Şimdi Ara

Ülkedeki En İyi Öğrencilerin Tıpa Gitmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
8
Favori
16.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşa az da olsa hak veriyorum. Bugün doktara gittim . askerlikten dolayı . 2 uzman doktorda dosya da yazan maddeleri yanlış yazmış. La bu nasıl oluyor. Gördüğünü nasıl yanlış yazıyorsun. Tabi bir hata olur da 2 doktor aynı anda nasıl yapar . şimdi uğraş dur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın hocam ülkedeki durum tam olarak bu
  • 20 yıl önce mühendislik en yüksek puanla alırdı tıp sürünürdü. şimdi mühendislikte para kalmayınca tıpa yöneldiler. tıp ta sonunda biteceği için bakalım bu sefer nereti şişirecekler. ülkede idealizm zaten yok nerede para varsa oraya...
  • bu başlığa sahip forumda onlarca konu var klasik onlardan biri sandım ama başlığı açan arkadaş bu sefer çok güzel açıklamış olayı tamamen katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibine bir mesleği küçümseyici yorumda bulunduğundan dolayı katılmıyorum.



    Hiçbir meslek küçümsenemez, her mesleği mükemmeliyetçi anlayışla yapan olursa o meslekte dünya devi olursun.



    Küba cok mu iyi durumda, ama dünyada tıpta lider konulardan birinde. Neden çünkü yukarıda bahsettiğim olay var. Bir konuda uzmanlaşmak.

    Tarım olayi da ayni , Hollanda tarımda nasıl Türkiye'yi geçiyor , makine kullanımı ve ekstansif tarım ile.



    Konudan sapmayayim, sonuç şu.

    İnsan İs gücü ucuzsa makine üretimi geri kalır

    İş gücü pahalıysa insana önem verilir , insanin zamanını daha verimli kullanması icin makine üretimi ihtiyacı doğar.

    Bu bir dengedir.

    Zamanında Einstein da bahsetmiş bundan, Amerika'ya gittiğinde oradaki her ürünün ve cihazın daha kaliteli malzemeden yapıldığını evlerin daha verimli yapıldığını her şeyin insan verimliliği ve yaşam kalitesinin artmasi üzerine kurulduğunu bunun nedeninin de insanın emeğinin pahalı olmasından kaynaklandığını gözlemlemiş.



    Bak Çin'e , makine üretimine gerek var mı?

    Onun yapımına, çalıştığında elektrigine harcayacagin paraya ucuz işçiyle hallediyorsun o nedenle makine cikarmaya icat geliştirmeye ve insan hayatını kolaylaştırmaya gerek yok.



    Sadede geliyorum, 3 değil 5 çocuk yapın ki ancak ucuz işçi olsun, kalite iyice düşsün ki daha fazla çalışın haftasonu da çalışın, mesaiye de kalın. Kredi çekin , benzinini koyamayacaginiz kredisini ödeyemeyeceğiniz arabayi evi alın.

    Sistemin elemani olun ki yoksa bu sistem dönmez.

    Tersini söyleyince belki anlarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sonra bir de düşündüm ki doktor maaşı kac paraymış dedim

    İlk cikan sonuc



    quote:

    Doktor ve uzman doktor maaşı 2017 belli oldu. Doktor maaşı 2017 enflasyon oranlarının açıklanmasıyla netleşti. Doktor maaşı 4.361 lira, uzman doktor maaşı ise 5.255 lira oldu.




    O kadar okuyup bu paraya çalışıyorsanız ilk mesajdaki zengin olup lüks yaşayabilirsiniz yazısını lütfen kaldırın.

    Bu paraya ancak ortalama bir hayat yaşarsınız, bir dünyayı gezemezsin mesela.1250 euro civari ediyor , 10 gunde Avrupa'da bitiyor o para.

    Zaten tatil yapmaya kalksan kac gun tatilin var o da tartışılır.

    Bunlari da hesaba katmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu videoyla her karşılaştığımda elim ayağım titriyo allahım bu adam bu kafayla zamanında nasıl itüye girmiş mezun olmuş(?) cidden bu videoyla diplomanın pek bir şey ifade etmediğini her şeyin kişinin kendi performansına bağlı olduğunu bir kez daha anlamış olduk. zihniyetinize sizin...
  • En iyiler tıpa gidiyorsa İTÜ ODTÜ Boğaziçi ozyegin burda mühendislik okuyan adamlar kötü mu tıpla aynı puanı alıp giriyorlar . Bu da yeni moda tipcilar sadece ezber yapiyor öyle böyle verilen emeğe biraz saygı en azından yanlış ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3. Dünya ülkesi olduğumuzun kanıtı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bir süreç olduğunu düşünüyorum Turkiye gelişmekte olan bir ülke ve en başta eksikler en fazla nerdeyse oradan baslamakla mükellef . Şunda 10 yıl öncesine kadar sağlık sektorü içler acisiydı hastaneler doktorlar herkes kafasına göreydi sistem yoktu şimdi çok şükür sağlık sektöründe yeniden bir doğuş söz konusu.. Artık yavaş yavaş diğer sektorlerde de hareketlilik olduğunu düşünüyorum Mesela Mühendislik .. Savunma sanayiden başladık inşallah çok iyi şeyler olucakk ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıp öğrencisi ile tıp aletleri üretiminin alakası yok. aletleri mühendis yapar. doktor kullanır.
  • İzlemeyin.
    Cringe uyarısı.
  • Dokunmayın gitsinler biz mühendis oluruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp okumayı bir nirvana olarak görüyor bizim milletimiz. Sorsan en iyi bölüm ne diye tıp fakültesi derler. Oysa ne bölümler var çağı açacak.

    En basit örneği odanızda ki nesnelere bakın burayı kullandığınız alet yabancı, internet icatı yabancı, kodlar, işletim sistemleri vs yabancı, Giydiğiniz kıyafetlerin çoğu yabancı şu ülkede en kaliteli kalemler diye alınanlar bile ithal. Çok gerideyiz ama çok ilerde görüyoruz kendimizi. Evet tıp doktorluk çok güzel kutsal bir meslek. Ama yanlış olan şey şu zirveyi tıp olarak görmek. Diğer bir düşüncede parası bol olan meslek ile "DEVLETE KAPAĞI ATMAK" "DEVLETE SIRTINI DAYAMAK" . Acınacak haldeyiz.
  • arkadaşım teknolojiyi savunurken tarım sektörünü yerim dibine geçirdin. Hollanda denilen minicik ülke tarımdan 150milyar dolar gelir elde ediyor ve bu ülkenin toprakları emin ol hollandadan çok daha verimli ve daha yüksek hacme sahip. emin ol adam akıllı modern tarım üzerine yatırım yapılsa 1 çiftlik amdye de intele de rakip olur. bütün Türkiye de bu vesileyle ihya olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 23 Haziran 2017; 3:35:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlamıyorum neden tıp Fakültesini yeni seyler bulunan, insan beybi kullanılan bir fakülte olarak görmüyorsunuz?

    Zeka, Pratiklik sadece mühendislikte mı var sanıyorsunuz, at gözlüğü ile bakılan bir bakis acısı olarak görüyorum ben bunu.

    Bir doktor da insanlığa deli gibi yarayacak bir sey bulabilir bir mühendis de. Ben tıp alanında bir mühendis gibi calismak istiyorum mesela, araştırmacı, kolaylaştırıcı olmak istiyorum. Bunun icin o fakülteye gitmek istiyorum insallah ideallerimi de gerçekleştirebilirim eminim benim gibi düşünen bir suru doktorumuz var ve Türkiye son yıllarda bu yuzden bir ilerleme kaydetti tıpta

    Vazgeçin surekli kötüleme huyunuzdan. Anlayın artık mühendislik de tıp da cok özel alanlar ve birbirine katkısı olan alanlar. Birbirine karşı olan degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ulkede bilim ve sanayinin gelisecegini saniyorsaniz tabikide yaniliyorsunuz. For example diyelim

    isvec volvo

    Amerika apple google face mace daha var yazmaya gerek yok

    Almanya arabalar tanklar tufekler

    Rusya ucaklar fuzeler silahlar ak47

    Daha varda var fransizlar bile arabada vb seylerde



    Gelelim sadede bakdigimiz zaman diger ulkelerde birseylerde ilerlemis ve bu firmalar bulunduklari ulkelerin en zengin firmalari



    Türkiye mutahitlik alaninda zirve yapmis akiyor masallah yhaw ve tarim ulkesi olmasina ragmen ulan bi traktör üretseydiniz be yada üretmeye calissaydiniz ülkenin en zengini mutahit ve cikolataci olabilir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunuda yazmadan edemiyim nasil en iyi ogrenciler tipa gidiyor o konuda haksizsin bilkent bogazici odtude dunya kadar muhendislik ogrencisi var tabi koc sabanci tobb uda sayarsak, senin hocan yok pratik yaptiracak dogru duzgun labın yok tabi gelismez hoca gelior soyle turev integral al yok efendim sinyal şöyle işlenir cart curt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pudinkk kullanıcısına yanıt
    Gazetelerin ilk sayfasında yayınlanmasi gereken yazı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birader cidden mühendislik okuyupta 1500tlye eyvallah diyorsa zaten o adam mühendis olmamış
    1500 tl ney lan allahın teknikeri 3.5 milyarı beğenmiyor


    mesleğinizi ezdirtmeyin bu kadar fahişelik yapmıyorsunuz mühendissiniz


    + yorumlardan kimsenin bi fikri olmadığı görüldüğü için söylüyorum bu ülke gayet iyi bi sanayi ülkesi sizin sanayiden kastınız apple microsoft samsung falansa onları yapan ülke sayısı 1 elin parmaklarını geçmez


    öyle almanya abd japonya kore çin teknolojisine çıkmak öğrencinin nereyi seççeğiyle alakalı bi durum değil ülkenin yapacağı 50 yıllık 100 yıllık planlarla olur.Eğitim sisteminin mükemmeleştirilmesiyle olur.


    nerde duydum bilmiyorum adam şey demişti
    "siz sanıyormusunuz ki çinde newton kadar zeki steve jobs mark zuckerberg kadar girişken adam yok 2 milyar nufüsta olmamasına imkan yok ama şartları ve fırsatları o insanın onu geliştirmesine imkan tanımıyorsa o adam normal biri olduğunu sanıp öyle yaşamaya devam ediyor"

    biz ne kadar desekte amerika özgürlük ülkesi kelimenin tam anlamıyla özgürlük bugün başkanlarına konserlerde tvlerde her yerde tuck frump diyebiliyorlarsa yada dizilerinde gay ilişkiler göstertip ne biliyim uyuşturucudur ıvır zıvırdır özendirme hakkı veriliyorsa o adamlar ordan çıkar özgürlük dediğiniz şeydir bunları sağlatan.


    biliyorum hollywood bizim ergenleri çok etkiliyor "american dream" zırvasıylada hani şu andan itibaren amerikalaşmaya başlasak bile muhtemelen torunlarımız anca keyfini sürer o yüzden pek takılmayın




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.