışlar bunları ? Demek ki bunun bir dengesi varmış ben o dengeyi yakalıyalım diyorum adam gelmiş burda "yaşasın tıp xd" yazıyor.

    Daha da kimseye cevap yazmıyorum iyice gereksiz muhabbete bağladı.Bunları düşünmemiz gereken bizler değiliz zaten. Mecliste rahat batan vekillerimiz. Ne yapıyorsanız yapın kardeşim hayat sizin.




  • Belli ki bi tıp binasının önünden bile geçmemişsin ya da yaşın küçük. En kebap meslek he, o yüzden okuması 11-12 sene sürüyor değil mi, en kebap meslek olduğu için. 19'unda kazansa adam 30'una kadar okuyor, 30'unda daha yeni yardımcı doçent oluyor, sen profluktan bahsetmişsin, 45 yaşından sonra kazansa ne olur kazanmasa ne olur. Saçmalamışsın kusura bakma. Hiçbir meslek hekimlik mesleği kadar zor olamaz, net.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt
    Güldüm Bol şans hekim bey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzında söylüyorsun "Türkiyenin en iyi öğrencileri" onlar. Canları neye isterse ona gider. Size ne, bize ne!
    Yazılım geliştiriciyim ve mühendislik okusalardı da hepsi bill gates, steven jobs olmayacaktı zaten. 30 tane über cıkmayacak. Her tohum her toprakta tutmaz. Var olan mühendislerinde yurtdısına kaçmasının bir sebebi var. Kısaca boşverin kim ne okuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 23 Haziran 2017; 15:56:35 >
  • Günümüzde iş garantisi ve maddi kazanç olarak en iyi meslek olduğundan.Tuz sınavını kazanamayan basit bir pratisyen hekim bile 8000 civarı kazanıyor.Hatta işyeri hekimi belgesi varsa aynı anda bunuda yapıp 20 bine yakın kazanan bile var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.